HABERLER>İNŞAAT/EMLAK
31 Ekim 2018 Çarşamba - 11:44

Gayrimenkulün Oscar'ı Folkart'a!

Mimari projeleri Durmuş Dilekci tarafından hazırlanan Folkart Blu ve Folkart Hills, uluslararası alanda 3 ayrı ödül kazandı. Folkart Blu Çeşme projesi, gayrimenkul sektörünün Oscar’ı kabul edilen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri 2018-2019 (International Property Awards) kapsamında Avrupa ayağında Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde (European Property Awards) kendi alanında en iyi proje oldu.

Gayrimenkulün Oscar ı Folkart a!

Folkart, Çeşme’deki Folkart Blu ve Folkart Hills projeleri ile dünyanın en saygın ödülleri arasında gösterilen Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde (European Property Awards) 2 ayrı ödül kazandı. Ayrıca Alman Tasarım Konseyi (German Design Council) tarafından 1969 yılından bu yana gerçekleştirilen Alman Tasarım Ödülleri’nde (German Design Award) Folkart Blu, “Özel Mansiyon” ödülüne layık görüldü.

GAYRİMENKUL OSCARI
Mimari projeleri Durmuş Dilekci tarafından hazırlanan Folkart Blu ve Folkart Hills, uluslararası alanda 3 ayrı ödül kazandı. Folkart Blu Çeşme projesi, gayrimenkul sektörünün Oscar’ı kabul edilen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri 2018-2019 (International Property Awards) kapsamında Avrupa ayağında Avrupa Gayrimenkul Ödülleri’nde (European Property Awards) kendi alanında en iyi proje oldu.

Mimarlık, İç Mekan Tasarımı, Geliştirme, Gayrimenkul kategorilerinde düzenlenen ve toplam 48 alt kategoriden oluşan European Property Awards - (Avrupa Gayrimenkul Ödülleri)'nin 2018 yılı kazananları açıklandı. Kazananlar, gayrimenkul endüstrisinin önemli profesyonelleri ve uzmanlarından oluşan jüri üyelerinin oyları ile belirlendi. 25 Ekim 2018 akşamı Royal Lanchaster Hotel, Londra'da düzenlenen törende ödüller açıklandı.

Uluslararası jürisi tarafından yapılan değerlendirmeler ışığında “5 yıldız” (5 STAR WINNER) olarak nitelendirilen “En İyi Çoklu Konut Mimarisi (Best Architecture Multiple Residence)” ödülünü almaya hak kazanırken; Folkart Hills Çeşme ise “Çoklu Konut Mimarisi (Architecture Multiple Residence)” alanında ödül kazanan bir diğer proje oldu.

ALMANYA’DAN ÖDÜL
Uluslararası alandaki 3. ödül ise Almanya’dan geldi. Folkart Blu Çeşme projesi, Alman Tasarım Konseyi tarafından bu sene 49.su gerçekleştirilen Alman Tasarım Ödülü (German Design Award) yarışmasında “Özel Mansiyon” ödülüne layık görüldü. 1969 yılından bu yana sanayi, üretim ve tasarım kültürünü desteklemek amacıyla Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenen yarışmada inşaat ve mimari alanındaki “Architecture / Excellent Communications Design / Building” kategorisinde ‘Folkart Blu’ projesi “Special Mention” (Özel Mansiyon) ödülünü kazandı. German Design Award yarışmasının ödül töreni, 2019 Şubat ayında Uluslararası Frankfurt Fuarı kapsamında yapılacak. Törende, ödüllü projeler büyük bir sergi ile tanıtılacak.

“ÜLKEMİZ ADINA GURURLANDIK”
Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, iki proje ile 3 ödül kazanmaktan mutlu olduklarını dile getirdi. Sancak, “Folkart’ın Çeşme’deki ilk projelerimizden olan Folkart Blu ve Folkart Hills’e çok özendik. İnşa süreçlerinde en iyisinin ortaya çıkması için çok çalıştık. Projelerimizin bu şekilde güzel ödüllere layık görülmesi ülkemiz adına bizleri gururlandı. Uluslararası alanda böyle bir bayarı sağlamanın çok önemli olduğuna inanıyorum. Başta proje mimarımız Durmuş Dilekçi olmak üzere emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Mimar Durmuş Dilekci, “Folkart Blu ve Folkart Hills projeleri, Folkart’ın yenilikçi bakış açısının yansıtıldığı, simgesel etkisi kuvvetli projelerdir. Zengin iç ve dış mekan kalitesi yaratılan bu projeler, denizle kurduğu kesintisiz ilişki, farklı bakış açıları, sürpriz perspektifler ile öncü bir mimari dili yansıtır” diye konuştu. Dilekçi, ödüllere layık görülmelerinden dolayı onurlandıklarını söyledi.

 
CHP İzmir'in 'kombine adayı' yine aday!
 
CHP’li Tartan: Teveccüh olursa Büyükşehir’i değerlendiririm!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çiğlide ki proje 1 Kasım 2018 Perşembe 18:17

çiğlide daha güzel proje olduğunu iddia edenler,ödül için önce mimarlık proje yarışmasına katılmaları gerekiyor....

Yorumu oyla      9      5  
Hür Düşünce 31 Ekim 2018 Çarşamba 15:15

Folkart'ın mimari projesi güzel olabilir- Ancak inşa edilen yeri ödül verenler gördü mü ? Yaz günlerinde insan ne ister- Esen bir rüzgar. AirCondition her zaman keyif vermez- İmbat'ı çok ararsın, balkonda otururken. İnşaat ise rüzgar'ın esmediği koy içinde- yani yazın fırın gibi.

Yorumu oyla      10      5  
31 Ekim 2018 Çarşamba 14:10

Bu projeden daha güzeli Çiğli'de var. Neden ödül vermemişler acaba? Ismarlama ödülmü bunlar?

Yorumu oyla      11      6  
muhalif 31 Ekim 2018 Çarşamba 13:29

bazı kişiler folkart projelerini beğenmiyor, mimarilerini "öcü" buluyor, halbuki projeler gerçekten mimari özellikleri olan projeler, bayraklı ikiz kuleleri şimdiden izmirin simgesi oldular, sanırım vega projeside öğle olacak..unutmamak gerekir ki paris dünya fuarı için yapılan eyfel kulesi, zamanın entellektüelleri tarafından da ucube bulunmuştu, hatta fuar sonrası yıkılması istenmişti, ancak tüm dünyada parisin simgesi oldu.. kıssadan hisse...

Yorumu oyla      10      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hüseyin ASLAN yazdı... İzmir’de kentsel dönüşüm gerçeği
Hüseyn ASLAN yazdı... İzmir’de kentsel dönüşüm gerçeği
İmar Barışı'nda yeni gelişme: Son tarih...
"İmar Barışı" olarak adlandırılan Yapı Kayıt Belgesi başvuru süresinin ...
Bayraklı Biva ile yeniden doğuyor
Bayraklı’da Avrupa’nın en yüksek çelik binasını inşa eden Biva Mimarlık ...
 
Folkart Time tam zamanında teslim
Türkiye’nin en büyük inşaat firması olma yolunda emin adımlarla ilerleyen ...
İzmir'de konut satışları çakıldı!
İzmir'deki konut satışları, 2018 yılı Eylül ayında, geçen senenin aynı ...
İzmir inşaat sektörü gelecekten umutlu
İzmir’de inşaat sektörü temsilcileri, bakanlığın açıkladığı enflasyonla ...
 
Sektörün başkanından uyarı: İzmir’de konut fiyatları uçacak!
İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, İzmir’deki konut ...
TOKİ İzmir’deki o projeyi durdurdu!
Ödemiş’in Zeytinlik Mahallesi’nde hayata geçirilecek 468 adetlik toplu ...
Dev holding tüm lüks otelleri satışa çıkardı!
Doğuş'un bugüne kadar yaklaşık 1 milyar Euro yatırım yaptığı otellerinin ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva