HABERLER>GÜNCEL
31 Aralık 2018 Pazartesi - 11:47

Egedesonsöz'den İzmir'in 2018 almanağı... Kente hangi olaylar damga vurdu?

Dünya yeni bir yıla girerken Türkiye’de önemli çok sayıda gelişme yaşandı. İzmir’de de gündeme damga vuran olaylar meydana geldi. İşte İzmir’in 2018 yılında öne çıkan gelişmeler…

Egedesonsöz den İzmir in 2018 almanağı... Kente hangi olaylar damga vurdu?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Dünya bir yılı daha geride bıraktı… Türkiye’de ve İzmir’de kamuoyunu yakından ilgilendiren birçok olay yaşandı.  

2018 yılı siyasi partiler açısından hareketli bir yıl oldu.  Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerin ilk kez bir arada yapılmasının yanı sıra AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti’nin il başkanları değişti.

Ayrıca İzmir yeni yıla CHP il kongresi ile girdi. Daha sonra Ankara’daki mesai partiyi büyük ölçüde etkiledi. CHP Şubat ayındaki kurultayın üzerinden kısa bir süre geçmesinin ardından ilan edilen erken genel seçim kararı ile yoğun bir sürece girdi.

Kentte Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü ulaşım politikası gereği yeni birçok karar alındı. Başkan Kocaoğlu siyasi partilerin il başkanlıklarına ziyaretlerde bulundu. Dosyalar alındı, verildi, fair play rüzgarları esti!

Kentte yıl içinde birçok tartışma gündeme oturdu. Atatürk Lisesi’ndeki İzmir Marşı krizi, koku gerilimi, CHP içindeki imza toplama süreci kamuoyunda milyonlarca vatandaş tarafından yakından yakından takip edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 2019 yılındaki yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklaması sadece kentte değil tüm ülkede gündeme yerleşti. Türkiye genelindeki 16 yıllık iktidara rağmen İzmir’de istediği sonucu bir türlü alamayan AK Parti yeni dönemde sahaya süreceği ismi netleştirdi. Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci İzmir kamuoyuyla paylaşıldı.

TCDD ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ortak olduğu İZBAN’da sendika ile TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması sonrasında 10 Aralık’ta star alan grev kentteki vatandaşları yakından ilgilendiren konular arasındaki yerini aldı.


OCAK

CHP İL BAŞKANI DENİZ YÜCEL OLDU!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36’ncı İzmir İl Olağan Kongresi, Celal Atik Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Utku Gümrükçü ve Deniz Yücel’in yarışına sahne olan kongrede zaman zaman gerginlik yaşandı. 355 oy alan Yücel ipi göğüsledi ve il başkanı seçildi. Gümrükçü ise 234 oyda kaldı.

ŞUBAT

CHP’DE KURULTAY ZAMANI

CHP'de mevcut başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 36'ncı Olağan Kurultay'da yeniden genel başkan seçildi. Oylamada ise İzmir delegeleri 2 sandıkta oy kullandı. Muharrem İnce ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun rakip olduğu seçimde 790 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu, yeniden genel başkan seçildi. Seçimde İzmir kurultay delegeleri 16. ve 17. sandıkta İstanbul ve Kahramanmaraş delegelerinin bir kısmı ile birlikte oy kullandı. 16 numaralı sandıkta İzmir'den 9 delege oy kullanırken, 17 numaralı sandıkta 43 İzmir delegesi oy kullandı. 16 numaralı sandıkta Kılıçdaroğlu'na 39, İnce'ye 8 oy çıktı. 3 oy geçersiz çıktı. 17 numaralı sandıkta ise Kılıçdaroğlu üstünlüğü vardı. Sandıktan Kılıçdaroğlu 34 oy alırken, İnce'ye 13 oy çıktı. 3 oy ise geçersiz sayıldı.

GİTTİĞİN KADAR ÖDE DÖNEMİ START ALDI!
İZBAN'da ‘Artı Para’dönemi 15 Şubat sabahı itibariyle başladı.  Bu tarihten sonra İzmirli yolcuların gittikleri yol kadar ücret ödeyecekleri belirtildi. Bu yeni uygulamada yolcular, 25 kilometreye kadar olan seyahatlerini yine 2.86 TL ödeyerek yapacak. 25 kilometreyi aştığı takdirde gittiği mesafenin ücretini ödeyecek.

DELİCAN GÖREVİ ŞENGÜL’E DEVRETTİ
AK Parti İzmir eski Milletvekili Aydın Şengül, genel merkez tarafından İzmir İl Başkanlığı’na atandı. Ankara'dan İzmir'e dönen yeni il başkanını karşılamak için partililer Adnan Menderes Havaalanı'na akın etti. Başkanlık koltuğunda 4 yılı aşkın süredir oturan Bülent Delican görevi Şengül’e devretmiş oldu.

MART

KOCAOĞLU’NDAN DOSYA TURU!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu CHP, MHP ve İYİ Parti'nin İzmir il başkanlarını ziyaret etti. Başkan Kocaoğlu İzmir'in bekleyen sorunlarının yer aldığı dosyayı CHP'li Deniz Yücel, dönemin MHP'li İl Başkanı Necat Karataş ve dönemin İYİ Parti İl Başkanı Yıldırım Ulupınar'a iletti. 3 başkan da Kocaoğlu'na her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. 3 partinin ziyaretinin ardından Kocaoğlu’nun adresi AK Parti oldu. İl Başkanı Aydın Şengül tarafından makamında ağırlan Kocaoğlu’nu bir sürpriz bekliyordu. İl Başkanı Şengül de Kocaoğlu’na kentteki AK Partili belediyelerin hizmet noktasındaki beklentilerinin yer aldığı dosyayı iletti.

GİTTİĞİN KADAR ÖDE İÇİN YENİ HAMLE!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İZBAN'da başlatılan 'Gittiğin kadar öde' uygulamasının toplu ulaşımda yaygınlaştırılmasına karar verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun daha önce otobüslerde de uygulanacağını açıkladığı yeni sistem için Seferihisar pilot bölge seçildi.

KONAK TRAMVAYI SAHNEDE!
Deneme sürüşlerinin ardından Fahrettin Altay-Halkapınar arasında hizmet verecek oplan tramvayda ilk sefer start aldı.

NİSAN

26 YILLIK İKTİDAR YIKILDI
İş dünyasının temsil edildiği odalar seçimlere gitti. Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda mevcut durum korunurken İzmir Ticaret Odası’nda bir devir sona erdi. 133 yıllık kurum olan odanın son 26 yılında başkanlık koltuğunda oturan Ekrem Demirtaş, Mahmur Özgener ile yarıştı. Komite seçimlerinin yapıldığı akşam yarıştan çekilen Demirtaş herkesi şaşkınlığa uğrattı. Bir sonraki gün gerçekleşen başkanlık seçimine tek başına giren Özgener odanın yeni başkanı oldu.

TİRE STADI’NIN SANTRASI KILIÇDAROĞLU’NDAN!
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Tire’de UEFA standartlarında yapılan stadın açılışı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı bir törenle gerçekleşti. Stadın yaklaşık 65 milyon TL maliyetle hayata geçirildiği aktarıldı.

İYİ PARTİ İLK İSTİFA NİSANDA!
İYİ Parti’nin İzmir’deki kurucu İl Başkanı Yıldırım Ulupınar beraberindeki 20 yönetim kurulu üyesiyle birlikte istifa etti. Ulupınar daha sonra genel seçimlerde milletvekili aday listesinde yer aldı fakat seçilemedi. Ulupınar’ın ardından göreve Koray Ükünç getirildi. Ükünç de genel merkezin istifa çağrısı üzerine Eylül ayında görevini bıraktı. Daha sonraki süreçte Ekim ayına gelindiğinde Hüsmen Kırkpınar yeni il başkanı olarak atandı.

MAYIS

BAYIR YUVAYA GERİ DÖNDÜ!
İYİ Parti’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) grup kurması ve 24 Haziran genel seçimlerine girmesi için Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Nisan ayında transfer edilen 15 milletvekili geri döndü. Tarihe 15’ler olarak geçen isimler arasında İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da vardı. Bayır Mayıs ayında ise partisine geri döndü.

İZMİR MARŞI KRİZİ
İzmir Atatürk Lisesi’nin mezuniyet töreni esnasında öğrencilerin İzmir Marşı okumasına sinirlenen okul müdürüyle öğrenci velileri arasında tartışma yaşandı. Olay kent ve ülke gündemine bomba gibi düştü. Günlerce süren tartışmalardan sonra devreye İzmir Valiliği girdi. Okul müdürü görevden alındı.

HAZİRAN

YENİ SİSTEME GEÇİLDİ!
Türkiye’de 16 Nisan 2017 referandumundan sonra fiilen geçilen başkanlık sisteminin resmi olarak onaylanması 24 Haziran genel ve cumhurbaşkanlığı seçimiyle gerçekleşti. Milyonlarca vatandaşın önüne konulan sandık sonrasında Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi resmen değişti. Recep Tayyip Erdoğan yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı oldu. TBMM 600 milletvekiliyle ilk defa hizmete girdi. İzmir’de ise tablo ülke genelinde oluşan ile ters bir özellik gösterdi. İzmir’de Muharrem İnce ve CHP birinci sırada olurken genelde AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan ipi göğüsledi.

METRONUN 4. AŞAMASI YOLA ÇIKTI
İzmir Metrosu’nun 4. aşaması olan Fahrettin Altay- Narlıdere hattının temeli Balçova’da düzenlenen törenle atıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek projenin maliyetinin 1 milyar TL civarında olduğu kaydedildi.

TEMMUZ

HOTAR ARTIK REKTÖR
AK Parti İzmir eski Milletvekili Nükhet Hotar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne (DEÜ) atandı. Prof. Dr. Nükhet Hotar, kararın ardından devir teslim töreniyle görevine başladı.

KASMAN İHRAÇ EDİLDİ
OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname ile İzmir’deki birçok kurumdan onlarca kişi ihraç edildi. İhraç edilenler arasında bir önceki yıl görevden alınan Dokuz Eylül Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman da yer aldı.

ADAY LİSTESİNE GİREMEDİ, BAKAN OLDU
İzmir'de 24 Haziran seçimlerinde AK Parti’den aday adayı olan ancak aday listesine giremeyen Bekir Pakdemirli, AK Parti'nin yeni kabinesinde Tarım ve Orman Bakanı olarak görevlendirildi. Karar kamuoyunda sürpriz olarak nitelendirildi.

ALİAĞA’DA İŞÇİLER ZEHİRLENDİ
Aliağa ilçesindeki bir sanayi tesisinde çalışan yaklaşık 700 işçi gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastanelere kaldırıldı. Daha sonra İzmir İl Sağlık Müdürü Bediha Salnur, hastanelerde tedavi edilen işçi sayısının 2 bin 600 olduğunu belirterek, "Bu işçiler, evvelki gün akşam ve dün gün boyunca hastaneye kaldırılanlar. Bunların yaklaşık bin 300'üne serum verildi, büyük çoğunluğu da taburcu edildi. Tansiyon problemi olan bazı işçilerimiz ise müşahede altında tutuluyorlar. Zehirlenmenin neden kaynaklandığı laboratuvar testlerinin ardından netlik kazanacak. Şu anda hayati tehlikesi bulunan bir işçimiz çok şükür ki yok. Akşama kadar hastanelerimizdeki işçi sayısının 150- 200'e düşmesini bekliyoruz" dedi.

TARİHİ HAT KALDIRILDI
Konak-Alsancak- Talatpaşa güzergahında yaklaşık 60 yıldır faaliyet gösteren taksi dolmuş hattında çalışan son 10 esnaf taksiye dönme kararı aldı. Böylece 30 Temmuz Pazartesi gününden itibaren hat faaliyet göstermemeye başladı.

AĞUSTOS

CHP’NİN GÜNDEMİ İMZA TOPLAMA…
24 Haziran genel seçimlerinin geride kalmasının ardından CHP’de olağanüstü kurultay talebi yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Genel merkez bu konuda olumsuz bir tavır sergilerken Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’ye yakın ekip kurultayın gerçekleşmesi için imza toplama hareketini başlattı. Sürecin İzmir’e yansıması da etkili oldu. CHP’nin en güçlü olduğu kentte başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, çok sayıda kurultay delegesi ve örgütün etkili isimleri değişimden yana refleks gösterdi. Belediye başkanlarının büyük bölümü tartışmalar dahil olmadı, bir kısmı ise mevcut durumdan yana tavır sergiledi. Sürecin sonunda muhalifler yeterli imza sayısına ulaşamadı ve olağanüstü kurultay gerçekleşmedi.

İZMİRLİ YÜZÜCÜ TARİHE GEÇTİ
İzmirli sporcu Bengisu Avcı, ada ülkesi İngiltere ve Fransa’yı ayıran Manş Denizi’ni baştan sona yüzerek geçen ikinci ve en genç Türk kadını olarak tarihe geçti.

EYLÜL

KOKU TARTIŞMASI
İzmir’in kent merkezinde hissedilen yoğun ve kötü koku kamuoyunda tartışmalar yarattı. Çok sayıda yetkili, hükümet temsilcisi ve yerel yönetimden isimler konuyla ilgili konuşurken bilim dünyasından da önemli bir açıklama geldi. Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi’nin eski akademisyenlerinden olan Prof. Dr. Ümit Erdem, “Aliağa’dan gelen kirliliğin arttığını düşünüyorum. Kükürtle ilgili gazlar hidrojen sülfüre dönüştüğü zaman nemle kükürt dioksit oluyor. ‘Çöpten olmuş, Büyükşehir buna çözüm bulsun’ diyorlar. Büyükşehir ne yapacak? Gidip fabrikaları mı kapatacak?” dedi.

MHP KARATAŞ VE ŞAHİN DEĞİŞİMİ
MHP İzmir İl Başkanlığı görevini 7 yıldır yürüten Necat Karataş istifa etti. Ani karar kamuoyunda soğuk duş etkisi yaratırken genel merkez aynı gün yıllardır teşkilatta çeşitli görevlerde bulunmuş olan Veysel Şahin’i yeni başkan olarak atadı.

FETÖ’NÜN ‘BABALAR GRUBU’ DAVASINDA KARAR
Örgüte finans sağladıkları iddia edilen, TMSF'ye devredilen Küçükbay Holdingin eski yönetim kurulu başkanı Ahmet Küçükbay, kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyesi Abdullah Kavuk, oğlu Metehan Kavuk ile kuyumcu Şeref Sipahi, 5 yıl 5 ay ila 13 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. Mahkeme, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Küçükbay ile sanık Sipahi'nin tahliyesini kararlaştırdı.

EKİM

BAŞKAN KOCAOĞLU’NDAN TARİHİ KARAR: YOKUM!
2004 yılında göreve gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 15 yıllık sürenin ardından 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlerde aday olmayacağını ilan etti. Kararı merakla beklenen Başkan Kocaoğlu, “Bu kararı 2014’te vermiştim. O zaman Binali Yıldırım faktörü vardı. Meydan okumak zorundaydım. Koltuk gerektiğinde zirvedeyken bile bırakılacak bir şeydir” dedi.

SAYIŞTAY TARTIŞMASI!
Sayıştay tarafından hazırlanan 2017 yılına ait ‘Genel Uygunluk Bildirimi’ raporu açıklandı. Merkezi hükümetin İzmir’den 66 milyar 527 milyon 284 bin 737 TL’lik (yüzde 9.2) gelir elde edildiği belirtildi. Bunun yanında kente 14 milyar 417 milyon 676 bin 211 TL’lik (yüzde 1.9) harcama yapıldığı raporda yer aldı. Rapora, muhalefet cephesinden yoğun eleştiriler geldi. Merkezi hükümet temsilcileri de çeşitli açıklamalarda bulundu. Rapor kent gündeminde uzunca bir süre yer tuttu.

YÜREK YAKAN KAZA
İzmir'in Menderes ilçesinde aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı bir kaza gerçekleşti. Devrilen aracın kasasında Ege kıyısından tekneyle Yunanistan'ın Samos Adası'na geçmek üzere olan yabancı uyruklu göçmenlerin bulunduğu öğrenildi.

BARO’DA ZAFER ÇAĞDAŞ AVUKATLARIN
İzmir Barosu'nun Olağan Genel Kurulu gerçekleşti. Cumhuriyetçi Avukatların iktidarı sonlandı. Seçimi kazanan Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Özkan Yücel, İzmir Barosu’nun yeni başkanı oldu.

BRUNSON KRİZİ ÇÖZÜLDÜ! 
İzmir'de, terör örgütleri FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ve ev hapsinde olan ABD'li din adamı Andrew Craig Brunson'a, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Hükümle birlikte serbest bırakılan Brunson'ın ev hapsi ve yurt dışı yasağı kaldırıldı. Brunson’a 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verirken, hükümle birlikte sanığın ev hapsi ve yurt dışı yasağını kaldırdı. Brunson, özel uçakla Almanya'ya gitti. Brunson daha sonra Amerika’ya geçti.

KASIM

AK PARTİ ZEYBEKCİ’Yİ İLAN ETTİ!
AK Parti 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimler için İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayını kamuoyuna duyurdu. Genel merkez eski Ekonomi Bakanı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nihat Zeybekci’yi sahaya sürme kararı aldı.

KARŞIYAKA ANITI’NA KAVUŞTU
Karşıyaka Belediyesi’nin hayata geçirdiği Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı Saygı Müzesi’nin açılışı gerçekleşti. Anıtın yenilenme kararı süreçte büyük tartışmalar yaratmıştı.  Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, “Bu anıt ve müze görev sürem içinde yaptığım en anlamlı işlerden bir tanesidir. Yıpranmışlıklar hepimizi üzüyor. Eleştirenler olmuştu. Denizden çıkan balığa bayat diyenleri konuşursam onları meşrulaştırmış olurum. Onlar o yaptıklarının altında buraya utançla bakacaklar” dedi.

ALTINORDU’DA SİGARA YASAK
Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altınordu'nun kulüp başkanı Seyit Mehmet Özkan, hazırlayıcı takımları TFF 2. Lig Beyaz Grup temsilcisi Niğde Anadolu Futbol Kulübünde bazı futbolcuların sigara içtiklerini, bu nedenle futbolcuların lojmanının kapatılacağını bildirdi.

TÜRKİYE AYAKTA: ÖYKÜ ARİN SEFERBERLİĞİ!
İzmir’de yaşayan Çağdaş ve Eylem yazıcı çiftinin çocuğu olan 3 buçuk yaşındaki Öykü Arin’in nadir görülen bir lösemi türü olan JMML hastası olduğu öğrenildi. Süreçte ilk olarak Büyükşehir Belediyesi çalışanları,  n Arin için “Öykü Arin’e Umut Ol” kampanyası başlattı.  Belediye önüne gelen Kızılay aracında donör olmak için sıraya giren Büyükşehir çalışanları, Öykü Arin ve onun gibi ilik bekleyen başka çocukların hayata tutunması için adeta seferberlik ilan etti. Sürece daha sonra toplumun çeşitli kesimlerinden destekler yağdı. Son olarak sanat dünyası da gelişmelere tepkisiz kalmadı.

ARALIK

İZBAN GREV
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak şirketi İZBAN'da sendika ile yapılan toplu iş görüşmesinde uzlaşma çıkmaması nedeniyle, İZBAN personeli greve çıktı. Demiryol-İş Sendikası İzmir Şubesi, Alsancak Garı'na 'Bu iş yerinde grev vardır' yazılı pankartlar asarak greve başladı. Grevle ilgili yapılan uzlaşma görüşmelerinde ise sonuç çıkmadı. Grev kararının ardından 20 günlük sınırın aşılmasına rağmen herhangi bir çözüm bulunamadı.

İZMİR BASINI ARZU ABLASINI KAYBETTİ
İzmir basının sevilen isimlerinden Buca Belediyesi Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Arzu Turan hayatını kaybetti. 44 yaşında hayata gözlerini yuman Turan, uzun süredir kanser tedavisi görmekteydi.

 
CHP'li Beko’dan Bakan Turhan’a İZBAN çağrısı: Gel, grevi bitir!
 
Erdoğan’ın İzmir’e geliş tarihi kesinleşti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Emniyeti'nden kutlama önlemleri
İzmir Emniyet Müdürlüğü, yılbaşı kutlamaları için güvenlik denetimlerini ...
İZBAN grevinde mahkemeden flaş karar!
İzmir Banliyö AŞ'nin (İZBAN), grev nedeniyle koyduğu ek tren seferlerini ...
İzmir'de DEAŞ baskını: Evlerden sarı yelek çıktı!
İzmir'de yılbaşı öncesi DEAŞ terör örgütüne yönelik yapılan operasyonda ...
 
Hava Kuvvetleri'nde operasyon: 60 gözaltı!
FETÖ'nün Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki yapılanmasına yönelik soruşturma ...
İzmir'de iki otomobil alev topuna döndü!
İzmir’in Gaziemir ilçesinde, park halindeki otomobilde henüz belirlenemeyen nedenle ...
Dikili'de kaçak göçmen operasyonu!
Dikili ilçesinde, 88 kaçak yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya çalışırken yakalandı.
 
İzmir'de feci kaza: 3 ay önce evlenmişti...
İzmir'in Ödemiş ilçesinde, otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü Özcan ...
Dolandırıcı karı-koca yakayı ele verdi!
Ankara polisi tarafından düzenlenen operasyonlarda iki ayrı dolandırıcı ...
Mehmet KARABEL yazdı... Yarından sonra!
Mehmet KARABEL yazdı... Yarından sonra!
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva