HABERLER>POLİTİKA
7 Ekim 2012 Pazar - 09:43

CHP’li Güven 23 yaş üstü engelliler için sordu!

CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven, 23 yaş üstü engelli bireylerin eğitim haklarının ellerinden alındığını belirterek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na bu konuda ne yapacağını içeren soru önergesi verdi.

CHP’li Güven 23 yaş üstü engelliler için sordu!

İZMİR - CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, özellikle İzmir'de İş Eğitim Merkezi'nden kaydı silinen 23 yaş üstü 150 engelli ve ailesinin eylemlerine sahne olan engellilerin eğitim haklarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yönetmelik değişikliği ile elinden alınmasını Meclis'e taşıdı. Okulların açıldığı 17 Eylül günü okul bahçesinden çıkarılan ve eylem yapmaya itilen engelli gençlerin eve kapanmaya mahkûm edildiğini belirten Güven, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın yanıtlaması için bir soru önergesi verdi.
 
ESKİ YÖNETMELİKTE YAŞ SINIRI YOK
“2006 tarihli Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği'nin 76'ncı maddesinin ikinci fıkrası 'İş okullarına, kayıt tarihinde 21 yaşından gün almamış bireylerin kaydı yapılır. İş eğitim merkezlerinde ise yaş kaydı aranmaz' şeklinde iken 2012 tarihli yönetmelik değişikliği ile aynı fıkra 'Özel eğitim mesleki eğitim merkezleri ile özel eğitim iş uygulama merkezlerine kayıt tarihinde 23 yaşından gün almamış bireylerin kaydı yapılır' şeklinde değiştirilmiştir” diyen Güven, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’na “ 2006 yılında yönetmeliğe konulan maddenin 23 yaş ile sınırlanmasının nedeni nedir? '23 yaşından gün almamış' olmak sınırlamasının kaldırılması için Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle çalışmalarınız olacak mı?” diye sordu.

HALK EĞİTİM MERKEZLERİ YETERLİ Mİ?
Güven, “Yönetmelik değişikliği ile 23 yaşından gün alanlar iş uygulama merkezlerine kayıt yaptıramamışlar, devam eden öğrencilerin de kayıtları silinmiştir. Kayıtları silinenlere, isterlerse semtlerindeki halk eğitim merkezlerine gitmeleri önerilmiş. Halk eğitim merkezlerinden ise zihinsel engelli çocuklar, eğitimli eleman ve öğretici olmadığı, yeterli teknik donanımın bulunmadığı gerekçeleri ile kabul edilmemişler” dedi. Güven, Sayın Bakan Şahin'in şu yanıtlamasını istediği sorular, “Zihinsel engelli çocukların eğitimi için Halk Eğitim Merkezleri eğitici ve teknik altyapı yönünden yeterli donanıma sahip midir?, Engelli çocukların ihtiyacı olan psikologlar var mıdır?, Engelli çocukların bulunduğu her semtte donanımlı halk eğitim merkezleri bulunmakta mıdır?, Yok ise çocuklar eğitimsiz mi kalacaklardır? sorularına Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yanıt aramayı düşünüyor musunuz?”
 
KADINLAR DA MAĞDUR

“Milli Eğitim Bakanlığı tarafından getirilen zihinsel engellilerin eğitimleri ile ilgili değişiklikler, en az engeliler kadar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sorumluluğunda bulunan kadınları da mağdur etmiştir” diyen Güven, “Zihinsel engelli çocuğu olan kadınlar iş hayatından uzaklaştırılmış olmayacaklar mıdır? Zihinsel engelli çocuğu olan ve her yılın 365 günü 24 saat çocukları ile baş başa kalmak zorunda olan kadınların rehabilitasyonları nasıl sağlanacaktır? Ülkemizde sayısı 8 olan iş okullarından 23 yaş üstü çocukları uzaklaştırmak yerine sayılarının artırılarak, ülkemizde yaşayan tüm zihinsel engelli çocukların katılmasını sağlamak devletin görevi değil midir? Aile ve sosyal politikalardan sorumlu 'kadın bakan' olarak bu sorunu nasıl çözümlemeyi düşünüyorsunuz?” sorularına da cevap istedi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tezkereyi savundu: Top atana gül atılmaz
MHP lideri Devlet Bahçeli, yaptığı bir konuşmada Suriye'ye sınır ötesi ...
CHP İzmir’de Nihat Kaya’ya af çıktı
İl Disiplin Kurulu kararı ile bir yıl süre ile partiden ihraç edilen Nihat ...
Tekin İzmir'den sert çıktı: Başbakan teslim olmuştur
AK Parti döneminde “3Y” olarak adlandırılan yoksulluk, yasak ve yolsuzluğun ...
 
Davutoğlu’dan sert uyarı: Kim saldırırsa susturulacak
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "bundan sonra nereden Türkiye'ye bir ...
CHP'li Türeli: Kentsel dönüşüm dediler, iki bina yıktılar!
CHP İzmir milletvekili Rahmi Aşkın Türeli dün ilk kazmaların vurulduğu ...
Rıfat Sait’in fikir takımı Erdoğan'la buluştu
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeni dönemin başlamasıyla birlikte Ankara’nın ...
 
CHP İzmir’den Tire çıkarması
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin önderliğinde CHP İzmir İl Yönetim Kurulu’nun ...
AK Parti İzmir’de teşkilata tam saha muhalefet emri
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yerel yönetimlere ...
“Savaş meraklısı değiliz… Savaştan da uzak değiliz”
Başbakan Erdoğan, atılan top mermilerinin Akçakale’de 5 kişinin yaşamını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva