HABERLER>POLİTİKA
29 Nisan 2016 Cuma - 12:49

CHP İzmir laiklik için alana iniyor!

TBMM Başkanı Karaman’ı protesto için harekete geçen CHP İzmir önce ışık açıp kapama ardından da laiklik zinciri eylemi yapacak.

CHP İzmir laiklik için alana iniyor!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi, TBMM başkanı İsmail Kahraman'ın, Laikliğin olmadığı, dindar bir anayasa istemesiyle ilgili bir dizi eylem ve protesto gösterileri yapma kararı aldı.

CHP İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı sonrasında değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Toplantılarının ana gündem maddesinin, TBMM başkanının laikliğe karşı yaptığı saldırılar ve bu saldırıya karşı yapmayı planladıkları eylemler olduğunu söyleyerek şunları ifade etti:

TBMM Başkanının büyük bir gaflet içinde söylediği sözleri kabul etmek mümkün değildir. Ancak bu sadece bir açıklamadan ibarettir diyerek geçiştirebileceğimiz bir konu da değildir. Hele ki İzmir gibi laikliği, cumhuriyete Atatürk'e ve demokrasiye her zaman sahip çıkmış bir kentte, Laikliğe yapılan bu saldırının, yeni anayasa yapımı öncesi oluşturulmaya çalışılan bu algının cevapsız ve karşılıksız bırakılması zaten düşünülemez.

TBMM BAŞKANI SUÇ İŞLEMİŞTİR!
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu olarak, Laikliğe karşı yapılan bu saldırıya bir dizi eylemle cevap vererek, her zaman olduğu gibi İzmirlilerle birlikte, laikliğe sahip çıkacaklarını ifade eden Yüksel, "TBMM başkanı İsmail Kahraman bu açıklamayı yaparak açık bir şekilde suç işlemiştir. Meclis başkanı Anayasamızın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek ilk 3 maddesinden birisi olan "Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir" maddesini,  resmen değiştirmeyi teklif etmiş ve bunu açıkça kamuoyuyla paylaşarak suç işlemiştir. Üstelikte oturduğu koltuğu bu sisteme, laikliğe borçluyken böyle bir gaflet ve sorumsuzluk örneği göstermiştir. Bu konuyla ilgili olarak 30 Mayıs Cumartesi günü yapacağımız basın toplantısıyla, TBMM başkanının istifaya davet edeceğiz.

IŞIKLAR 30 NİSAN’DA YANMAYA BAŞLAYACAK
CHP İzmir İl Örgütü olarak ve İzmirliler olarak bu karanlık, yobaz düşünceye en ağır cevabı vermek elbette ki bize düşmektedir. Bunun için aldığımız kararla, öncelikle yaklaşık bir hafta sürmesini planladığımız ve tüm İzmir'in katılacağına emin olduğumuz, akşam belirli bir saatte gerçekleşecek  ‘Işık Açma-Kapatma’ eylemi düzenleyeceğiz. Bu eylemimiz 30 Nisan Cumartesi günü akşam saat 21.00'da başlatılacak. Tüm İzmirlileri laiklik düşmanı karanlık düşünceye karşı, sembolik olan bu eyleme, evlerinde ışıkları bir dakika boyunca açıp kapatarak katılmaya davet ediyorum.

5 MAYIS'TA LAİKLİK ZİNCİRİ
Yapılacak ikinci eylemin ‘Laiklik İçin İnsan Zinciri’ eylemi olacağını belirten Alaattin Yüksel, "Yönetim kurulumuzda laikliğe sahip çıkmak için ikinci bir eylem yapma kararı daha aldık. Bu eylemimizde İzmirlilerinde katkısıyla, Üçkuyular iskelesinden başlayarak, Karşıyaka'ya kadar uzanan  ‘Laiklik Zinciri’ oluşturacağız. Bu eylemimizin tarihi de, 5 Mayıs Perşembe olarak belirlendi. İnsan Zincirini akşam saat 21.00’da oluşturacağız ve meşalelerle karanlığın içinden, Laiklik için bir ışık yakacağız.  Bu eylemlerimizin tamamını, Laik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmak isteyen tüm vatandaşlarımızla birlikte düzenleyeceğiz. Direk olarak Cumhuriyeti hedef alan ve onu ayakta tutan ilkeleri, teker teker yok etmeyi hedefleyen bu söylemleri gerçekleştirenlere, bu karanlık hayallerinin gerçekleşmeyeceğini, İzmirlinin laikliğe ve cumhuriyete yapılan saldırılarda, nasıl tek yürek olduğunu bu eylemlerle göstereceğiz" dedi.

 
‘Ev sahibi’ Akpınar’dan ‘çöp’ mesajları!
 
Cezaevindeki isyan tatbikatı heyecan yarattı!
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
çemesuyuçorba 30 Nisan 2016 Cumartesi 09:44

geçen hafta 23 nısanda 1 mılyon hedefledın 500 kısı bıle yoktu, mesaı gunu kımınle zıncır olusturacaksın bu arada sahılde calısmlar var zıncır kopuk olmasın

Yorumu oyla      11      5  
İzmir Sevdadır 30 Nisan 2016 Cumartesi 08:53

Oyalamak için bir taş yetiyor.Baykal temcit pilavı. Isıtıp ısıtıp. Kaseim diye ortaya çıkıyor. Dokunulmazlıklar söğüş oldu geçiyor. Sen oyna yavrum sen oyna. Arka plan sansürlü. Yazık oluyor enerjinize. Üzgünüm

Yorumu oyla      11      5  
al gülüm 30 Nisan 2016 Cumartesi 06:47

tebrik ediyorum çok yaratıcı....inanıyorum butun türkiye bu eylemi gıpta ile izleyecek

Yorumu oyla      11      5  
Işık Dikicigil 29 Nisan 2016 Cuma 14:44

Tam size göre bir eylem,başka bir iş yapmazsınız zaten laikllik atatürkçülük arkasından siyasete devam körün istediği bir göz Allah verdi iki göz günlerce oyalanırsınız artık bu işlerle...

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 29 Nisan 2016 Cuma 14:14

Sayın Alaattin Yüksel'i Türkiye'de ilk defa yapılacak olan ışık açıp-kapama ve insan zinciri etkinliği sebebiyle kutluyorum.Çok yaratıcı ve ses getirecek bir eylem olacağına şüphe yok.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dervişoğlu’ndan İzmir’e Akşener için Gündoğdu daveti: Şahlanış ve umut var!
MHP İl Eski Başkanı, Genel Başkan Aday Akşener’in mitingi için İzmir’i ...
Sürekli Meclis’teki büyük kavgası anlattı: Halkın iradesi…
5 vekilin yaralandığı Anayasa Komisyonu ‘görüşmeleri’ sonrası yaşananları ...
Çıray Bakan’a o tatbikatı sordu: Ada işgal mi ediliyor?
CHP İzmir Milletvekili Çıray, ‘Yunan Silahlı Kuvvetlerinin İzmir açıklarındaki ...
 
Doğan Kocaoğlu’na seçim vaatlerini sordu!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ...
Kılıçdaroğlu'ndan 'kaset' iddialarına çarpıcı yanıt
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de gündeme dair soruları ...
'Komisyon savaşı'nda 5 vekil yaralı!
Meclis’te önceki gün yaşanan kavgadan sonra Genel Kurul pazartesi gününe ...
 
'Dokunulmazlık' komisyonu karıştı: Yumruklu kavga!
Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişiklik teklifinin görüşüldüğü TBMM ...
Karayalçın’la A’dan Z’ye: CHP isimler değil yapı değişmeli!
Eski Başbakan Yardımcısı CHP Eski Milletvekili Murat Karayalçın, Egedesonsöz’ü ...
Bakanlık kanun görüşmesine santralci şirketi adres gösterdi!
Bakanlık, Çevresel Sorumluluk Kanunu’nun taslağını oluşturmaya başlarken ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva