HABERLER>POLİTİKA
18 Mart 2021 Perşembe - 15:05

CHP’li Özel’den pankart çıkışı: Belediyemiz, örgütümüz, Selçuklular direndi!

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İzmir’e gelerek Efes Selçuk Belediyesini ziyaret etti. İlçe halkına seslenen Özel, geçtiğimiz günlerde kamuoyuna yansıyan “pankart krizi”yle ilgili konuşarak, “Selçuk’ta belediye bizde değil ama belediyeden izin almış gibi büyükşehir değil ama almış gibi devletin direği doğanın ağacı partimin tapulu malıymış gibi ‘Ben her tarafı afişlerim kimse bana karışamaz. Biz bir tek adama sevdalıyız’ diyen bir acayip anlayışa koca yüreğiyle belediye başkanımız direndi. Örgütümüz direndi, Selçuklular direndi” dedi.

CHP’li Özel’den pankart çıkışı: Belediyemiz, örgütümüz, Selçuklular direndi!

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Özgür Özel, İzmir’e gelerek Selçuk’ta bölge esnafını ziyaret etti. Özel, ziyaretlerinin ardından Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile birlikte geçtiğimiz günlerde basına yansıyan 2023 seçimleri ile ilçede yaşanan pankart krizi hakkında açıklamalarda bulundu.

PANKART ÇIKIŞI: BELEDİYE BAŞKANIMIZ DİRENDİ, ÖRGÜTÜMÜZ DİRENDİ, SELÇUKLULAR DİRENDİ
CHP Grup Başkan Vekili Özel, basın açıklaması esnasında yaptığı konuşmada geçtiğimiz günlerde kamuoyunda yankı uyandıran “pankart krizi”yle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özel, “Ülkenin Cumhurbaşkanları vardır, onlara yurt dışında yapılan bir saygısızlığı Türkiye’ye yapılmış sayarız ama…” diyerek asılan “Love Erdoğan” pankartlarıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Efendim, ‘Bizim Cumhurbaşkanımıza böyle yapıldı biz kamu düzeni dinlemeyiz, belediyeden izin almış gibi davranan, devletin direğini ve doğanın ağacını partinin tapulu malıymış gibi ‘Ben her tarafı afişlerim kimse bana karışamaz. Biz bir tek adama sevdalıyız’ diyen bir acayip anlayışa koca yüreğiyle belediye başkanımız direndi. Örgütümüz direndi, Selçuklular direndi. Şimdi elbette çok duyuyoruz, taa 1930’larda Hitler’den kalan bir şeyi Türkiye’ye devşiriyorlar. Neymiş efendim rabia. Rabia, Müslüman kardeşler örgütünün işareti. O işareti alıyor, 30’ların Almanya’sından tek devlet, tek millet, tek lider Adolf Hitler’den bugün kendi rabialarını gösteriyorlar. Tek devletle kimin sorunu var soruyorsun? Tek milletle kimin sorunu var soruyorsun? Tek bayrakla kimin sorunu var, Hepimizin bayrağı... Ama işi tek lidere getirdiğinde işte o zaman Selçuk’tan yükselen sese katılırız. Sevdamız Atatürk; tek başkomutan, tek lider vardır bu ülkede tartışılmayacak. Onun da adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.”

Cumhuriyet’in ilanı sırasında Atatürk’ün tek liderliği kabul etmediği hatırlatan Özel, “Kendilerine bambaşka önemler atfedenler bir dönüp şuna baksın; 1939’larda dünyada faşizm rüzgarları eserken Hitler kendisine tek lider dedirtirken Gazi Mustafa Kemal Atatürk kazandığı savaştan sonra ne yaptı? ‘Biz ülkeye demokrasiyi, cumhuriyeti getireceğiz. Biz bir meclis kurduk. Yüce meclis ne görev verirse onu yaparız’ demiş bir liderdir Mustafa Kemal Atatürk. Çağdaşları tek adama giderken, o yetkilerini meclise vermiştir. Kendisine verilen başkomutanlık yetkisinin ebedi olması imkanını savaş sürerken bile 3 aylığına kabul ederim demiştir ve her 3 ayda bir yetki istemiştir. Onun koltuğunu devrettiği İsmet Paşa, 14 Mayıs 1950 akşamı girdiği seçimlerden mağlup ayrılınca ‘Paşam herhalde bunlara iktidarı bırakmayacaksın’ diyen birisine kızıp, yaverini çağırıp, sonucunun kesinleşmesine 10 gün olan 1950 seçimlerinde ‘Git oğlum Demokrat Parti Genel Merkezi’ne, Paşa devir teslimine hazırdır de’ demiş ve dönüp şöyle demiştir; ‘şüphesiz bu benim en büyük yenilgim.’ Meydan muharebelerinden, Sakarya’dan, Dumlupınar’dan geliyor İsmet Paşa ama ‘Bu benim en büyük yenilgim Türkiye’nin en büyük zaferi’ demiştir” diye konuştu.

2023 ADAYI İÇİN PROFİL ÇİZDİ
2023’te yapılması planlanan seçimlere ilişkin olarak başta partililer olmak üzere oy verecek vatandaşlara büyük görev düştüğünü açıklayan Özel, “Şimdi bütün yetkileri kendi üstüne toplayan; hakimleri, savcıları atayan, il başkanı ilçe başkanı atar gibi kaymakam atayan, yaptığı tüm atamaları sadece kendi kararıyla yapan, rektöre, genel müdüre karar veren birisi, şimdi Atatürk’ün kendine layık görmediklerini kendisine layık görüyor. Buna Türkiye Cumhuriyeti’nin hiçbir vatandaşı geçit vermez. Çok önemli bir dönemdeyiz, sürekli 100’üncü yılları yaşıyoruz. 19 Mayıs 2019’da Samsun’daydık, Anti-emperyalist mücadelenin ilk adımının atıldığı yerdeydik hep beraber. 5-6 Eylül’de Sivas’taydık, Sivas Kongresi’nin 100’üncü yıl dönümünde. 23 Nisan 2020’de 1’inci Meclis’teydik, Türkiye’nin tek adam rejiminden millet iktidarına geçmesinin 100’üncü yıl dönümünde. 100’üncü yıl dönümleri sürecek ve en nihayet 29 Ekim 2023’e geleceğiz. Cumhuriyetin 100’üncü yılı ve ardında 2’nci yüzyılı başlayacak Cumhuriyet’in. O gün bir Cumhuriyet Resepsiyonu verilecek. 98 yıldır yapıldığı şekliyle 100’üncü yılda 100’üncü Cumhuriyet Resepsiyonu. O resepsiyonun bir davetiyesi olacak. Eğer siz, biz görevimizin farkında, inancımızın bilincinde, mücadele azmimizin doruğundaysak şuna emin olabilirsiniz, o davetiyenin altındaki yer kısmında Atatürk’ün vasiyetine rağmen Atatürk Orman Çiftliği’nin böğrüne bir bıçak gibi saplanmış kaçak saray yazmayacak. Emin olun Çankaya Köşkü yazacak! Ve o davetiyenin altında bir imza olacak. Bana bazen diyorlar ki, ‘Ya çok enerjiksin, yorulmuyor musun? Hep koşuyorsun’… Ben her sabah yataktan kalkarken gözlerimi açmadan önce o davetiyenin altındaki imzayı hayal ediyorum. O imza kime ait olacak, soruyorlar ‘Şu belediye başkanı mı olur, şu mu bu mu olur’… O imzanın kime ait olduğunun bir önemi yok ama gözüm kapalı hayal ettiğimde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yattığı yerden şöyle bir doğrulup Çankaya Köşküne bakıp o pırıl pırıl masmavi gözlerindeki ışıkla o imzayı gördüğünde ‘İşte benim Cumhuriyetimin 100’üncü yılı, işte benim Cumhurbaşkanım’ dediği bir imza olacak orada. Eğer bunu yapabilirsek o zaman yine birbirimizin yüzüne bakarız, yok yapamazsak Atatürk’le silah arkadaşlarıyla sorunu olanlar hala orada oturuyorlarsa o zaman bizim birbirimizin yüzüne bakacak ve Cumhuriyet’in 2’nci yüzyılını kucaklayacak halimiz yoktur. Onun için her sabah yataktan sanki seçimlere bir hafta varmış gibi kalkın. Sanki seçim bu pazarmış gibi çalışın. Hocalık, ustalık, komşuluk hakkı için bir oy isteyin. 1 oyun Türkiye’nin geleceğini belirleyeceği gündür. Her türlü kumpas ve oyuna karşı hem uyanık hem kararlı durmalıyız. Yorulmak, durmak, susmak bize kaybettirir. Ne kadar korkutursa korkutsunlar bir kelime eksik konuşmayacağız. Biz bir parmak eğilirsek bunlar bu millete diz çöktürürler” dedi.

“BENİ YANILTMADINIZ”
Seçim döneminde Selçuk’a geldiğini ve seçimi en rahat şekilde kazanacaklarına inanarak kentte ayrıldığını vurgulayan Özel, “Selçuk’a geldiğimizde 28 Mart günüydü, Perşembe akşamıydı muhteşem bir miting yaptık. Ben 41 il 254 ilçe gezmiştim, 254 aday tanıtmıştım o 254 adaydan kitleyi gördüğümde heyecanı gördüğümde, miting bittiğinde artık bu işin kesin olduğuna inandığım yüreğimin en rahat şekilde ayrıldığım ilçe Selçuk’tu. Beni yanıltmadınız, hepinize yürekten teşekkür ediyorum. Selçuk’ta sözümüz şuydu, mazbatayı birlikte alacaktık. Mazbatanın alınacağı gün başkanım telefonla beni aradı ama ben İstanbul’daydım. Çünkü Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı bir seçim oylar kendine verilince baş tacı milli irade diyenlerin oylar kendilerine verilmeyince kabullenmedikleri, mızıkçılık yaptıkları seçim sonucuna itiraz ettikleri bir sürede 19 gün sürecek sandık nöbetini 136 arkadaşımla birlikte tutuyorduk. Başkanım mazeretimizi çok uygun gördü. Bizim yerimize de orada durun dedi, sonrada tekrarlanan seçimde kendisi de gelip doğrudan İstanbul seçimlerine katkı sağladı. Yağmurlu bir günde şöyle hep birlikte bağırmıştık, ‘Martın sonu bahar olacak’ diye. Ve sizlerin katkısı, adaylarımızın emeğiyle ve Türkiye’deki herkesin artık AK Parti’nin, MHP’nin Türkiye’ye dayattığı bu gri bulutlara rağmen, masmavi bir gökyüzüne inanlar sayesinde Martın sonu bahar oldu. Ellerinize sağlık” dedi.

SELÇUK’TA HERKES MAAŞINI ALIYOR
Geçmiş dönemde Maaş ödemeleri konusunda Selçuk Belediyesi’nde sorunlar yaşadığını söyleyen Özgür Özel, “Aklımda Selçuk’tan kalan şu; 4 ay geriden geliyordu belediye çalışanlarının maaşları. Düzenli aralıklarla başkanımızla yaptığım görüşmelerde o konudaki gayretini gördüm ve şu anda gördüğümüz şu; 4 ay geriden gelen bir maaş kalmamış, herkes maaşını alıyor. Taşerondan devredilen KYK’lı işçilerimiz de son derece iyi bir maaş iyileştirmesiyle kendilerinde memnun olduğu bir noktaya gelmiş, alın teri karşılığını almış. Başkanımızı ve ekibini yürekten kutluyoruz. Bugün Türkiye’den yaşadıklarından sıkıntı duyan herkese Selçuk’tan seslenelim; Alın teri karşılığını alsın istiyorsanız, işsizlik son bulsun, ülkenin üstündeki kara bulutlar dağılsın istiyorsanız yerel yönetimlerde ne yaptığımıza bakın. Emekçiler, çalışanlar karşılığını alıyor; istihdam odaklı projeler yapılıyor, kadınlara, çiftçilere, esnafa sahip çıkılıyorsa bunu sosyal belediyecilik anlayışına sahip belediye başkanlarımız yapıyor. İktidara geldiğimizde aynısını bütün Türkiye’nin esnafları, işçi, memur ve işsizleri için bizler yapacağız. Bütün Türkiye’ye örnek olduğu için başkanlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Biz verilen sözleri tutuyoruz. Gücümüz oranında tutuyoruz, 100 bin oranında borçla devraldığımız belediyede, tıkanmış çarkları işler hale getirmeye, sizlerin beklentilerini karşılamaya hem belediyeyi bu borç batağından çıkarmaya hem de hizmet üretmeye devam ediyoruz. Bunu genel iktidar ve onun küçük ortağı maalesef yapmıyor. Örneğin, burada güvenliğimizi sağlamak için emniyet mensubu arkadaşlarımız var. onlar Türkiye’nin en çok kandırılan grubu. Neden? Çünkü tam 8 seferdir 3600 ek gösterge sözü veriyorlar ama tutmuyorlar. Emeklilikte yaşa takılanlar var, emeklilik bekliyorlar. MHP yeminler etti, kanun teklifleri verdi cumhur ittifakının bünyesine girdi sözünden döndü EYT’lileri yüzüstü bıraktı. Enflasyona ezdirmeyeceğiz dediler herkesi enflasyona ezdirdiler” dedi.

 
Kira geliri olanlar dikkat: 31 Mart son!
 
Putin'den kendisine katil diyen Biden'a yanıt
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
selçuklu 19 Mart 2021 Cuma 16:59

Herkes kanunlara uymak zorundadır.

Yorumu oyla      2      3  
vatandaş 19 Mart 2021 Cuma 09:02

Sayın Özel iyibir vekil kendisini kutluyoruz. Kanunlara hepimiz uymalıyız kimsenin bahçesi değildir kamu alanları bir izin almaktan bile aciz olmak nedir?

Yorumu oyla      2      3  
Partili 18 Mart 2021 Perşembe 19:14

Sayın Özel seçim zamanı bütün ilçe belediye başkanlarına kefilim demiştiniz umarım Menemen belediye başkanı Aksoy için de kefil olduğunuzu söylemiştiniz şimdi kefillik konusunda ne yapmayı düşünüyorsunuz ayrıca Selçuk ta belediye başkanı ve iktidar ilçe başkanı düne kadar karşılıklı iyi ilişkileri vardı yinede olacaktır burada toplumu germek afiş asmak bildiri dağıtmak mutlaka yasal olarak izinli olur bu olay dışında Selçuk ilçesinin sorunları yok mu? Selçuk garaj mezarlığı oldu cumartesi günü kurulan pazar için kapalı bir pazar yeri ne zaman olacak?Selçuk devlet hastanesi konteyner kent gibi bir yapıda hizmet veriyor yazın yoğun bir nüfus olan ilçede sağlık hizmetleri ağır aksak gidiyor olabilir devlet hastanesinden dar gelirli halk hizmet alıyor ilçe yollarının bir çok kesiminde köstebek yuvası gibi ama Belevi Cibe mevkine Londra asfaltı gibi yol yapılıyor yüzeysel konuları işlemek ve konuşmak çok kolaydır Selçuk' a ne afiş asandan ne de kahramanca afişleri toplayanların Selçuk'a bir yararı olmayacağını halk biliyor izliyor gelecek zaman diliminde seçimlerde bunun oylaması yapılacaktır bu konuda genel merkezin başkan adaylarının atama listelerin hazırlığı yapıldığı söyleniyor halk atama belediye başkanları ve meclis üyelerine tıpış tıpış oy verdi hizmet bekliyor kısır çekişmeler ve hamasi nutukları dinlemek istemiyor sayılı gün çabuk geçer bir bakıyorsunuz seçim gelmiş yeni vaatleri dinlemek istemiyor...

Yorumu oyla      9      6  
TC misafir 18 Mart 2021 Perşembe 15:38

Her iki tarafın da tutumu yanlış, topum zaten hayat zorluğu çekiyor bin dert sahibi bir de siz politikacılar halkı kışkırtıp germeyin sıkıldık artık.

Yorumu oyla      8      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP MYK’ya İzmir’den tek isim!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 13. Olağan Kurultayı’nda yeniden genel ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan HDP açıklaması
Dışişleri Bakanlığı, bazı ülkelerin TBMM'deki gelişmelere ilişkin açıklamalar ...
İddianame hazır: 687 kişi için siyaset yasağı talebi
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının iddianamesinde, HDP'nin devletin bölünmez ...
 
HDP'nin kapatılması ile ilgili ilk yorum!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim partimiz de kapatıldı. Ama biz demokrasi ...
Erdoğan: Ecdadımızın yazdığı şanlı bir destandır
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çanakkale, Anadolu'daki Türk varlığına ve mukaddes ...
CHP'li Yücel'den 18 Mart mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, 18 Mart Çanakkale ...
 
Devlet Bahçeli yeniden genel başkan seçildi
MHP lideri Devlet Bahçeli, seçimlerin 2023 Haziran'da yapılacağını adayın ...
600'den fazla HDP'li hakkında siyasi yasak isteniyor
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin'in, HDP'nin kapatılması istemiyle ...
İzmir'in AK Partili başkanlarından Ankara çıkarması
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığı seçimi için Ankara'ya giden ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva