HABERLER>POLİTİKA
2 Ağustos 2018 Perşembe - 12:07

CHP'li Bakan'dan sit tepkisi: İzmir yağmalanıyor!

İzmir’in değerli ormanlık arazileri ve kıyı bölgeleri gibi korunması gereken birçok bölgesinde sit dereceleri değiştirildi. TBMM Çevre Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuyu meclis gündemine taşıdı.

CHP li Bakan dan sit tepkisi: İzmir yağmalanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, İzmir’in Bornova, Çeşme, Seferihisar, Urla, Güzelbahçe, Karaburun, Foça, Menemen ve Çiğli ilçelerinde bazı alanların koruma statülerini değiştirdiğini açıkladı. İzmir’in değerli ormanlık arazileri ve kıyı bölgeleri gibi korunması gereken birçok bölgesinde sit dereceleri değiştirildi.

Yapılan düzenlemelerin bütüncül bir yaklaşım ve bilimsel gerçeklerden uzak olduğunu belirten Türkiye Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu, söz konusu yeni düzenlemeler kapsamında yeniden tanımlanan koruma statülerinin insan müdahalesini önlemeye yönelik yaptırımları gevşeteceği ve önemli doğa alanlarının risk altına girmesine neden olacağı noktasında uyarıda bulundu. TMMOB İzmir, değişikliğe gerekçe olarak gösterilen ‘Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi Raporu’ adlı raporun ise kamuoyundan saklandığını ifade etti.

İzmir’in birçok bölgesinde değiştirilen sit dereceleriyle ilgili detayları meclis gündemine taşıyan TBMM Çevre Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murt Bakan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

İZMİR YAĞMALANIYOR, DOĞA TALAN EDİLİYOR
Yapılan düzenlemelerin iptali için çağrı yapan CHP’li Bakan, “AKP’nin İzmir’e yönelik rant ve talan politikaları hızla devam ediyor. İzmir’in en değerli alanları koruma statüsünden çıkarılıp yapılaşmaya açılmak isteniyor. İzmir yağmalanıyor, doğa talan ediliyor. Yapılan bu düzenlemeler derhal iptal edilmeli” dedi.CHP’Lİ BAKAN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI MURAT KURUM’A SORDU:
1 – Değerli ormanlık araziler ve kıyı bölgeleri gibi korunması gereken alanların hangi bilimsel ve hukuki gerekçeyle sit alanı statüsü değiştirilmekte ve/veya söz konusu alanlar sit alanı statüsünden çıkarılmaktadır? Bu bölgeler yapılaşmaya mı açılacaktır?

2 – Değişikliğe gerekçe olarak gösterilen ‘Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi Raporu’ adlı raporun kamuoyundan saklandığı iddiası doğru mudur? Doğruysa neden rapor kamuoyundan saklanmaktadır? Değilse, ‘Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi Raporu’ kamuoyuyla ne zaman paylaşılacaktır?

3 – ‘Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi Raporu’nu hazırlayan ekip kimlerden oluşmaktadır?

4 – ‘Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi Raporu’nu hazırlayan ekipte ekosisteme dair bilgisi/yeterliliği olmayan uzmanlara yer verildiği ve araştırmalarda yanlış, eksik ve yanıltıcı bilgilerin var olduğuna dair iddialar doğru mudur?

5 – ‘Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi Raporu’nda yanlış, eksik ve yanıltıcı bilgilerin olduğu iddiaları göz önüne alınarak, iddiaların gerçek olup olmadığının gün yüzüne çıkarılması için, rapor bilim insanları ve/veya ilgili alanlarda uzman kişiler tarafından herhangi bir inceleme başlatılmış mıdır?

6 – Ormanlarımızın, kıyılarımızın, tüm canlıların doğal yaşam alanlarının etkili bir biçimde korunması ve yönetilmesi bir yana, hızlı bir biçimde yok olmasına neden olacak bu düzenlemeleri iptal edecek misiniz?

 
Elçin istemedi rolü Hande kaptı
 
Brunson'un evinin önünde yoğun güvenlik!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Sındır’dan İzmir'de iş insanlarına ziyaret: Kentimize ortak akılla hizmet edeceğiz
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir Sanayiciler ve İş Adamları ...
CHP'li Yüksel'den çağrı: Bahane bulunmadan kurultaya gidilmeli!
CHP eski İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, "Biz demokratız' diyenlerin ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'kurultay' çıkışı!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay talebiyle toplanan ...
 
Ünal: Yaptırımlara karşı gerekli cevap verilecek
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "ABD'nin yaptırım kararı Türkiye Cumhuriyeti'ne ...
CHP’li Kılıç’tan avukatlar için kanun teklifi
CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Avukat Sevda Erdan Kılıç, ...
İYİ Parti'ye 'Akşener tırpanı' geliyor!
İYİ Parti’de 12 Ağustos’taki Olağanüstü Kurultay öncesi son Başkanlık ...
 
Soylu'dan ABD'ye yaptırım yanıtı
ABD’nin Rahip Brunson krizinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ...
AK Partili Kaya'nın toplantıda telefonu çaldı, müjdeyi verdi: İzmir'in en büyüğü olacak!
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Karabağlar'da ilçede yapımı ...
İnce: Partimizi mahkeme kapılarına düşürmem
CHP'li Muharrem İnce, olağanüstü kurultay ve imza tartışmaları için ‘Partimizi ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva