HABERLER>POLİTİKA
6 Ekim 2012 Cumartesi - 16:08

Tekin İzmir'den sert çıktı: Başbakan teslim olmuştur

AK Parti döneminde “3Y” olarak adlandırılan yoksulluk, yasak ve yolsuzluğun tavan yaptığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 3Y’nin zulüm, zindan ve zam “3Z” olarak isim değiştirdiğini söyledi.

Tekin İzmir den sert çıktı: Başbakan teslim olmuştur

Cihan DURAK/EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından “CHP’ye üye ol çözümün parçası ol” kampanyası ilk meyvelerini verdi. CHP İzmir İl Başkanlığı tarafından verilen talimat sonrası harekete geçen CHP Çiğli İlçe Örgütü bin yeni üyeyi partisine kazandırdı. CHP Çiğli örgütüne katılan bin yeni üyenin rozet takma töreni Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in katılımı ile gerçekleşti. Törende CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve ilçe başkanları hazır bulundu. Törenin gerçekleştirildiği salonu giriş esnasında CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin partililer tarafından yoğun bir ilgi ile karşılandı.

“DEHŞETE DÜŞTÜM”
Törende konuşan CHP  Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Tayin Erdoğan’a sert sözler ile yüklendi. Başbakan Erdoğan’ın dünkü konuşmasını izlerken dehşete kapıldığını söyleyen Tekin, “Dün Başbakan bir konuşma gerçekleştirdi. Ben Başbakanın konuşmasını dinlerken dehşete kapıldım. Başbakan Erdoğan adeta apoletlerini takmış herkese meydan okuyor. Dünkü üslupta herkese hakaret eden herkese meydan okuyan bir başbakan gördüm. Ana muhalefetin Başbakan Erdoğan’ın canını ne kadar acıttığının biliyorum. Ama daha çok canını acıtacağımızı bilmelidir. Bunu bildiği içinde ana muhalefetin geçmişi ile sürekli uğraşmaktadır. Başbakanın, İsmet İnönü ve Bülent Ecevit ile alıp veremediğin nedir bir türlü anlayamıyorum. Ana muhalefetin kendisini test ettiğini söylüyor. Başbakan zaten son dönemde izlediği politikalar ile test edildi. Başbakan yaptıkları ile teslim olmuştur” dedi.

“TÜRKİYE SAVAŞ TAŞERONU OLMAYACAKTIR”
Başbakan Erdoğan’ın Suriye rejimi ile yakın zamana kadar çok iyi ilişkiler içinde olduğunu belirten Tekin, “Düne kadar Başbakan Suriye rejimi ile iyi ilişkiler içindeydi. Ama şuan ise Esad rejimi ile düşman olduk. Başbakanın daha önce yaptığı konuşmalara baktığımızda ise Suriye ile kardeş ülke olduğumuzdan bahsediyor. Hatta Esad ile bir araya gelerek karşılıklı olarak vize uygulaması kaldırıldı. Başbakan Suriye ile aramızda bulunan tel örgüleri attığımızı söyledi. Esad ile iyi ilişkiler kurdunuz. Şimdi ne oldu da bir anda düşman kesildiniz. Bahaneleri hazır tabiî ki. Esad rejiminin diktatör olduğunu söylüyorlar. Ama bunu söylerken Esad rejiminin 44 yıldır Suriye’de diktatör olduğunu görmezden geliyor. Ama bu durumu Başbakan Erdoğan 2010 yılında ancak anladı. Türkiye Ortadoğu’da gerçekleştirilen savaşın taşeronu olmayacaktır” diye konuştu. 



“3Y AK PARTİ DÖNEMİNDE TAVAN YAPTI”
Türkiye’nin otoriter bir rejime ile karşı karşıya kaldığını belirten Tekin, “Şuan AKP’ye karşı değil otoriter bir rejime karşı mücadele etmekteyiz. Ama bizlerdeki azim onlarda yok. CHP taşeron değil bir milletin partisidir. Artık kamu görevlileri AKP’nin adamı haline gelmiştir. Vergi dairesi memurları kimin AKP’ye oy verip veremeyeceğini denetleyecek hale geldi. Ama CHP olarak biz bu duruma karşı dur diyeceğiz. Bu ülkenin sahipleri var. Onlarda CHP’lilerdir. Başbakan Erdoğan yoksulluk, yasak ve yolsuzluk yani 3Y’i kaldıracağını söylemişti. Bunları tarihe gömeceğini iddia etmişti. Ama 3Y AKP hükümeti döneminde tavan yaptı. Şimdi ise 3Y’ye karşı 3Z ortaya çıktı. 3Z’nin açılımı ise zulüm, zindan ve zamdır. CHP olarak zamsız, zulümsüz ve zindansız bir ülke diliyorum” ifadelerini kullandı. 


“HERŞEYE RAĞMEN GÜÇLÜYÜZ”
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin AK Parti’nin genel seçimlerde CHP’yi İzmir’de yıkmak çok çaba sarf ettiğini ama başarılı olamadığını söyledi. İl Başkanı Engin “AK Parti genel seçimlerde İzmir’i almak için bakanlarını gönderdi. Bununla yetinmedi İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne davalar açıldı. Belediyeye müfettişler gönderildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ciddi soruşturmalardan geçti. Ama davalardan ve soruşturmalardan hiç bir şey çıkmadı. Kongrelerde CHP olarak büyük kavgalar yaşayacağımız söylendi. Ama bu söyledikleri de gerçekleşmedi.  Kongrelerde kavga ederek bölüneceğimizi söylediler ama biz kongrelerden daha güçlü çıktık. Önümüzde yerel seçimler var. Yerel seçimlerde ciddi başarı kazanacağız. AKP’ye buradan seslenerek “hadi oradan” diyorum” diye konuştu.



“KAVGAYA DEĞİL DAYANIŞMAYA İHTİYAÇ VAR”

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak “CHP’nin kavgaya değil birlikteliğe, CHP’nin parti içi çatışmaya değil parti içi dayanışmaya ihtiyacı vardır. Enerjimizi parti içi kavgalara değil dışa harcayarak bir uyum içersinde hep beraber kol kola çalışmalıyız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu başbakan ve CHP’yi iktidar yapana kadar bu çalışmamız devam edecektir” dedi.

“HALKIMIZI CHP’YE ÇAĞIRIYORUM”
Çiğli İlçe Başkanı Nihat Gültekin ise  CHP’nin toplum siyaseti yaptığını söyleyerek “AKP’nin demokrasiye saygısı yoktur. Bu sebeple herkesi AKP iktidarına karşı ödün vermemek için tüm halkımızı CHP çatısı altında siyaset yapmaya çağırıyorum. 15 bin üye hedefimize ulaşmak için emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Hiç durmadan çalışarak Çiğli’nin sesi olacağız. Aydın ve çağdaş yarınlarda görüşmek dileğiyle” diye konuştu. 



Tören son kısmında CHP’ye yeni olan üyelere rozetlerini CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin ve CHP İzmir İl Başkanı Engin taktı. Rozet takma törenin sonlanmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin ve İl Başkanı Engin partililer ile halay çekti. 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 21 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İlknur 19 Kasım 2012 Pazartesi 12:03

İZMİR tek isim var. Yüksel ÇAKMUR...

Yorumu oyla      11      5  
ali 7 Ekim 2012 Pazar 18:20

gürsel tekin karstan aday olsun izmirde yeteri kadar adayımız mevcut zaten

Yorumu oyla      15      7  
hasan 7 Ekim 2012 Pazar 17:33

gürsel tekin gelecek oylar gidecek :)))

Yorumu oyla      13      9  
partızan 7 Ekim 2012 Pazar 16:42

BAK private35 GURSEL TEKİNİN BIRAK İZMİRE GELMESI GENEL BASKAN YARDIMCISI OLMASI BILE İZMİRDEKİ CHP YE OY VEREN HERKESI RAHATSIZ EDIYOR HELE İZMİRE GELMESİ VEYA SINIRINDAN GECMESİ BİLE OY KAYBI DEMEK......

Yorumu oyla      16      8  
private35 7 Ekim 2012 Pazar 15:26

Gürsel tekin karslı ama genel başkan yardımcısı sıfatıyla geliyor.Binali düne kadar erzincanlıydı ve oranın milletvekiliydi, izmirlimi oldu.Konaktan sasalıya git desen versen arabayı altına gidemez.

Yorumu oyla      14      10  
ali kolay 7 Ekim 2012 Pazar 13:43

ben sahsen nihat gultekını yurekten kulluyorum asıl buda basarı var basarı var nedenmı 6 aylık ilce baskanı 9oo uye kazandırıyo partıye

Yorumu oyla      12      5  
muraty 7 Ekim 2012 Pazar 12:18

herkes de CHP profesörü maşallah...

Yorumu oyla      12      5  
gözlem 7 Ekim 2012 Pazar 12:16

GÜRSEL TEKİNİN BÖLGESİ KARS DOLAYLARI İZMİRDE NE İSİ VAR İZMİR TABIKI GARANTİ PASTIRA KİM SİYASET YAPMAZKİ GÜRSEL BEYI KARS TAN BASKAN ADAYI OLURSA SEVINIRIZ ONA KARS YAKISIR.....HEM CHP NIN KARS OYLARI ARTAR..

Yorumu oyla      14      6  
yaşar 7 Ekim 2012 Pazar 11:58

çiğlinin gülen yüzü mustafa DOĞAN' ı görmekten mutluluk duyuyoruz çiğililer olarak.Böyle güzel bir insanın çiğlilerin sahiplenmesini ve de yetki güç vermesini istiyoruzz.

Yorumu oyla      13      5  
çok komik-doğrucu davut. 7 Ekim 2012 Pazar 11:17

chp taşeron değil diyor...manasal olarak farklı ama içindeki çelişkileride taşıyor..demekki taşoron kelimesi iyi bir şey değil..bütün ilçelerdeki taşaron işçilerinde olması iyi bir şey değil..bu chp çok konuşur az iş yapar..bir kurtulsa izmir şunların ellerinden ..o zaman güzel günler göreceğiz çocukları söyliyeceğim..çünkü köy il izmiri böyle görmek üzüyor beni ..işi bilmez nerede adam varsa belediyelere girmiş..torpilli adam çalışırmı.?..

Yorumu oyla      13      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Davutoğlu’dan sert uyarı: Kim saldırırsa susturulacak
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "bundan sonra nereden Türkiye'ye bir ...
CHP'li Türeli: Kentsel dönüşüm dediler, iki bina yıktılar!
CHP İzmir milletvekili Rahmi Aşkın Türeli dün ilk kazmaların vurulduğu ...
Rıfat Sait’in fikir takımı Erdoğan'la buluştu
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yeni dönemin başlamasıyla birlikte Ankara’nın ...
 
CHP İzmir’den Tire çıkarması
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin önderliğinde CHP İzmir İl Yönetim Kurulu’nun ...
AK Parti İzmir’de teşkilata tam saha muhalefet emri
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yerel yönetimlere ...
“Savaş meraklısı değiliz… Savaştan da uzak değiliz”
Başbakan Erdoğan, atılan top mermilerinin Akçakale’de 5 kişinin yaşamını ...
 
“Türkiye istese Suriye’yi birkaç saat içinde yok eder!”
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Türkiye eğer savaşmaya ...
CHP’li Aksünger: Biz barıştan yanayız
Barış için münazara edilmesi gerektiğini belirten CHP İzmir Milletvekili ...
Erdoğan’ın yeni A Takımı’nın şifreleri…
Başbakan Erdoğan 50 kişilik MKYK’nın belirlenmesinin ardından önümüzdeki ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva