HABERLER>POLİTİKA
5 Ekim 2012 Cuma - 18:32

AK Parti İzmir’de teşkilata tam saha muhalefet emri

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yerel yönetimlere yönelik çalışmaların eksik olmasından yakınması ve ardından meclis üyelerini çalışmamakla suçlamasının ardından AK Parti İzmir İl Teşkilatı atağa geçti. İlçelerde toplantılar başlatılırken partililere “Belediyenin açılışlarına, etkinliklerine katılın. Daha yapıcı muhalefet yapın” önerisi geldi.

AK Parti İzmir’de teşkilata tam saha muhalefet emri

Fatih YAPAR/EGEDESONSÖZ - Siyasi partilerin yerel seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ederken AK Parti’nin İzmir’de yerel yönetimlere yönelik çalışmaları da belirgin bir şekilde kendini göstermeye başladı.

- AK Parti İzmir’i ‘Yıldırım’ çarptı: Teşkilata fırça!

- Akay başkanlara not verecek…

Geçtiğimiz günlerde Balçova Termal Tesisleri’nde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın eşlik ettiği, milletvekilleri ve il yöneticilerinin de katıldığı toplantıda yerel yönetime yönelik çalışmalara tepki gösteren ve belediye meclis üyelerinin kendisine bilgi vermemesinden yakınan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın çıkışının yansımaları geldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın talimatı ile Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kenan Çakar, İl Yönetim Kurulu üyeleri ve ilçe koordinatörlerini de yanına alarak ilçe ilçe gezmeye başladı. AK Parti İl Başkanlığı, ilçelerden bir dizi talepte bulunurken yapılması gerekenleri de sıralamaya başladı.
 
BELEDİYELERİN AÇILIŞLARINA GİDİN
İlçe başkanları, yürütme kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri ile il genel meclis üyelerinin de katıldığı toplantılarda meclis üyelerine “bulunduğunuz ilçelerde belediyelerin açılışlarına katılın. Oralara gidin. Belediye başkanı sanki CHP’nin bir organizasyonu gibi halkı yanıltmasın. İnsanlara parti değil hizmeti belediyenin yaptığının mesajını verin” uyarısında bulunuldu. Ayrıca özelikle halkın yoğun olarak katıldığı etkinliklerde meclis üyelerinin yer alması gerektiği de belirtildi.
 
CENAZE, DÜĞÜN DOLAŞIN!
İl Başkanlığı, yerelde etkili olacak olan yönetici ve meclis üyelerine doğrudan halk ile temas kurulacak alanlarda sık sık bulunması tavsiyesinde de bulundu. Özel günleri, düğün ve cenazelere mümkün olduğu kadar katılımın sağlanması istenirken vatandaşın elinin mümkün olduğu kadar çok sıkılması önerisini getirdi.
 
PROJELERİ İNCELEYİN
Yerel çalışmalarda CHP’li belediyelerin seçim öncesi yaptığı açıklamalar ve seçim beyannamesinde yer alan projeler de yakın markaja alındı. Teşkilatlara ve meclis üyelerine “eksikleri tespit edin. Belediyenin yapamadıklarını halka anlatın. Seçim beyannamesini izleyin” talimatı verildi. Buna göre ilçe başkanları, yerel yöneticiler ve belediye meclis üyeleri CHP’li belediye başkanlarının yapamadıklarını halk ile paylaşarak kamuoyu oluşturmaya çalışacak. Ayrıca kendileri proje getirerek önümüzdeki seçimler için çalışma yapmış olacak. Bir projenin benzeri ya da daha gelişmişi halk ile paylaşılacak ve ‘biz daha iyisini yaparız’ mesajı verilecek.
 
KOORDİNELİ OLUN
AK Parti’nin sıkıntı yaşadığı önemli konuların başında ilçe belediyesinin yapamadıklarının belediye meclis üyeleri aracılığıyla ilçe örgütüne anlatılamaması konusu geliyor. Bununla ilgili çalışma yapan yerel yönetim sorumluları yeni bir formül geliştirdi. Belediyelerin yapamadığı, gerçekleşmeyen projeler ve iç çalışmalar, komisyon faaliyetleri ilgili ilçe başkanı, yöneticileri ile paylaşılacak. Onlar da mahalle temsilcilerine anlatarak halkı etkileme yönünde girişim başlatılacak. Öte yandan, çalışmaların hemen ilçelerde başlatılması belli aralıklar halinde rapor verilmesi kararı da alındı.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 2 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
private35 7 Ekim 2012 Pazar 08:15

yorumlardan o anlaşılıyor ki teşkilatlarda yanlış insanlar çalışıyor.

Yorumu oyla      11      5  
kiraz ak parti hüseyin 7 Ekim 2012 Pazar 00:35

siz bu kafayla giderseniz kirazda 501 diyemesiniz sebebi ilçe teşkilatı

Yorumu oyla      11      5  
bayraklılı 6 Ekim 2012 Cumartesi 19:09

sevgili bakanım il başkanının dikkatini çekin taraf olmasın teşkilatlarda bu teşkilatlar insanları ber taraf eder görev yapan teşkilatların hiçmi hiç çalışmaları yok halkın içine giren yok eski teşkilatlarla irtibat yok ikiye bölünmüş teşkilatlar ne olur sağduyulu anlayışlı hoş görülü arkadaşları görevlendirin başaralım

Yorumu oyla      15      5  
ak partılı 6 Ekim 2012 Cumartesi 17:14

sayın bakann bu ızmır bu teskılatla alınmazz eksık tespıtlerınız cok ıyı ancak malesef o eksıklerı gıdereek ılce teskılatları yokk. bır konak lı olarakk uyuyan bır teskılat var ılçe var mı yok mu bellı degıll maasallah bır de ılçe baskanı sectınız tam konaga uygun ıkı kelımeyı bır araya getırıp konsamazz... ekıbınde pırıl pırıl yonetıcıler var ama malesef ılçe basanı onlarıdaa yok edıyor.. konakda yanan bır ates vardı son ıkı yıldır. zor tutusan alevı koz halıne getırdıı.

Yorumu oyla      15      5  
mehmet murat 6 Ekim 2012 Cumartesi 11:24

Uyusun da büyüsün Akay hu,.Uh dedim oğluma,hu.Ninnilerle büyüsün oğlum hu,uyuyarak büyüsün,büyüsün de vekil olsun Akay hu.

Yorumu oyla      14      5  
çiğlili 6 Ekim 2012 Cumartesi 10:00

çiğlide meclis üyeleri metin solakla kooperatif kuruyo ticari ilişki var aralarında il başkanı muhalafet emri veriyor senide çok takarlardı.

Yorumu oyla      14      5  
partızan 5 Ekim 2012 Cuma 21:32

AZIZ KOCAOGLUMU CHP LI BASKANMI HADI CANIM SENDE TUM BUROKRATLARI BIR IKISI HARIC F TIPI VE SAGCILARDAN OLUSUYOR CHP YE YUKSEL CAKMUR GIBI CHP LI BASKAN HEMDE BECERIKLI AKP YI ELESTIREBILEN BASKAN LAZIM.....

Yorumu oyla      15      7  
İzmirli 5 Ekim 2012 Cuma 21:25

İzmir hırsız değil, dürüst, namuslu bir başkan istiyor yani çalmayan çırpmayan Aziz başkanı istiyor. Anlamıyormusunuz. Aziz beyi ne kadar karalamak isterseniz isteyin ama güneş balçıkla sıvanmaz....Azizbey partizanlık yapmış olsa idi Bayındıra bir şey yapmazdı ama aranızdaki fark bu işte..

Yorumu oyla      15      17  
izmirli 5 Ekim 2012 Cuma 20:27

Lutfen artık Aziz KOCAOGLU gitsin.. İzmir e, siyasi yapıı onemsiz ama calıskan, verimli ve halk dostu bir baskan gelsin. Ama lutfen Kocaoglu gitsin..

Yorumu oyla      21      11  
ferhat..... 5 Ekim 2012 Cuma 20:18

çiğlideki meclis üyeleride torbalıdan farkı yok onlarda burda aratmıyor 9 meclis üyesinin biri hariç hepsi çorba peşinde koşuyor

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Savaş meraklısı değiliz… Savaştan da uzak değiliz”
Başbakan Erdoğan, atılan top mermilerinin Akçakale’de 5 kişinin yaşamını ...
“Türkiye istese Suriye’yi birkaç saat içinde yok eder!”
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Türkiye eğer savaşmaya ...
CHP’li Aksünger: Biz barıştan yanayız
Barış için münazara edilmesi gerektiğini belirten CHP İzmir Milletvekili ...
 
Erdoğan’ın yeni A Takımı’nın şifreleri…
Başbakan Erdoğan 50 kişilik MKYK’nın belirlenmesinin ardından önümüzdeki ...
''Seçilme yaşı 18'e insin... Erler de oy kullansın!''
Başbakan Erdoğan, 25 olan seçilme yaşının 18’e indirilmesi gerektiğini ...
‘A Takımı’ndaki tek İzmirli konuştu: Artık sık görüşeceğiz!
AK Parti’nin 4. olağan kongresi sonrası İzmir’den 50 kişilik MKYK’ya alınan ...
 
CHP Karşıyaka yönetimi sokağa iniyor
CHP Karşıyaka bir ilke imza atarak ilçe yönetim toplantılarını mahallelerde ...
Güler: Kadının olduğu yerde başarı vardır
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, Kadın ...
Türeli: 10 yılda kaç öğrenci vakıf yurtlarına gönderildi?
CHP İzmir Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Rahmi Aşkın ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva