HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ağustos 2017 Cuma - 11:12

Bornova'nın yeni kültür merkezi yola çıktı: Başkan Kocaoğlu'ndan uyarılar...

Bornova Belediyesi çok amaçlı kültür merkezlerine bir yenisini daha ekledi. Pınarbaşı Kültür Merkezi'nin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile alevi derneklerinin temsilcileri ve vatandaşların katıldığı törenle açıldı.

Bornova nın yeni kültür merkezi yola çıktı: Başkan Kocaoğlu ndan uyarılar...

Bornova Belediyesi’nin bir yılda yapımını tamamladığı Pınarbaşı Kültür Merkezi törenle açıldı. Cemevi olarak da hizmet verecek Gürpınar Mahallesi’ndeki Merkez’in açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Gürpınar Mahallesi Muhtarı Osman Özdemir, Alevi Kültür Dernekleri Bornova Şubesi Başkanı Veli Zengin, Alevi Dedesi İsmail Doğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Pınarbaşı Pazaryeri’nin karşısında, 7064 sokak ile 7039 sokak kesişiminde bulunan alanda bir yılda yapımı tamamlanan Pınarbaşı Kültür Merkezi’nin açılışında düzenlenen törende, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila önemli mesajlar verdi.

BAŞKAN ATİLA HER MAHALLEDE ÇALIŞIYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın her mahallede, her sokakta çalışarak vatandaşlara daha çok hizmet etmek için büyük çaba gösterdiğini belirterek, “Olgun Atila’yı canı yürekten kutluyorum” dedi. Büyükşehir Belediyesi olarak kültür varlıklarına büyük önem verdiklerini, tarihi yapıları restore ettiklerini ve yeni kültür sanat mekanları yaptıklarını söyledi. Hiçbir ayrım yapmadan, herkese aynı nazardan bakarak hizmet ettiklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu, “Her yere yetişip kenti kalkındırmaya, istihdam olanakları yaratmaya, kentin altyapı, ulaşım, çevre problemlerini çözmeye çalışıyoruz. Aynı anlayışla yapılan bu tesisin tüm Pınarbaşılı hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

'HİZMET ETMEM GEREKİYOR'
Konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik vurgusunda bulunan Kocaoğlu, İzmir’i kalkındırmak için yapılan çalışmaları hatırlatarak “ Bornova, Pınarbaşı, Altındağ, Çamdibi ve Atatürk Mahallesi hepsi 50 senedir yaşadığımız yerler. Belediye başkanı olduğum zaman 9 ilçe idi ve sınırlar 110 bin hektardı. Belediye Başkanı olduktan sonra 21 ilçe oldu ve sınırlar 550 bin hektar oldu. Tam 5 kat büyüdü. 2014 seçimlerinden sonra 650 hektar daha ilave edildi. Bin 200 hektar 600 köy, 63 belde 30 ilçeye bakıyoruz. Her tarafa koşmam yetişmem; Pınarbaşı’ndan, Bornova’dan, Atatürk Mahallesi’nden daha az hizmet almış dağ mahallelerine gitmem ve hizmet etmem gerekiyor” diye konuştu.

'UYANIK OLMAK ZORUNDAYIZ'
14 senelik görev sürecinde İzmir’in tam 18 kat büyüdüğünü belirten Aziz Kocaoğlu, “Değerli arkadaşlar uyanık olmak zorundayız. Çok ama çok uyanık olmak zorundayız. Çalışmazsak birbirimize sahip çıkmazsak çok ama çok zor günler yaşayacağız. Bu bilinçle saflarımızı sıklaştırarak kol kola girerek çalışıp üretip hem kentimizi hem de ülkemizi kalkındırmak zorundayız. 13,5 yıllık çaba ile İzmir’i Türkiye’nin 2010 yılından beri en hızlı büyüyen ve kalkınan kenti yaptık. Dünya’da ikinci büyüyen metropol kenti yaptık.  Raylı sistemi 11 Kilometreden şu anda 138 Kilometreye çıkarttık. Kasım ayında Konak tramvayı hizmete girdiğinde 151 Km olacak. Yılbaşında da Selçuk 26 Km daha devreye girdiğinde yaklaşık 180 kilometre raylı sistem olacak. 14 senede tam 18 kat… Her türlü sıkıntıya rağmen bunu başardık.  Arıtmada Türkiye şampiyonuyuz. Çocuklarımıza kendimize sağlıklı bir çevre için sağlıklı hava, toprak ve sağlıklı beslenme için çevre yatırımlarını devam ettireceğiz” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bir sene önce temelini vatandaşlarla birlikte attıkları Pınarbaşı Kültür Merkezi’nin açılışını yapmanın gururunu yaşadığını belirterek, “Burada hem alevi vatandaşlarımız ibadetlerini yerine getirebilecek, hem de çocuklarımız, kadınlarımız çeşitli kurslara katılabilecekler” dedi. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni 1921 yılında, daha Cumhuriyet bile kurulmadan kurduğunu hatırlatan Başkan Atila, “İşte biz de bu anlayışla, kültür projelerine ağırlık veriyoruz. Haziran ayında Atatürk Mahallesi’nde Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’ni açtık. Temmuz ayında Doğanlar Kültür Merkezi’nin temelini attık. Doğanlar Kültür Merkezi’ni de bir yılda tamamlamayı planlıyoruz” diye konuştu.

HİZMETE TEŞÜKKER
Alevi Kültür Dernekleri Bornova Şubesi Başkanı Veli Zengin, cemevlerinin ibadetin yanısıra bilim ve kültür işlevinin de olduğunu söyledi. Pınarbaşı Kültür Merkezi’nin de bu anlayışa uygun bir şekilde yapıldığını belirten Zengin, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür etti. Alevi Dedesi İsmail Doğan da hem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu hem de Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın pek çok alanda önemli yatırımlar yaptıklarını, bu hizmetlerin başka illerde de duyulduğunu ve bilindiğini belirterek hizmetleri nedeniyle teşekkür etti. Gürpınar Mahallesi Muhtarı Osman Özdemir de “Pınarbaşı Kültür Merkezi’nin yapımında emeği geçen A’dan Z’ye herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ÇOK AMAÇLI
Pınarbaşı Kültür Merkezi, zemin artı iki kat olarak projelendirildi. Geçici sergi alanı ile gasilhane ve kurban kesim odasının da bulunacağı Merkez’in projesi, bölgede yaşayan vatandaşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda şekillendirildi. İki çok amaçlı salon, okuma salonu, çocuk oyun alanı, toplantı odası ve dersliklerin bulunacağı Pınarbaşı Kültür Merkezi’nde yemekhane ve mutfak ile toplantı ve taziye odası da düşünüldü. Pınarbaşı Kültür Merkezi toplam 1207 metrekarelik alana kuruldu. Bornova Belediyesi’nin Atatürk Mahallesi’nde yapımını tamamladığı Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi’nin açılışı Haziran ayında yapılırken, Doğanlar Kültür Merkezi’nin de temeli de geçtiğimiz ay atılmıştı.

 
CHP Kemalpaşa’da 'eş' hassasiyeti: Başkan olursa aday olmam
 
CHP İzmir'in vekillerinden Selçuk çıkarması: Şirince yıkımına tepki!
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
coşkun 12 Ağustos 2017 Cumartesi 07:20

neden cemevi değilde kültür merkezi diyorsunzu. evka 4 de de var bir kültür merkezi hangi kültüre hizmet etmiş ya da ediyor. bir tane tüm toplum yararına yapılmış kültürel etkinlik söyleyin buralarda yapılmış olan. Arkadaş laiklik nerede ? neden belediye bazı inanç gruplarını kayırıyır. Cami halılarını yıkıyor demeyin. Yeni ibadethane yapmakla halı yıkamak bir mi?

Yorumu oyla      11      5  
11 Ağustos 2017 Cuma 22:58

1 km metroyu bizim belediyeden değil de AKP'den mi bekleyelim? Adamlar metro yapmıyor diye bizim belediyede mi yapmasın? 1 km 1. 8 yıldır yapılacak. En son 3 yıl önce yeni proje yaptırıldı, imar planlarına işlendi ama tık yok.

Yorumu oyla      11      5  
Metro 11 Ağustos 2017 Cuma 19:05

Metroyu belediye başkanına değil İzmir‘e diğer şehirlere verilen metro yardımını vermeyenlere, belediyenin kendi yapacağı onay için Ankara‘ya gönderdiği metro projelerini onaylamayanlara kısaca Ak Parti‘ye sorun

Yorumu oyla      12      7  
fl 11 Ağustos 2017 Cuma 18:02

iyi hoşta aziz bey izmirde kimse hareket edemiyor nasıl ulaşılacak bir yer bitmeden diğer yeri kazıyor tüm belediyeler

Yorumu oyla      13      6  
11 Ağustos 2017 Cuma 11:55

Başkan, bornova merkez metro ne oldu ?

Yorumu oyla      12      5  
savas 11 Ağustos 2017 Cuma 11:42

emeği geçen herkese tesekkürler. izmirde yasamak bir ayrıcalık rahat nefes alıyoruz

Yorumu oyla      11      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KA.DER’den Pekdaş’a destek ziyareti
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı ziyaret eden KA.DER Genel Başkanı ...
Karabağlar'da yeni meydan heyecanı: 3. büyük olacak!
Karabağlar Belediyesi’nin, Cumhuriyet ve Konak Meydanı’ndan sonra İzmir’in ...
Karşıyaka'da Zuhal Olcay coşkusu: Sahnede pastalı sürpriz
Karşıyaka'da konser veren Zuhal Olcay, yeni yaşını sahnede, sevenleriyle ...
 
İZSU'dan o ilçeye 25 milyonluk yatırım: A'dan Z'ye yenileniyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes merkezindeki eskiyen, kaçaklara ...
İzmir'in gururu oldular: Şampiyon fabrikası!
32 aktif branşı, binlerce sporcusu ve yüzlerce antrenörüyle Türk sporunda ...
Pamucak Sahili artık daha güvenli
Selçuk Belediyesi Yüzme Havuzu’nun daha önce güvenliğini sağlayan Selçuk ...
 
Buca'da mutlu yaz: Yeşil sahanın pırlantaları
Çocuk ve gençleri sokağın olumsuz koşullarından uzak tutmayı amaçlayan ...
Bornova'da yollar güzelleşiyor: Asfalt seferberliği
Bornova’da Homeros Vadisi güzergahında bulunan Eğridere, Çamiçi ve Kayadibi ...
Geleceğin yıldızları Konak’ta yetişiyor
Konak Belediyesi’nin yaz aylarında da devam eden ücretsiz spor okullarında ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva