HABERLER>POLİTİKA
17 Ekim 2017 Salı - 12:38

CHP İzmir’de 'yerel seçim' hangi ilçe başkanlarını heyecanlandırıyor?

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun ‘Yerel seçimlerde adaylık düşünenler kongrelerde aday olmasın’ talimatı çerçevesinde İzmir’deki ilçe başkanlarının süreçte nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu oldu. Kentte görevde olan bazı isimlerin belediye başkanlığını düşündüğü öne sürüldü.

CHP İzmir’de  yerel seçim  hangi ilçe başkanlarını heyecanlandırıyor?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- (Kulis Haber) Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay sürecinin ilk etabı olan mahalle delege seçimleri İzmir’de sonlandı.

Kasım ayında başlayıp Aralık ayında bitecek olan ilçe kongreleri için adaylık noktasında hareketlilik başladı. Yaklaşık 2 ay sonra gerçekleşecek olan il kongresi için bile şimdiden kulislerde bazı isimler konuşuluyor.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kongre süreci start almadan önce partiye verdiği mesaj ise mevcut ilçe başkanlarının göstereceği refleksi doğrudan etkileyecek. CHP Lideri’nin, ‘Yapılacak ilk yerel seçimlerde adaylık düşünenler kongrelerde aday olmasın’ yönündeki talimatı ilçe başkanlarının yeniden aday olup olmayacaklarını belirleyecek.  

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun net talimatı sonrasında ve mahalle delege seçimlerinin de geride kalmasıyla İzmir’de gözler ilçe başkanlarına çevrildi. Her ne kadar 2019 yılında yapılması planlanan yerel seçimlere çok süre olsa da parti kulislerinde görevde olup belediye başkanlığını düşünen isimler yavaş yavaş öne çıktı.

DURMAZ ADAY OLURSA ÖRGÜTÜN DESTEĞİ KESİN GİBİ!
2014 Yerel Seçimleri’nde kaybedilen 8 ilçe arasında yer alan Aliağa’da İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın belediye başkanlığı istediği partide dile getiriliyor. İlçede geçmiş dönemlerde belediye başkanlığı görevini yürütmüş olan Hakkı Ülkü’nün partiden aday gösterilmemesinin ardından Demokratik Sol Parti’den (DSP) seçime girmesi sonrasında MHP’nin kazandığı ilçede Başkan Durmaz’ın adaylık için nabız yokladığı öğrenildi. Aliağa Belediyesi’nin geçtiğimiz Ağustos ayında Çaltılıdere Mahallesi’nde bulunan 597 bin metrekarelik, denize sıfır arsanın satışı için karar almasını gündeme taşıyan Durmaz’ın bu mücadelesinin parti içinde kendisine bir ivme kazandırdığı vurgulandı. Mahalle delege seçimlerini sorunsuz atlatan, ilçedeki tüm noktalardan istediği sonucu alan ve fair play çerçevesinde gerçekleşen yarışların neticesinde Durmaz’ın rüzgarı arkasına aldığı ifade edildi. İstediği takdirde ilçe kongresinde aday çıkabilecek Durmaz’ın ilerleyen süreçte böyle bir adım atmayacağı ön görülüyor. Durmaz’ın belediye başkanlığı için adaylığını açıklaması halinde örgütün kendisine destek vermesine kesin gözüyle bakılıyor.

AYDİLEK’İN ADAY OLMASI SÜRPRİZ OLMAZ!
Belediye başkanlığının partide olduğu ilçelerden Bayındır’da İlçe Başkanı Hüseyin Behzat Aydilek’in de yerel seçimlerde adaylık düşündüğü aktarıldı. Örgüt ve belediye arasında sorun olduğu uzun zamandır biliniyor. Mahalle delege seçimleri öncesinde yansıyan kötü ilişki sandıklarda da kendini gösterdi. Belediye Başkanı Ufuk Sesli mahallesinde delege yazılmadı. Sesli yaşananlara tepki gösterdi. Ayrıca İlçe Başkanı Aydilek’in geçmiş dönemde istifa etmesi ve rica üzerine görevine geri dönmesi hala hafızalarda… İlçe başkanlığına devam etmek istemediği öne sürülen Aydilek’in yerel seçimlerde aday olmasının sürpriz olmayacağı belirtildi.

BAŞKAN ORAN NE DÜŞÜNÜYOR?
Bazı ilçelerde belediye başkanı ile ilçe başkanı arasında var olan uyumsuzluk sorununun Çeşme’de de yaşandığı görülüyor. İlçe Başkanı Ekrem Oran’ın, Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’la sıkıntıları olduğu ve ilk yapılacak yerel seçimlerde adaylığını açıklayabileceği ifade ediliyor. İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’a yakın siyaset yapan Oran ayrıca il başkanlığı noktasında da aday belirleme çalışması içinde olduğu iddia ediliyor. Başkan Dalgıç’ın ilçe kongresine müdahil olması ve Oran’ın yerine Alaattin Yüksel- Aziz Kocaoğlu yapısına yakın birini işaret etmesi beklenirken karşı bir hamle olarak Oran’ın aklının bir köşesinde Çeşme Belediyesi için başkan adaylığı düşüncesinin yer aldığı kulislerde konuşuluyor. Mahalle delege seçimleri öncesinde de öne sürülen iddia süreç sonrasında daha kuvvetli bir şekilde dillendiriliyor.

DİKİLİ’DE ŞENER-TOSUN ÇATIŞMASININ SONUCU ADAYLIK GETİREBİLİR!
Belediye başkanıyla ilçe başkanının sert çatışma yaşadığı ilçeler arasında bulunan Dikili’de İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener’in doğrudan ifade etmese de aklının bir köşesinde belediye başkanlığı olduğu söyleniyor. Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ile İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener’in arasında uyumsuzluk bulunduğu biliniyor.  İlçe Başkanı Şener’in bu durumdan dolayı yerel seçimlerde adaylığı düşünebileceği vurgulandı. Mahalle delege seçimleri öncesinde Belediye Başkanı Tosun’un örgütün tercihini etkilemek için sürece dahil olabileceği belirtilmişti. Seçimler gerçekleşirken Zabıta Müdürlüğü’nde görev yapan Deniz Öztürk isimli personelin Başkan Tosun’un karşısındaki listelere destek verdiği için Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne gönderildiği iddia edilmişti. Başkan Tosun ise, ‘En az 20 kişi aradı yine de seçimlere müdahalem olmadı. Bir kişi başkan beni aradı diyemez’ açıklamasını yaptı. Başkan Tosun’un mevcut ilçe yönetimine sıcak bakmadığı biliniyor. Fakat ilerleyen süreçte bu çatışma ortamının nasıl bir tabloya dönüşeceği merak ediliyor. İlçe Başkanı Şener’in yerel seçimlerde aday olması ihtimal dahilinde bulunuyor.

BİÇER’İN ADAYLIĞINI AÇIKLAMAMASI MANİDAR KARŞILANDI!
Bakırçay Havzası’nın turizm cenneti Foça’da Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve İlçe Başkanı Günal Biçer’in arasında anlaşmazlık olduğu bilinen bir gerçek… İlçe Başkanı Biçer’in parti içindeki kulislerde adı il başkanlığı için de anılıyor. Fakat Başkan Biçer’in yakın çevresine, “Bizim büyük yerlerde gözümüz yok. Şimdilik aklımda il başkanlığıyla ilgili bir düşüncem yok. Ancak örgütüm arkamda durursa ilçe başkanlığı için yine aday olmayı istiyorum” dediği öne sürüldü. Mahalle delege seçimlerini çarşaf liste yöntemiyle gerçekleştiren ve bu özelliğiyle İzmir’de tek olan Başkan Biçer’in aklının bir köşesinde belediye başkanlığı düşüncesinin de bulunduğu aktarıldı. Delege seçimlerinin ardından ilçe kongresine yeşil ışık yakan Biçer’in, ‘Örgüt zaten bizi istiyor ama Kasım ayının ilk haftasında kamuoyuna gerekli açıklamayı yapacağız’ açıklaması kafalarda soru işareti yarattı. Mahallelerde başarılı sonuçlar alan Başkan Biçer’in ilçe kongresi için adaylığını açıklama noktasında zaman kazanması ‘Yerel seçimlerde aday olacak’ yorumlarının yapılmasına sebep oldu.

İLK ‘TAMAM’ DİYENLER ARASINDA YER ALAN TEKİN’İN TAVRI MERAK EDİLİYOR
İlçe başkanlığı yaptığı sürede eski partilileri küstürmeden konsensüs oluşturmaya çalıştığı bilinen Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin görevi için ‘Tamam’ diyenler arasında… Tekin’in yakın çevresine ‘Dışarıdan art niyetli bir müdahale gelmediği sürece kararımın arkasındayım’ dediği geçmiş dönemde iddia edilmişti. Bu sebeple Tekin’in ilçe başkanlığı noktasında net ve kararlı duruşunun kafalarda soru işareti yarattığı öğrenildi. Tekin henüz yerel seçimler için doğrudan bir açıklama yapmadı. Kulislerde belediye başkan adaylığına yakıştırılan Tekin’in ismi ayrıca milletvekilliği için de konuşuluyor.

KEMALPAŞA’DA ‘ÜRETEN’ ÇİFTİ DAMGASI!
Kaybedilen 8 ilçe arasında yer alan Kemalpaşa’da ilginç bir durum söz konusu… İlçe Başkanı Ulviye Üreten’in eşi Rıdvan Üreten’in 2019 seçimleri için yaptığı çıkış akıllarda… İzmir’de AK Parti’nin en güçlü olduğu ilçeler arasında bulunan Kemalpaşa’da muhalefet konumunda olan CHP’de İlçe Başkanı Ulviye Üreten’in kongrede aday olma ihtimalinin yüksek olduğu öne sürüldü. Fakat Üreten’in kararı henüz net değil. Kentte görevini yürüten 4 kadın ilçe başkanından birisi olan Üreten’in belediye başkan adaylığını açıklamasının sürpriz olmayacağı öğrenildi. Örgütün değişiklik beklemediği ilçelerden olan Kemalpaşa’da mahalle delege seçimlerinin de geride kalmasıyla, 2019’a gidilirken mevcut yapının korunması hedefleniyor. Ayrıca Başkan Üreten’in, Kemalpaşa’ya bağlı Bağyurdu’nda bütünşehir yasası öncesinde 10 yıl belde belediye başkanlığı görevini yürüten eşi Rıdvan Üreten süreçte ilginç bir çıkışa imza atmıştı. Eş Üreten’in, ‘Değerli eşimin 2019 seçimleri sürecinde ilçe başkanı olması durumunda kesinlikle belediye ile görevlere aday olmayacağım. Bunu da Kemalpaşa CHP ailesinin bilmesini istedim’ açıklaması hafızlardaki yerini koruyor. Gelişmelerin ardından partinin Kemalpaşa’da kimi aday göstereceği şimdiden merak ediliyor.

BAŞKAN PALA’NIN DA İSMİ BELEDİYEYLE ANILIYOR
2014 yılında kaybedilen ilçeler arasında yer alan ve mevcut AK Partili belediyeye karşı etkin muhalefet yürütülen Menderes’te İlçe Başkanı Ahmet Pala’nın 2019’a kilitlendiği öğrenildi. Belediye başkan adayı olarak 2014’te yarışı kaybetmesine rağmen Pala’nın örgütünde çok güçlü olduğu belirtildi. İlçe kongresine aday olması halinde seçimi çok rahat kazanacağı ifade edilen Pala’nın, ‘Tamam’ diyerek yerel seçimler için kolları sıvaması bekleniyor.  Pala’nın belediye başkanlığına adaylığını açıklaması halinde örgütün kendisine tam destek içinde olacağı ifade edildi.

UYGUR TEKRAR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA DÖNECEK Mİ?
Torbalı Belediyesi eski Başkanı İsmail Uygur’un yürüttüğü ilçe başkanlığına devam etmek istemediği öne sürüldü. Başkan Uygur’un ilçe kongresinde aday olması ihtimaller arasında yer alıyor. Fakat tecrübeli ismin aklında esas olarak belediye başkanlığı düşüncesinin bulunduğu iddia edildi. 2014 aday gösterilmeyen Uygur’un adaylık için henüz kararı netleşmedi. Fakat belediye başkanlığı için nabız yokladığı öne sürüldü.  

 
MHP’de İzmir’de yaprak dökümü: Eski ilçe başkanı da istifa etti!
 
3 fuar birden! Ekonominin kalbi İzmir'de atıyor
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Pla 18 Ekim 2017 Çarşamba 06:50

Pala canım ağabeyim, Menderesi kurtar şu Soyludan ne olur ne olur ne olur.Canımsın ölürüm senin için ölürüm mnmmmmmmmm.

Yorumu oyla      11      5  
Partili vatandaş 17 Ekim 2017 Salı 20:09

evet selçuk yazmamış ama söylendiği gibi eski kaybeden başkan vefa ülgür dışında kim aday olsa kesin ve farkla seçimi kazanır. Ama vefa aday yapılırsa 3.5 sene öncesinin aynı senaryosu dönerse kesin ve kesin kaybeder.

Yorumu oyla      12      5  
Kemalpaşa 17 Ekim 2017 Salı 16:23

S.B aday gösterilmeli kemalpaşa yükselen değer, heba edilmemeli bu tarz isimlerle...

Yorumu oyla      11      5  
Selcuk 17 Ekim 2017 Salı 14:11

Selcuk kisimi boş kalmis bende bu konuda yazayim.Orgutte yipranan uzun sure baskanlik yapan metal yorgunlugu olan adaylarin tekrar aday olmasina siddetle karsiyim.gelemim selcuka belediye baskani zeynel bakicininda dedigi gibi selcukta vefa ulgur dusinda CHP Selçugu silip supurur bukadar net.

Yorumu oyla      13      5  
Aliağa 17 Ekim 2017 Salı 13:41

Özcan durmaz la aliağa hayal

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP’de İzmir’de yaprak dökümü: Eski ilçe başkanı da istifa etti!
Akşener’in önderliğinde kurulacak yeni parti için İzmir’de istifalar bir ...
Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu açıklaması
Grup toplantısı öncesinde açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, "Kılıçdaroğlu ...
Bahçeli: Üniversite sınavını tamamen kaldıralım!
MHP Lideri Devlet Bahçeli, TEOG ve üniversiteye giriş sistemlerindeki ...
 
Baykal ameliyat edildi! İşte durumu...
Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, eski CHP Genel Başkanı ...
AK Parti'de taşlar yerinden oynamaya devam ediyor
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın parti grup yönetiminin ...
Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu ile görüşecek
Başbakan Binali Yıldırım ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarın ...
 
Bozdağ: OHAL 3 ay daha uzayacak!
Hükümet Sözcüsü Bozdağ, Bakanlar Kurulu'nun ardından düzenlenen basın toplantısında konuşuyor.
MHP İzmir’de sürpriz istifa: İhraç kararının ardından dilekçe vermiş!
Partinin İzmir’deki önemli ismi Murat Taşer’in partisinden istifa ettiği ...
AK Parti'li Sürekli'den acılı ailelere ziyaret
Hafta sonunu Aliağa ve Bergama’da yoğun bir programla vatandaşları dinleyen ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri bitmez!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva