HABERLER>POLİTİKA
31 Aralık 2018 Pazartesi - 11:28

CHP'li Beko’dan Bakan Turhan’a İZBAN çağrısı: Gel, grevi bitir!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko İZBAN’da yaşanan grevden bakanlığın sorumlu olduğunu söyledi. Beko, “Buradan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Cahit Turhan’a sesleniyorum. Size bağlı olan TCDD yüzünden yapılan bu grevi İzmir’e gelin ve bitirin” dedi.

CHP li Beko’dan Bakan Turhan’a İZBAN çağrısı: Gel, grevi bitir!

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın ortaklığında kurulan İZBAN’da yaşanan grev sürüyor. Günde 400 bin yolcunun taşındığı İZBAN’da seferlerin durdurulması üzerine başlayan tartışmada karşılıklı açıklamalar gelmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “İzmir'de İZBAN'da grev var. Hadi buyur neden çözmüyorsunuz? CHP, mantığında grev var. Onunla övünüyor ya. Onunla yaşamak kendisi için gurur. Tamam da... O insanlar için çile. CHP, çiledir” diyerek topa girdiği İZBAN sürecinde yeni yıla da grev kararıyla girildi.

SONSÖZ TV’de yayınlanan “Günaydın Ege” programına konuk olan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İZBAN grevinde sorumluluğun bakanlığa ait olduğunu söyledi.

Grev kararına gelinen süreçte TCDD’nin konuyu görmezden geldiğini ve umursamadığını anlatan Beko, “Grev başlamadan önce Türk-İş Sendikası’nın genel başkanı beni aradı. Çalışma yapmamı istedi. Sonra ben de sendikaya bağlı Demiryol-İş Sendikası’nı ziyaret ettim. Bana orada ‘TCDD duyarsız kalıyor, taleplerimiz uçuk değil’ dediler. İZBAN çalışanlarının yarısı açlık, yarısı yoksulluk sınırında yaşıyor. Orada bana verilen dosyayı il başkanımız (CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel) ve yetkililere verdim. İl başkanımız Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile görüştü. Bugüne zaten burada Büyükşehir’in yüzde 50 ortaklığı vardı. Toplu iş sözleşmelerini şimdiye kadar Büyükşehir Belediyesi yapıyordu. Şimdi yeni dönemde TCDD dahil oldu. Süreç buradan sonra farklı şekillendi. Biz, Ankara’da milletvekili arkadaşımız Bedri Serter ile birlikte Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Cahit Turhan’a durumu anlattık. O da ‘Birlikte İzmir’e gidelim, bitirelim, grevi sonlandıralım’ dedi. Biz de zaten grevin galibi olmaz diye düşünüyoruz. İnsanlar da mağdur. Günde 500 bine yakın yolcu taşınan İZBAN’da grev bitirilmelidir. En kısa zamanda grev biter diye düşünüyorum. Biz üzerimize düşeni yerine getirdik. En büyük kabahat burada ulaştırma bakanlığınındır” dedi.

SİYASİ KARAR
Bakan Turhan’a, “TCDD’ye müdahale et” diyen Beko, “Bakan bizzat, kendisine bağlı olan TCDD’ye müdahale etmelidir. Buradaki yetkililer müzakereleri ciddiye almadılar. Neden? Çünkü üç ay önce seçim olacağı belliydi.  İZBAN’dan mağdur olacak vatandaş otobüslere, metroya gideceği için tepkinin yerel yönetimlere yöneleceğini öngörmüşler. Bunun faturası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne kesilecek diye düşünmüşler. Burada bana göre siyasi bir karar var. Cumhurbaşkanının da kalkıp kürsülerden böyle konuşması da doğru değil.  Biz açıkça söylüyoruz. Sayın bakan gel, bu grevi bitir.  Zaten TCDD’nin eski genel müdürü (Süleyman Karaman) zaten şu anda milletvekili. Bu konuyu çok iyi biliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni toplu sözleşme sürecinde muhatap alan yoktu. Kimse bu sözleşme sürecinde bakanlığın görevini görmezden gelemez.  Derhal bu mesele İzmir gündeminden kaldırılmalıdır” diye konuştu.

GENEL BAŞKANIMIZ ZORLANIYOR
Yerel seçim öncesinde aday belirleme sürecinde İzmir’in sona bırakılmasının “iyiye, doğruya ulaşmak” için yapıldığını anlatan Beko, “Biz en çok oy alan kişilerle sandığa gitmeliyiz. Herkesin görüşleri alınarak bir yol haritası belirlenecek. Sanıyorum 4 Ocak’ta Büyükşehir adayımız açıklanacak. MYK zorlanıyor. Aday adaylarımızı tanıyorum. Hepsi birbirinden değerli ve kıymetli isimler. İlçelerde de çok isim var. Harika insanlar var. Projelere baktığınızda önemli beyinleri de gördüm. Hepsini kutluyorum. Genel başkanımız da MYK gibi zorlanıyor. En yakın zamanda adaylarımız açıklanacak” dedi.

İZMİR GİDERSE TÜRKİYE GİDER
Milletvekili Beko,  İzmir’de yerel seçimlerin önemli olduğunu anlatırken, “Bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz. Birlikte hareket etmeliyiz. Hükümet bu kadar İzmir’e şaşı bakarken İzmirlilerin de gerekeni yapacağına inanıyorum. 2019 Mart Ayı’nda Büyükşehir dahil ilçelerin tamamını alacağız. Aslında olması gereken de budur. İzmir giderse Türkiye gider. Herkesin bu anlayışta davranması gerekiyor.

İYİ PARTİ’YE VERİLEN BİR İLÇE YOK
Beko, İzmir’de İYİ Parti ittifakı sonrasında bırakılan bir ilçenin olmadığını da söyledi. Beko, “Ben hem yerel yönetimler hem de örgütlenmeden sorumlu genel başkan yardımcımız ile görüştüm. Bu konuda bir karar yok. Diğer iller zaten açıklandı. Burası İzmir, demokrasi, barışın ve kardeşliğin bir başkentidir. Diğer partilerle görüşme elbette olmalıdır. CHP olarak mutlaka Büyükşehir ve ilçelerde aday göstermeliyiz. Parti olarak ‘İYİ Partiye 4-5 ilçe bırakıldı’ söylemlerini duyuyorum. Bu konuda yetkili birinci kişilerle yaptığım görüşmede bunun olmadığını da gördüm. İlçelerimizde bunları da anlatıyorum” ifadelerini kullandı.

 
İzmir Emniyeti'nden kutlama önlemleri
 
Egedesonsöz'den İzmir'in 2018 almanağı... Kente hangi olaylar damga vurdu?
YORUMLAR
Toplam 10 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yolcu 2 Ocak 2019 Çarşamba 16:21

İZBAN grevi grev değil tok yemişliktir. Ulan yemek yol paranız var, sigorta, emeklilik var. Mesai var. Maaşiniz saatinde yatıyor. Be utanmaz doymaz herifler 100 de 26 da verdiler yine burun kivirdiniz. Daha ne istiyorsunuz. Beğenmiyorsun çalışma

Yorumu oyla      9      5  
REİS 31 Aralık 2018 Pazartesi 17:30

Grev işçinin hakkı değil mi sendikacı

Yorumu oyla      12      6  
İzmirli 31 Aralık 2018 Pazartesi 16:29

İzenerji ismiyle yazan kişiyi görünce anladım ki.Aziz Kocaoğlu işçi alımlarında hiç doğru davranmamış.Belediyeyi ve CHP'yi sırtından bıçaklamaya hazır bir grup,sayısını bilemem.Belediye içinde hazır bekliyor.

Yorumu oyla      10      5  
Bucalı 31 Aralık 2018 Pazartesi 16:22

BEKO...ne oluyor sana.grev kırıcımısın...gel işçilere destek ol..ama yapamassın...

Yorumu oyla      12      5  
izenerji 31 Aralık 2018 Pazartesi 14:04

başkan sen kimin tarafındasın işçinin emekcininmi yoksa seni vekil atayan işvereninmi

Yorumu oyla      15      13  
İzmirli 31 Aralık 2018 Pazartesi 13:43

Grevi çözmek hükümetin işi .o da bilerek çözmüyor.Çünkü işine geldiğini sanıyor.

Yorumu oyla      20      6  
İzmirli 31 Aralık 2018 Pazartesi 13:41

Bakanlık olumlu yönde hareket edeceğine inanmıyoruz.Olsaydı bugüne kadar müdahale ederlerdi,.Sendika yanlış yapıyor.

Yorumu oyla      19      5  
Ali Cengiz Kurt 31 Aralık 2018 Pazartesi 13:10

İşte akp nin İzmirli'ye yeni yıl hediyesi."Bitemeyen grevler."

Yorumu oyla      19      6  
Mert 31 Aralık 2018 Pazartesi 12:42

Merak etme sayın vekilim İzmirli bunları iyi tanıyor, bize yapılan haksızlıklara zulümlere alıştık, eşkıya İzmir''e hükümdar olmaz merak etmeyin

Yorumu oyla      17      6  
İzmirli 31 Aralık 2018 Pazartesi 12:19

Kani Beko hala Demir yol iş denen sarı sendikaya toz kondurmuyor. Chp'yi ve Aziz başkanı zor durumda bırakıyor. Aferim Kani Beko aferim.

Yorumu oyla      17      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Kılıç’tan yeni yıl mesajı
CHP Parti Meclisi ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi İzmir Milletvekili Avukat ...
Erdoğan'dan İZBAN çıkışı: Hadi buyur, neden çözmüyorsunuz?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçinin hakkını, hukukunu gözettikleri ...
TSK'da sürpriz görev değişikliği
General atamalarına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
 
Hanzade ÜNUZ yazdı... Zarları kim attı?
Hanzade ÜNUZ yazdı... Zarları kim attı?
MHP, 402 belediye başkan adayını açıkladı!
Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde ...
Bakan Soylu: Yurt içinde 700 terörist kaldı!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yılın son gününde Tunceli’de güvenlik ...
 
Büyükşehir'e talip olmuştu: İzmir'de o başkan adaylıktan çekildi!
Bayraklı Belediye Başkanı Karabağ yazılı bir açıklama yaparak Büyükşehir ...
Kampanya detayları: CHP 'Seni seviyorum' diyecek!
31 Mart yerel seçimleri için siyasi partilerde hazırlıklar hız kazanırken, ...
CHP’li Sındır: Seçim yarışına kırmızı plakayla girilmez!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Yazık olmuş geçen yıllara'
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva