HABERLER>POLİTİKA
14 Haziran 2018 Perşembe - 18:40

CHP'li Bayır: İzmir'de beklenenin üstünde oy alacağız

SONSÖZTV’ye konuk olan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin beklenenin üstünde oy alacağını söyledi ve seçmenine çağrıda bulunarak “Biz Kızılay değiliz” dedi.

CHP li Bayır: İzmir de beklenenin üstünde oy alacağız

SONSÖZTV'ye bu gün konuk olan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’a seçime günler kala saha çalışmaları sırasında seçmenin tepkilerini soruldu. CHP’li Bayır “Her geçen gün biraz daha adapte oluyor insanlar seçim sürecine. Cumhuriyet Halk Partisi'nin özellikleri Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Muharrem İnce'nin müthiş performansı ve sahadaki diğer milletvekili adayı arkadaşlarımızın performansları gerçekten çok yüksek en üst düzeyde en güzel şekilde yarışı götürmeye çalışıyoruz.
Gözlemlerim doğrultusunda tahmin ediyorum İzmir’de beklenenlerin üstünde bir sonuç alacağız. Türkiye açısından da gayet de güzel bir sürpriz yapacağımızı düşünüyoruz” dedi.

ALANLARDA İLK KEZ MİZAH VE ESPRİ VAR
 Cumhurbaşkanı Muharrem İnce’nin alanlarda propaganda sırasında mizaha başvurarak ilk kez farklı bir seçim atmosferi yarattığını hatırlatan Bayır “İlk defa bu seçimlerde toplumun siyaset anlayışını 16 yıldır altüst eden AKP’nin özellikle bozuk bir üslupla biraz da gençlerimize kötü örnek olan siyasetçilerin çirkinle laflara karşılık hem Cumhuriyet Halk Partisi hem de Sayın Muharrem İnce çok ince mizah ve esprilerle cevap veriyor. Hakaret etmiyor, alay etmiyor, dalga geçmiyor ama söylenenlere karşılık esprili biçimde cevaplar veriyor. Doğrusu budur.

DİN ORTAK DEĞERİMİZDİR
Milletvekili Tacettin Bayır “Ben başından beri yani 36 yıllık siyasi yaşamında siyasete dini alet edilmemesi gerektiğini düşünenlerdenim. Din hepimizin ortak değeridir. Özellikle Türkiye gibi muhafazakar toplumun çoğunu büyük bir bölümünü Müslüman olduğu bir ülkede dini siyasete alet etmenin, insanları ayrıştırmanın gereği yok. Din değerleri siyasette bir malzeme dökümün olarak kullanmayı kesinlikle doğru bulmuyorum. Tarafsızlık yemini edip cumhurbaşkanlığında 81 milyonun cumhurbaşkanı olacağım demişsiniz. Yeminle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapmamıza rağmen daha sonra gidip bir siyasi partinin genel başkanı olduğunuzda tarafsızlığınıza kim inanır? “ şeklinde ifade etti.

CHP İzmir Milletvekili Bayır’ın konuşmasından satırbaşları:
AKP algı yönetimi konusunda uzman, yaratmak istediği algıyı yandaş televizyonlarıyla ve sosyal medyayla çok iyi kullanıyorlar. İki gündür sosyal medyada paylaşılan bir pano önünde Tayyip Bey'in bir takım açıklamaları var. ‘Sabah sandığı erken gideceksiniz’ şunu yapacaksınız bunu yapacaksınız. HDP barajı aşmamalıdır diyor.  Sandık başkanları bizden olmalıdır, barajı aşmasını engellemeliyiz gibi ifadeler kullanıyor. Bu görüntü dün akşamüstü düştü seçime 13 gün kala söylenmiş bir ifadedir. Ben bunun farklı bir algı yaratmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Burada olay HDP'nin Barajı aşmasını AKP engelleyecek. Hani HDP dışındaki siyasi partilere oy veren insanların İyi Parti gibi Cumhuriyet Halk Partisi gibi Saadet Partisi bir miktar oyu emaneten HDP ye aktarın mesajı ve algısı var.

HDP’DE AZALMA YOK ÇOĞALMA VAR
HDP’nin herhangi bir baraj sorunu yok 13.4 görünüyor .Ayrıca mağdur oldukları  partinin genel başkanı da içeride tutuklu. 11 tane milletvekili içerde HDP’nin seçtiği belediye başkanları görevden alındı kayyumlar atandı bu mağduriyeti doğu ve Güneydoğu'da HDP’nin oylarını daha da kilitlemiş durumda, herhangi bir biçimde bir azalma yok tam tersine bir çoğalma var ellerinde.

“CHP KIZILAY DEĞİL”
Emanet oy vermenin daha önceki sonucu anlatayım. 2015'te, 7 Haziran seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir'den 6 milletvekili çıkardı. Bazı CHP’liler, HDP'nin Barajı aşması için doğu ve Güneydoğu'daki çıkan milletvekillerinin  AKP ye gitmeme mesajı ve desteği vermişlerdi ve biz 6 milletvekili çıkarmıştık. İzmir’de HDP 125 bin oy almıştı. Oysa 85 bin ile  bir milletvekili çıkarmıştı zaten üzerindeki 35 40 bin oy yazık ki fazla kaldı ve geriye dönük hesabı yapıldığında AKP İzmir'den ekstra bir milletvekili kazandırdı. Biz 6 milletvekilinde kaldık Kasım seçimlerinde giderken biz baktık özellikle belli bölgelerde 4 kişiden aileden 3 CHP'ye versin biri HDP’ye versin mantığı var. Bir kere şunu söylemek lazım bu seçimler Kızılay falan değiliz. CHP’de en fazla milletvekili çıkaracak şekilde  çalışmalıyız. Biz Kızılay değiliz. CHP’li arkadaşlarından rica ediyorum oylarını mensubu oldukları inandıkları partiye versinler.

OY GÜVENLİĞİ SEÇMEN KAYGISI
Arkadaşlarımız şunları bilsinler… Bütün Avrupa ülkelerinde tamamında sandık başında sahte oy falan....Böyle bir şey olamaz bir kere böyle bir şeye müsaade etmezler ben o videoları izledim yani videolarda oy pusulasının arkasında vurulan sandık başkanı tarafından vurulan mühürüm  AKP’nin arkasına vurulduğu iddia ediliyor. Sandık başında ki vurulan mühürüm büyüklüğü neredeyse kocaman bir müdür evet mührü onun üçte biri kadar olduğunu biliyorum yani orada öyle bir çelişki olması söz konusu değil. Rahat olsun seçmen. Bunu yapanlar ve yayanlara baktığımız zaman onu daha çok AKP’liler yapıyor algı yaratmak için. Yani seçimde AKP kazanacak, sandığa gitmeye gerek yok yani sandığa gitmesini engellemek sandığa güveni azaltmak için yapıyorlar. CHP şu anda 81 ilde tüm sandıkların başında görevlileri var. Hakim durumda en az 100 milletvekili arkadaşımız seçim günü doğuda görev yapacaklar…

SONUÇLAR TUTMAZSA ANINDA MÜDAHALE EDİYORUZ
Yaptığımız bilgisayar sistemi ile olası bilgi ve sonuçlarını onlardan daha hızlı biçimde alıyoruz özel bir sistemle telefonunuza kurdunuz bilgisayar sistemi de ıslak imzalı sandık tutanağının resmini alıp direk bilgisayara attığımızda otomatikman listeler sisteme giriyor ve genel merkezde biriken verileri alıyoruz.  Yüksek Seçim Kurulu'ndan önce sonu sonuçlar elimize geliyor. Yüksek Seçim Kurulu'nun veri ve sonuçlarıyla karşılaştırıyoruz yanlış veya eksik bir durum olduğunda hemen il ilçe başkanlarıma seçim koordinasyonuna ileterek hemen müdahale ediyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AĞLAYARAK ARAYAN ÖĞRETMENLER VAR

Adalet Kalkınma Partisi’nin eriyen mitinglerdeki insan sayısı da çok enteresan bize zaman zaman şikâyetler geliyor. Örneğin izmir'de Sayın Erdoğan ya da Binali Bey bir miting yapacaksa üç gün önce hazırlıklar başlıyor devletin valileri kaymakamları il müdürleri devreye giriyor okullara yazılar yazılıyor okul müdürlerinden ve bu toplantıya öğretmenlerin katılması gerekenlerin listesi ve kontrol yapılması yoklama alınması isteniyor. Bütün devlet memurları o gün o miting için izinli sayılması izin veriliyor. Otobüslerle taşıyorlar ve yoklama alıyorlar gelen gelmeyen yani Sen eğer gelmezsen mitinge diye ya beni ağlayarak arayan yüzlerce öğretmen oldu. Hatta geçen gün içinde Denizli'deki bir mitingde Ödemişli bir grup bağırıyor ‘Ödemiş seninle gurur duyuyor’ falan diye orada diyor ya ‘Denizli'de de mi Ödemiş var’ yani İzmir'den Denizli'ye taşıma yaparak doldurmaya çalışıyorlar. Azalan her geçen gün azalan kalabalıklarını zoraki götürüyorlar.

 

 

 

SİYASETÇİ İTİBAR KAYBETTİ

Siyasetçi bugün maalesef sözüne güvenilmez insan haline geldi. Beni en çok bu hırpalıyor. Oysa bizim dönemimizde gençliğimizde çocukluğumuzda ağzından çıkanı kulağı duyan inşaları ayrıştırmayan ötekileştirmeyen rengi dili dini ne olursa olsun barış ve kardeşlik içerisinde yaşamak isteyen bayrağına aşık milletine aşık Atatürk’ün devrimlerine aşık bir toplum böyle bir millet toplum istiyoruz. Alevi Sunni, Türk-Kürt-Çerkes vb şekilde insanları ayrıştıran bölen şekilde siyasetçi istemiyoruz, bu doğru değil barış ve kardeşlik içerisinde türküler söylemek ve halaylar çekmek istiyoruz.

 

HEDEF 3 MİLYON EKSTRA OY ALMAK
Geçen gün sanayi sitesinde geziyorum.13-14 yaşında çocukları hepsini çırak olarak oraya koymuşlar babaları başka yerde iş yeri açmış kimisi işte. Dükkanlar açmış vergi tabelası yok, ruhsat yok sütünü satıyor, hediyelik eşya satıyor şimdi bayramda kapatıyorlar burada kazandığı paraları Suriye'ye götürecekler. Bu doğru değil… AKP kimlik kartı veriyor T.C kimlik kartı, Erdoğan’nın bütün hayali 2023 seçimlerinde buradaki o Suriyelilerden 2 milyon 3 milyon oy almak.

 

24’İNDE HEP BERABER ŞARKI SÖYLEYELİM
Biliyorum ve temenni ediyorum ki iki bayramı bir arada kutlayalım, bu sefer yani bu 25'inde öyle bir bayram olsun ki gerçekten elleri öpülesi ak saçlılarımız öğretmenlerimiz uzun ömürler dilediğimiz yaşlılarımız huzurevinde yaşayanlar herkesin yüzünde tebessüm olsun. Gelecek nesillerimiz gençlerimiz öğrencilerimiz, yavrularımız ve çocuklarımız bayram tadında bir seçim diliyorum. Barış ve kardeşlik türküleri söyleyelim artık şarkı dinlemek değil politikacılardan laf dinlemek değil, şarkı söyleyelim hep birlikte.

 

 

 

 

 

 
CHP İzmir bayramlaştı… Başkan Yücel: Asıl bayramımız 24 Haziran ve 8 Temmuz’da olacak!
 
Suruç'ta seçim kavgası: Ölüler ve yaralılar var!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir bayramlaştı… Başkan Yücel: Asıl bayramımız 24 Haziran ve 8 Temmuz’da olacak!
İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Daha mutlu, daha adil bir Türkiye’ye 25 ...
Erdoğan: Akıncı uçağımız geliyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerine 10 gün kala Yalova'da halka hitap etti.
AK Parti İl Başkanı Şengül’den mevkidaş turu!
İzmir İl Başkanı Aydın Şengül bayramın ikinci gününde, MHP, CHP, İYİ Parti, ...
 
Başkan Şengül 'Çay çiğdem bizden, sohbet sizden' etkinliğinde gençlerle buluştu
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Seferihisar’da Gönül Sofrası iftarında ...
Muharrem İnce'den 'Einstein'lı paylaşım!
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce sosyal medya hesabından Albert ...
AK Partili Eroğlu: Atatürk Stadı Millet Bahçesi'ne uygun
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Melek Eroğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ...
 
AK Parti İzmir Adayı Çankırı: Uyuşturucuya karşı önlemler alıyoruz
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, uyuşturucu ile ...
AK Parti İzmir Adayı Çankırı: Uyuşturucuya karşı önlemler alıyoruz
AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı, uyuşturucu ile ...
CHP’nin Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayı 2 gün arayla İzmir’de!
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 19 Haziran’da İzmir’de iki tane salon ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva