HABERLER>GÜNCEL
31 Ekim 2018 Çarşamba - 11:46

CHP’li Tartan: Teveccüh olursa Büyükşehir’i değerlendiririm!

Konak Belediyesi eski Başkanı Hakan Tartan, 2019 seçimleri için aday adaylığını ilan etmesiyle ilgili konuştu. Tartan isminin kulislerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de dillendirilmesine dair, “Ben öyle bir talep ya da beklenti içinde değilim. Ama bu tip beklenmedik şeyler siyasette rastlanan durumlardır. 2014 yılında Aziz Bey’in ‘aday olmayacağım’ açıklamasıyla ciddi bir ekip ve projeler hazırlamıştım. Bu konuya hazırlıklıyım ama şu an öyle bir düşüncem yok. Öyle bir teveccüh olursa değerlendiririm. Bunu hak eden çok sayıda arkadaşımız var” dedi.

CHP’li Tartan: Teveccüh olursa Büyükşehir’i değerlendiririm!

EGEDESONSÖZ- 56’ncı hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nı yürütmüş olan, Konak Belediyesi eski Başkanı ve akademisyen Dr. Hakan Tartan, Sonsöz TV’de yayınlanan ‘Günaydın Ege’ programına konuk oldu ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı.

31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde Konak Belediyesi Başkanlığı için Aday Adaylığına başvurarak yarışta var olacağını ilan eden Tartan birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

Tartan, 2014’te Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) aday gösterilmemesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı noktasında isminin kulislerde konuşulması ve yeni dönemde başkan olması halinde yapacakları konularında net ifadeler kullandı.

30 MART’TA SİYASETLE BAĞIMIZ KOPARTTIM, DÖNMEYİ DE DÜŞÜNMÜYORUM AMA…
2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından aday gösterilmeyen ve Demokratik Sol Parti’nin (DSP) adayı olarak yarışan Tartan, seçim sonrasındaki sürece dair konuşurken, “30 Mart’ta siyasetle tüm bağımı koparttım. Dönmeyi de pek düşünmüyordum ama siyasetteki bu boşluktan dolayı böyle bir karar aldım. Halkla siyasetçi arasındaki uçurum iyi bir şey değil. Umutlar ortadan kalkıyor. Bizler ununu eledi eleğini astık değiliz. Gelecek kuşaklar mahkum bir hayat yerine heyecanlı bir hayat sürmeli. Elbette siyasi çekişmeler olacaktır” dedi.

DOKUNAN BİR BAŞKAN OLDUM
Konak Belediye Başkanlığı görevinde olduğu döneme değinen Tartan, “Eğitim, hukuk ve demokrasi üzerinde durduk hep.  Ben dokunan bir başkan oldum. Bu 5 yıl rüzgar gibi geçti. Dediklerim çıktı mı? Çıktı. Atatürk bizim sahip olduğumuz en yüce değerdir demiştik. Atatürk bizi birleştiren değer. Olmasaydı olmazdık! Eleştirenler olabilir ama baktığımızda ayakta kalan lider yok. Bunu ben söylemiyorum. Ben söylesem ‘Hakan da çok Atatürkçü’ derler. Evet çok Atatürkçüyüm. Bunu dünya söylüyor. Ayakta kalan tek lider… Fikirlerine ne kadar ihtiyacımız olduğu ortaya çıktı” diye konuştu.

KİMSEYLE KAVGAM, HESABIM OLMAZ
İstanbul’da açılışı yapılan havalimanının isim tartışması üzerinden konuşan Tartan, derin ayrılıkların yerine saygın buluşmaların gerçekleşmesine taraf olduğunu vurguladı ve “Atatürk bizim tabi en yüce değerimiz. İsim konusuna yönelik eleştiriler var. İstanbul adının belleklere yerleşmesi kötü değil ki! Yurt dışına çıktığımda Türkiye’nin şehirlerini bilmeyen binlerce insanla karşılaştım. Değerlerin ve gelişimin birlikte sağlanacağını düşünüyorum. Derin ayrılıklar yerine saygın buluşmalar yanlısıyım. Siyasete bundan sonra da devam edersek çizgim böyle olacak. Kimseyle kavgam, hesabım olmaz. Ceketimi giyerim sokağa çıkarım, vatandaş ne isterse onu dikkate alırım. Yeri geldiğinde de köşeme çekilirim” açıklamasını yaptı.

2014 KAFASINDAKİ YÖNETİCİLER OLSAYDI ADAY ADAYI OLMAZDIM!
‘Niye yeniden Konak Belediye Başkanlığı için aday adayı oldunuz?’ sorusunu yanıtlayan Tartan, 2014’teki süreci özetlerken gelinen aşamada aldığı kararın altındaki sebepleri açıkladı. Tartan, “O dönemde ya Konak ya da İzmir Büyükşehir Belediyesi adayı olacaktım. Çeşitli anketler yapılıyordu. Ben ilk 3 sıra içinde çıkıyordum. Siyasi yaşamımda aldığım temel terbiye olarak görevde bir başkan varken, onun talebi varsa onu dinlemek gerektiğini düşündüm. 2014’te sanırım adaylığın son günüydü Sayın Aziz Kocaoğlu’nu aradım. ‘Ben Ankara’dayım. Adaylık için bugün son gün. Siz İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yeniden aday olacaksanız ben Konak için aday olacağım. Siz karar vermedim diyorsanız ona göre davranacağım’ dedim. Kendisi bana kararı olmadığını, benim adaylığım söz konusu olursa bundan memnuniyet duyacağını söyledi. Ben başkanın fikrini alarak İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylığımı ortaya koydum. Aziz Kocaoğlu, çok saygı duyduğum, değerli, İzmir’e yıllarını, emeklerini veren bir insan. Birlikte çok güzel işler yaptık. Siyasetteki etik anlayışı uyguladığımı düşünüyorum. Partimin tavrı bizden yana olmadı. Daha sonra Konak’a aday oldum. Herhangi bir adaylık niyetim de yoktu. Bir gün bir televizyon programında partiden daha sonra tasfiye dilen ve çok tepki alan bir üst düzey yönetici aday gösterilmeyen bizlerle ilgili, ‘Kim bunlar, bunların yüzde 1 bile oyu yoktur’ dedi. Adeta aşağılayarak konuştu. ‘Bunlar çok değerli arkadaşlar, gerekli katkıyı vereceklerdir’ deseydi çekilecektim. Ben bunu hiç kullanmam ama ben CHP’nin kurucuları arasındaydım. Çoğu arkadaş başka partiden gelmişti. 1970’lerde gençlik kollarından itibaren çok emek verdim. Ama kim bunlar, bunlar adam değil gibi açıklamayı çok yadırgamıştım. Ama CHP değerleri olan bir parti, o kişileri de tasfiye eti. Onun için ben yeniden tekrar aday olmayı tercih ettim. Aynı kafadakiler partide olsaydı yine aday olmazdım” ifadelerini kullandı.  

ŞU AN BAŞKAN VAR, PROJE KONUŞMAK DOĞRU DEĞİL, GÜZEL İŞLER YAPTI, YAPILANLARI DEVAM ETTİRECEĞİZ
Görevde partili bir belediye başkanı olduğu için projeler noktasında açıklama yapmaktan kaçınan Tartan, “Şu an görevde bir başkan olduğu için projeler bazında çok fazla konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Güzel işler yaptı. Yapılanları devam ettireceğiz. Yapacaklarımız insana dair olacak. Emekli, gençler, öğrencilerimizle yapılan işleri genişleteceğiz. Her zaman Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde güzel işler yapılabilir diye düşünüyorum” diye konuştu.5 YIL SONRA TAKDİR EDİLİRSE…
İsminin Büyükşehir noktasında dillendirilmesine rağmen Konak’ı tercih etmesine açıklık getiren Tartan, “5 yıl bir ara verdim. Bu ayrılık sürecinde dengeler ve kentin hizmetleri farklılaştı. Ben de uzak kaldım. Deneyimime Konak’tan devam edersem halkımız da mutlu olur. 5 yıl sonra takdir edilirse büyükşehir için hareket edilecekse edilir. Konak için bir vefayı göstermenin daha doğru olacağını düşünüyorum. Bu konudaki takdir genel başkanın, parti yöneticilerinin ve halkımızındır. Olmazsa bıraktığımız yerden devam edeceğiz. İnsanımız için mücadeleyi devam ettireceğiz” dedi.

29 ARTI BÜYÜKŞEHİR DOĞRU ADAYLARLA KAZANILIR!
CHP dışındaki siyasi parti temsilcilerinin iddialı açıklamalarını değerlendiren Tartan, “Genel ve yerel seçim birbirinden elma ile armut kadar farklıdır. Yerelde insan faktörü öne çıkıyor. Ben siyaset bilimci olarak iddialı konuşuyorsam özür dileyerek bir saptamada bulunmak istiyorum. 30 ilçeyi de gezen biriyim. Her yeri bilirim. Gözlemlediğim kadarıyla, bir ilçeyi söylemeyeyim ama CHP doğru, kararlı, halkla bütünleşmiş adaylarla çıkarsa 29’unda başarılı olacağını düşünüyorum. 29 artı büyükşehir… O bir ilçede de doğru adayla çıkılırsa onun da alınacağını düşünüyorum” açıklamasını yaptı.BÜYÜKŞEHİR BEKLENTİSİ VE TALEBİ İÇİNDE DEĞİLİM
‘Genel merkez büyükşehir için sizi değerlendirmek isterse tavrınız ne olur?’ sorusu karşısında konuşan Tartan, “Ben öyle bir talep ya da beklenti içinde değilim. Ama bu tip beklenmedik şeyler siyasette rastlanan durumlardır. 2014 yılında Aziz Bey’in ‘aday olmayacağım’ açıklamasıyla ciddi bir ekip ve projeler hazırlamıştım. Bu konuya hazırlıklıyım ama şu an öyle bir düşüncem yok. Öyle bir teveccüh olursa değerlendiririm. Bunu hak eden çok sayıda arkadaşımız var” yorumunu yaptı.

GÖREV VERMEZLERSE…
Tartan ayrıca, “Parti yöneticilerimiz görev verirlerse bıraktığımız yerden devam ederiz. Ama böyle bir görevi takdir etmezlerse bir kent aydını olarak düşüncelerimizi söyler ve mücadeleye devam ederiz” ifadelerini kullandı.

 

 
Gayrimenkulün Oscar'ı Folkart'a!
 
CHP'li Gürsel Tekin: İstanbul için adayım!
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
veli 31 Ekim 2018 Çarşamba 22:52

fahrettin altaydaki benzin istasyonu belediyenindi asıl satıldı bir anlat bakalım

Yorumu oyla      12      7  
recep 31 Ekim 2018 Çarşamba 19:57

Hangi partiden aday?

Yorumu oyla      11      7  
DSP'ye 31 Ekim 2018 Çarşamba 19:37

Arkadaşım bir önceki seçimde DSP adayı değil mi idin? Doğru DSP'ye.

Yorumu oyla      14      8  
Cengi cansiz 31 Ekim 2018 Çarşamba 19:17

İhanet edenlerin değil aday gösterilmeleri üyelikleri bile yapilmamali şuraya bakarmısınız kimse il başkanı ilçe başkanı olayım Partiy e katkı koyayım demiyor yahu sizden başka adam mı yok koca örgütte hade hade

Yorumu oyla      13      7  
Bülent ışık 31 Ekim 2018 Çarşamba 19:12

Editör yorumumu niçin yayımlamadın. Neresi rahatsız etti seni.

Yorumu oyla      10      6  
Harun Kızılca 31 Ekim 2018 Çarşamba 18:02

Konak Hakan Tartanı çok aradı bu dönem. Vatandaş için tekrar gelmesi hayırlı olur.

Yorumu oyla      13      16  
Melis 31 Ekim 2018 Çarşamba 18:01

Bu adamda hala konuşacak yüz varmış.Yuh yahu.

Yorumu oyla      19      9  
31 Ekim 2018 Çarşamba 16:00

Nedir bu eskilerin koltuk sevdası yahu? Bi çekilin. Gençlerin önünü açın. Kameralar önünde "Gençler bizim her şeyimiz" demesini biliyorsunuz? Hadi gösterin samimiyetinizi de genç bir adaya destek verin

Yorumu oyla      20      7  
Zafer 31 Ekim 2018 Çarşamba 15:48

Sayın Tartan başarılı bulduğum ender başkanlardan biriydi. Konak'da olsa, büyükşehir de olsa gönül rahatlığıyla oy veririm.

Yorumu oyla      13      18  
İlhami 31 Ekim 2018 Çarşamba 14:49

Allah korusun. Kimse teveccüh buyurmasın

Yorumu oyla      24      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kaçak göçmen operasyonları: 181 gözaltı!
İzmir'in Dikili ve Urla ilçelerinde gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda, ...
İzmir'de sokak ortasında eski karısını öldürmüştü: İşte aldığı ceza!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, boşandığı üç çocuk annesi Zeliha Şule Demiray'ı ...
İzmir'in turizm cenneti referanduma gidiyor!
İzmir'in Urla ilçesi Balıklıova Mahallesi'nde, 'Nitelikli Koruma Alanı' ...
 
Rektör: Cumhurbaşkanına itaat farzdır!
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, bir TV programında ...
İzmir Başsavcılığı'ndan 'gözaltı' açıklaması
İzmir Adliyesi'nde, bir emniyet amirinin başsavcının odasında gözaltına ...
İzmir'de motosikletli polis timlerine taze kan
İzmir Emniyet Müdürlüğünün çeşitli birimlerindeki motosikletli timlerde ...
 
Ücretli öğretmenlerin atama sonuçları açıklandı!
Ücretli öğretmenlerden sözleşmeli pozisyon için başvuru yapanların sonuçları açıklandı.
Antalya'da keşif uçağı düştü! Ölüler var...
Antalya'nın Manavgat ilçesinde eğitim uçağı düştü, pilot Serkan Dilci ...
FETÖ sanığının AİHM başvuruna ret
İzmir’de, hamileyken Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva