HABERLER>POLİTİKA
11 Ağustos 2017 Cuma - 11:23

CHP İzmir'in vekillerinden Selçuk çıkarması: Şirince yıkımına tepki!

CHP İzmir milletvekilleri meclisin tatile girmesini fırsat bilerek Selçuk ilçesini ziyaret etti. Selçuk'u köy köy gezen vekiller vatandaşın sorunlarını dinledi.

CHP İzmir in vekillerinden Selçuk çıkarması: Şirince yıkımına tepki!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Murat Bakan, Özcan Purçu ve Tacettin Bayır İzmir Selçuk’un köylerini ziyaret etti.

Selçuk İlçe Örgütü’nün yaptığı programla ziyarete Şirince’den başlayan CHP’li vekiller, geçtiğimiz günlerde imar planına aykırı yapıldığı gerekçesiyle aralarında Ali Nesin’in Matematik Köyü’nün, otellerin, pansiyonların ve evlerin de bulunduğu 128 yapı hakkında verilen yıkım kararına tepki verdi.

Efes’in, Şirince’nin bulunduğu Selçuk’ta turizmin bittiğini ifade eden vekiller, hükümetin ve AKP’li yerel yönetimlerin politikalarını eleştirdi.

REDDEDİYORUZ!
CHP’li Bakan konuyla ilgili “Gördüğümüz kadarıyla AKP’li yerel yönetim Şirince’nin kendine özgü doğal ve tarihsel dokusunu yoketme konusunda aceleci davranıyor. Henüz yargı süreçleri tamamlanmadan, yürütmenin durdurulmasına ilişkin karar verilmeden yıkıma ilişkin aceleci yaklaşımlar Şirince turizmine ve esnafına zarar veriyor. AKP’li yerel yönetimin bu tutumu aslında iktidarın tarihe, doğaya, kültüre bakışından farklı değil. Avrupa’da kent merkezlerinde 400 yıldır varlığını sürdüren kafeler, restoranlar, yapılar varken Şirince gibi 500 nüfuslu 200 yapının bulunduğu bir köyün tarihi ve kültürel dokusunu koruyamayan ardından da tek çareyi yıkmak olarak, arkeolojik eserleri birkaç kapkacak olarak değerlendiren, ‘tarihi eserin ne önemi var mühim olan insan’ deyip kentleri betona teslim eden iktidar politikaları ve yerel yönetim anlayışını reddediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

OLAĞANÜSTÜ HALİNİZİN VE POLİTİKALARINIZIN SONUCU!
Musa Çam, “Hamasi nutuklarla politika yaptığını zannedenler, turistin sadece tarihi yerleri görmeye geleceğini ve ne olursa olsun gelmek zorunda oldıuğunu sanıyor olmalılar. Turizmin duyarlılığını öğrenmelisiniz. Selçuk Şirince’de dükkanlar iş yapamıyorsa; bu sizin olağanüstü halinizin olağandışı politikalarınızın birer sonucudur” diye konuştu.

GELECEĞİMİZİ YOKETMELERİNE İZİN VERMEYECEĞİZ
Özcan Purçu, “Hükümetin tarımı ve turizmi, üretimi ve üreticiyi desteklemek, teşvik mekanizmalarını oluşturmak yerine ülkemizin yerüstü ve yeraltı zenginlerine balta vuran adımlar atması kabul edilemez. Şirince, uluslararası bir merkez. Her şeyiyle bir bütün. Sadece İzmir’i ve Ege Bölgesi’ni değil, Türkiye’yi temsil yönüyle dokusunun korunması ve geliştirilmesi gerekiyor. Ancak ne yazık ki yıkım kararı demek; turizmin, tarihin, yerel dokunun bozulması demek. Geleceğimizi bu ve benzeri kararlarla yoketmelerine izin vermeyeceğiz, kamuoyu oluşturmayı ve mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

BU ÜLKENİN HALK UMUTSUZKEN BU ÜLKEYE TURİST GELİR Mİ?
Bayır ise şu şekilde konuştu: “AKP iktidarının dış politikasının sonucunu Türkiye'deki tüm turistik yerlerimiz gibi Şirince de payını almış. 2 sene önce  Kuşadası'na turist gemileri gelirken şimdi limanlarımıza gemiler demir atmıyor. Bu durum doğal olarak Şirince'ye de yansıyor.  Esnaf dertli. Siftah yapamaz hale gelmişler. OHAL adı altında kontrolsüz biçimde bir ülke yönetilmeye çalışılıyor. Bu ülkenin halkı çaresiz, umutsuzken bu ülkeye turist gelir mi? Yabancı ülke temsilciliğinde görevliler ailelerini ülkemizi güvenli bulmayıp buradan gönderirken Türkiye’ye turist gelir mi?”

Köylülerin sorunlarını dinleyen CHP’li vekillerin akşam geç saatlere kadar süren Selçuk’taki saha çalışması; Zeytinköy, Belevi, Acarlar, Havutçulu ve Gökçealan köylerine yaptıkları ziyaretlerle tamamlandı.

Şirince'den sonra Zeytinköy ve Belevi mevkiine giden vekiller burada da köylülerle birlikte ülke gündemini değerlendirip üreticinin problemlerini dinledi.

 
Bornova'nın yeni kültür merkezi yola çıktı: Başkan Kocaoğlu'ndan uyarılar...
 
İZKA, fuara 'yenilebilir enerji atölyeleri' ile katılacak
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ali 11 Ağustos 2017 Cuma 21:05

allah allah, ülkemizde "herkesin" uyduğu imar kanunları varmış. Gülünç. Yazık olacak Şirince ye.

Yorumu oyla      11      5  
İMAR SIYASETİ 11 Ağustos 2017 Cuma 15:35

YANI İMAR KANUNUNA AYKIRI YAPILAR SIZCE UYGUN SAYIN VEKILLER SADECE SIYASET YAPMAK IÇIN BIR ŞEYLERE KARŞI CIKILMAMALI YAPILAN YANLIŞA KARŞI GELIRKEN DOĞRU YAPILANI GURURUMUZDAN TAKDIR EDEMIYORSAK BILE SAYGI DUYMAK LAZIM.ADI ÜSTÜNDE İMAR KANUNUNA AYKIRI YAPI TABIKI YIKILMALI KANUNA UYGUN HALE GETIRILMELI.

Yorumu oyla      12      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Kemalpaşa’da 'eş' hassasiyeti: Başkan olursa aday olmam
CHP’de kongre süreci devam ederken İzmir’in Kemalpaşa İlçesi’nden ilginç ...
Başkan Karataş'tan İzmir takımlarına destek açıklaması
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, bugün başlayacak olan 2017-2018 İlhan ...
Baydemir: Kılıçdaroğlu tutuklanırsa şaşırmayın
HDP’nin tutuklu milletvekilleri için başlattığı eylem Van’da devam ediyor. ...
 
Saadet Partisi'nden 'çatı aday' önerisi!
Saadet Partisi Genel İdare Kurulu üyesi Avukat Bülent Kaya 2019'daki Cumhurbaşkanlığı ...
AK Parti'li Dağ: Muhalefet nereden vurabilirim diye düşünüyor!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, partisinin etkinliklerine ...
CHP Konak’ta kulisler hareketli: O isim aday mı?
Konak İlçe Başkanlığı adaylığı için isminin ortaya atılması üzerine konuşan ...
 
CHP'li Yiğit'ten kritik uyarı: 'Tehlike kapımızda'
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, ülkemizde son yıllarda art arda yaşanan ...
'Anafartalar ve Conkbayırı bir ulusun doğduğu yerlerdir'
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, yaptığı açıklamayla Anafartalar ...
CHP İzmir'de eski başkandan kongre mesajları: 'Delege olmayacağım'
Karşıyaka siyasetinin önemi isimleri arasında olan İl eski Başkanı Engin, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva