HABERLER>POLİTİKA
25 Mart 2018 Pazar - 11:27

AK Parti İzmir'de Pazar raporu: Buca'da iki adaylı seçimi kim kazandı? İki ilçede başkanlar güven tazeledi

AK Parti İzmir’de Pazar mesaisinde Balçova, Buca ve Narlıdere’de kongre heyecanı yaşandı. Balçova ve Narlıdere'de mevcut başkanlar güven tazelerken Buca'da iki adaylı seçim gerçekleşti. Seçimi 268 oyla Mustafa Aslan kazandı.

AK Parti İzmir de Pazar raporu: Buca da iki adaylı seçimi kim kazandı? İki ilçede başkanlar güven tazeledi

AK Parti’de genel merkez tarafından ara verilen kongre süreci için devam düğmesine basılmasının ardından seçimler tüm hızıyla gerçekleşiyor.

İzmir’e gerçekleşen atamayla birlikte 4 yıllık görev süresi noktalanan Bülent Delican’ın ardından koltuğu ikinci kez devralan İl Başkanı Aydın Şengül ve kurmayları adeta kenti mercek altına aldı.

İzmir’de 14 ilçede aynı isimlerle yola devam edilme kararı alınırken 16 ilçede ise değişim yaşandı. Genel merkez atamaları gerçekleştirdi ve kongre takvimi son şeklini aldı.

Bugün ise Balçova, Buca ve Narlıdere’de kongre heyecanı yaşandı. Kongre maratonu Balçova'da başlarken sırasıyla Narlıdere ve Buca'da kongreler gerçekleşti.

Balçova'da mevcut başkan Evrim Özen ile Narlıdere'de mevcut başkan Aslan Bilgi güven tazelerken Buca'da çift adaylı yarış vardı.

Buca'da Genel Merkez'in desteklediği Mustafa Arslan'a karşı Cafer Büyükalmus aday olarak çıktı. Yapılan oylamada Arslan 268 oy alırken Büyükalmus 80 oyda kaldı.

-- 

AK PARTİLİ DAĞ'DAN FLAŞ AÇIKLAMA: İZMİR'DE YEREL SEÇİMDE MHP-AK PARTİ İTTİFAKI SİNYALİ!

GÜN İÇİNDE NELER YAŞANDI?
AK Parti İzmir'de pazar maratonu Balçova'da başladı. Termal Kardelen Salonu’nda yapılan Balçova İlçe Kongresi'ne AK Parti İl Başkanı Şengül'ün yanı sıra Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Milletvekilleri Atilla Kaya, Hüseyin Kocabıyık ve Necip Kalkan, Büyükşehir Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili katıldı. Kongreye mevcut İlçe Başkanı Evrim Özen tek aday olarak girdi ve seçimi kazandı. 

KAYA'DAN CHP'YE SALVO! 
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise CHP'nin Atatürk'ün çizgisinden çıkıp HDP'nin çizgisine kaydığını savunarak CHP'li İzmir milletvekillerinin hain PKK'nın yan kuruluşu PYD'ye "terör örgütü" bile diyemez hale geldiğini bildirdi.

ŞENGÜL: MEVKİ PEŞİNDE KOŞANLARI... 
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de parti içinde makam ve hesap peşinde koşanları gördükçe üzüldüklerini belirterek, "Siz destek verirseniz makam mevki peşinde koşanları hep beraber temizleriz, onlara iyi bir ders veririz. Eğer onları temizlemezsek Allah korusun hayallerimizden uzaklaşmaya başlarız." dedi.

NARLIDERE KONGRESİ
AK Parti İzmir'de 3 kongreli pazar mesaisinin ikinci durağı Narlıdere oldu. Nar-Bel Düğün Salonu’nda gerçekleşen Narlıdere İlçe Kongresi'ne AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Milletvekilleri, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. 

Divan başkanlığını İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın yaptığı kongreye tek aday olarak giren mevcut Başkan Aslan Bilgi güven tazeledi. 

Narlıdere Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen AK Parti Narlıdere 6. Olağan Kongresi'ne katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dağ, kongrelerde geçmiş 3 yılın muhasebesini ve gelecek 3 yılın planlamasını yaptıklarını belirtti.

Zaman zaman muhalefet yaptığını zannedenlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bazı sözler söylediğini aktaran Dağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ülkede 81 milyon yurttaşın gururla anlatacağı, 'Benim böyle bir Cumhurbaşkanım var' diyeceği bir lidere sahibiz. Öyle bir teşkilat kurdu ki Recep Tayyip Erdoğan, Narlıdere'de de Yüksekova'da da bu teşkilat var. Bize laf edenler burada konuşurken gidip Şemdinli'de, Hakkari'de, Ağrı'da bir teşkilatları dahi yok. Bu ülkenin Cumhurbaşkanını dünyadaki 7,5 milyar insanın 5 milyarı ismen biliyor. En az bir milyar insan da Recep Tayyip Erdoğan'ı seviyor. Bu sevgi yürekten konuşmaktan kaynaklanır." 

Dağ, Zeytin Dalı Harekatı öncesi yaptıkları araştırmalarda vatandaşların yüzde 89'unun operasyonu desteklediğini gördüklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Afrin'e macera aramaya gitmedik. İlk etapta 24 Ağustos'ta başladı süreç, Fırat Kalkanı'yla. AK Parti'yi DEAŞ'la yan yana koymaya çalışanlar Fırat Kalkanı ile yerle yeksan oldu. O örgüt İslam'ın adını kullanan bir örgüttü. Biz hayatımıza İslam'ı şiar edinmiş bir hareketiz. Bir terör örgütünün adının İslam'la yan yana getirilmesi abesle iştigaldir. Bugün Suriye'de ABD'nin, Rusya'nın üsleri var, terör örgütlerinin, zalim Esed'in yönettiği yerler var ama herkesin ulaşmaya çalıştığı, tabiri caizse kapağı atmaya çalıştığı bölge El Bab ve Cerablus bölgesidir. İnşallah Afrin'i de ihya edeceğiz."

ŞENGÜL: EN ZORLANDIĞIMIZ İLÇELERDEN BİRİ
AK Parti İzmir Başkanı Aydın Şengül de Narlıdere'nin AK Parti'nin en zorlandığı ilçelerden biri olduğunu belirterek, teşkilattan Narlıderelilerden oy istemek yerine onların güvenini, sevgisini kazanmak için çabalamasını istedi.

İlçede cami ve imam hatip okulunun yanı sıra cemevi yapılması için de çaba sarf edilmesi gerektiğini anlatan Şengül, "Narlıdere bize oy vermesin ama Alevi vatandaşlarımız bizi tanısın. Ön yargıları kırmak kolay değil. Gelip tanırlarsa, samimiyetimizi görürlerse bizi çok daha iyi anlatırlar. Kutuplaşmaları, birbirini yargılamayı bir kenara bırakalım." ifadelerini kullandı.

Divan başkanlığını AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın yaptığı kongrede mevcut ilçe başkanı Aslan Bilgi tek aday oldu.

BUCA KONGRESİ
AK Parti Buca 5’inci Olağan İlçe Kongresi’nde, AK Parti Genel Merkezi’nin desteklediği mevcut İlçe Başkanı Mustafa Arslan'a, Cafer Büyükalmus rakip çıktı. Divan, Büyükalmus’un kongreye katılmasını sağlayan listeye onay verdi. Kongre konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, teşkilata ‘ayrışmayın’ mesajı verdi.

Kongreye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve çok sayıda partili katıldı. Kongrenin divan başkanlığını İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli yaptı. Partililere,  Zeytin Dalı Harekatı'nı temsilen zeytin ağacı dağıtıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye çıkan Hamza Dağ, Afrin harekatına değinerek, harekata birilerinin Türkiye’nin Orta Doğu bataklığında batacağı iddiasıyla karşı çıktığını, Afrin’e Türk bayrağının asılmasıyla birlikte kimsenin söyleyecek sözünün kalmadığını söyledi. Dağ, Türkiye’nin girdiği yerleri işgal etmediğini, işgalci olmadıklarını dile getirerek,  El Bab’da Türkiye’nin üniversite açtığını vurguladı. Dağ, "Ülkesini, devletini sevmek budur" diye konuştu. Dağ, konuşmasının devamında, CHP’yi eleştirerek, "CHP İzmir’de miting yapıp Türk bayrağını sallıyor ancak Hakkari’de miting yaptıklarında Türk bayrağı sallayamıyorlar" dedi.

BÜYÜKALMUS’UN LİSTESİ KABUL EDİLDİ
Hamza Dağ’ın konuşmasının ardından divan, adaylardan listelerini istedi. Mevcut Başkan Mustafa Arslan’a rakip çıkan Cafer Büyükalmus’un listesi, divan tarafından kabul edildi. Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, partiye zarar verenleri içlerinde barındırmayacaklarını belirterek, "Herkesi kucaklayacağız, samimi olacağız. Çıkarlarımız için didişip, enerjimizi kendi içimizde harcarsak bütün çabalarımız boşa gider. İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’ni almak için Buca’yı almalıyız" dedi. Kongrede, CHP Buca eski Meclis Üyesi Ercan Geçgel'e de AK Parti rozeti takıldı. (Haber Merkezi,DHA, AA)

 
CHP'den Urla’daki tarihi tesise verilen imara tepki!
 
İsyan ettiren görüntü için bakanlık devrede
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
26 Mart 2018 Pazartesi 01:07

Mustafa Arslan ve ekibini kutluyor. Başarılar diliyorum. Şimdi birileri için şapkasını önüne koyup düşünme zamanıdır.ilçe Başkanınıza destek olun yanında olun partiniz için çalışın birlik zamanı... delege son sözü söyledi. 10 kişi alkışlamasıyla belediye başkan adayı olurum havasına girmeyin...yanılırsınız. Partinizi seviyor ben çalışırım diyorsanız...ilçe binasının yeri belli gidin davet beklemeyin...Ben reisi çok seviyorum demekle yada ben partinin kurucular kurulu üyesiyim yani eski üyeyim demekle de olmuyor. Çalışacaksınız hemde yorulmadan çalışacaksınız... Ancak o şekilde başarı elde edilir... İlçeniz ile irtibatlı olun gidin bir bardak çay için yöneticilerinizi tanıyın çalışmalarda görev almak niyetindeyseniz bunu belirtin isteyin...Ama ne olur dedikodudan uzak durun... Partisini seven böyle yapar diyor saygılar sunuyorum.

Yorumu oyla      11      5  
Bucalı 26 Mart 2018 Pazartesi 00:59

Gerçekten demokrasi kazandı (!) tayyip erdoğan gibi milletin iradesini her türlü gücün üzerinde tutan bir liderin partisinin düştüğü duruma bakın orada kendisine vekil diyen bir sürü kişi var ancak oradaki muhalif diye bahsettikleri kişilerde onlar için çalıştı hatta mevcut başkana göre çok çok daha fazla çalıştılar yazık diyorum ha burdan da chp li ve iyi partili vatandaşlara sesleniyor biz AKP olarak size bu seçimi buca da hediye ettik sevinebilirsiniz.

Yorumu oyla      9      6  
vatandaş 25 Mart 2018 Pazar 21:21

gülmeyi unutan biz vatandaşları güldürdüğünüz için teşekkürler...!!!

Yorumu oyla      13      6  
gürkan 25 Mart 2018 Pazar 16:35

tek adaylı son derece demokratik seçimler :) sonuçları heyecanla bekliyoruz :)

Yorumu oyla      14      6  
Kaan 25 Mart 2018 Pazar 15:30

Şu Anap tan DYP den gelen AKP ye çöreklenmiş kişilere bi yol verin... 2019 u rahat kazanırsınız kendi partisini batırmış insanlar dan fay da gelmez.

Yorumu oyla      15      7  
buca 25 Mart 2018 Pazar 14:12

bucada 2 adaylı kongre mi gerçekten mi...!

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'den Urla’daki tarihi tesise verilen imara tepki!
Urla’da deniz manzaralı tarihi tesisin bulunduğu dev araziye verilen ticaret ...
MHP İzmir'in eski ilçe başkanı istifa etti: İYİ Parti’ye geçemedi, ateş püskürdü: Başbakan aşığı…
İYİ Parti için MHP’den istifa eden Mutlu, “Meral Hanım çevresinde kendini ...
Kılıçdaroğlu: Rusya vanayı kapatsa tir tir titreriz
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Kazaen Rusya ile bir kavga etsek, Rusya ...
 
Bakan Arslan'dan İzmir raporu: Çandarlı Otoyolu için müjde, Körfez Geçiş'te 'imar' hamlesi!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bir dizi incelemelerde ...
MHP'de beklenen o liste açıklandı
MHP'de kurultayın ardından Başkanlık Divanı'na giren 7 isim belli oldu.
CHP’li Sertel'den Bakan'a 'sağlık'lı sorular
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, İzmir’in Bornova İlçesi’nde inşa ...
 
Başkan Bakıcı'dan kongre yorumu: Hizmetimize, işimize bakarız!
AK Parti Selçuk’ta Yeşilçimen, kongrede Başterzi’ye mağlup olarak 9 yıldır ...
Bakandan açıklama: Adam aldı götürdü!
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Çiftlik Bank konusunda ...
Erdoğan, Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Beyoğlu Kongresi'nde konuşma ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva