HABERLER>POLİTİKA
28 Eylül 2016 Çarşamba - 15:58

CHP'li Gençler: Dik durmaya ant içiyoruz!

CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Sarıküse Andımız kriziyle ilgili yaptığı açıklamada, “Bizler talimat almayız. O iş bunları söyleyen okul müdürüne yakışır bir iştir. Biz dik durmaya ant içiyoruz” dedi.

CHP li Gençler: Dik durmaya ant içiyoruz!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Sinan Sarıküse, İzmir Karşıyaka'da bir ilköğretim okulunda yaşanan ve okul müdürünün, öğrenci andını okuyan çocukları susturması olayıyla ilgili sert bir açıklama yaptı.   

Sarıküse,  Milli Eğitimde Atatürk ve cumhuriyet ilkelerinden uzaklaşıldığını ve karşı bir devrim yapılmak istendiğini ifade ederek şunları söyledi:

BİZLER TALİMAT ALMAYIZ! 
Son zamanlarda ülkemizin gündemini oldukça işgal eden, eğitim öğretim yaşamımızın nasıl karanlığa dönüştürülmek istendiğine şahitlik etmekteyiz. Bu olaydan biri de maalesef ki İzmir’de meydana gelmiş kendini bilmez ve öğrencileri kadar yüreği olmayan bir okul müdürünün öğrencileri andımızı okurken onları susturmak istemesiyle kendini göstermiştir. Bu şekli bir yönetmelikle açıklanmak istense de altında yatan düşmanlığın ne olduğu çok iyi bilmekteyiz. Şunu çok iyi bilmeliler ki bizler talimat almayız. O iş bunları söyleyen okul müdürüne yakışır bir iştir. Biz sadece Ata’mızın bize gösterdiği yolda durmadan yürüyeceğimize ant içtik. O zihniyetinde bunu anlamasını beklemiyoruz.  Bizler Cumhuriyet Halk Partili, İzmirli gençler olarak eğitimde yaşananların laik demokratik Türkiye cumhuriyetine yapılan en büyük, en karanlık ve en yobaz saldırı olduğuna inanıyoruz. Çünkü eğitim bir ülkenin varoluşunun,  kurtuluş savaşından sonraki en büyük devam ettirici gücüdür.

DİK DURMAYA ANT İÇİYORUZ
İşte bu sebeplerle, bizler ülkemizde bir eğitim karşı devrimi yapmak, laik eğitim sisteminin kaldırmak isteyenlere yekvücut olarak karşı durmaya ant içiyoruz.  Okullarımızın herhangi bir partinin siyasi bürosu gibi kullanılmasına, bunu yapmaya çalışan eğitimcilere karşı durmaya kendilerinin gerçek anlamda orada ‘Dingonun Ahırında’ olmadıklarını kanıtlamaya ant İçiyoruz. Bir kadının sokakta yürürken onları erkeklerle zina yapmışa benzeten sapkın zihniyetlerin Milli Eğitim Müdürlüğü yaptığı bu düzene karşı her zaman dik durmaya ant içiyoruz.  Taciz için ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyerek, eğitimini tamamlamak için bir yurtta kalan çocuklarımızı hiçe sayan karanlık zihniyetlerin karşısında durmaya ant içiyoruz.  Zamanında her türlü birlikteliği sağlayıp çocukların bir takım tarikatların yurtlarına gitmelerine vesile olmuş olup, şimdide o yurtlardan çıkan insanları suçlayan zihniyete, öküz öldü ortaklık bozuldu zihniyetlerinin her birine Atatürkçü gençler olarak karşı durmaya ant içiyoruz. Şunu çok iyi biliniz ki bizler asla kandırılmadık, çünkü bizler bu ülkenin kurucuları Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bize öğrettiği ve miras bıraktığı laik, demokratik, ilerici ve bilimsel eğitim sistemine inandık ve inandığımız bu olguların ardında durmaya ant içiyoruz

 
Can Dündar hakkında zorla getirme kararı!
 
Flaş: Ve kritik MGK zirvesi başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: Ne yapacak bu adamlar, dağa mı çıkacak?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat'ta sivil toplum kuruluşlarıyla bir ...
Balbay: Aradığınız her şey o antta var!
CHP İzmir Milletvekili, "15 Temmuz'u anlatmak, demokrat insanlar yetiştirmek ...
Bozdağ yanıtladı: Adil Öksüz MİT ajanı mı?
Bozdağ, "Adil Öksüz'ün MİT ile irtibatı olduğunu söyleyen kimse, FETÖ ...
 
Bakan Arslan İzmir için hayati 4 projede tarih verdi!
Arslan yerinde inceleme yaptığı Sabuncubeli Tüneli için anlamlı bir bitiş ...
CHP’li Özen’den çok konuşulacak ‘taşımalı eğitim’ çıkışı!
İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen, İzmir’de taşımalı eğitimin yeni yılda ...
Beştepe'de 2.5 saatlik güvenlik zirvesi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ...
 
CHP'li 3 başkandan 'rakılı denetim' iddiasına sert yanıt!
CHP İzmir, Aydın Denizli başkanları sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde ...
Çankaya'da 5 saatlik EEK zirvesi!
Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu ...
CHP'de Antalya depremi!
CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, görevinden istifa ettiğini bildirdi.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva