HABERLER>POLİTİKA
14 Aralık 2017 Perşembe - 15:25

CHP’nin ‘2 Numarası’ndan il kongresi çıkışı: Bir, iki, üç aday olur…

İlçe kongrelerinin tek eksikle tamamlandığı İzmir’de rota yavaş yavaş il seçiminin yapılacağı 7 Ocak’a döndü. Partide, ‘birleştirici, tek aday’ sesleri yükseliyor. Genel Sekreter Sındır, “Bir, iki, üç aday çıkar, esas olan; seçimler özgürce yapıldığında en demokratik tercihler ortaya çıkar” dedi.

CHP’nin ‘2 Numarası’ndan il kongresi çıkışı: Bir, iki, üç aday olur…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, partisinin içinde bulunduğu kongre sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İlçe kongrelerinin tek eksikle geride kalması sonrasında gözler 7 Ocak’taki il kongresine çevrildi. İl yarışı için kulislerde birden fazla isim ortaya atılıyor.  

İl eski Başkanları Rıfat Nalbantoğlu, Kemal Karataş, İl Yöneticisi Utku Gümrükçü, Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin şu an il başkanlığına yakıştırılan isimler arasında… Örgütte bir yandan, ‘birleştirici tek aday’ önerileri dillendiriliyor.

Genel Sekreter Kamil Okyay Sındır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, partide genel başkan yardımcılığı, milletvekilliği, il başkanlığı yapmış sembol isim Alaattin Yüksel, mevcut milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, metropoldeki bazı ilçe başkanları kongre sürecinde önemli denge unsurları arasında gösteriliyor.

17 Aralık’taki Çiğli kongresinin geride kalmasıyla birlikte rota iyice 7 Ocak’a çevrilecek. Süreçte genel merkezin devreye girmesi bekleniyor. Genel merkezin İzmir’i emanet edeceği kişiyi işaretle göstereceği kulislerde konuşuluyor.

BEN DAHİL KİMSENİN…
Tüm bu gelişmeler yaşanırken Genel Sekreter Sındır, Egedesonsöz’e konuştu. İl kongresiyle ilgili beklenti ve ön görüsünü paylaşan Sındır, kendine göre olması gereken tabloyu çizdi. Öncelikle ‘tek aday’ vurgusuna değinen Sındır, “Tek aday söyleminden ziyade, adayların özgürce kendini ortaya koyabilmesi ve delegelerin de özgür iradeleriyle karar vermesi önemli. Benim şahsım dahil kimsenin etkisinde kalmadan özgür iradenin sandığa yansıdığı süreçler aslında en demokratik süreçlerdir. Hür iradeyle en doğru adayın belirlenmesi gerekiyor. Onun, bunun adayı diye ortaya çıkılınca istenmeyen süreçler yaşanıyor. Bu da partimizi büyüten değil sınırlandıran süreçlere itiyor” diye konuştu.

ESAS İRADE DELEGEDEDİR!
Sındır, “Örgüt içinde bunu bekleyen yapı da olabilir. ‘Çıksın belediye başkanları, milletvekilleri, seçilen ilçe başkanları bir araya gelsin, ortak bir adayda uzlaşsınlar’ diyenler de olabilir. İlk bakışta güzel ama bu, delegenin ve üyenin özgür iradesine bir ölçüde ipotek koymak gibi bir durum da yaratıyor. Çok nitelikli, hevesli, heyecanlı bu görevi, yapma arzusunda olan bir yol arkadaşımızın aday olabilmesinin de önüne geçmiş oluyor. Biraz iradenin üzerinde bir iade konmuş oluyor. Esas irade delegededir” dedi.

BİR, İKİ, ÜÇ ADAY ÇIKAR…
“Seçimler özgürce yapıldığında en demokratik tercihler ortaya çıkar” diyen Sındır, “Bu mümkün mü? Sıkıntı burada olduğu için bazı partililerimiz tek aday noktasında talepkar oluyor. Benim arzu ettiğim belki idealit olan anlayış. Biraz ütopik gibi göründüğü için tek adaya yönelmeye neden oluyor. Bir, iki, üç aday çıkar, esas olan şudur; adaylar çıkar, çalışır, delegasyonla ilişki kurar,  kendisini ifade eder, projelerini ortaya koyar. Bu yarış güzel bir yarıştır. Partiye de heyecan dinamizm verir. Bu, kırıcı, yok edici bir anlayışla ve dışarıdan müdahaleyle değil tersi yapıcı bir şekilde yapılınca çok iyi sonuç verir. İzmir’deki parti içi dengeler açısından bu söylediğim ütopik gibi gelebilir ama olması gereken budur. Tek adayda uzlaşı noktasında belki örgütün önemli kesimi tarafından ‘iyi oldu, kavga olmadan sulh ile çözüldü ‘diye düşünülebilir ama geniş bir kesimin de iradesinin üzerinde bir irade gelmiş olur. Beni en çok düşündüren mesele budur. Yoksa tabi ki sorun istemiyoruz. Parti içinde ayrılık, kopma, karşı duruş istemiyoruz. Biz biriz, aynı yolda yürüyen partidaşlarız. Bu seçim bitince yine kol kola mücadelemizi demokrasi, adil düzen için sürdürmemiz gerekiyor. Seçim sonrası sürece zarar verecek uygulamalardan kaçınmanın esas olduğunu düşünüyorum.  Önemle vurguluyorum; il kongresi sonrasında yoldaşlığa, kardeşliğe zarar verecek seçim sürecinden kaçınmak gerekiyor” açıklamasında bulundu.

BU KONGRE…
Sındır, “Şundan eminim; içten ve samimi söylüyorum, bu İzmir il kongremiz gerçekten şölen havasında olacak. Bundan hiç şüphem yok. Partililerimize, örgütümüze inanıyor ve güveniyorum. Türkiye’ye örnek bir kongre ve sonrasında örnek bir örgüt dayanışmasını göstereceğiz” ifadelerini kullandı.  

 
Tüketiciler Derneği: Kartınızda biriken puanları unutmayın!
 
Bahçeli'den Kudüs için flaş öneri
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gürsoy 15 Aralık 2017 Cuma 11:38

Değerli arkadaşlar kısa bir soru sizce ben aday olabilirmiyim. Gencim Güzelim Partiliyim Eğitimliyim. Ben cevap hakkımı kullanmak istiyorum. HAYIRRRRR.

Yorumu oyla      11      5  
h. 15 Aralık 2017 Cuma 09:58

bu parti denenmişlerden vazgeçip,parti ideolojisine iğme kazandıracak yeni genç kadrolarla yol almalı.hep aynı karakterler bu isimler ancak yeni gelenlere deneyimlerini aktarmalı.

Yorumu oyla      11      5  
Turan sarisac 15 Aralık 2017 Cuma 00:56

Sn vekilim berber esnafiyim siyasi nabzı tutuyorum eleştiri çok bir tramvay çalışmaları ve trafigin durumu buca sn başkan hergun saat 14.30 dan sonra alkollü yerlerde imiş Bornova Yeşilova ilgisiz pazaryeri sorunu okul sorununu vs vs lütfen bizi hergun partimizi savunmak zorunda birakmasinlar CHP zihniyeti dedirtmesinler.

Yorumu oyla      11      5  
kerim özer 14 Aralık 2017 Perşembe 23:28

İnsanların aklıyla alay etmekdenir buna,Delegeyi özgür iradeylemi seçtirdinki il kongresini özgür iraderle sececeksin.Delege sahibi ne derse onu yapar .diyeri boş laf.

Yorumu oyla      12      5  
Barış 14 Aralık 2017 Perşembe 22:36

Tüm Örgütü kucaklayıcı, hiçbir zaman onun yanında bunun yanında söylemlerine maruz kalmamış, Delege seçimlerine müdahil olmamış, siyasette kirlenmemiş, Genel merkez İle uyum içerisinde çalışabilecek, Atatürkçü, laik çizgiden ödün vermeyen, uzlaşmacı, yapıcı, aktif bir KADIN adayın İzmirimize yakışacağı kanaatindeyim. Anaç ruhuyla tüm İzmir il örgütünü kanatları altına alabilecek kendine güveni tam KADIN adayın çıkmasını bekliyorum

Yorumu oyla      11      5  
kirpi 14 Aralık 2017 Perşembe 22:19

Bayraklıda ilçe başkanı demokrasi şöleni yaptık dedi. seçime tek adayla girildi. Kendi mahallesinde listesi kazanmadı diye sudan sebeplerle seçimi iptal ettirdi. onların bu tavrından dolayı partililerin yarısı delege seçimlerini boykot etti. Bu nasıl demokrasi şöleni?

Yorumu oyla      12      5  
Can 14 Aralık 2017 Perşembe 22:14

Bu kongreden çıkacak başkan ve yönetim eğer büyük şehir belediye baskaninin etkisinde kalmadan seçilirse parti izmirde büyük bir yol kateder . Bir önceki döneme benzer bir sonuç felaket getirir. Bunu görmek istiyorsanız sokaklara çıkın, insanları dinleyin, kendi ekseninizde dolanip durmayın

Yorumu oyla      11      5  
Hakkı 14 Aralık 2017 Perşembe 22:02

Kim ne derse desin İzmir CHP de Aziz başkana rağmem aday alanların kazanma şansı sıfır. Bir tek Hasan Karabağ vardı o da oyunu dahi alamadığı AKP lileri deleğe yazıyor iki dönem ilçe başkanlığı yapmış Levent Ölçeri deleğe yazmıyor.

Yorumu oyla      11      5  
cengiz cansız 14 Aralık 2017 Perşembe 21:58

yorumcu gürcan umut tekin aziz kocaoğlunun desteğini nıye alsın destek alan emir alır aday olan kendi gücüyle aday olsun delegenin güvenini kazansın

Yorumu oyla      11      5  
14 Aralık 2017 Perşembe 16:56

Hayır sayın sındır.ilçe seçimleri özgürce olmadı belediye başkanların dediği oldu.yani özgür irade kısıtlandı .CHP Karşıyaka ilçe kongresinde belediye başkanı öyle bir konuşma yaptıki her nedense kimse cevap vermedi ne dedi konuşmasında bugün ben oylanıyorum.kimse sen atanmış ve seçilmiş bir belediye başkanısın ilçe başkanı belediye başkanın üstün konumdadır çünkü partiyi temsil eder.belediye başkanı kamu görevlisidir.partili olsada.

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Karşıyaka’da adaylar niye konuşma yapmadı?
Karşıyaka ilçe kongresinde adayların konuşma yapmaması dikkat çekti. İlçe ...
CHP'den 'Trump yalnızlaştırılsın' önerisi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, ABD Başkanı Donald Trump'ın ...
Doğu Kudüs Filistin'in başkenti ilan edildi!
İstanbul'daki Kudüs Zirvesi'nden tarihi bir çağrı yapıldı. İslam İşbirliği ...
 
Gereksiz çıkış... "Türkiye ile imzalanan protokolleri iptal edeceğiz"
Rus haber ajansı Sputnik'in haberine göre, Ermenistan Dışişleri Bakanı ...
HDP'li Baydemir'e Meclis'ten çıkarma cezası!
Kendisini "Kürdistan temsilcisi" olarak tanımlayan HDP Şanlıurfa Miletvekili ...
MHP'li Karataş'tan "AK Parti'ye destek" eleştirilerine yanıt!
MHPİzmir İl Başkanı Necat Karataş, Menderes'te teşkilatla yaptığı kahvaltıda ...
 
İYİ Partili Çıray: Güneş ‘istatistikle’ sıvanmaz
TÜİK tarafından açıklanan 3 aylık yüzde büyüme verilerine İyi Parti’den açıklama geldi.
CHP'li Balbay: Gediz Deltası 'dünya mirası' olsun
CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Kültür Komisyonu Üyesi Mustafa Ali Balbay ...
Dünyanın gözü bu zirvede... Erdoğan flaş çağrı!
İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Kudüs gündemli toplantısı Dışişleri Bakanları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva