HABERLER>POLİTİKA
10 Ağustos 2017 Perşembe - 12:38

CHP Konak’ta kulisler hareketli: O isim aday mı?

Konak İlçe Başkanlığı adaylığı için isminin ortaya atılması üzerine konuşan PM eski Üyesi Saygılı, “Partim görev verirse mahalle delegeliği de yaparım, mahalle sorumluluğu da yaparım. Bir nefer olmaya adayım. Ama Konak İlçe Başkanlığı özelinde bir çalışmam yok” dedi.

CHP Konak’ta kulisler hareketli: O isim aday mı?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre takvimi işlemeye devam ediyor. İlçelerde delege heyecanı şimdiden başladı.

Üye listelerine gelen itirazların karara bağlanmasının ardından mahalle delege seçimlerinin Genel Merkez'den gelen erteleme kararıyla 5 Eylül’den itibaren başlayacağı kesinlik kazandı.

İzmir’de kıran kırana geçmesi beklenen yarış için gözler ilçe örgütlerine çevrildi. Özellikle metropolün kalbi Konak’ta partilileri nasıl bir sürecin beklediği merak konusu oldu.

Kentin en çok mahalle sayısına sahip ilçesinde partinin ağır toplarının takınacağı tavrın etkili olacağı belirtildi.  Geçmiş dönemde gerçekleşen 2 ilçe kongresinde ipi göğüsleyen İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın adaylığını açıkça ilan etmesinin ardından ilçede kongre fitili ateşlenmişti.

İzmir siyasetinin hareketli yaşandığı Konak’ta ibreler mevcut Başkan Başak’tan yana görünürken muhalif yapıların oluşabileceği ifade edildi.

SAYGILI İDDİASI!
Uzun yıllar İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İl eski Başkanı ve eski Milletvekili Alaattin Yüksel’le beraber siyaset yapan PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı’nın ilçe kongresinde adaylığı düşündüğü iddia edildi. 2014 yerel seçimlerinde kentteki belediye başkanlarının belirlenmesinde önemli rol oynayan ve sonrasında ön seçime giren, seçilemeyen ve sonrasındaki dönemde, “Aziz Kocaoğlu’nun yemeğini yemişliğim yoktur. Bir kere çayını içtim. Başka da bağlantımız yok. Bana ‘Aziz’in, Alaattin’in ekibi’ diyerek vurdular” demeciyle dikkat çeken Saygılı Egedesonsöz’e konuşarak adaylığı hakkındaki söylentilere açıklık getirdi.

DELEGE OLAYIM DİYE BİR ARAYIŞ İÇİNDE DEĞİLİM!
Geçmiş kongrede Erginci’yi destekleyen Saygılı yaşanacak süreç için, “Benim adaylığım söz konusu değil. O söyleniyor. Geçen dönem de öyle yaptılar. Niye öyle yapıyorlar bilmiyorum. Benim ağzımdan öyle bir şey çıkmadı. Herhangi bir çalışma içinde değiliz. Ama kendi mahallemiz olan Kültür Mahallesi’nde var. O da ortak liste çıkması yönünde. Tek liste olsun, kucaklayıcı olsun… Ama ille de delege olayım diye bir arayış içinde değilim. Söyleyeceğim bunlardır. Çok net” dedi.

YÜZDE 51’İ YAKALAYACAK PARTİ YAPILANMASINI İNŞA ETMELİYİZ
Saygılı ülkenin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerken, “Yüzde 51, Türkiye’nin geldiği nokta gibi konuları değerlendirdiğinizde bu mahalle delegeliğinin çok önemli olmadığı ortada… Büyük kucaklaşmaya ihtiyaç var. Yüzde 51’i kucaklayacak yeni yöneticiler, yeni başkanlıklar oluşturulmalı. Bu şuurla hareket edilmeli. Kimin delege olduğu önemli değil. Özelikle Adalet Yürüyüşü’nün bize söylediği şeyler bunlar. Kavramamız gereken başka noktalar var. Parti içine dönük, kapanmacı anlayışı çok doğru bulmuyorum. Elbette ki kongrelerimizi yapacağız. Yeni Türkiye’yi iyi okumamız lazım. ‘Yeni devlet kuruldu’ laflarının ifade edildiği ve sonucunda da hiçbir yaptırımın olmadığı süreci yaşıyoruz. Bunlara baktığımız zaman CHP’nin içindeki delege şu olmuş bu olmuş demenin pek bir önemi kalmıyor. Yüzde 51’i aşacak ve oy potansiyelini yakalayacak parti yapılanmasını inşa etmeliyiz” diye konuştu.

NEFER OLMAYA ADAYIM!
Saygılı, “Adaylığım şeklinde bir açıklamayı beyan etmedim. Partililerin bu arayışları var mıdır yok mudur onu bilmiyorum. İl başkanlığı adaylığı, ilçe başkanlığı adaylığı falan mahallede delege adaylığı gibi konular çok önemli olmuyor. Görev verilecek dönemdeyiz. İnsanları bulup çıkarmamız ve görev vermemiz lazım. Ben adayım demek tamam olabilir ama bu dönemin ruhu buna uygun değil. Partide her türlü görevi yaptım. En alt görevden genel merkez yöneticiliğine kadar görev yaptım. Görevin şurası burası önemli değil. Mahalle delegeliği de yaparım, mahalle sorumluluğu da yaparım. Bir nefer olmaya adayım. Onun dışında farklı bir değerlendirme içinde değilim. Parti nerde olursa olsun bana bir görev verirse onu üstlenirim. Görevin büyüğü küçüğü yok. Ama Konak İlçe Başkanlığı özelinde bir çalışmam yok. Ama partililer bir ismi düşünmüştür başka ismi değerlendirmiştir, bunlar bu dönemlerde normal. Akla gelebilir. Benim dışımda olan bir şey” açıklamasını yaptı.

2 KEZ RAKİP OLMUŞTU ŞİMDİ YANINDA
Kale Grubu’nun desteklediği Başak’a ilk seçildiği 4 adaylı kongre ile sonrasındaki çift listenin yarıştığı seçimde rakip olan ve aynı zaman Konak Belediyesi Meclis Üyeliği görevini yürüten Murat Erginci’nin de rengini belli ettiği öğrenildi. Süreçte mevcut yapıya destek vermesi beklenen Erginci’nin, Başak’a, ‘Yönetime talip olmak için eksikliklerin olması lazım. Ben senin bu işi layıkıyla yaptığını görüyorum’ dediği öne sürüldü.

YALI DENGE POLİTİKASI İZLEYEBİLİR
İl başkanlığına adaylığını açıklayan Konak İlçe eski Başkanı Sinan Karamustaoğlu’nun da Yalı Grubunun desteğiyle birlikte bir ismi işaret edebileceği vurgulandı. Fakat diğer yandan Yalı Grubu’nun il kongresi sürecinde Karamustafaoğlu’nu ilçe seçimlerinde ise Başak’ı destekleyerek denge politikası izleyebileceği de belirtildi.

BAŞKAN PEKDAŞ NE YAPACAK?
Ayrıca Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın zaman zaman ters düştüğü İlçe Başkanı Başak’ın karşısında yer alan bir yapıya destek verebileceği de parti kulislerinde konuşuluyor. Bir dönem milletvekilliğine adaylığını koymuş ve seçimi kaybetmiş Muhsin Kurt’un da tavrı henüz netlik kazanmazken oluşabilecek konsensüse destek vermesi bekleniyor.

KOCAOĞLU VE YÜKSEL GERİ PLANDA DURABİLİR!
Kültür Mahallesi’nde ise partinin güçlü ismi Alaattin Yüksel’in delege yazılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca Yüksel’in son görevi il başkanlığından istifa etmiş olması sebebiyle ilçenin kongre sürecine müdahil olması beklenmiyor.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da Konak’taki sürece müdahil olmaya pek sıcak bakmadığı öğrenildi. Zaman zaman Başak’la karşı karşıya gelen Kocaoğlu’nun özellikle Gültepe ve Kadifekale gibi bölgelerde karşılık bulamayacağı belirtildi.

Eski Milletvekili Mehmet Ali Susam, Sedat Uzunbay, Aytekin Tunus, Rıfat Nalbantoğlu, Kazım Umdular ve Yekta Varnalı gibi isimlerin mahalle delege seçimleri sürecine müdahil olması halinde ilçe kongresinin çok sert bir yarışa sahne olacağı ifade edildi.

 
CHP'li Yiğit'ten kritik uyarı: 'Tehlike kapımızda'
 
'Bergama’nın kökeninde müzik var'
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 10 Ağustos 2017 Perşembe 15:34

Alsancak dışındakı tum mahalleleri ve yerleri şakir başak alır.Orada siyaset yapmak için biraz güneyli olman gerekir

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yiğit'ten kritik uyarı: 'Tehlike kapımızda'
CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, ülkemizde son yıllarda art arda yaşanan ...
'Anafartalar ve Conkbayırı bir ulusun doğduğu yerlerdir'
CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, yaptığı açıklamayla Anafartalar ...
CHP İzmir'de eski başkandan kongre mesajları: 'Delege olmayacağım'
Karşıyaka siyasetinin önemi isimleri arasında olan İl eski Başkanı Engin, ...
 
AK Parti'den "yeni devlet" açıklaması!
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Yeni bir devlet kuruluyor” tartışması ile ...
AK Parti'de değişim hareketi başladı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın genel başkanlığa dönmesiyle birlikte yeni ...
CHP'den 'özel istihbarat örgütü' iddiası
CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, mahkemeden aldığını belirttiği bir belgeyi ...
 
Bozdağ’dan Kılıçdaroğlu’nun röportajına tepki
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alman basınına verdiği röportaja tepki ...
CHP'li Balbay'dan Aliağa uyarısı
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay İzmir'in Aliağa ilçesinin bir ...
CHP’de kongre süreci işliyor: İzmir’in gözü Karşıyaka’da
Partide olağan kurultay takvimi işlerken İzmir’de gözler kritik ilçe Karşıyaka’ya ...
 
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Yatak odasında tartışma!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Siyaset insanı bozuyor
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sahipsiz kalan eski İzmir…
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Nepotizm hastalığı ve belediyecilik...
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva