HABERLER>POLİTİKA
26 Mart 2018 Pazartesi - 09:07

Akşener’den İzmir için flaş oy oranı çıkışı: İttifaka açık kapı!

İYİ Parti Lideri Akşener’in özel bir davette, “Yaptırdığımız araştırmalara göre İzmir'deki oy oranımız yüzde 22'ye ulaştı. CHP de 30'a yakın oy alabilir bu durumda seçimi AKP kazanıverir. Bu duruma izin veremeyiz. Demek ki her parti işbirliği yapmaktan asla kaçınmayacaktır” dediği iddia edildi.

Akşener’den İzmir için flaş oy oranı çıkışı: İttifaka açık kapı!

EGEDESONSÖZ- Sözcü Gazetesi yazarı Can Ataklı bugünkü köşe yazısının bir bölümünü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in özel bir davette İzmir için kullandığı sözlere ayırdı.  

Ataklı, İYİ Parti Lideri’nin İzmir’deki oy oranını yüzde 22 olarak açıkladığını ifade ederken önemli bir ayrıntının da altını çizdi.

Ataklı ayrıca, Akşener’in, “CHP yüzde 30’a yakın oy alabilir, bu durumda seçimi AKP kazanıverir. İşte bu duruma izin vermeyiz” dediğini öne sürdü.

İşte Ataklı’nın yazısının ilgili bölümü:

Meral Akşener İstanbul'daki özel bir davette konuşurken “Siyasette iyi hesap yapılması ve bununla birlikte mantıklı davranılması gerektiğini” ilginç bir örnekle anlattı.

Partisinin her geçen gün daha da güçlendiğini söyleyen Akşener “Örneğin yaptırdığımız araştırmalara göre İzmir'deki oy oranımız yüzde 22'ye ulaştı” iddiasında bulundu.

Ancak hemen arkasında “bakın şimdi” diyen Akşener şunu söyledi “Bu durumda İzmir'de biz yüzde 22 alırken CHP de 30'a yakın oy alabilir bu durumda seçimi AKP kazanıverir.”

Akşener “İşte bu duruma izin veremeyiz. Demek ki önümüzdeki seçimlerde her parti akıllı davranacak ve işbirliği yapmaktan asla kaçınmayacaktır. Biz parti olarak bu fedakarlıklara açığız. Biz bölen olmayız ama başkaların da bölen olmasını kabullenemeyiz” diye konuştu.

 
O ülkede yangın faciası: 53 ölü!
 
Çiftlik Bank'ın tepesinde 3 isim daha var
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
VATNDAŞ 26 Mart 2018 Pazartesi 23:57

İyi parti seçime giremeyecek.

Yorumu oyla      9      5  
Seçmen 26 Mart 2018 Pazartesi 23:25

Doğru ve mantıklı bir tespit.Iyi parti alanlara çıkmamasına rağmen 4 ayda türkiye genelinde oyları artan bir parti.özellikle izmirde karşılığı çok fazla.Meral hanımın söylediği ittifak mutlaka olmalı.Bende bir chp lı olarak bu fikre katılıyorum çünkü mesele memleket meselesi artık.Fakat şunuda biliyorumki chp içerisindeki az olsun benim olsun mantığındakiler bu ittifakı engellemek için her şeyi yapacaklar.Ayrıca söylenenlere göre iyi parti izmire önümüzdeki günlerde ses getirecek bir katılım ve geçişler olacakmış.

Yorumu oyla      9      5  
2019 anahtarı 26 Mart 2018 Pazartesi 16:55

Bu seçimlerin anahtarı: hayat pahalılığı ve ithalata olan düşkünlük birde üzerine inşaat sevdası olunca rakamlar ve geçim sıkıntısı milletin canına okudu. 15 yıldır sorgusuz sualsiz Ak Parti'ye destek vermiş büyük kesim ki bunlar siyaset sayesinde zenginleşmemiş, kimse ile dirsek teması olmamış,kimse tarafından kandırılmamışlar referandumdan beri artık konuşuyor, soru soruyor ve eleştiriyor.Tek nedeni tarım ve hayvancılığın bitmesi istatistik kurumunun açıkladığı rakamlar vatandaşı yansıtmıyor. Market ve paza fiyatları ortada ama bir şey yapılmıyor. Hatta 15 yıllık destek bitti sözü çok duyuluyor.Referandum da hayır veren illere bakalım turim-sanayi-ticareti yani ekonomiyi elinde tutan iller.Buralarda özünden gelinen Saadet Partisi hatta İyi Parti gündem oluşturuyor.2019 seçimlerinin anahtarı Ak Parti'den ekonomi nedeniyle ümidini yitiren seçmenler belirleyecektir.Kongrelerde tek liste ve buna rağmen aday olanların karşılaştıkları olaylar bardağı taşıran damlalardır.2019 da Saadet ve İyi Parti aldıkları oy sayısına kendileri bile şaşıracaklar ama insanlar ne olur ne olmaz diye şimdi sessiz durumdalar.Bu arada bu ülkenin insanı ülke güvenliği ve nereden gelirse gelsin teröre karşı her zaman gövdesini siper etti ederde siyasileri yanıltan olayın bu tarafı.Afrin'de mehmetçik canı pahasına mücadele veriyor mehmetçik TSK personeli TSK Türkiye Cumhuriyetinin ordusudur.Hiç bir partinin ordusu değildir.Sanırım anlaşılmıştır.

Yorumu oyla      11      5  
Lombak 26 Mart 2018 Pazartesi 16:15

CHP'de aday değişikliği Meral'in hesabını bozabilir. Aday aynı kalırsa Meral'ın dışarıdan desteğine ihtiyaç olabilir. Meral'in desteği tepki olarak AKP'nin oyunu da artırabilir. Bence CHP Ankara'yı da alabilir. Ancak klonlanmış Cananlarla, Kobaniclerle bu işler olmaz.

Yorumu oyla      9      5  
İzmirli 26 Mart 2018 Pazartesi 15:57

Yüzde 22 oy demek 800 bin civarında kişiden oy almak demek. CHP, AKP varken mümkün değil. Kaymalar olabilir ancak yüzde 22 ciddi bir oran , gerçeklik payının olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca MHP eskisi bir partiye niye oy vereyim ki !

Yorumu oyla      10      7  
Yüzde 22 ? 26 Mart 2018 Pazartesi 12:55

İzmir' de Mhp ' nin oy oranı ne ki iyi parti yüzde 22 alsın. İyi parti Mhp'den kopmuş kişilerin oluşturduğu bir parti. Alternatif yokta chp ondan oy alıyor diyenler geçmişte bu kişiler mhp deydi. Niye o zaman oy vermemişler? İyi parti izmir' de miting yaptı meydan bomboştu. Nereye yüzde 22 alıyor. Türk siyaseti bu tip partileri çok gördü ama ilk seçimde 1-2 puan alıp yok olup gittiler.

Yorumu oyla      11      13  
Gürkan 26 Mart 2018 Pazartesi 12:18

Aziz Kocaoğlu her seçimde İzmir' de CHP'den fazla oy almış birisidir. Yüzde 56' lar, 50 'ler seviyesinde oy almıştır. İyi parti anlaşılan o ki aday çıkarmayacak. Oy oranı korunur. Böyle bir dönemde de oy atmayacak kişiler de sonra ben ne yaptım demesin. Mesele basit bir belediye seçimi artık değil.

Yorumu oyla      14      13  
İzmirli 26 Mart 2018 Pazartesi 11:35

Bence iyi parti tek başına bu seçimleri alır çünkü iyi parti şu an %22 oy alabiliyorsa chp %30 alamaz demektir ve zaten izmirde çoğu insan alternatif olmadığı için chpye veriyordu şimdi alternatif var iyi parti bence ittifak yapmasa da izmiri alır ve bu sürpriz olmaz...

Yorumu oyla      11      12  
sezarın hakkı sezara 26 Mart 2018 Pazartesi 11:00

KAtılmıyorum ! Son ekonomik olumsuzluklar ve ülkenin batma noktasına gelmesinden sonra belki başka iller de AKP nin oyu artabilir ama izmirde kezinlikle son aldıkları oy olan %25 in altına düşeceklerdir. gelecek seçimler de ben AKP nin en fazla %20 oy alacagını tahmin ediyorum. bunun dışın da AKp ankara ve istanbulu da büyük ihtimal kaybedecektir. Bunların dışında SAyın meral AKşenirin diğer bir tespiti olan işbirliğine katılıyorum . CHP ve İYİ parti ittifakı ,bu ülkeden AKP yi sonsuza kadar silebilir. tabi bu bir ihtimal . şöyle diyelim CHP ve İYİ parti ittifakı AKP yi yenecektir diyelim.

Yorumu oyla      13      6  
citizen 26 Mart 2018 Pazartesi 09:40

Kesinlikle doğru tespit, mevcut belediye başkanını beğenmeyen bir kitle var, bu kitle CHP'den aday değişikliği istiyor. Aziz Kocaoğlu aday olur ise oyları İyi Partiye kayacaktır, böyle bir durumda AKP'nin %35 civarı bir oyla seçimi kazanma ihtimali yüksek.

Yorumu oyla      30      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan Suriye'de flaş operasyon mesajı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah kısa sürede Tel Rıfat’ı ...
MHP Başkanlık Divanı'nda görev dağılımı yapıldı
MHP Genel Başkanı Bahçeli, belirlediği 15 kişilik Başkanlık Divanı üyeleri ...
AK Partili Dağ'dan flaş açıklama: İzmir'de yerel seçimde MHP-AK Parti ittifakı sinyali!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, "MHP ...
 
Erdoğan: Her an seçim olacakmış gibi...
Giresun'da AK Parti İl Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
Albayrak'tan Kılıçdaroğlu'na 'yerli kömür' cevabı!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, CHP Genel Başkanı Kemal ...
Fatih YAPAR yazdı... Çoban ateşi büyür mü?
Fatih YAPAR yazdı... Çoban ateşi büyür mü?
 
AK Parti İzmir'de Pazar raporu: Buca'da iki adaylı seçimi kim kazandı? İki ilçede başkanlar güven tazeledi
AK Parti İzmir’de Pazar mesaisinde Balçova, Buca ve Narlıdere’de kongre ...
CHP'den Urla’daki tarihi tesise verilen imara tepki!
Urla’da deniz manzaralı tarihi tesisin bulunduğu dev araziye verilen ticaret ...
MHP İzmir'in eski ilçe başkanı istifa etti: İYİ Parti’ye geçemedi, ateş püskürdü: Başbakan aşığı…
İYİ Parti için MHP’den istifa eden Mutlu, “Meral Hanım çevresinde kendini ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva