HABERLER>POLİTİKA
8 Mayıs 2017 Pazartesi - 11:27

CHP ve MHP arasında Deniz Gezmiş gerilimi: Kavga büyüyor!

İzmir'de bazı belediyeler tarafından 6 Mayıs'ta Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için düzenlenen anma törenlerine MHP İl Başkanı Karatş tepki göstermişti. Karşılık açıklamaların ardından bu kez topa CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven de girdi.

CHP ve MHP arasında Deniz Gezmiş gerilimi: Kavga büyüyor!

EGEDESONSÖZ- ‘68 hareketinin liderlerinden olan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın 6 Mayıs 1972 yılında idam edilmesinin 46. yılında ülkenin birçok yerinden anma etkinlikleri düzenlendi.

İzmir’de de bir çok belediye, anma etkinliği düzenlerken MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’tan CHP'ye tepki gösterdi. Karataş’ın açıklamalarının ardından CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse’nin yaptığı sert açıklamanın ardından MHP İzmir İl Başkanlığı’ndan yazılı açıklama geldi.

HADLERİNİ AŞTILAR! 
Açıklamada, "İl Başkanımız Sayın Necat Karataş’ın twiter paylaşımlarıyla ilgili olarak bazı siyasi partilerin temsilcileri hadlerini aşarak açıklamalar yapmışlardır. İl başkanımızın paylaşımları idam edilen şahsiyetleri değil bizzat gerçeklerin farkında olmayan, farkında olsalar bile takiye yaparak gerçeklerin üzerini örtmeye çalışan CHP zihniyetini hedef almıştır. 

Kaldı ki, 1972 yılında TBMM tarafından onaylanan idam cezası oylamasında çok sayıda CHP milletvekili “ASILSIN=Evet” oyu vermiştir. Meclis'teki oylamada 144 CHP'liden idamlara hayır diyenlerin sayısı 47 idi. O 48. ret oyu, Senato'da 34 üyesi bulunan CHP'den idamlara hayır diyenlerin sayısı ise 18 idi. Üstelik idamlar sırasında 12 Mart ara rejim hükümetinin Başbakanı, eski CHP'li Nihat Erim'di.
Üniversite ve Milli Şehidimiz Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adını ağızlarına almaları da bir başka garabettir. Geçmişte Şehidimizin yanında olmayıp Atatürkçü Milliyetçi mücadele vermeyenler ve bölücü örgütlerin gizli desteğini yapanlar nazarımızda bir tek yere sahiptir o da acınacak halleridir.
Susuyorsak, siyasi tarihimizi bilmediğimizden değil, onurumuzdan ve ülkemizin birlik ve beraberliğini düşündüğümüzdendir. Bilmeyenlere de buradan bildiririz!” denildi.

GÜVEN: BÖLÜCÜLÜK VE KAFATASÇILIKTIR
MHP İl Başkanlığı’nın açıklamasının ardından CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ise sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Güven “Ruhsuzluk, Türkiye'nin bağımsızlığını, milletin kardeşliğini isteyen 3 Fidan'a terörist muamelesi yapmaktır. 'Darbeler öncesi ve sonrasında kaybettiğimiz gençlerimizi senin-benim gencim diye ayırmak bölücülük ve kafatasçılıktır. 'Asıl; makamlarını ve çok partili sistemi, Atatürk'e ve onun kurduğu CHP'ye borçlu olduğunu unutanlar ruhsuzdur' dedi.

KARATAŞ: CHP, BUGÜN ANDIKLARININ CELLADIDIR!

Güven'in açıklamalarına MHP İl Başkanı Karataş'tan yanıt gecikmedi. Karataş yaptığı yazılı açıklamada, "Dün yaptığım sosyal medya paylaşımlarım için cevap vermeye yeltenenlere şimdi soruyorum; 17 Mart 1972 Yılında oylama sunulan idamlar için, acaba bugün andıkları Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idamına evet diyen kaç CHP Milletvekili vardır? İdam oylamasına katılmayan ve idamların gerçekleşmesine sebep olan hangi CHP Milletvekilleridir! Yine Senato’da kaç CHP’li senatör, idama evet demiştir? Bunları bilmek ve bu gerçeklerle yüzleşmek lazımdır! Üzülerek ifade etmeliyim ki geçmişi zikzaklarla ve karanlık dehlizlerle dolu olan CHP bugün andıkları Deniz Gezmiş’in celladıdır. İdamı engellemek için yeterli sayıları olduğu halde evet oyu vererek, oylamaya katılmayarak ve çekimser kalarak infaza sebep olmuşlardır. TBMM zabıtları bunun delilleridir!

'NAZIM DA CHP'DEN ÇOK ÇEKTİ'
Şair Nazım Hikmet’in bile CHP’den çok çekmiştir. Bugün CHP kahramanı olarak gösterilen Nazım Hikmet’in 12 yıl hapis yatmasında da yine tek imza sahibi CHP’dir! Bu gerçekler gözden uzak tutulmamalıdır! Takiye bir yere kadar yapılır ama CHP bu seviyeyi çoktan aşmış durumdadır.

'MHP'NİN İÇİŞLERİNE KARIŞACAKLARINA...'
Şimdi ise durumları ortadadır. Son dönemde partimiz içindeki muhalefeti körükleyen, muhalefet ile birlikte kampanyalar yürüten CHP, şimdi kendi derdine yanmalıdır. İçlerindeki bölünmeyi, ihraçları ve olağanüstü kongreleri için imza toplama meselelerini konuşmalıdırlar."

 
İzmir'de Vakıflar Haftası için tören
 
Türkiye'yi kızdıran yasak tüm Avrupa'ya yayılıyor
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmirli 9 Mayıs 2017 Salı 08:51

bu saatten sonra mhp ne dese sadece espiri anlamı taşır ne kada hayır dedikleri varsa bir akşam üstü evet oldu kendi ideolojilerine sahip çıkıp sonra başkalarına bulaşsınlar

Yorumu oyla      12      5  
bülent ışık 8 Mayıs 2017 Pazartesi 16:19

Deniz Gezmiş'lerin idamına hayır diyen AP milletvekili var mı? Daha sonra kurulan AP ve MHP nin de ortak olduğu 1. ve 2. MC hükümetlerini unutmayalım.

Yorumu oyla      12      5  
8 Mayıs 2017 Pazartesi 15:54

İzmir'de Atatürkçü MHP'lilerin 2019' da CHP 'ye oy vermesi gerekiyor yoksa mhp üst yönetiminin gitmeye niyeti yok ! Partide seçim bile yapılmıyor, yapılsın diyenler partiden atılıyor.

Yorumu oyla      12      5  
Eylem Gün 8 Mayıs 2017 Pazartesi 15:10

CHP bunu yaptıysa yanı asılmalarına evet dediyse biz daha ne diyelim.

Yorumu oyla      11      6  
8 Mayıs 2017 Pazartesi 13:38

Tabanı hayır derken akp ile birlik olup kişisel çıkarları için evet diyenlerin hala daha konuşabilmesi çok enteresan.

Yorumu oyla      14      5  
İzmir'in Bekçisi 8 Mayıs 2017 Pazartesi 12:05

Siyasi partilerin il başkanları biraz sorumlu olsunlar. Bu MHP İl başkanı ne zaman açıklama yapsa pot kırıyor. İzmir gibi bir yerde yapacağınız açıklamaları iki kere düşünmelisiniz. MHP bu ayrımcı siyaseti bırakmalı, yoksa siyaset onları bırakacak.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de 7 saatlik toplantı: Neler konuşuldu?
PM toplantısında Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun çok sert konuştuğu, Sağlar’ın ...
Yıldırım'dan Baykal'a: Nezaketsizlik...
Başbakan Binali Yıldırım, referandumda alınan sonuçla inandığı bir görevi ...
AK Parti eski milletvekili FETÖ'den gözaltında!
AK Parti’ nin 24. dönem Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, FETÖ/PDY ...
 
CHP'li Fikri Sağlar: Sözlerim çarpıtıldı
CHP'de "Tedbirli olarak kesin ihraç" istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gül'e taziye telefonu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e babasının vefatı ...
Üç hilâlin fikir babası hayatını kaybetti
Bir dönem MHP'den de milletvekili adayı olan Türkiye Ermenisi yazar Levon ...
 
'Kendimizi, kandırmayalım, ülkemizdeki mesele...'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Münazara Turnuvası ödül töreninde ...
CHP'li Bayır: Birbirimize çelme atmaktan vazgeçelim
Atatürkçü Düşünce Derneği Güzelbahçe Şubesi üyeleri kahvaltıda buluştu.
CHP Parti Meclisi olağanüstü toplandı
CHP Parti Meclisi, Mersin Milletvekili Sağlar'ın tedbirli olarak Yüksek ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Veda zamanı!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva