HABERLER>POLİTİKA
27 Eylül 2016 Salı - 20:22

CHP'li 3 başkandan 'rakılı denetim' iddiasına sert yanıt!

CHP İzmir, Aydın Denizli başkanları sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde yer alan "CHP'den Suriye sınırında davullu zurnalı rakılı denetim" haberlerine ve AK Partili bazı isimlerden gelen eleştirilere yanıt verdi.

CHP li 3 başkandan  rakılı denetim  iddiasına sert yanıt!

EGEDESONSÖZ - Gaziantep'in sınır ilçesi Karkamış'ta çekilen bir fotoğraf sosyal medya ve siyasette tartışma konusu oldu. 

CHP'nin Kahramanmaraş'ta gerçekleşen il başkanları toplantısı sonrası Gaziantep, İzmir, Aydın ve Denizli il başkanlarının yer aldığı bir rakı sofrası fotoğrafı sosyal medyaya düştü. Bazı internet sitelerinde "CHP'den Suriye sınırında davullu zurnalı rakılı denetim" haberleri yer alırken, AK Partili bazı isimlerden de 'görevdeyken' vurgusuyla sert eleştiriler geldi. 

BÖYLE SAÇMA ŞEY OLUR MU!
Açıklamaların ardından CHP'li başkanlardan sofra tartışmasına yanıt, haberlere de tepki geldi. Egedesonsöz'e konuşan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven, "Dönüş uçağım gece 11’deydi… Gaziantep İl Başkanımız bizi ağırlamak istedi, biz de davetine katıldık. Ben orada tatildeydim. Genel Merkez’in işi gücü kalmamış Aydın, Denizli, İzmir başkanlarını o bölgede mi görevlendirir? Orası benim bölgem değil, böyle saçma şey olur?" dedi. Güven rakı üzerinden yapılan eleştirilere de "Ben tatilde rakı içerim. Tatil de içerim, görev başında mı içmişim? Türkiye’de rakı içmek suç mu oldu?" yanıtını verdi.  

CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci ise "Gaziantep il başkanımız bizi davet etti, biz de kendisinin davetini kırmayarak oraya gittik. Biz herhangi bir denetime falan gitmedik." dedi.

İnci, kendisinin de fotoğraf karelerinde yer aldığı haberle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı il başkanları toplantısının gerçekleştirildiğini hatırlattı. Toplantının ardından CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Sucu'nun davetine katıldığını aktaran İnci, "Bu kadar iğrençlik olamaz. Kahramanmaraş’taki toplantımız bitti. O gün Aydın'a dönecektik. Gaziantep il başkanımız bizi davet etti, biz de kendisinin davetini kırmayarak oraya gittik. Biz herhangi bir denetime gitmedik" diye konuştu.       

SÖZ KONUSU OLAMAZ
İnci, fotoğraflarda yer alan organizasyondan habersiz bir şekilde oraya gittiğini savunarak, "Cumhuriyet Halk Partisi'ne başka malzeme bulamadıkları için böyle şey yapıyorlar. Sanki ülkede terör bitmiş, savaş bitmiş, il başkanlarının yediği yemek ve önlerindeki bir bardak rakı söz konusu olmuş. Biz denetime gideceğiz ve böyle bir şey yapacağız? Böyle bir şey söz konusu olamaz. Bizi böyle şeylerle yıkamazlar." ifadesini kullandı.         

AKŞAM YEMEĞİNDE AĞIRLADILAR
CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar da il başkanlığında, belediyenin altyapı çalışmalarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, Denizli Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinde eşit ve adil davranılmadığını savundu.  Sancar, gazetecilerin habere ilişkin sorusu üzerine, şöyle dedi: "Gaziantep'in, Güneydoğu Anadolu'nun yürekli, sıcak kalpli insanları bizleri akşam yemeğinde ağırladılar. Bizim bir denetim görevimiz yok, yetkimiz de yok. O nereden çıktı bilmiyoruz. Gaziantep'de sadece uçağımızı beklerken mola verdik. Sevdiğimiz dostlarımızla bir akşam yemeği yedik. Olay bundan ibarettir. Denetim görevimiz yoktur kesinlikle."  Sancar, yemekte davul zurna çalınmasının bölgede bir misafirin karşılanmasına ilişkin gelenek görenekten ibaret olduğuna dikkati çekti. (Haber servisi, Hürriyet)

 
Didim'de caretta caretta sahile vurdu
 
Gülen'in yeğeninin eşi Manisa'da tutuklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çankaya'da 5 saatlik EEK zirvesi!
Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu ...
CHP'de Antalya depremi!
CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen, görevinden istifa ettiğini bildirdi.
Çavuşoğlu: 200'den fazla YPG unsuru Münbiç'te
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "YPG'liler Fırat Nehri'nin gerisine gidecek. ...
 
CHP KHK'ların iptali için 2.kez AYM'ye başvurdu
CHP, OHAL KHK'larının iptali için ikinci kez AYM'ye başvurdu.
CHP'ye geçen Eski MHP'li başkandan ilk açıklama: Terbiyesini aldığımız...
Kemer Belediye Başkanı Gül, CHP'ye geçme kararı aldığını belirterek, "Biz ...
Melih Gökçek'ten parti için sert mesajlar!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, “Parti içinde hakkımda dedikodu çıkaranlar ...
 
Erdoğan'dan Johnson'a sürpriz hediye
Erdoğan, Manchester Belediye Başkanı Neil'in Sultan Abdülaziz mektubunun ...
CHP: Cumhurbaşkanı'nı saygıyla karşılayacağız
CHP'li Levent Gök, "Meclis'te Cumhurbaşkanı'nı saygıyla karşılayacağız" dedi.
CHP Buca'nın kadınlarından Ayşegül Terzi eylemi
Türkiye’de son dönemde kadına şiddet tavan yaparken, Buca İlçe Kadın Kolları ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva