HABERLER>POLİTİKA
28 Eylül 2016 Çarşamba - 09:32

CHP’li Özen’den çok konuşulacak ‘taşımalı eğitim’ çıkışı!

İl Eğitim Sekreteri Yücel Özen, İzmir’de taşımalı eğitimin yeni yılda sonlanmasının ardından kentte oluşan sorun için konuştu. Özen, “100’e yakın köydeki ilkokul çocuğu kendi başına okula gitmeyle yüz yüze kaldı. Ekonomide kötü bir süreç yaşayan köylü eğitimden vazgeçer noktaya ulaştı” dedi.

CHP’li Özen’den çok konuşulacak ‘taşımalı eğitim’ çıkışı!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir’de çevre ilçelerde yaşayan ailelerin çocukları yeni eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte okula gidip gelmede ulaşım sıkıntısı çekmeye başladı.

Geçmiş dönemde İl Özel İdarelerin bütçesinden Milli Eğitim Müdürlüklerine aktarılan pay ile köylere kadar giden servisler Bütünşehir Yasasının faaliyete geçmesi sonrasında geçtiğimiz yıl taşımalı eğitime devam etti.

Fakat yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü sorumluluğu İzmir Büyükşehir Belediyesine ve ilçe belediyelerine attı.

CHP İzmir İl Eğitim Sekreteri Yücel Özel taşımalı eğitim uygulamasının kaldırılmasıyla kentte oluşan sorun için Egedesonsöz’e konuştu ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne çözüm için çağrısında bulundu.

EĞİTİMDEN VAZGEÇER NOKTAYA GELDİ
Özen, “Bu sorunun temeli 2002’ye kadar gider. Köy okullarının birer birer kapatılmasıyla başlayan süreç AKP iktidarının taşımalı eğitim formülüyle farklı bir yöne döndü. Taşımaların yapılacağı okullara yemekhaneler yapıldı. Şimdi de bütünşehir uygulaması adı altında D4 belgesi çerçevesinde dolmuş ve otobüs yolu geçen bölgelere 1 kilometreden az olan bölgelerdeki yerlere servis uygulamasını kaldırdı.  Tüm taşıma görevinden vazgeçti. Böylece yaklaşık 650 köyü olan İzmir’de 100’e yakın köydeki ilkokul çağındaki çocuklarımız kendi başlarına okula gitmeyle yüz yüze kaldı. Bu taşımaya gücü yeten aileler çocuklarını okula kendileri götürürken kimileri de çocuklarını okula göndermekten vazgeçti. Ekonomide kötü bir süreç yaşayan köylülük eğitimden vazgeçer noktaya ulaştı” dedi.

ÖZEL OKULLARA 400 MİLYON, KÖYLÜ ÇOCUKLARA…
Özen, “Sorun AKP’nin ve iktidarının köylüye ve köy çocuklarına bakış tarzıdır. Özel okul ve kolejlere devlet katkısı olarak 400 milyon dolar harcayan milli eğitim sıra köylü çocuklarına gelince ‘Bu işi belediyeler yapıversin’ diyor. Milli eğitim anayasa ile hükümete ve devlete yüklenmiş bir görevdir. Belediyenin işi değildir. Servislerde olası bir kazada belediye sorumlu tutulursa ne olacak? Dolayısıyla AKP’nin işidir. Derhal görevini yerine getirsin.  Acilen milli eğitim asli görevine dönmelidir.  İmam hatip koordinasyon müdürlüğünden milli eğitim müdürlüğüne geri dönmesi gerekir. ‘Köylü milletin efendisidir’ diyenleri göreve davet ediyorum” diye konuştu.

MANİSA DA AYNI DERTTEN MUZDARİP
İzmir’de Milli Eğitim Müdürlüğü ulaşımdaki sorumluluğu Büyükşehir Belediyesine atarken, aynı sorun Manisa’da da patlak verdi.  Manisa Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve yetkililerin bir araya geldiği toplantıda, “Yapacak bir şey yok. Bakanlık bu şekilde uygun gördü” sonucu çıkınca veliler çaresiz kaldı.

Yunusemre İlçesi'nde yer alan 5 mahallede ikamet eden 80 öğrenci okul servis araçlarının iptal edilmesiyle mağdur oldu. En yakın okula 2 buçuk kilometre uzaklıkta olan bölgeye mevzuat gereği servis verilmezken yollarında bozuk olması sebebiyle hiçbir özel öğrenci servisi hizmet veremiyor.
 

 
Kent ve Körfez turları kaldığı yerden...
 
Çin'de grizu faciası: 19 ölü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Beştepe'de 2.5 saatlik güvenlik zirvesi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ...
CHP'li 3 başkandan 'rakılı denetim' iddiasına sert yanıt!
CHP İzmir, Aydın Denizli başkanları sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde ...
Çankaya'da 5 saatlik EEK zirvesi!
Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu ...
 
CHP'de Antalya depremi!
CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, görevinden istifa ettiğini bildirdi.
Çavuşoğlu: 200'den fazla YPG unsuru Münbiç'te
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "YPG'liler Fırat Nehri'nin gerisine gidecek. ...
CHP KHK'ların iptali için 2.kez AYM'ye başvurdu
CHP, OHAL KHK'larının iptali için ikinci kez AYM'ye başvurdu.
 
CHP'ye geçen Eski MHP'li başkandan ilk açıklama: Terbiyesini aldığımız...
Kemer Belediye Başkanı Gül, CHP'ye geçme kararı aldığını belirterek, "Biz ...
Melih Gökçek'ten parti için sert mesajlar!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, “Parti içinde hakkımda dedikodu çıkaranlar ...
Erdoğan'dan Johnson'a sürpriz hediye
Erdoğan, Manchester Belediye Başkanı Neil'in Sultan Abdülaziz mektubunun ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva