HABERLER>POLİTİKA
29 Nisan 2016 Cuma - 10:34

Dervişoğlu’ndan İzmir’e Akşener için Gündoğdu daveti: Şahlanış ve umut var!

MHP İl Eski Başkanı, Genel Başkan Aday Akşener’in mitingi için İzmir’i Gündoğdu Meydanı’na davet ederken, “Şahlanış ve umut var” dedi.

Dervişoğlu’ndan İzmir’e Akşener için Gündoğdu daveti: Şahlanış ve umut var!

Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ - MHP İzmir İl Eski Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener’in İzmir’e yapacağı ziyaretle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

İl Eski Başkanı Dervişoğlu, Kaya Prestige Otel’de gerçekleşen basın toplantısında partinin içinden geçtiği süreci de değerlendirirken çarpıcı açıklamalar yaptı.

YA UMUT OLACAĞIZ YA DA TOZ DUMAN ARASINDA…
548 üst kurul delegesi olağanüstü kurultay toplanması yönünde irade beyan ettiğini ifade eden Dervişoğlu, “Delege sayısı istenenin iki katından fazla olmasına rağmen, genel merkezimiz bu başvuruyu kayıtsız kalması ve mahkemeyi adres göstermesi neticesinde hukuki yollar izlenmiştir. Nihayetinde 12. Sulh Hukuk Mahkemesi partililerimiz talebini hukuken tescilleyerek olağanüstü kurultayın üç kişilik çağrı heyeti marifetiyle toplanmasına karar vermiştir. Olağanüstü kurultayın 15 Mayıs tarihinde toplanmasına yönelik kararıyla süreç başlamıştır. Önümüzdeki günler Türkiye açısından önemlidir ve gelecek açısında Milliyetçi Hareket Partisi’nin konumu belirleyici olacaktır. Ya belirlene gündemlerin esiri olacağız, ya da gündem belirleyen bir konuma geleceğiz. Ya kendi iç meselelerimizde boğulacağız ya da milletimizin desteğini alarak bu kötü gidişe dur diyeceğiz. Ya bütün Türkiye’ye umut saçacağız ya da iç mücadele ortamının tozunu dumanı arasında enerji kaybedeceğiz. 15 Mayıs’ta yapılacak olan kurultayımız kara bulutları dağıtacak, geleceğe umut saçacak yeni bir başlangıç olmasını istiyoruz. Gönül isterdi ki Genel Merkezimiz Milliyetçi Hareket’in sesine kulak versin ve inatlaşmayı bırakarak bu milli beklentiyi doğru anlasın. Yüzyılla sözleştiği gibi gerçeklerle yüzleşsin” dedi.



İZMİRLİLERİ GÜNDOĞDU’YA DAVET ETTİ

Türkiye’nin sonu belirsiz bir karanlık tünelden geçtiğini ifade eden Dervişoğlu, “Siyaset kilitlenmiş, muhalefet iyice etkisizleştirilmiş ve milletimiz AKP'ye mecbur ve mahkum hale getirilmiştir. Bu tıkanıklığın mutlaka aşılması gerekmektedir. Milletimiz güçlü bir alternatif arıyor. Endişelerden arınmak, geleceğe dair yepyeni umutlar yeşertmek istiyor. İşte o umudun adıdır Meral Akşener... O milli beklentinin adresidir Meral Akşener... Ve Türk milletinin talebidir Meral Akşener... Bu talep doğrultusunda, milletimizden aldığımız güçle 7 Mayıs günü Gündoğdu Meydanı’nda olacağız. Anneler gününün hemen öncesinde bir Türk anasını İzmirlilerle buluşturacağız. İzmirlinin 7 Mayıs günü bize vereceği destek 15 Mayıs'ta yolumuzu açacak, önümüzü aydınlatacaktır. Tıpkı yine bir 15 Mayıs günü Hasan Tahsin'in haklı isyanının Türkiye'nin geleceğini aydınlattığı, hür, bağımsız ve demokrat Türkiye Cumhuriyeti'nin yolunu açtığı gibi... Bu duygularla sizlerin aracılığıyla bütün İzmirlileri, duyarlılığı bütün Türkiye'ye nam salan İzmir'in güzel insanlarını bu demokrasi mücadelesinde bize destek vermeye çağırıyorum. Çok geç olmadan, önce Milliyetçi Hareket Partisi'nde sonra ülke yönetiminde bir değişimi gerçekleştirebilmek için, herkesi ailesiyle ve Türk bayraklarıyla 7 Mayıs günü saat 17.00'de Gündoğdu Meydanı’na davet ediyorum. İzmirlerin toplumsal duyarlılığını biliyor, hürriyet ve demokrasi aşkına güveniyor ve vatan aşkı ile yola çıkmış bir cumhuriyet kadınını bağrına basacağına yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

KENDİSİNİ SEÇEN DELEGENİN İRADESİNDEN KAÇAN ZİHNİYET
Seçim kurulunun yayınladığı metini doğru okumak gerektiğini söyleyen Dervişoğlu, metinde kongrenin yapılacağı sonucu çıktığını ifade etti. 

Dervişoğlu, “Bir takım manipülasyonlar yapılıyor. Olağanüstü kurultayın gerçekleşmemesini isteyenler var. Kimileri kaybedeceklerini bildiklerinden kimileri ise kazanamayacaklarını bildiklerinden manipülatif haberlere yer veriyorlar. Milletin sesine kulak versinler. Onlar kongreye gelir mi gelmez mi bilmiyorum ama Milliyetçi Hareket o kongre de olacak. Tanımayacağına dair söylediği ifadeleri yadırgıyorum. Bu delege kendisini seçmiştir. Kendisini seçen delegenin iradesinden bir kaçan zihniyet milletin huzuruna nasıl çıkacaktır? Böyle bir kararları varsa da gözden geçirmelerini diliyorum” dedi.

ADAYLARIN BİRLEŞMESİNDEN ZİYADE…
Dervişoğlu, “Tüzüğü olağanüstü kurultaylarda seçim yapılabilir hale getirmek lazım. Genel başkanlık seçimi çok turlu seçimlerdir. Adayların birleşmesinde ziyade birleştiren iradenin önemsenmesi lazım... MHP’de hepsi birbirinde kıymetli üst kurul delegeleri en doğru şekilde yerine getirecektir” ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu ayrıca 8 Mayıs Anneler Günü olması dolayısıyla İzmir ziyaretinde sürpriz bir kutlama olabileceğini ifade etti. 

YÜZ KARASI OLARAK TARİHE GEÇEBİLİRLER
Muhalif üst kurul delegelerinin disiplin kuruluna sevk edilerek partiden ihraç edilmeleri konusunda değerlendirmelerde bulunan Dervişoğlu, böyle bir şeyin mümkün olabileceğini söyledi.

Dervişoğlu, “Siyaset tıkanmış. Vatandaş umut ışığı arıyor. Umut ışığını disiplin hükümleriyle bloke etmeye kalkarsanız tarih sizi affetmez. Teşkilat kapatarak, yeni atamalar yaparak baskı altına almayı düşünenler büyük bir şaibe altında kalırlar. Adaylardan bazılarıyla ilgili disiplin kurullarında insan haklarıyla ve adaletle bağdaşmayacak uygulamalar yapılacağını dair bilgiler ediniyoruz. Bunu da yaparlarsa gerçekten kendi konumlarını tartışılır hale getirirler ve demokrasi tarihimize yüz karası olarak geçebilirler. Ben böyle bir risk alabileceklerini düşünmek bile istemiyorum” dedi. 

ŞAHLANIŞ VE UMUT VAR!
Türkiye’nin birçok yerini gezdiklerini ve gittikleri yerlerde büyük bir sevgi seliyle karşılaştıklarını söyleyen Dervişoğlu, “İnanın büyük bir şahlanış ve umut var. Yöneliş var. Siyasi tıkanıklığın açılması noktasında rehbere ve öndere ihtiyaç olduğu, husumet ve hamaset dilinden yorulmuş insanların sevgiyle kucaklaşmak istediklerine şahit olduk. Yansımalarını İzmir’de de göreceksiniz. Küçük salon toplantıları yaparak başladık. Şimdi meydanlarda buluşuyoruz. Milletin Meral Akşener’e büyük bir umut olarak bakması bizlerin de geleceğe dair büyük umutlar beslemesine vesile oluyor" diye konuştu.

BU MUKAYESEDEN KENDİLERİ ZARAR GÖRÜR
Akşener’in İzmir’e geleceği tarihte MHP İzmir İl Başkanlığı’nın Bornova Meydanı’nda Türkçülük günü programı yapmasını da değerlendiren Dervişoğlu, “Birileri Gündoğdu’dayken MHP İzmir İl Başkanlığı Bornova’da toplantı yapıyorsa bu mukayeseden kendileri zarar görür. Her şeye rağmen İzmir’in her yerinde MHP’nin isminin anılması hoşuma gidiyor. Bizim açımızdan mani bir durum yok. Arkadaşlara başarılar diliyorum. Biz bir umut yolculuğu başlattık. İnşallah zaferle neticelendireceğiz. Güzel günler göreceğiz. Güzel günler bizi bekliyor. Başlattığımız bu yolculuk sıradan bir genel başkanlık mücadelesi değil, bir iktidar yolculuğudur. Demokrasiye rehberlik eden İzmir, 7 Mayıs'ta kendini demokrasi mücadelesine adamış Bir Türk anasını konuk edecek ve bağrına basacaktır diye düşünüyorum” dedi.

 
Şifa Üniversitesi Rektörü hakkında flaş karar!
 
Soma’da çam ağaçları için bastonlu direniş!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
alperen 29 Nisan 2016 Cuma 23:34

7 mayıs ta Bornova Meydanı’nda Türkçülük günü programındayız bizde

Yorumu oyla      11      5  
serkan carpışantürk 29 Nisan 2016 Cuma 14:59

ızmir il başkanı türk çülük bayramının 3mayis olduğunu bilmiyorum?

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sürekli Meclis’teki büyük kavgası anlattı: Halkın iradesi…
5 vekilin yaralandığı Anayasa Komisyonu ‘görüşmeleri’ sonrası yaşananları ...
Çıray Bakan’a o tatbikatı sordu: Ada işgal mi ediliyor?
CHP İzmir Milletvekili Çıray, ‘Yunan Silahlı Kuvvetlerinin İzmir açıklarındaki ...
Doğan Kocaoğlu’na seçim vaatlerini sordu!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan 'kaset' iddialarına çarpıcı yanıt
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de gündeme dair soruları ...
'Komisyon savaşı'nda 5 vekil yaralı!
Meclis’te önceki gün yaşanan kavgadan sonra Genel Kurul pazartesi gününe ...
'Dokunulmazlık' komisyonu karıştı: Yumruklu kavga!
Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişiklik teklifinin görüşüldüğü TBMM ...
 
Karayalçın’la A’dan Z’ye: CHP isimler değil yapı değişmeli!
Eski Başbakan Yardımcısı CHP Eski Milletvekili Murat Karayalçın, Egedesonsöz’ü ...
Bakanlık kanun görüşmesine santralci şirketi adres gösterdi!
Bakanlık, Çevresel Sorumluluk Kanunu’nun taslağını oluşturmaya başlarken ...
Flaş! AK Parti İl Binası’nda gaz paniği!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın bulunduğu binanın zemin katında bulunan ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva