HABERLER>POLİTİKA
9 Ağustos 2017 Çarşamba - 10:49

AK Parti'nin suçladığı vekilden açıklama

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, "Ben, '15 Temmuz darbe teşebbüsünde FETÖ'nün parmağı yoktur' demedim. FETÖ'yü aklamaya da çalışmadım. Bu bir darbe teşebbüsüdür; ama birçok yönden değerlendirilmesi lazım. 15 Temmuz şehitlerinin anıları önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

AK Parti nin suçladığı vekilden açıklama

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, 15 Temmuz şehitleriyle ilgili "O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir. Bunu açık açık bir vekil olarak söylüyorum" demişti. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Demek ki halkın sokağa çıkması ve darbeyi akamete uğratması CHP'li Akaydın'ı hüsrana uğratmıştır. Bu söylemler açık şekilde FETÖ'nün algı operasyonlarına CHP tarafından verilmiş bir destektir" açıklamasını yapmıştı.

AKAYDIN'DAN YENİ AÇIKLAMA

CHP'li Mustafa Akaydın, darbe girişimine ilişkin açıklamalarının eleştirilmesini değerlendirdi. Akaydın, "Maalesef son 1 yılda 15 Temmuz'un bir kutlama gibi öne çıkarılması beni rahatsız ediyor. Çünkü 15 Temmuz darbe teşebbüsü çok tartışılacak, üzerinde çok yazılar yazılacak, hakkında konuşulması çok erken bir darbe teşebbüsü. Bunun bir bayram gibi değil de facia gibi bir kara olay gibi bir matemin anılması gibi etkinliklerin yapılması gerektiğini düşünüyorum. Söylediğim basında çıkan her sözümün arkasındayım. Açıkça bizim Darbe Komisyonu'ndaki muhalefet şerhimizde de aynen yazıldığı gibi 15 Temmuz darbe teşebbüsünün öngörülen, önlenemeyen ve sonuçlarından da yararlanılan bir darbe teşebbüsü olduğunu söylüyorum ve bunun bu şekilde değerlendirildiğinde kontrollü bir darbe girişimi olduğunu söylüyorum" diye konuştu.

"BİR DARBE TEŞEBBÜSÜ VAR FAKAT BUNUN SORGULANMASI LAZIM"

Darbe girişiminin birçok yönden değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan CHP'li Akaydın, şunları söyledi: "15 Temmuz'da şehit olan 248 kardeşimizin aziz hatıralarına saygıyla söylüyorum. Bunun hesabının verilmesi lazım, bunun sorumlularının açıklanması lazım. Ben şehitlerimizin kanını savunuyorum, anıları önünde de saygıyla eğiliyorum; ama 15 Temmuz Derneği tarafından çarpıtıldığı için bunlar yanlış yorumlanıyor. Ben, '15 Temmuz darbe teşebbüsünde FETÖ'nün parmağı yoktur' demedim. FETÖ'yü aklamaya da çalışmadım. Bu bir darbe teşebbüsüdür; ama birçok yönden değerlendirilmesi lazım. Cumhurbaşkanı'mız, 'Bu 15 Temmuz darbe teşebbüsü Allah'ın bize bir lütfudur' dedi. Ne demek bu? Yani biz bunun sonuçlarından yararlanıyoruz, demek. Eğer bir devlet büyüğü, devlet adına böyle bir konuşmada bulunuyorsa bunun sorgulanması lazım. Yani bu darbe teşebbüsünün tiyatro tarafı var. Açıklanmaya muhtaç tarafları var. O gece Boğaz Köprüsü'nde silahlı bir güç var. Bu gücün karşısına halkı niye yönlendiriyorsun? Silahlı Kuvvetler bir kalkışma yapıyorsa polis gücü var. 250 bin kişilik polis ordusu var. Üstelik son yıllarda bazı özel nedenlerle oldukça ağır silahlarla donanmış polis gücü var. Bu polis gücünü sahaya sürmüyorsun masum insanlara diyorsun ki 'Gidin direnin'. Bu insanlar orada da şehit oluyorlar. Bunun hesabının sorulması lazım. Benim söylediğim bu. Benim söylediğim 15 Temmuz'u hafife almak değil. Bir darbe teşebbüsü var; fakat bunun sorgulanması lazım." (DHA)

 
Ödemiş Belediyesi'nden kan bağışı
 
Konak'ta zabıtadan sıkı denetim: Bu nasıl otel?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli yaşlı kadın istedi, AK Partili Kaya yerine getirdi
İzmir'in Menderes İlçesi'nde, aynı mahallede yaşayan yatalak hasta akrabası ...
Ankara'da sürpriz toplantı: Başbakan...
Bugün Ankara'da sürpriz bir toplantı gerçekleşecek. Başbakan Binali Yıldırım ...
Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Bu kepazeliğe son ver
Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da Yenikent-Temelli yolu temel atma töreninde ...
 
AK Parti'li Yıldırım'dan 'Papaz'ın Evi' tepkisi
Ak Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, Konak Belediyesi'nin restore ...
Erdoğan: Artık dünya Türkiye'yi konuşuyor!
Trabzon'da halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Artık dünya Türkiye'yi ...
Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nu İzmir üzerinden hedef aldı: İlk önce orayı hallet!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na İzmir’de gerçekleşen ...
 
AK Partili Delican, ‘yeni devlet kuruyoruz’ sözleri için ne dedi?
İzmir İl Başkanı Bülent Delican, MKYK eski Üyesi Oğan’ın, ‘Yeni bir devlet ...
Melih Gökçek'ten ODTÜ resti
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ODTÜ'nün yanından geçecek ...
CHP Karşıyaka’nın acı günü
Karşıyaka Belediyesi CHP’li eski Meclis Üyesi Mustafa Özsözlü hayatını kaybetti
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Türkiye'nin 'en güzeli' İzmir'e!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva