HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
11 Ağustos 2017 Cuma - 10:24

Karabağlar'da yeni meydan heyecanı: 3. büyük olacak!

Karabağlar Belediyesi’nin, Cumhuriyet ve Konak Meydanı’ndan sonra İzmir’in üçüncü büyük meydanına imza atmak için düzenlediği “Ulusal Kent Meydanı Kentsel Tasarım Proje Yarışması” nda dereceye girenlere  ödülleri verildi.

Karabağlar da yeni meydan heyecanı: 3. büyük olacak!

Karabağlar Belediyesi Hizmet Binası Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül töreni ve kolokyuma Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, siyasi parti ilçe başkanları, jüri üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri , meclis üyeleri, yarışma katılımcıları, öğretim üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Karabağlar Belediyesi’nin İhsan Alyanak Spor Salonu ile İhsan Alyanak Bulvarı arasında kalan 42 bin metrekarelik alan üzerinde yapacağı “Ulusal Kent Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması”na toplam 35 proje ekibi katıldı. Yarışmanın ödül töreni açılış konuşmasını Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yaptı. Karabağlar genç bir belediye olduğunu belirten Başkan Selvitopu , “8 yıllık geçmiş, 500 bin nüfuslu belediye için çok kısa süredir. İlçenin kent kimliği kazanması, meydanları, bulvarları, diğer aktivite alanlarıyla mümkün olabilir. Bu düşünceden hareketle Karabağlar’a bir kent kimliği kazandırmak amacıyla kent meydanı ve park yarışması düzenledik. Böyle bir projeyi yarışma yöntemiyle oluşturmayı daha doğru buldık. Tüm katılımcıları kutluyor ve teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İNSAN ODAKLI, SÜRDÜRÜLEBİLİR TASARIMLARA DEVAM EDİLECEK
Bundan sonra da benzer projeleri aynı usulle elde etmeye uğraş vereceklerinin altını çizen Selvitopu,  “Önümüzdeki ayda Uzundere’de kültürel tesis ve cemevi proje yarışmasını başlatıyoruz. Orada da kültürü yaşatacak bir tesis kazandırmayı hedefliyoruz. Ayrıca ilçenin planlamasını yeniden ele aldık. 3 yıllık süre içinde bir hayli ileri noktaya getirdik. Önümüzdeki süre içerisinde, revizyon imar planlarını tamamlayarak Karabağlar’ın geleceğine yön vermeye çalışacağız. Burada temel amaç Karabağlar’ın sağlıklı gelişen ve dönüşen bir ilçe haline getirmek. Bunu da yaparken kentin dinamiklerini harekete geçirmek en temel görevimiz. Özellikle üniversite ve bilim yuvalarından yararlanmak istiyoruz. İlçenin sıkıntılarını biliyoruz. Yılmayacağız, çalışacağız. Hepimizin hayalinde olan belki rüyasına giren modern bir Karabağlar yaratmayı hedefliyoruz. Bunu da başaracağımızdan hiçbir şüphemiz yok” dedi.

Selvitopu son olarak jüri başkanı ve üyelerine, roportörlere ve emek veren herkese teşekkür ederken, “Umarız gelecekte bu projeyi hep birlikte hayata geçirir, açılışını da hep birlikte gerçekleştiririz” temennisinde bulundu.

DİĞER BELEDİYELERE DE ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise gerçek belediye başkanlığının üniversiteler, odalar ve STK’larla işbirliği içinde yapıldığı zaman güzel olacağının altını çizerek,  “Ben Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu kutluyorum. Karabağlar bu projede,  üniversite-odalar ve sivil toplum kuruluşları işbirliği yaparak  çok güzel bir örnek oluşturdu. Bunun diğer belediyelere de örnek olmasını diliyorum” dedi

ÖDÜL TÖRENİ
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yarışmanın birincisi olan 4 sıra numaralı projenin ekibi  Ebru Yılmaz, Uğur Bozkurt, Asiye Asil Yurtsev yardımcıları Nilcan Solak,Aslıhan Çevik, Merve Çelik ve Beyza Beydilli plaketlerini, Başkan  Muhittin Selvitopu ve Milletvekili Tacettin Bayır’ın elinden aldı. Proje ekibi ayrıca 75 bin TL. para ödülü kazandı. Yarışmanın 2.liği Mete Keskin, Esra Yılmaz Keskin, Sevim Pelin Özkan,Öykü Kocaman ve yardımcıları Nusret Uşun,Aylin Özkan ve Abdülkadir Keleş’den oluşan 10 sıra numaralı proje ekibi elde etti. Plaketi Başkan Muhittin Selvitopu’nun elinden alan ekip aynı zamanda 50 bin TL’lik bir para ödülü de kazanmış oldu. Yarışmanın 3.lüğünü ise Erhan Vecdi Küçükerbaş,Elvan Barboros Ersan ve İrem İnce’ den oluşan 8 sıra numaralı proje ekibi elde ederken, ekibe ödülünü jüri başkanı Prof. Dr. Emel Göksu verdi. Ekip aynı zamanda 35 Bin TL’lik para ödülünü de almaya hak kazandı. Ayrıca törende mansiyon ve jüri tarafından da satın alınan eserlerin sahiplerine de plaketleri gelen konuklar tarafından verilirken, mansiyonlara toplam 15 Bin TL, satın alma için 4 adet esere toplam 20 Bin TL para ödülü verildi.

KOLOKYUM VE KOKTEYL DÜZENLENDİ
Ödül töreninin ardından kolokyum bölümüne geçildi. Moderatörlüğünü Doç. Dr. Hikmet Gökmen’in yaptığı kolokyuma  Jüri Başkanı Şehir Plancısı Prof. Dr. Emel Göksu  ve diğer asil jüri üyeleri Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Şehir Plancısı Doç. Dr. Hayat Zengin Çelik, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Peyzaj Mimarı Doç. Dr. Emine Malkoç True, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Mimar Doç. Dr. Tutku Didem Altun ve Kentsel Tasarımcı Yüksek Mimar Ali Kural katılarak, genel değerlendirmelerde bulundular ve sorulan sorulara yanıt verdiler.

Ayrıca yarışmaya katılan 35 proje de Karabağlar Belediyesi Hizmet Binası birinci katında 17 Ağustos tarihine kadar sergilenecek.

 
5 yıldızlı otelde 'vale' skandalı!
 
KA.DER’den Pekdaş’a destek ziyareti
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yurttaş 11 Ağustos 2017 Cuma 15:48

Önce Kibar Mahallesi'ndeki pazaryerini bitirseniz...

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karşıyaka'da Zuhal Olcay coşkusu: Sahnede pastalı sürpriz
Karşıyaka'da konser veren Zuhal Olcay, yeni yaşını sahnede, sevenleriyle ...
İZSU'dan o ilçeye 25 milyonluk yatırım: A'dan Z'ye yenileniyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menderes merkezindeki eskiyen, kaçaklara ...
İzmir'in gururu oldular: Şampiyon fabrikası!
32 aktif branşı, binlerce sporcusu ve yüzlerce antrenörüyle Türk sporunda ...
 
Pamucak Sahili artık daha güvenli
Selçuk Belediyesi Yüzme Havuzu’nun daha önce güvenliğini sağlayan Selçuk ...
Buca'da mutlu yaz: Yeşil sahanın pırlantaları
Çocuk ve gençleri sokağın olumsuz koşullarından uzak tutmayı amaçlayan ...
Bornova'da yollar güzelleşiyor: Asfalt seferberliği
Bornova’da Homeros Vadisi güzergahında bulunan Eğridere, Çamiçi ve Kayadibi ...
 
Geleceğin yıldızları Konak’ta yetişiyor
Konak Belediyesi’nin yaz aylarında da devam eden ücretsiz spor okullarında ...
Büyükşehir, Türkiye'ye örnek oldu: O şehre 'İzmir Modeli'
Hatay Valiliği, Hatay Büyükşehir Belediyesi, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ...
Başkan Kocaoğlu hedefi koydu: 'Bisiklet Kenti' İzmir
Bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak için getirilen talep ve önerileri ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Statlara sığmayan 23 Nisanları özledik!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İlk Milli Bayramımız!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
CHP ne yaptı, ne yapmalı?
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
CHP'li ıstakozlar iş başında...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva