HABERLER>POLİTİKA
26 Mart 2018 Pazartesi - 10:56

CHP’li Yiğit’ten Kocaoğlu çıkışı: İzmir için bir şans, olmazsa olmaz!

İzmir Milletvekili Yiğit, “Genel başkan her konuşmasında, Aziz Başkan’ı örnek gösteriyor. Aziz İzmir için bir şans, olmazsa olmaz! Başkanlık hiç umurunda değil. Başkası zengin olmak ister o İzmir’in mutlu olmasını istiyor. Kaç yüzyıllık davayla yargılandı" dedi

CHP’li Yiğit’ten Kocaoğlu çıkışı: İzmir için bir şans, olmazsa olmaz!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

İzmir Milletvekili Yiğit, gerek parti içi gerek de ülke gündemine dair pek çok konuda birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019’daki seçimlerde yoluna devam etmesinin gerekliği olduğunu vurguladı.

Yiğit kendi partisinin ve diğer partilerin 2019’a yaklaşılırken içinde bulunduğu olası ittifak hamlelerini de değerlendirdi.

Yiğit ayrıca çok sayıda konu üzerinden net ifadelerde bulundu.

ÜYENİN İSTEDİĞİ İNSANLAR MİLLETVEKİLİ OLMALI
Yiğit, “Ben ön seçimden çıkmış vekil olarak hep ön seçimden yana oldum. Kontenjan tabi olacak ama az olmalı. O kontenjan da İzmirli arkadaşlarımızdan olursa çok daha iyi olacak. Kontenjandan gelen arkadaşlarımız çok kaliteli, şikayetimiz yok. Ama daha az kontenjan daha çok ön seçim olursa daha doğru olacak. Az çalıştıklarını söylemiyorum. İzmir’de bu konuda çok şanslıydı. Ön seçimin yapılması, emek verenlerin seçilmesi daha doğru olur. Üyenin istediği insanlar milletvekili olmalı” dedi.

ADAY OLMADIM, İSMİM ÖNERİLDİ, HİÇ KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM
36’ncı Olağan Kurultay’da Parti Meclisi’nde (PM) aday olması hakkında açıklama yapan Yiğit, “Aday olmadım. İl örgütüm ve Büyükşehir Belediye başkanım ismimi verdi. Hiçbir listeye girmeyeceğim dedim. Genel başkanın listesinde adımı görmeyince çalışmayı bıraktım. Sadece ismim orada kaldı. Hiç kimseye kırgın değilim. Geride kaldı, önümüze bakacağız” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZDAN MEMNUNUZ
Ön seçimin belediye başkanları için uygulanmaması gerektiğini vurgulayan Yiğit, “Milletvekilliğinde kesinlikle ön seçim olmalı derken belediye başkanlığında olmamalı. Üye yanlış karar verir demiyorum ama hatalı sonuçlar çıkabilir. İzmir’de başkanlarımızdan memnunuz. Sadece kaybedilen belediyeleri alacağız ve yolumuza devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

ŞEHİT CENAZELERİ HEP SIVASIZ EVLERE GELDİ
Ülke gündemine ilişkin değerlendirmede bulunan Yiğit, Afrin Operasyonu üzerinden, “Şehit cenazeler, hep sıvasız evlere geldi. Zengin çocukları zaten askere gitmiyor. İnsanlar kardeşçe huzur içinde yaşamalı. Savaş iyi bir şey olmuş olsaydı Atatürk ‘yurtsa sulh cihanda sulh’ demezdi. Ülke iyi yönetilmiyor. Ekonomi kötüye gidiyor. Her gün çekler karşılıksız çıkıyor. Dolar 4 Euro 5 lira. Adalet, dış politika iyi gitmiyor. Gitmiyor da gitmiyor. Mutlaka bu iktidarın değişmesi gerekir. Söylenecek söz yok” yorumunu yaptı.  

HÜKÜMETİN ÖNÜNÜ TIKAMASINA RAĞMEN İYİ YÖNETİLİYOR, AZİZ İZMİR İÇİN BİR ŞANS!
‘İzmir iyi yönetiliyor mu?’ sorusunu yanıtlayan Yiğit, “Aziz İzmir için bir şans. Çok da iyi yönetiyor. Hükümetin bu kadar önünü tıkamasına rağmen iyi yönetiliyor. Bugün tek borcu olmayan belediye İzmir’dir. İstanbul ve Ankara’nın milyarlarla ifade ediliyor. İnsanların yaşamak için gözünü diktiği şehir İzmir. Sadece İstanbul’dan 16 bin göç almış. İyi yönetilmese insanlar niye İstanbul’u bırakıp gelsinler” dedi.

HERKES İZMİR’DE YAŞAMAK İSTİYOR
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan mutlu iller sıralamasında İzmir’in üst sıralarda yer almaması ve kent insanının yarıya yakınının mutsuz olmasıyla ilgili konuşan Yiğit, “Yerel yönetimlerin değil, genel yönetimden dolayı yaşanan mutsuzluk. İnsanlar yargı, adaletin geldiği nokta için mutsuz. İzmir’de olduğu için yaşanan mutsuzluk değil. Herkes İzmir’de yaşamak istiyor. Yerel yönetimlerle ilgili hiçbir sıkıntı yok. Kırsal bölgelerde Aziz Başkan’ın yaptığı işler var. Onlar mutlu. İzmir ile ilgili hiçbir sorun görmüyorum. Yapılabilecek her şey yapıldı. Önünü tıkayan devlet” açıklamasında bulundu.

İZMİR’İN ÇIKARLARINI KENDİ ÇIKARLARI ÖNÜNDE GÖREN BİR BAŞKAN
Zaman zaman gerek parti içi gerek kamuoyunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eleştirilmesi karşısında konuşan Yiğit, “Aziz Bey’e karşı kim var bilmiyorum ama çalmayan, çırpmayan, İzmir’i iyi yöneten, onların çıkarını kendi çıkarının önünde gören bir belediye başkanı. Bence görevi, bırakmamalı. Yıllardır bu işi iyi yapıyor. İzmir’in sorunlarını, çözümlerini biliyor. Aziz Başkan İzmir dışında yaptıklarını anlattığında oradaki başkanlar örnek alıyor. Belediye başkanımız çalışıyor ve çalışmaya devam edecek. İzmir’de sıkıntı yok” dedi.

AZİZ OLMAZSA OLMAZ!
Yiğit, Başkan Kocaoğlu özelindeki açıklamalarını sürdürürken, “Herkes Aziz Bey’i sevmek ve beğenmek durumunda değil. Yüzde 58 oy aldı. Zaten öyle olsa daha fazla oy almış olurdu. Kırsaldaki çalışmaları Türkiye’ye örnek. Kendi olanaklarıyla ulaşım politikalarını yapıyor. Fuar Türkiye’ye örnek. Elinden geleni yapıyor. Ara ara serttir. Ben de söylerim. Sevmeyenler de olabilir ama ben seviyorum. Dürüstlüğünü seviyorum ve İzmir için bir şans olduğunu düşünüyorum. Yeniden aday olmalı. Zaten şu an başka bir adayımız yok. Aziz Başkan’ın hiç umurunda değil belediye başkanlığı… Aziz Bey tramvay giderken, fuar dolarken, gemiler giderken mutlu olan bir insan. O mutluluğu bırakır mı bilmiyorum. Kimisi zengin olmak için çalışır Aziz Başkan bunun için çalışır. Onun mutluluğu İzmir’in yoludur, trafiğidir. Ben bırakıp gideceğini düşünmüyorum. Belki torununu sevme fırsatı olmadı. Ama Aziz olmazsa olmaz diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

YA İSTİMLAK YA DA BAŞKA BİR YERİN DÖNÜŞTÜRÜLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM
Özkanlar Pazaryeri’nde yaşanan yer krizinin esnaf tarafından genel merkeze taşınması için konuşan Yiğit, “Bayraklı Belediye başkanının bu sorunun çözeceğini düşünüyorum.  Aziz Başkan, genel baŞkan da sorunun çözümünü istiyor. Ben en kısa zamanda ya istimlak ile ya da oradaki bir yerin pazaryerine dönüştürülmesiyle sorunun çözüleceğini düşünüyorum. Belediye başkanının yer bile baktığını tahmin ediyorum” yorumunu yaptı.  

‘GAVUR İZMİR’ DEDİLER, İKTİDAR OLMALARI MÜMKÜN DEĞİL!
AK Partili siyasilerin İzmir için iddialı açıklamalarını değerlendiren Yiğit, “AKP’li vekiller de çok iyi bilir ki Aziz Başkan İzmir’in projeleri için Ankara’da günlerce bekliyor. Başbakan ile görüşmek istiyor. Karşı karşıya gelerek değil beraberce sorunların çözümünü tercih ediyor. Ama bir yerde tıkanıyor. İzmir solun, CHP’nin kalesi olduğu için cezalandırılıyor. Kaybettiğimiz ilçelerin nasıl kaybedildiğini biliyoruz. İçimizde kırılmalar yaşandı. Başka partilerden aday olanlar oldu. Kendi hatamızdan, kavgalardan dolayı böyle sonuç çıktı. Belki Kemalpaşa’da sıkıntı olur ama onun haricinde 30’da 30 yaparız. Geçmişte bunu yaptık, yine yaparız. AKP’nin İzmir’de iktidar olması mümkün değil. MHP ile AKP’nin toplamı yüzde 40’ı geçmiyor. İttifak hiç önemli değil. Hiç etkilemeyecek. Alt alta üst üste koydum hesapladım en az yüzde 15 farkla seçim alacağız. İzmir’de ilçe alamayacaklar. ‘Gavur İzmir’ dediler. Her türlü cezalandırmaya rağmen İzmirliler yaşamlarından taviz vermez ve AKP’ye fırsat vermezler” dedi.

ADAY BİLE OLAMIYORLAR, GÖSTERMELİK KONGRELER
AK Parti’nin İzmir’deki ilçe kongreleri sürecine değinen Yiğit, tek aday ve listelerle yapılan seçimler için, “AKP’de insanlar aday bile olamıyorlar. Göstermelik kongreler. Biz yeri geldiğinde genel başkanımıza bile tavrımızı gösterdik. Bunlar AK Parti ile ayrıldığımız noktalar” diye konuştu.

HDP İLE İTTİFAK YAPMAYACAĞIZ
Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile herhangi bir ittifakın yapılmayacağını vurgulayan Yiğit, “Bizim HDP ile birlikteliğimiz yok. İttifakımız olmayacak. Bunu yapıştırarak CHP’yi yıpratmaya çalışıyorlar. CHP’nin bir duruşu vardır. Diğer partilerle olur mu bilmiyorum ama HDP ile ittifak olmayacak. Gerekirse tek başımıza seçime gireceğiz. AKP’nin, MHP’nin böyle bir şeye ihtiyacı olabilir. Yine de yüzde 50’yi bulamayacaklar sonra yine kavgaları başlayacak. Biz HDP ile aynı yere oy verebiliriz ama bunun adı ittifak değildir. Doğru doğrudur. HDP’nin doğru söylediği bir şey varsa evet deriz. AKP’nin söylediği doğru bir şey varsa evet deriz. Hep eleştirecek halimiz yok” açıklamasında bulundu.

YÜZDE 50’Yİ GÖRSELER YARIN SEÇİM YAPARLAR
Erken seçim ihtimalini değerlendiren Yiğit, “Erken seçimin olacağını düşünmüyorum. Ama şunu göremiyor AKP; yüzde 50’yi bulamıyor. Görse yarın seçim yapar. İktidar da olmayacaklar. Elerindeki iktidarı 2019’a kadar koruyacaklar. Biz devamlı seçime hazırız. İzmir’de il başkanımız sokaklarda. Biz çalışmalarımızı zaten başlattık. Tüm örgütlerimiz seçim olacak gibi hazırız. Biz dillendirdik, ‘gelin erken seçim yapalım’ dedik. Seçim çağrılarında defalarca bulunduk. Onlar olmaz dediler. Kazanacaklarına inansalar hemen seçim yaparlar. Öyle bir şey yok. 2019 parlamenter siteme dönüş olacak” dedi.

EN UFAK BİR ŞEYİ OLSA GÖREVDEN ALIRLAR!
Genel merkezin önümüzdeki seçimde Başkan Kocaoğlu’nu tercih edeceğini ifade eden Yiğit, “Genel Başkanımız her konuşmasında İzmir’i, Aziz Başkan’ı örnek gösteriyor. Böyle konuştuğu bir kişi aday göstermeme gibi bir durumu olamaz. Kendisiyle çelişme olur. Aziz’in dürüst olduğuna, hırsız olmadığına, ,İzmir için çalıştığına inanıyor. Bunu genel merkez de isteyecek. Genel merkezde kiminle konuşsam evet dürüsttür, namusludur diyorlar. Olmasaydı kaç yüz yıllık davayla yargılanan adam görevden alınırdı. Aziz’in en ufak bir şeyi olsa görevden alırlar” açıklamasında bulundu.

BAŞARILI OLANLARLA YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ
Yiğit, yerel seçimlerde aday belirleme yöntemine ilişkin konuştu ve “Başarılı belediye başkanlarıyla yolumuza devam edeceğiz. AKP gibi bırakın, çekin gidin demeyeceğiz. Oranın halkı onu seçmiş, sonuna kadar gidecek ama gelecek dönem ondan daha iyi, faydalı olanı göstereceğiz. Başarısız olanlar yerine daha çalışkan olanların getirilmesine gayret edilecek. Bir çalışma içindeyiz. İyi hizmet verirsek yerel yönetimlerdekileri insanlar görecektir ve bu mutlaka oyu arttırır. Bizim için yerel yönetimler çok önemli” dedi.

İŞ ÇOK SİYASİLEŞTİ
İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) 9 Nisan’da gerçekleşecek seçimi için konuşan Yiğit, “İş çok siyasileşti. Bazı milletvekilleri Mahmut Özgener’in seçilmesi için bir çaba içindeler. Bırakın o insanlar kendi tercihini yapsınlar. Gerçekten bu işi yapacak meclis üyelerini başkanı seçsinler. O işi onlara bırakalım. Siyasetçilerin karışmaması gereken bir yere siyasetçiler daha çok karışır oldu. 9 Nisan’da çok güzel şeyler olacağına inanıyorum. Başbakan, bakanlar arıyor. İzmir kazansın” ifadelerini kullandı.

 
Manisa'da develer sahibinden kaçtı, ortalık karıştı!
 
Rusya'da AVM faciası: Ölü sayısı hızla artıyor!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
26 Mart 2018 Pazartesi 23:49

Okuduğunu Anlamamak böyle bir şey. Ankara 'da otopark yok mu yazmışım? Ankara'da daha çok özel şahıslara ait otoparklar vardır ki onlar da 1 lira değildir. Ankara Belediyesinin sen doğru düzgün otopark yaptığını gördün mü ? Ben yarı Ankara' da yaşayan biri olarak görmedim de ! Yalnız caddeleri otopark yapıyorlar bak !

Yorumu oyla      9      5  
yorumcu 26 Mart 2018 Pazartesi 18:02

Yorumcu İzmirli, ne dediğinin farkında değilsin, komiksin! Kocaoğlu der ki, 'arabası olan zenginin otopark ücretini düşüreceğime, yoksulun yol parasına destek çıkayım'! Anladın mı şimdi, halkçılık neymiş? Cebinde 10 tl olmayan da uzun yola çıkmasın!

Yorumu oyla      9      6  
Mister No 26 Mart 2018 Pazartesi 17:35

Akil var mantik var.1 TL´ye otoparkmi olur ? Belediyenin giderlerini kim karsilayacak.1 Litre benzinin 6´da birine park et. Oldu canim.80-10-150 Bin TL ver araba al , Park yeride 1 TL olsun. baska derdiniz. Bu iki Km´lik yolu bile arabayla gitmeye tesviktir. Amac arabalarin sehir merkezinden uzaklasip , milletin toplu tasimaya yönlendirilmesidir. Ama biz rahatimiza düskünüz ya. Illada arabayla gidecegiz.

Yorumu oyla      9      6  
Merkez 26 Mart 2018 Pazartesi 16:25

Biride kalkmış Ankara''da otopark yok diyor gülsem mi ağlasam mı.

Yorumu oyla      10      6  
Olmayan Otopark 26 Mart 2018 Pazartesi 15:49

Ankara' da belediyeye ait doğru düzgün otopark yok ki ! Olmayan şeyi babam da 1 lira yapar.

Yorumu oyla      10      6  
İZMİRLİ 26 Mart 2018 Pazartesi 12:58

Sevgili vekil, Biliyoruz Ankara Büyükşehir Belediyesi Otopark ücretlerini 1 tl.yapıyor. sizin desteklediğiniz CHP li olduğu tartışılır Kocaoğlu İzban Fiyatına gizli zam yapıyor. cebinde ki karrta en az 10 küsurlira olmayan binemiyor. Kocaoğlu mu CHP li. Parti de istemediği herkesin kafasını kopartsın.

Yorumu oyla      15      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akşener’den İzmir için flaş oy oranı çıkışı: İttifaka açık kapı!
İYİ Parti Lideri Akşener’in özel bir davette, “Yaptırdığımız araştırmalara ...
Erdoğan'dan Suriye'de flaş operasyon mesajı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah kısa sürede Tel Rıfat’ı ...
MHP Başkanlık Divanı'nda görev dağılımı yapıldı
MHP Genel Başkanı Bahçeli, belirlediği 15 kişilik Başkanlık Divanı üyeleri ...
 
AK Partili Dağ'dan flaş açıklama: İzmir'de yerel seçimde MHP-AK Parti ittifakı sinyali!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "MHP ...
Erdoğan: Her an seçim olacakmış gibi...
Giresun'da AK Parti İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Albayrak'tan Kılıçdaroğlu'na 'yerli kömür' cevabı!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, CHP Genel Başkanı Kemal ...
 
Fatih YAPAR yazdı... Çoban ateşi büyür mü?
Fatih YAPAR yazdı... Çoban ateşi büyür mü?
AK Parti İzmir'de Pazar raporu: Buca'da iki adaylı seçimi kim kazandı? İki ilçede başkanlar güven tazeledi
AK Parti İzmir’de Pazar mesaisinde Balçova, Buca ve Narlıdere’de kongre ...
CHP'den Urla’daki tarihi tesise verilen imara tepki!
Urla’da deniz manzaralı tarihi tesisin bulunduğu dev araziye verilen ticaret ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva