HABERLER>POLİTİKA
25 Mart 2018 Pazar - 09:07

MHP İzmir'in eski ilçe başkanı istifa etti: İYİ Parti’ye geçemedi, ateş püskürdü: Başbakan aşığı…

İYİ Parti için MHP’den istifa eden Mutlu, “Meral Hanım çevresinde kendini destekleyen herkese sırtını döndü. Aytun Çıray neredeydi bu süreçte? Koray Bey’in ekipleri piyasada FETÖ’cü diye dolaştı, biz savunduk. Ne yazık ki bir başbakan aşığı İzmir’e başkan oldu” dedi.

MHP İzmir in eski ilçe başkanı istifa etti: İYİ Parti’ye geçemedi, ateş püskürdü: Başbakan aşığı…

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Torbalı İlçe eski Başkanı Yurdadoğ Mutlu, istifa süreci sonrasında İYİ Parti’yle yaşadığı temaslara ilişkin konuştu.

İlçe eski Başkanı Mutlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e karşı güvenini kaybettiğini ifade ederken birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

Mutlu, Akşener’in MHP’den kopması sonrasında yeni partinin hazırlıkları aşamasında üst kurul delegeleri arasında yer aldığını vurgularken ardından yaşanan süreçteki gelişmeleri özetledi.

Mutlu, İYİ Parti’nin teşkilatlanma aşamasında yaptığı tercihler karşısında adeta ateş püskürdü.

MERAL HANIM KENDİNİ DESTEKLEYEN HERKESE SIRTINI DÖNDÜ
Mutlu, “Murat Bey (Taşer) ile düşüncelerimiz aynı. Bizde güvensizlik oluştu. Üst Kurul delegeleri olarak İzmir’de çok ciddi çalışmalar yaptık.  Fakat ne olduysa partinin kuruluşundan sonra bir anda Meral Hanım çevresinde kendini destekleyen herkese sırtını döndü. Bunun bir açıklamasını da yapmadı” dedi.

KİMİN EGOSUNA TAKILDIYSAK…
Mutlu, “Biz kuruluştan bir hafta önce Murat Bey, ben, Ufuk Öztürk, Yusuf Aşman Meral Hanım’dan randevu alıp gitmiştik. Bize söylediği şey kendi net ifadesi ile şudur; sadece İstanbul il başkanımız ve 6 küçük ilin il başkanı belli. Bunun haricinde tüm atamaları masaya oturup istişare ile yapacağız. Odasındaki çalışma masasındaydık. Buraya oturacağız İzmir’i birlikte dizayn edeceğiz demişti. Bizim ekibimizin hiçbirinin bir koltuk talebi olmadı. Tamamen destek amaçlı bulunduk Meral Hanım’ın yanında. Fakat ne olduysa, kimin egosuna takıldıysak yavaş yavaş malum sorunlar ortaya çıktı” diye konuştu.  

İZMİR’DEKİ GRUPLAŞMAYI BAŞINDAN BELLİ MÜSAVAT BEY YAPIYOR
Mutlu, kentteki teşkilatlanma sürecine ilişkin açıklamalarda bulunurken, “İzmir’de gruplaşmayı yapan başından beri belli. Müsavat Bey kendine Murat Bey’i rakip olarak belledi. Ben Murat Bey’in vekaletini Müsavat Bey’e verdiğine birebir şahit olan biriyim. Bunlar kasaba siyaseti, çirkin, basit. Biz memleket elden gidiyor derdindeyken yapılanlar ortada. Yoksa biz siyaseti bilen adamız. Baştan koyardık tavrımızı. ‘Kardeşim bunları istiyoruz senden, veriyorsan destekliyoruz vermiyorsan desteklemiyoruz’ demesini de bilirdik. Ama asla böyle bir işe girmedik” dedi.

EVDE HANIMIMIZ ‘NE OLDU?’ DİYE SORUYOR!
Murat Taşer’e yakın siyaset yapan Mutlu, süreçte dışarıda bırakılmaları hakkında ise, “Biz en azından Meral Hanım’dan bir açıklama beklerdik. Ben sizinle şu şu yüzden çalışmak istemiyorum derdi. Biz de eyvallah derdik. Bize şimdi evde hanımımız soruyor ‘ne oldu?’ diyor. Valla bilmiyoruz diyoruz. Meral Hanım bizi haftada 2 kere arıyordu şimdi bizi bırak hanımlarla konuşuyor”  diye konuştu.  ,

AYDIN KENDİ MEMLEKETİNDE TEŞKİLAT KURAMADI, ÇIRAY NEREDEYDİ?
Mutlu, “Demek Meral Hanım bizi enerji olarak yelken doldurma şeklinde kullandı. Sonra ‘benim sizinle işim yok’ dedi.  Bu Aytun Çıray neredeydi bu süreçte? Parti direk kurulmadı ki. 2 buçuk yıllık bir süreç var. Müsavat Dervişoğlu İzmir’den 4 imza götürebildi Ankara’ya. Buraya ekip gönderdi araştırılsın diye. Kalkıp kimseyi kötülemedik. Koray Bey’in ekipleri piyasada FETÖ’cü diye dolaştı, biz savunduk. Kendi memleketinde teşkilatını kuramamış şimdi teşkilat başkanı” açıklamasında bulundu.

MHP’YE DÖNMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM
Ben MHP’ye dönmeyi şu aşamada düşünmüyorum. İYİ Parti’yle ilgili de Türkiye’nin birçok yerinden olumsuz rapor gönderildiğini duyuyoruz. Meral Hanım inşallah 1 Nisan’daki kongrede bu hatalarını telafi eder. Parti içindeki kısır çekişmeyi sonlandırır ve hedefe yürür. Ülkenin önünde çok büyük sıkıntılar var” dedi.

BAŞBAKAN AŞIĞI İZMİR’E BAŞKAN OLDU!
Görev verilmediği için karşı tavır içine girmediğini ifade eden Mutlu, “Baştan bu işin pazarlığını çatır çatır yapardık. Asla bu işe girmedik. Meral Hanım ciddi sıkıntısı olduğunu söyledi kurulma döneminde. Biz böyle bir talibimizin olmadığını bildirdik. Ben Torbalı’da ilçe başkanı olmak istemiyorum, gençler alsın biz başka görevlere gelelim demiştik. İstişare olsaydı biz görev almasaydık da parti iyi yerlere gelseydi. Biz bu işlerde değiliz. Ama ne yazık ki bir başbakan aşığı İzmir’e başkan oldu” açıklamasını yaptı.  

 
Doğal Yaşam Parkı’nda hayat buldu: Mesai biter, bu çocuk kaçar!
 
Denizli'de sabaha karşı feci kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İsmail çalışkan 25 Mart 2018 Pazar 14:36

İnsanların iki ruhu vardır ikinci ruhune yapacağı belli olmayandır O yüzden ben kimse için mükemmel diyemem kötüdde diyemem RABBİM Ülkemiz için hayırlısı neyse onu nasip etsin

Yorumu oyla      9      5  
iyi partiliyiz 25 Mart 2018 Pazar 14:24

iyi partiyi karalamaya kimse kalkmasın. Allahın izniyle iyi parti izmir büyüksehir belediyesini alacak. Meral hanım gibi Atatürkcü birisi varken izmir gelişecek insallah..

Yorumu oyla      10      6  
Sunaroğlu 25 Mart 2018 Pazar 10:31

Gittikleri yeri cennet bahçesi mi sandılar acaba sormak lazım

Yorumu oyla      9      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Rusya vanayı kapatsa tir tir titreriz
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Kazaen Rusya ile bir kavga etsek, Rusya ...
Bakan Arslan'dan İzmir raporu: Çandarlı Otoyolu için müjde, Körfez Geçiş'te 'imar' hamlesi!
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, bir dizi incelemelerde ...
MHP'de beklenen o liste açıklandı
MHP'de kurultayın ardından Başkanlık Divanı'na giren 7 isim belli oldu.
 
CHP’li Sertel'den Bakan'a 'sağlık'lı sorular
CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, İzmir’in Bornova İlçesi’nde inşa ...
Başkan Bakıcı'dan kongre yorumu: Hizmetimize, işimize bakarız!
AK Parti Selçuk’ta Yeşilçimen, kongrede Başterzi’ye mağlup olarak 9 yıldır ...
Bakandan açıklama: Adam aldı götürdü!
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Çiftlik Bank konusunda ...
 
Erdoğan, Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Beyoğlu Kongresi'nde konuşma ...
AK Parti İzmir'de hafta sonu sandık mesaisi: O ilçede çift adaylı seçim!
İzmir'de 10 ilçede kongrelerini tamamlayan AK Parti'yi hafta sonu da yoğun ...
CHP İzmir’in patronu rotayı Küçük Menderes’e kırdı: Mesai arası imza desteği
İl Başkanı Yücel, ilçe ziyaretlerine 7’nci gününde devam etti. Kentin ...
 
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva