HABERLER>POLİTİKA
2 Eylül 2019 Pazartesi - 12:19

CHP’li Sındır’dan AK Partili Sürekli’ye: Söylediğine kendisi de inanmıyor!

CHP İzmir Milletvekili Sındır, AK Parti İl Başkanı Ali Sürekli’nin, Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e yönelttiği, ‘4 ayda hiçbir icraat göremedik’ eleştirilerine cevap verdi. Sındır, “Biz de Sürekli’nin partisinin 17 yılda yaptıkları noktasında bir şey göremedik. Onlar 17 yılda bir şey yapmadılar. ‘Bir şey görmedik’ deme hakkına sahip olamazlar. Siyasal anlamda söylenmiş, hiçbir geçerliliği olmayan bir söz. Kendisinin de bu lafı inanarak, samimi bir şekilde söylediğine inanmıyorum” dedi.  

CHP’li Sındır’dan AK Partili Sürekli’ye: Söylediğine kendisi de inanmıyor!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı ve Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. İzmir Milletvekili Sındır, Türkiye’deki ekonomik kriz ve geçtiğimiz günlerde İzmir’de gerçekleşen yangınlar üzerinden çarpıcı açıklamalara imza attı.

İlerleyen günlerde start alması beklenen olağan kurultay sürecine değinen Vekil Sındır, parti içi mesajlar verdi. Sındır ayrıca AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin yerel CHP iktidarına yönelttiği eleştirilere cevap verdi.

BÖLGEDE ACABA ALTIN MADENCİLİĞİ Mİ DÜŞÜNÜLÜYORDU?
Sındır, İzmir’de geçtiğimiz hafta yaşan ve 3 gün boyunca kontrol altına alınamayan ve 5 bin hektar üzerinde bir alanın yok olmasına yol açan orman yangınlarıyla ilgili konuştu. Menderes, Karabağlar, Urla’da gerçekleşen yangınlara dair düşüncelerini açıklayan Sındır, Menderes Efemçukuru’nda yıllardır faaliyet gösteren ve tepki toplayan altın madeni üzerinden de mesajlar verdi. Sındır, “Bu bölgede acaba altın madenciliği mi düşünülüyordu? Ağaç kesme noktasında tepkiler olurdu, ‘yakalım 10-15 sene dursun’ diyerek bilerek mi yakıldı? Bir fırsat alanı olarak mı değerlendiriliyor?” çıkışında bulundu.

TÜRKİYE BU SİYASAL İKTİDARLA TALAN ÜLKESİ HALİNE GELMİŞ VAZİYETTE
Ülkedeki kötü ekonomik durum üzerinden konuşan Sındır, krizin sorumlusunun merkezi iktidar olduğunu ifade etti. Sındır, “Artan işsizliğin, tarımdan soğuyan çiftçinin, üretimden kopan, kepenk indiren sanayicinin yaşadığı sorunların arkasında yatan nedenler ülkenin parasını, tüyü bitmemiş yetimin hakkı olanın israfça harcanmasıdır. Türkiye’nin refahı ve ekonomisinin iyileşmesi değil bir zümrenin gelişmesi amaçlanıyor. Türkiye bu siyasal iktidarla talan ülkesi haline gelmiş vaziyette. Türk lirası tarihindeki en itibarsız dönemi yaşıyor. İthalata dayalı bir tüketim ekonomisi yerine ihracatı arttırmalıyız. Üretim ekonomisini hayata geçirmeliyiz. Sağlıklı bir tarım politikası izlersen bu ülkedeki pek çok şeyi düzeltirsin. Akıl ve bilimin yol göstericiliğinde hareket edersen her şey çok daha güzel olur” dedi.  

ŞEHİR HASTANELERİ ŞEHİR EFSANELERİ OLDU!
Merkezi ve yerel iktidar arasında zaman zaman tartışma konusu olan ve yapımı devam eden şehir hastanelerine dair açıklama yapan Sındır, “Şehir hastaneleri şehir efsaneleri oldu! yap işlet devret modeliyle yapılıyor. Tam bir talan ve soygun düzeni… Ben ağır kelimeleri çok kullanmam, sakınırım ama bu bir gerçek. Anayasa sayıştayın görev ve sorumluluklarını belirlemiş durumda. Sayıştay tüm kamu kurumlarını denetler. İstisna yok. Ama bu şehir hastaneleriyle yapılan işlemleri Sayıştay denetleyemiyor. Tam bir aynasal suç işleniyor. Anayasa aldatılıyor. Hasta garntisi nedir? İhaleler kamu ihale kanununa tabi değil. kamu ihale kurumu bunu denetleyemiyor. Pazarlık usulü ihale yapılıyor. Şehir hastaneleri tam bir fecaat!” diye konuştu.

‘RAPORU GÖSTERİN’ DİYORUZ, GÖSTERMİYORLAR
Sındır sözlerini sürdürürken bazı kamu kurumlarının boşaltılması için, “’Depreme dayanıksız diye bir şey bulmuşlar. En son Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatla Fakültesi durumunda yaşadık. Rapor yok! Gösterin diyoruz, göstermiyorlar. Biz uzmanlarla bakalım diyorlar. Artık bu kamu binalarının yıkılması ve yerlerine AVM’lerin gelmesi için yasal bir kılıf oluyor” dedi.

HENÜZ MYK’DA ALINMIŞ BİR KURULTAY KARARI YOK!
İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in geçtiğimiz günlerde gerçekleşen il koordinasyon kurulu toplantısında, ‘Buradayım ve yapacak daha çok iş var’ şeklinde yaptığı açıklamaya ilişkin konuşan Sındır, “Tabii ki il başkanımız görevinin başında. Kongre süreçleri, kim aday olacak gibi tartışmaların çok erken olduğunu düşünüyorum. Kurultay sürecinin başlaması için genel başkanımızın MYK’ya bu konuyla ilgili önerisini getirmesi gerekiyor. Henüz MYK’da alınmış bir karar yok. MYK kararı alır, takvim hazırlar ve PM önerilen takvim üzerinde görüş bildirir ve karar alır. Esas olan PM’dir. Kurultay kararını alacak ve takvimi uygulayacak olan PM’dir. Gündeme baktım henüz böyle bir şey göremedim. Genel başkanımız ek gündem koyabilir. Ama şu an gündemde yok. İl başkanları potansiyel olarak yeni dönemin adayıdırlar. Aday olmayı düşünmüyorlarsa bile bunu beyan ederler. Bunun için bile bence erken” açıklamasını yaptı.

LİDER’İN ‘UZLAŞI ADAY’ VURGUSU İÇİN: NİYETİDİR, TEMENNİSİDİR!
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, ‘uzlaşı aday’ vurgusunun sorulması karşısında konuşan Sındır, “ Genel başkanımız demokrasi kültürünü içselleştirmiş, bunu parti yönetiminde her şekilde ortaya koymuş ve ispatlamış bir kişidir. O söylemini partinin, örgütlerin bütünlüğünün bozulmaması ve kırgınlıkların yaşanmaması adına ortaya koymuştur. ‘benim adayım şudur, tek aday çıkacak’ gibi bir anlayış içinde hiçbir zaman olmamıştır. Uzlaşı ifadesini kullanmıştır. Mümkünse örgütlerimiz özverili olsunlar, kabul edebileceğimiz biri olsun. Niyetidir, temennisidir. Genel başkanımıza herhangi bir partili gidip de, ‘Ben İzmir’de il başkanı olmak istiyorum, ne düşünüyorsunuz?’ diye söylese, ‘Hayır olmaz’ demez. Bunu düşünemiyorum. ‘Evet olabilir, bu demokrasidir. Gidin partililerimizle çalışın, ne güzel parti için sorumluluk taşıyorsunuz’ cevabını verir. Deniz Yücel şu an il başkanımızdır. Görevini en iyi şekilde yapmakla mükelleftir. Yapıyor ya da yapmıyordan önce bunun bilincinde bir kardeşimizdir” ifadelerini kullandı.

AK PARTİLİ SÜREKLİ’YE: SÖYLEDİĞİNE KENDİSİ İNANMIYOR
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelttiği, ‘4 ayda hiçbir icraat göremedik’ eleştirilerine değinen Sındır, “Kerem Ali Sürekli, farklı partilerde de olsak insani açıdan sevdiğim bir kardeşimdir. Sayın Sürekli, ‘4 ayda bir şey göremedik’ diyor. Biz de Sürekli’nin partisinin 17 yılda yaptıkları noktasında bir şey göremedik. Onlar 17 yılda bir şey yapmadılar. ‘Bir şey görmedik’ deme hakkına sahip olamazlar. Siyasal anlamda söylenmiş, hiçbir geçerliliği olmayan bir söz. Korkuyorlar! Aciz bir takım ifadeler kullanıyorlar. Kendisinin de bu lafı inanarak, samimi bir şekilde söylediğine inanmıyorum” dedi.  

 
Erdoğan'dan törene katılmayan barolara tepki!
 
Altınordu'ya milli ara ilaç gibi gelecek
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mehmet mert 3 Eylül 2019 Salı 07:51

lütfen bizi aptal yerine koymayın... il başkanının göreve devam etmesi bizim milletvekilliği adaylığımız için iyi olur deyin, genel merkez güdümlü olması iyidir kolay söz geçer diyin, ama aslında başarılıdır, tek aday olması iyidir gibi laf kalabalığıyla bizleri aptal yerine koymayın. lütfen. size yakışmıyor. bu il başkanı bir facia. bu faciayı savunanın aklına şaşarım...

Yorumu oyla      4      5  
Gürkan 2 Eylül 2019 Pazartesi 17:27

Alen35, oy verdim, eleştiriyorum. Senden izin mi almak gerekiyor? Çarpık yapılaşma sadece İzmir'in sorunu, Türkiye'nin değil diyen mi oldu? Fakat konumuz İzmir; diğer şehirlerdeki çarpık yapılaşmadan bana ne! İzmir ultra çarpık yapılaşmış bir şehirdir. Aksini iddia eden kendini kandırır. Ayrıca İzmir'in tek sorunu çarpık yapılaşma diye de bir şey yazmadım. En büyük sorun en başta çarpık yapılaşmadır. Sonra işsizlik-yoksulluk gelir. Maddi yetersizlikten Buca metrosu 2020'de başlayacak diyorsun, sonra da kredi kullanılacak diyorsun :) Yahu sen belediyenin borçlanma kapasitesini biliyor musun da ahkam kesiyorsun? 2018 bütçesi konuşulurken bizzat Kocaoğlu borçlanma kapasitesinin yaklaşık 10 milyar, borcun da yaklaşık 3 milyar olduğunu açıklamıştı. Buca metrosunun her şeyi hazırsa ihaleye neden çıkılmadı? Ekim ayında çıkılsa zaten 3-5 ay o süreç ancak biter. Şantiye kurulumu, temel atımı, 4 adet TBM'nin getirilip, kurulup, kazılara başlaması derken bir bakmışsın yıl bitmiş. Kayıp milyonlar. Otogar metrosu diyorsun bakanlığın yapmaya niyeti yok. Konya'ya metro müjdesi veriliyor. Türkiye'nin 3.büyük şehrinde 19 km metro var. Şaka gibi! Yıllar önce her gelen kafasına göre projeleri değiştirdi; metro yerine Banliyö hattı yapıldı, metro gibi kullanılmaya çalışılıyor. 9 yıl oldu sistem hala daha sorunlu. Gökdelen bölgesi içinde bahsettiğim proje de Ege Mahallesi projesi. O proje gökdelen bölgesinin içine uygun bir proje mi? 4 defa ihale yapıldı, kimse girmedi. Niye girsin ki?

Yorumu oyla      4      5  
RIFKI 2 Eylül 2019 Pazartesi 16:35

Tüzük ne şekilde emrediyorsa yapılmalıdır.elbette 1 yıl erteleme yapılabilir fakat erteleme yapılmasının bir sebebi yoktur.Neden tarihinde yapılmıyor genel Başkanımız Eylül ayında sürecin yapılmasını istiyor kimin korkusu var ki?eğer İl Başkanlığının projeli çalışmaları varsa sıkıntısı zaten olmaz seçime her zaman hazırdır gelişmelerden anlaşıldığı üzere büyük bir seçim kaybetme korkusu var hadi hayırlısı.

Yorumu oyla      4      5  
alen35 2 Eylül 2019 Pazartesi 15:36

Bu gürkan isimli yorumcunun yazacagı bir şeye benzemiyor. eger oysanda bir öylesin bir böylesin kardeşim derler adama! İzmirin en büyük sorunu ne derece de çarpık yapılaşma onu bir ölçmek lazım! eger aktroll gibi şehriny eri gecekondu dersen yanlış. ancak gecekondular merkezi yerler de kaldı dersen dogru bu büyük bir sorun. yoksa sadece izmirin değil türkiyenin sorunu çarpık yapılaşma! Kentsel dönüşüme eğilmek güzel bir şey. bunu istemeniz de güzel bir şey ancak İzmirin sorunu sadece bu değilki . aziz kocaoğlu döneminden bitirilecek bir sürü proje ve halledilecek bi ton sorun kaldı tunç soyer e. adamın elinde sihirli değnek yok. ödenek almadan elde edilen bütçe belli. Tunç soyer seferi hisarda aldıgı eleştirilerin aksine izmir büyükeşhir belediyesin de minumum masraf ile maksimum iş yapmaya çalışıyor! ulaşım projeleri agırlıkta. maddi yetersizlikten buca metrosu 2020 -21 civarı başlıyacak bunun açıklaması yapılmıştı. çünkü önde bitmesi gereken narlıdere metrosu mevcut. ayrıca buca metrosu için uluslar arası kredi kullanılacak. devletten gene bir kuruş alınmıyor. şimdi gürkan yada fake gürkan arkadaşım. sadece kentsel dönüşümü istiyorsun diye izmirin tek sorunu bu değil. sadece belediye yatırımları ile yapılacak işte değil. bunun maddiyatı var. kocaoğlu zamanın da yapılan kale arkası kamulaştırmayı bir araştır bakalım ne çıkıcak karşına? yani bir şeyler ortaya atıyorsunuz ama dostum sıfır bilgi ile ortaya atıyorsunuz. birde gökdelen bölgesi var zaten hatta bölgeleri var artık izmirde? içinde kalan proje hangisi _?

Yorumu oyla      7      8  
ali 2 Eylül 2019 Pazartesi 15:12

17 yılda hiçbirşey yapılmadı demek yalanın danıskası olur.Milletin gözüne bakarak yalan söylemek buna denir.Yapılmayanları söyleyinde vatandaşa hizmet etmiş olursunuz.

Yorumu oyla      4      8  
Gürkan 2 Eylül 2019 Pazartesi 13:31

İzmir'in en büyük sorunu çarpık yapılaşmadır. Düzeleceğini de zannetmiyorum fakat geçtiğimiz 4 ayda Başkan Soyer'den bu konuyla ilgili net açıklamalar geldi mi? Şunlar şunlar yapılacak diye bir açıklama da duyamadım. Sadece yıllardır ihaleye çıkılan ama kimsenin girmediği Ege Mahallesi'nden bahsedildi ancak bu bölgenin çözümü yapılmak istenen mi? Gökdelen bölgesi diyorsun, bölgenin içinde kalan alana yapılmak istenen projeye bak! Buca metrosunun her şeyi hazır, imza bekliyoruz deniyordu; imza geldi, projenin adı geçmiyor. Her şey hazırdı, ne oldu? Sanırım başkan Soyer henüz Büyükşehir belediye başkanı olduğunun farkında değil. Burası Seferihisar değil. Kaleye pazar kurmakla iş bitmiyor ya da yurt dışındaki etkinliklerde konuşmayla da ..

Yorumu oyla      7      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan törene katılmayan barolara tepki!
Beştepe'de 2019-2020 Adli Yıl Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı ...
'AB'nin raporu değersiz bir kağıt parçasıdır'
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 2019-2020 Adli Yıl Açılışı dolayısıyla ...
CHP'li Sertel'den Diyanet İşleri'ne istifa çağrısı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, Diyanet ...
 
CHP Kılıç’tan zam tepkisi: Vergileri çıkar, benzin 2.50 TL!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “son ...
CHP’li Beko: Barışı daha güçlü dile getirmeliyiz
1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri’nin ...
SODEMSEN harekete geçti: İlçe belediyeleri üye olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in öncülük ettiği ve kentteki ...
 
'Yeni parti' için disiplin sopasını gösterdi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu kutlu çatının altında, Rabbimizin ...
Mehmet KARABEL yazdı... Konuşan fotolar!
Mehmet KARABEL yazdı... Konuşan fotolar!
CHP'li belediyeler sendika kuruyor
CHP'li belediyeler, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası'nı kurarak ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Anıt başkan'dan yeni başkanlara!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva