HABERLER>POLİTİKA
15 Kasım 2016 Salı - 16:58

CHP İzmir'den hükümete 'KHK' çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığından, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile, kapatılmak istenen, Belediyelerin ücretsiz kurs ve eğitim merkezlerinin açık kalması için hükümete çağrı geldi. Çağrıda " Ücretsiz kurs merkezlerinin kapatılması çocukların geleceğinin karartılmasıdır" dendi.

CHP İzmir den hükümete  KHK  çağrısı

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven,  maddi durumu kötü olan ailelerin çocuklarına kaliteli ve ücretsiz eğitim vermek için kurulan, bugüne kadar toplanda 100 bine yakın İzmirli öğrencinin ücretsiz eğitim aldığı, Belediyelerin Eğitim merkezlerinin kapatılması kararına karşı, yol haritasını belirlemek için bir gerçekleştirilen toplantının ardından değerlendirmelerde bulundu.

14 Kasım Pazartesi günü CHP İzmir İl Başkanlığında gerçekleşen toplantıya  CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Parti Meclisi Üyesi Sevda Erdan Kılıç, Milletvekilleri Tacettin Bayır, Mustafa Balbay, Ali Yiğit ve Murat Bakan, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve Çiğli Belediye Başkan Hasan Arslan'ın yanı sıra, Bayraklı ve Menemen Belediyelerinin temsilcileri katılmış ve dershanelerin açık tutulabilmesi için çözümler konuşulmuştu. 

KURSLARA  DEVAM
İhtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz eğitim veren merkezlere sahip belediye başkanlarının, kurslarının son durumlarına ilişkin verdikleri bilgilerin ardından,  merkezleri kapatan KHK' lara rağmen kursların açık kalması, İzmirli öğrencilerin ve ailelerinin mağdur olmamaları için vekiller tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisinde konunun gündemde tutulması  ve KHK' nın iptal edilmesi veya kapsamının değiştirilmesi için çalışmalar yapılması konusunda ortak karar alındı. Bu süreçte kurslarda eğitim alan öğrencilerin ve eğitim veren öğretmenlerin mağdur olmaması için, belediyelerin bu eğitim yuvalarının açık tutulması da kararlaştırıldı.

Toplantıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek için açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven,  "Şunu herkesin iyi bilmesi gerekir, bu merkezleri açan, öğrencilerin ve maddi durumu iyi olmayan vatandaşların hizmetine ücretsiz sunan belediyelerimiz ve CHP,  öğrencilerin kaliteli ve ücretsiz eğitim alması , bu merkezlerin kapatılmaması için tüm girişimlerde bulunmaya hazırdır" dedi. Güven şunları dile getirdi.

ÖĞRENCİLER VE AİLELERİ MAĞDUR OLMASIN
Sayın Genel Sekreterimizin, Milletvekili ve Belediye Başkanı arkadaşlarımızın katılımıyla oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bizler öncelikle şuna inanıyoruz ki, bu eğitim merkezlerinin kapatılması, gerekli maddi imkanlara sahip olmayan, fakir halk çocuklarının geleceğini karartmak anlamına gelmektedir. Bu merkezler zeki,  okumak isteyen, kaliteli  eğitime susamış çocuklarımız ve gençlerimize ücretsiz olarak hak ettikleri eğitimi vermektedir. Buradan destek alacan çocuklarımız yarının bilim adamları, doktorları, mühendisleri olacaklar. Nitekim ilk açıldıklarında buralardan eğitim alan çocuklarımız parlak, çağdaş birer cumhuriyet bireyi olarak çok önemli mesleklere sahip olmuşlardır.

CHP'nin,  Sosyal adaleti ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak üzere belediyeleri aracılığıyla başlattığı bu eğitim seferberliğiyle, on binlerce çocuğumuza çağdaş eğitimin kapıları açılmış, hayal ettikleri üniversitelere yerleşmeleri sağlanmış ve meslek sahibi olmalarına olanak tanınmıştır. Çıkarılan bu KHK, hangi partiden olursa olsun belediyelerin ücretsiz kurslarına  umut bağlamış gencecik beyinleri, eğitimin ışığından uzaklaştırmakta, maddi imkansızlıklar içinde olan bu yavrucakları kaderleriyle baş başa bırakmaktadır. Bu KHK amacını aşmış,   çocuklarımız ve onların aileleri bu kararnamenin adeta hedefi haline gelmiştir. Onlar, ücretsiz sunulan bu eğitim hizmetinden mahrum bırakılmamalıdırlar. Belediye eğitim merkezlerinin kapatılması, çağdaş eğitimin yok edilmesi, imkansızlıklar ve aşırı kalabalık sınıflar sebebiyle gerekli eğitimi zaten veremeyen okullarımızın üzerinde ki yükünde artması demektir.

HÜKÜMETE ÇAĞRI
Bu eğitim merkezlerinin kapatılmaması, İzmirli çocuklarımızın ve ailelerinin cezalandırılmaması için bir kez daha  hükümete İzmir'den çağrı yapıyoruz  Sadece eğitim ışığıyla aydınlanmak için, koşa koşa bu merkezlere gelen yavrucakların eğitimlerini engellemeyin, hayallerini yıkmayın. Geleceğimize ve çocuklarımıza sahip çıkan belediyelerimizin üzerindeki bu KHK prangasını kaldırın.  Bu eğitim kurumlarına siyaseti, hak etmediği ithamları bulaştırmayın.

Bizler CHP'li olarak bu kurumların açık kalması, yavrularımızın eğitiminin engellenmemesi, eğitimde eşit şartların sağlanması ve imkanı olmayan ailelerin çocuklarının da eğitim hakkından mahrum kalmaması için , cumhuriyetin gelecek nesillerinin kaliteli eğitim alması için, her yolu deneyeceğimizi buradan ilan ediyoruz.  Tüm İzmirlileri ve bu merkezlerde eğitim alan çocuklarımızın ailelerini de ,çocuklarımızın eğitimine ve geleceğine  sahip çıkmaya, o geleceğin kararması için destek vermeye davet ediyoruz. Dileriz ki, hükümet daha fazla uzatmadan bu yanlıştan dönerek çağdaş ve ücretsiz eğitimin önünü tıkayan bu uygulamaya bir an önce son verecektir. 

 
MHP'de Ümit Özdağ hakkında flaş karar!
 
Yıldırım: Avrupa’daki haksız eleştirileri...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP'de Ümit Özdağ hakkında flaş karar!
MHP yönetimi, genel başkan adaylarından Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ'ı partiden ihraç etti.
Delican’dan ‘İZBAN tweetleri’: Keşke İzmir’de kurulsaydı… Yine de…
Delican, Ankara’daki kritik zirve sırasında Twitter hesabından önemli ...
Kılıçdaroğlu: Başkanlık rejim tartışmasıdır
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başkanlık sistemi tartışmalarına ...
 
HDP'de tek kişilik grup toplantısı!
HDP grup toplantısı için gelen ziyaretçiler Meclis'e alınmadı. Parti Sözcüsü ...
CHP'de 30 bin 'online' üye!
CHP'nin 8 Temmuz 2014'te başlattığı internetten üyelik uygulaması kapsamında ...
Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Tren kalkmadan...
Yıldırım, ''PKK'ya, FETÖ'ye kucak açanlar Türkiye'ye ayar vermeye çalışamazlar. ...
 
Almanya Dışişleri Bakanı'ndan 'müzakere' açıklaması
Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter ...
CHP’li Sındır: 14 yıldır neredeydiniz?
CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili, AK Parti iktidarının 14 yıldır ...
Bahçeli'den CHP'ye yeni anayasa çağrısı
MHP lideri Devlet Bahçeli, AK Parti'nin yeni anayasa teklifiyle ilgili ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva