HABERLER>POLİTİKA
29 Nisan 2016 Cuma - 08:25

Doğan Kocaoğlu’na seçim vaatlerini sordu!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Aziz Kocaoğlu'nun seçim öncesi İzmirlilere söz verdiği projeleri sordu!

Doğan Kocaoğlu’na seçim vaatlerini sordu!

İzmir'in ciddi anlamda bir hizmet krizi yaşadığını ileri süren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 2014 yılında açıkladığı seçim bildirgesine yönelik şu eleştirilerde bulundu.

İzmir'in ciddi anlamda bir hizmet krizi yaşadığını ileri süren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 2014 yılında açıkladığı seçim bildirgesine yönelik şu eleştirilerde bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili şunları kaydetti:
12 yıldır süregelen CHP ve Kocaoğlu iktidarı bu kenti ideolojilerle kandırarak vatandaşlarımızı mağdur etmiştir. Yerelde kalkınma, sosyal demokrat, katılımcı yönetim sözleriyle koltuğa oturan Kocaoğlu, bu kenti "Ben yaptım oldu"larla, dayatmacı ve "Kendine demokrat" bir yönetim anlayışı ile idare ediyor. Vizyonsuzluğu, beceriksizliği ve başarısızlığı ispatlanan ekibiyle birlikte kenti üç dönemdir kör topal yönetmeye çalışan Kocaoğlu'nun "İzmirlinin İzmir'i" diyerek yola çıktığını ancak "Aziz Kocaoğlu'nun İzmir'i"ni yarattığını ve 2019'da adeta bir enkaz devredeceğini görüyoruz.

ULAŞIM YATIRIMLARI HAVADA KALDI
"Toplu ulaşımda devrim yapıyoruz" dediniz, yaşananlar ortada... Sayenizde İzmirliler 16 yıl sonra kağıt biletle tanıştı. Toplu ulaşımda vaat ettiğiniz yatırımları hayata geçirmeyi bir kenara bırakın, ESHOT'ta henüz vizyon sahibi bir yönetim kadrosu dahi  kuramadınız.  Bornova Merkez, Buca, Narlıdere metro hattı projeleri ne oldu? Yoksa vaz mı geçtiniz? Urla, Karaburun, Mavişehir, Karataş, Adliye ve Göztepe'deki yeni iskele projelerinize ne oldu? Monoray projesi de umarız Kadifekale teleferiği gibi lafta kalmaz. Her seferinde dile getirdiğiniz katılımcı yönetim anlayışı ve demokrasi vurgunuza karşın tramvayı kent halkı, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ile kavga dövüş, "Ben yaptım oldu" diyerek başlattınız. Kör topal ilerleyen Konak ve Karşıyaka Tramvayı vaktinde bitirilip hizmete açılabilecek mi? Umarız bu projenin sonu da metroya benzemez. Kordon, Yenişehir, Bornova-Adliye Tramvayı'na ne oldu? Görüyoruz ki, yine laf çok, icraat yok...

PROJELER BUHAR MI OLDU?
Seçim bildirgenizde İzmir halkına söz verdiğiniz onca yeni cadde, bulvar, yol, altgeçit yatırımlarınıza ne oldu? Acaba bu projeleriniz buhar mı oldu? Bin bir ümitle pilot uygulamaya başlayan ancak birer reklam panosu olmaktan öteye geçemeyen "Tam Adaptif Trafik Sistemi" ne zaman işler hale gelecek? Kültür sanatta İzmir'i başkent yapacağız derken, şarkıcı türkücüye servet ödediniz, "Vur patlasın, çal oynasın" dediniz, hedefler bu yıl da gerçekleşmedi. Mavişehir Opera Binası, Şehir Tiyatroları, İzmir Kütüphanesi, Filarmoni Orkestrası, Sanat Akademisi, belediye orkestrası, Sanat tırları, yeni bisiklet yolları, 12 ayrı kent ormanı, Yarımada Sağlıklı Yaşam Köyü, Agora-Kadifekale-Kemeraltı yenileme projelerinizi unuttunuz mu? İnşaatı bir türlü bitmek bilmeyen Buca Sosyal Yaşam Kampüsü ve Kent Koleji, teleferik gibi 8 yılda mı tamamlanacak? Fuar Bakanlığın kente yönelik yatırımlarına taş koyan, açtığı davlarla iki ayrı şehir stadına engel olan durduran Kocaoğlu kaç tesis yaptı, nereyi hizmete açtı? Kemer Spor Tesisleri, Spor Müzesi, Gaziemir Sağlıklı Yaşam Buca EVKA-1 Spor Kompleksi, Bornova Genç Kampüsü, Özdere Gençlik Kamp Merkezi ne oldu?

21 YENİ OTOPARK AÇACAKTINIZ, YOKSA VAZ MI GEÇTİNİZ?
21 yeni otopark açarak kentteki kapasiteyi iki katına çıkartma sözü verdiniz, ama 12 yıllık görev sürenize baktığımızda sadece 4 yeni otoparkı hizmete açtınız. Otoparktan çok zam yaptığınız, korsan otoparkçılarla yarıştığınız gün gibi ortada... Görev süreniz bitmeden bu projeleri gerçekten hayata geçirebilecek misiniz?

KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ HÜKÜMETE DEVREDİN
Daha kendi çürük binasında on yıldır tadilat yapamayan Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümü nasıl başaracak? Kocaoğlu göreve geleli 12 yıl oldu, 7 ayrı kentsel dönüşüm alanında çivi dahi çakılmadı. Bayraklı, Uzundere, Ballıkuyu, Gürçeşme, Ege Mahallesi, Örnekköy, Aktepe-Emrez'de ne yapıldı? Bakanlıktan yetkiyi alalı yıllar oldu. 12 yılda başlayamadığınız kentsel dönüşümü kalan 3 yıllık görev sürenizde bitirebilecek misiniz? Gelin, başaramayacağınız itiraf edin, kentsel dönüşümü hükümete devredin... İzmir'i bu çürük yapılardan hep birlikte kurtaralım, bu cenazeyi artık kaldıralım. Vatandaşlarımıza hayal satmaktan, İzmirlilerle inatlaşmaktan artık vazgeçin.

ARITMA YAPACAĞIM DEDİNİZ, FOSEPTİĞE MAHKUM ETTİNİZ
Yaz yağmurunda gençlerin sele kapılıp can verdiği İzmir sokaklarında beklenen hizmetler bir türlü hayata geçirilemezken, "Sürdürülebilir kalkınma" vaatleri ise havada uçuşmaya devam ediyor. Çevre yatırımlarında Türkiye şampiyonu olmakla övünen Kocaoğlu'nun bırakın arıtmayı, kanal altyapısı olmayan, foseptik çilesiyle boğuşan hizmet yoksunu köylerden haberi var mı? Kavaklıdere'deki, Foça'daki, Kınık, Kiraz, Beydağ, Dikili ve Tire'deki arıtma tesisleri ne oldu? Karaburun'a, Mordoğan'a arıtma yapacak mısınız? Bu ilçelerde nedense bir çivi bile çivi çakıldığını göremiyoruz. İki yılda suya yüzde 25 zam yaptınız ama ne yazık ki hizmet yapmadınız.

 
Büyükşehir sahaya şampiyonluk için çıkıyor!
 
Pınar Balık Seafood Expo Global Fuarı’nda…
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
29 Nisan 2016 Cuma 15:17

Kentsel dönüşümü gerçekten hükümete devretmeleri gerekiyor. Bakanlık Karabağlar ' da çok başarı kentsel dönüşüm çalışması yaptı bitirdi. Örnek proje oldu. 😀😀😀

Yorumu oyla      11      5  
m.y. 29 Nisan 2016 Cuma 10:06

kültür ve turizm bakanı, ankara ve istanbula yeni opera binası yapacaklarını açıklamış, izmirin opera binasını ise büyükşehir yapacak, ulaştırma bakanlığı İstanbul ve ankaranın metrolarını yapıyor, izmirin metrolarını ise büyükşehir yapıyor.sizin çıkıpta söz söyleme hakkınız yok.2017 ye 1 yıl kaldı, ankara-izmir YHT. bitecek mi?

Yorumu oyla      11      5  
muhalif 29 Nisan 2016 Cuma 09:46

sn. doğan, önce siz verdiğiniz sözleri yerine getiriniz sonra başkana sorma yüzünüz olsun........

Yorumu oyla      11      5  
29 Nisan 2016 Cuma 09:36

Devlet bucadaki hazir hatti neden yaomadi yada neden belediyeye devretmedi bornovadaki opera binası noldu karsiyakada devlet tiyatrosu sahnesi noldu cevre yolu menemene varmadi daha otogar metrosu noldu yht gelince demi ..hepsinin bahanesi var

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan 'kaset' iddialarına çarpıcı yanıt
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV'de gündeme dair soruları ...
'Komisyon savaşı'nda 5 vekil yaralı!
Meclis’te önceki gün yaşanan kavgadan sonra Genel Kurul pazartesi gününe ...
'Dokunulmazlık' komisyonu karıştı: Yumruklu kavga!
Dokunulmazlıklarla ilgili anayasa değişiklik teklifinin görüşüldüğü TBMM ...
 
Karayalçın’la A’dan Z’ye: CHP isimler değil yapı değişmeli!
Eski Başbakan Yardımcısı CHP Eski Milletvekili Murat Karayalçın, Egedesonsöz’ü ...
Bakanlık kanun görüşmesine santralci şirketi adres gösterdi!
Bakanlık, Çevresel Sorumluluk Kanunu’nun taslağını oluşturmaya başlarken ...
Flaş! AK Parti İl Binası’nda gaz paniği!
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın bulunduğu binanın zemin katında bulunan ...
 
CHP'li Sertel: TRT’de Atatürk’e hakarete soruşturma açıldı
TRT’de geçen Temmuz’da yayınlanan belgeselde Atatürk ve İsmet İnönü’ye ...
Meclis’te kritik görüşme yer kavgasıyla başladı!
AK Parti'nin dokunulmazlık Meclis Anayasa Komisyonu'na geldi. Yoğun katılımın ...
MHP İzmir kımız içip, güreş tutacak!
MHP İzmir'de 3 Mayıs Türkçülük Günü için dokuz çadır kuracak, vatandaşlara ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva