HABERLER>POLİTİKA
18 Nisan 2018 Çarşamba - 14:23

CHP PM üyesi Kılıç: Gençler oy deposu değildir!

Sosyal Demokrasi Vakfı’nın düzenlediği etkinlikte konuşan CHP PM Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç gençlere seslendi. Kılıç, “Sizler gençleri oy deposu olarak değil bünyesinde yer verecek, fikirlerini önemseyecek siyasi partilerde yer almalısınız” dedi.

CHP PM üyesi Kılıç: Gençler oy deposu değildir!

EGEDESONSÖZ- Sosyal Demokrasi Vakfı ve Tekin Yayınları’nın İzmir Kitap Fuarı’nda düzenlediği “Gençlik ve Siyaset” Konulu panel yoğun ilgi gördü. Toplantıya, CHP Parti Meclisi Üyeleri Av. Sevda Erdan Kılıç, Yunus Emre ve İzmir İl Başkanı Deniz Yücel katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi (PM) Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç yaptığı konuşmada gençlerin siyasette aktif rol almaktan çekinmemesi gerektiğini söyledi. Kılıç, “Ülkemizin tarihsel sürecine baktığımızda 1960-80 yılları arasında politize olmuş, memleket sorunlarına hakim, ekonomiyi, siyaseti iyi analiz eden bir gençliği görüyorsunuz. Gençlik hareketlerinin toplumun dinamik yapısını oluşturduğunu biliyorsunuz. 12 Eylül 1980 darbesiyle birlikte gençler bilinçli bir şekilde politikadan uzaklaştırıldı. 1980 sonrasında sadece işini, kendisini, eğitimini düşünen bir nesil bilinçli bir şekilde oluşturuldu. Toplumun içinde bulunmanın, ona faydalı olunmanın bir anlamı olmadığı bazı kesimler tarafından öğretildi. Tabi ki o yıllarda olumsuzluklar yaşayan ve evlatlarını kaybeden aileler de yeni nesillerin, çocuklarının kaybolup gitmesinden korktular. Geçmişte bilinçli bir şekilde gençlik oy deposu olarak görüldü. Onların sadece sandığa gitmesi yeterliydi” dedi.

Siyasetin genç nesiller için “güven duyulmayacak bir alan” olarak lanse edildiğini belirten Kılıç, “Ülkede öyle eylemler, büyük faaliyetler ve kitleleri harekete geçiren toplumsal vakalar oldu ki aslında gençler kendilerine uygun bir siyasal düşünce bulduklarında kanalize olabiliyorlar. Haziran Hareketi de bana göre bunlardan bir tanesidir. Aslında ‘gençler neden siyasete ilgi göstermiyor’ demek yerine geleneksel siyasetçiler nerede yanlış yaptıklarını düşünmek zorundalar. En büyük görev gelenekçi ile yeni nesil çalışma yapanlar arasında kalan biz orta jenerasyon siyasetçilere düşüyor. İletişim çağında araç gereçlerin büyük önem taşıdığı durumları geleneksel parti kültürü anlayışıyla harmanlamalıyız. Buralarda genç nesillerden faydalanmalıyız. Artık parti örgütlerine, partilerde görev alanlara kimse bayrak asan, mitinglerde malzeme taşıyan kişiler olarak bakmamalıdır. Onlar her yerde olmalıdır. Şahsen partimin her kademesinde görev almış bir kişi olarak şunu söyleyebilirim ki dayanışmayı, mücadeleyi, samimiyeti, kararlılığı gençlik kollarında öğrendim. İzmir’de başkanlığını yaptığım gençlik kolları hareketi bana çok şey kattı.  Gençlik oy deposu değildir” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdroğlu’nun partide gençlere büyük önem verdiğini de anlatan Kılıç, “Sayın genel başkanımız her gittiği yerde gençlerle, üniversite öğrencileriyle bir araya geliyor. Onlara çok değer veriyor. Partinin her kademesinde gençlik kotaları var. Partimizin tüzüğündeki maddeler ile bu sağlama alınmış durumda” dedi.

 
Bu da oldu: Yaşlı erkeklere 'gay' şoku!
 
Ne mühür ne de ceza durdurabildi: SİT alanında kaçak inşaat!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mustafa MOROĞLU - Buca 18 Nisan 2018 Çarşamba 15:11

Sadece Gençler konusunda değil, siyaseti kafasının içinde başka hesapları barındırmadan tüm içtenliği ile, samimiyeti ile başından sonuna kadar çizgisine bağlı ilkeler çerçevesinde yapmak, kimsenin adamı olmadan Mustafa Kemal'in düşünceleri doğrultusunda hareket etmek her yurtseverin, devrimcinin görevi olmalıdır

Yorumu oyla      9      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan ilan etti: Seçimler 24 Haziran'da
Erdoğan, "Bahçeli'nin erken seçim teklifine olumlu yaklaştık. Seçimlerin ...
CHP’li Sındır: Kıymet Takdir Komisyonları kurulmalı
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır’dan özelleştirme kapsamına alınan ...
AB Bakanı Çelik: Rapor teşvik etmekten uzak!
AB Bakanı Çelik, AB Komisyonu raporuna ilişkin, "Rapor yakınlaşmayı teşvik ...
 
AK Parti İzmir’de gündem il kongresi: A Takımı'na yüzlerce talip!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na atanan Aydın Şengül’ün yönetiminde yer ...
Kritik görüşme öncesi flaş açıklama!
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Beştepe'deki görüşmenin daha önce planlandığını ...
CHP Çiğli Gençlik'te istifalar yönetimi düşürdü
İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erkan Ceylan’a muhalif olan 8 yönetim kurulu ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... Erken Seçim'in marka lideri!
Mehmet KARABEL yazdı... Erken Seçim'in marka lideri!
Bahçeli'nin çağrısına hangi parti/ne yanıt verdi?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 26 Ağustos 2018 için yaptığı erken ...
AB Türkiye İlerleme raporuna Çelik'ten tepki
AB Bakanı Ömer Çelik, AB ülkeleri liderlerinin açıklamalarına ilişkin ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva