HABERLER>POLİTİKA
9 Ağustos 2017 Çarşamba - 12:58

CHP’de kongre süreci işliyor: İzmir’in gözü Karşıyaka’da

Partide olağan kurultay takvimi işlerken İzmir’de gözler kritik ilçe Karşıyaka’ya çevrildi. Önemli isimlerin siyaset yaptığı ilçede mahalle delege seçimlerinde nasıl yapıların oluşacağı merak konusu oldu.

CHP’de kongre süreci işliyor: İzmir’in gözü Karşıyaka’da

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre takvimi işlemeye devam ediyor.

Üye listelerine gelen itirazların karara bağlanmasının ardından mahalle delege seçimlerinin de 26 Ağustos’ta start alması bekleniyor.  

Fakat kıran kırana yarışın geçmesi beklenen mahallelerde ise seçimlerin kurban bayramı ve Çanakkale’de gerçekleşecek ‘Adalet Kurultay’ı sebebiyle 5 Eylül’de yapılması önerisi ilçe başkanları tarafından kabul gördü.

Süreçte gelişmelerin dikkatle izleneceği ilçelerin başında ise Karşıyaka geliyor. Partinin İzmir’deki kalesi konumunda olan Karşıyaka’da hareketli bir süreç beklendiği kulislerde dile getiriliyor. Mavişehir, Bostanlı, Alaybey ve Yalı mahallelerinden çıkacak sonucun ilçe kongresine büyük etki yapacağı biliniyor.

Mevcut İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın tekrar aday olmasına kesin gözüyle bakılırken Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cihan Türsen’in geçtiğimiz günlerde yaptığı adaylık açıklaması ilçede yarışın hareketli geçeceğinin sinyallerini vermişti.

Gelişmelerin ardından parti kulislerinde, ‘Karşıyaka’da kazan kaynıyor mu?’ sorusu akıllara geldi. Türsen’in açıklamasının ardından mevcut İlçe Başkanı Uğur Yıldırım çok adaylı yarıştan kaçınmadığını ve bunu demokrasi şöleni olarak gördüğünü büyük bir özgüvenle belirtti.

İl eski Başkanı Ali Engin, Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak, İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP’nin tecrübeli ismi Kemal Anadol, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, İlçe eski başkanları Cevdet Tümtürk ve Adnan Alabay gibi isimler ilçede önemli denge unsurları arasında gösteriliyor. Ayrıca PM Üyesi ve eski milletvekili Hakkı Akalın’ın ise alacağı tavrın da önemli olduğu vurgulandı

TÜRSEN-TÜMTÜRK BİRLEŞMESİ OLABİLİR!
Ayrıca Türsen’in de örgütte eski etkisinin olmadığı ve Başkan Yıldırım’ın çoğu mahallede tek liste olarak gösterileceği de öne sürüldü. Fakat Türsen-Tümtürk ittifakının olabileceği ve özellikle büyük mahallelerde Yıldırım’ın karşısında bir liste meydana getirebilecekleri ifade edildi.

İL BAŞKANI GÜVEN NE YAPACAK?
Başkan Yıldırım’ın adının kulislerde sürekli il başkanlığıyla anılması Bostanlı Mahallesi’nde kayıtlı İl Başkanı Asuman Ali Güven’i akla getirdi. Güven’in mahallesinde gerçekleşecek delege seçimine müdahale edip etmeyeceği merak konusu oldu. İl başkan adaylığı için açık kapı bırakan fakat kesin bir dille ‘Adayım’ demeyen Güven’in ilçe kongresinde belirleyici konumda olacak noktalar arasında yer alan Bostanlı Mahallesi’nde Yıldırım’ın karşısında bir listeye destek verme ihtimalinin küçük de olsa bulunduğu öğrenildi. Diğer yandan Güven’in keskin ve iddialı bir siyaset yapmamasının yansıması olarak ilçede çok etkisinin olmayacağı ve sadece il başkanı olmasından dolayı mahallesinde delege olarak yazılabileceği iddia edildi.

KADIN ADAY ÇIKAR MI?
Geçmiş dönemde Ali Karaege ile ilçe kongresinde yarışan ve seçimi kaybeden Kadın Kolları İl Başkanı Nurşen Balcı’nın ise mevcut başkan Uğur Yıldırım’ın devamı yönünde bir tavır sergileyeceği öne sürüldü. İlçe kongresinde kadın aday çıkması yönünde partililer tarafından bir eğilimin gözlendiği fakat Balcı’nın bu durumda aktif bir rol üstlenmediği belirtildi. Balcı’nın il kadın kolları başkanlığındaki çalışmalara ağırlık verdiği, ilçesinde ve mahallesinde Yıldırım’ın karşısında bir yapının oluşması halinde bile o bloka destek vermeyeceği iddia edildi.

ALABAY SÜRECE MÜDAHİL OLACAK MI?
Özellikle Alaybey, Tersane ve Aksoy mahallelerinin bulunduğu bölgede etkili olan Adnan Alabay’ın kongre sürecine müdahil olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Fakat Alabay’ın sağlık sorunları olduğu ve bu sebepten ötürü sürece etkide bulunmama ihtimalinin küçük de olsa varlığını koruduğu dile getirildi.

MECLİS ÜYELERİ MUHALİF BİR KANAT OLUŞTURABİLİR
Meclis üyelerinin bazılarının da Başkan Yıldırım’ın karşısında bir yapıya destek verebileceği ifade edildi. Meclis üyelerinden İsfahan Naki ve Önder Koç’un başını çektiği grubun henüz renk vermeseler de mevcut ilçe yönetimine muhalif bir yapı oluşturması bekleniyor. Fakat meclis üyelerinin durumunun henüz netlik kazanmadığı vurgulandı.

ENGİN’İN DURUMU KRİTİK
İl eski Başkanı Ali Engin’in ise tavrında değişiklik olabileceği iddia edildi. Milletvekilliği için girdiği ön seçimden istediği sonucu alamayan Engin’in geride kalan süreçte Başkan Yıldırım’a destek verdiği biliniyordu. Fakat son yaşanan gelişmelere göre ikilinin ilişkisinin bozulduğu ve Engin’in Yıldırım’a desteğini çekebileceği belirtildi. Arada küçük pürüzlerin olduğu ve bu sıkıntıların aşılması halinde Engin’in yeniden Yıldırım’a desteğini sağlayacağı aktarıldı.

DURAK ETKİSİ VE İL DELEGASYON HESABI…
Karşıyaka Belediyesi eski Başkanı Cevat Durak’ın ise kongre sürecine müdahil olmak istediği vurgulandı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ve İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’a muhalif bir hareketin içinde olacağı ifade edilen Durak’ın nasıl bir yol izleyeceği merak konusu oldu. Durak’ın olası Türsen-Tümtürk ittifakı ve Ali Engin yapısıyla uyuşamayacağı ve başka bir yöntem uygulayacağı öne sürüldü. Fakat muhalif isimlerin son anda tek aday üzerinde bir konsensüs oluşturma ihtimalinin de bulunduğu dile getirildi. Ayrıca ilçede asıl kavganın il delegasyonunda kimin ne kadar pay alacağı noktasında çıkacağı belirtildi.

ESKİLER NE YAPACAK?
CHP İzmir İl Başkanı eski Vekili Barış Erel’in ise Örnekköy’de oy kullanacağı biliniyor. Partide önemli isimler arasında yer alan ve göstereceği refleks merak edilen Erel’in şimdilik herhangi bir yapı yanında ya da karşısında olmadığı belirtildi. Fakat Erel’in alacağı pozisyonun ilerleyen süreçte netleşeceği ifade edildi.

 
Denizde kaybolan ünlü jokey Ediz Arslan'ın cansız bedeni bulundu
 
Başkan Acar'dan o satış için videolu cevap: CHP ve AK Parti'ye çok sert sözler!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
partili 10 Ağustos 2017 Perşembe 10:00

barış erel acaba örnekköyden delege olabilecek mi

Yorumu oyla      11      5  
Partili 10 Ağustos 2017 Perşembe 07:15

Hüseyin mutlu akpınar karşıyakada siyaset yapan biri değildi .Adanan keskin desteği ile atandı ve Ali Engin zaten karşıyakada zayıf konumda .bunu ön seçimde gördük belediye başkanın deteği yetmedi yalnız karşıyaka değil çoğu belediye başkanı Engine destek verdi ama yene yeterli olmadı.sizin adını yazmadığınız yeni ve eski siyasetçileri unutmayalım.sonra Ali engi. Eski gücü yok artık.

Yorumu oyla      11      5  
Partili 9 Ağustos 2017 Çarşamba 19:56

Tamamiyle yanlış ali bey her yerde ugur başkanın arkasında olduğunu söyledi HMA ve ugur beyin gücü yetrli başka aday bile cikamaz

Yorumu oyla      11      5  
YURTTAŞ 9 Ağustos 2017 Çarşamba 15:15

ben parti üyesiyim delege olursam vicdanımın sesinden başka kimsenin adamı olamam çünkü ben bir insanım

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Bakan’dan bakanlıklara ‘twitter ve facebook’ soruları...
İçişleri Komisyonu Üyesi Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat ...
"İzmir imamı spor yaparken düşürmüş"
CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, savcılığa teslim ettiği flash belleğin ...
AK Parti'nin suçladığı vekilden açıklama
CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, "Ben, '15 Temmuz darbe teşebbüsünde ...
 
İzmirli yaşlı kadın istedi, AK Partili Kaya yerine getirdi
İzmir'in Menderes İlçesi'nde, aynı mahallede yaşayan yatalak hasta akrabası ...
Ankara'da sürpriz toplantı: Başbakan...
Bugün Ankara'da sürpriz bir toplantı gerçekleşecek. Başbakan Binali Yıldırım ...
Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Bu kepazeliğe son ver
Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da Yenikent-Temelli yolu temel atma töreninde ...
 
AK Parti'li Yıldırım'dan 'Papaz'ın Evi' tepkisi
Ak Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Konak Belediyesi'nin restore ...
Erdoğan: Artık dünya Türkiye'yi konuşuyor!
Trabzon'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Artık dünya Türkiye'yi ...
Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu İzmir üzerinden hedef aldı: İlk önce orayı hallet!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na İzmir’de gerçekleşen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva