HABERLER>GÜNCEL
17 Ekim 2017 Salı - 12:56

3 fuar birden! Ekonominin kalbi İzmir'de atıyor

Türk fuarcılığının en prestijli buluşma noktası Fuar İzmir'de hareketli günler yaşanıyor. Fuar İzmir, aynı anda "üç fuar-bir kongre" etkinliğine ev sahipliği yapmış olacak.

3 fuar birden! Ekonominin kalbi İzmir de atıyor

Ayakkabı ve tekstil sektörünün devleri, Avrupa'nın en büyük fuarcılık tesislerinden Fuar İzmir çatısı altında buluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen SHOEXPO - İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı kapılarını 42. kez açarken,  Pretexpo – Moda ve Hazır Giyim Fuarı ise sektör profesyonelleriyle ilk kez buluştu.

Fuar İzmir’de yarın ise 7. MINEX Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı açılışı ile 6. Uluslararası Maden Makineleri ve Teknolojileri Kongresi'nin (IMMAT)  startı verilecek.

HER GÜN BİRAZ DAHA BÜYÜYORUZ
SHOEXPO ve Pretexpo fuarlarının açılışına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz  Kocaoğlu, her gün biraz daha büyüdükleri fuarcılık alanında yeni başarı öyküleri yazmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu sene ilk kez gerçekleştirdikleri Pretexpo fuarının Shoexpo ile birlikte yürüyüp birlikte büyüyeceğini kaydeden Başkan Kocaoğlu, yarın 7. kez kapılarını açacak MINEX fuarı ve uluslararası kongreye de dikkat çekerek, "Bu hafta Fuar İzmir’de hareketli günler yaşıyoruz.  İzmir ile birlikte büyütüp desteklediğimiz Fuar İzmir’de fuarcılık ve kongreciliği geliştirerek hem hizmet ve turizm sektörüne hem de ülkenin gelişimine katkıda bulunuyoruz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti:

“Fuarcılıkta her sene gittikçe büyüyoruz. Örneğin bu sene yüzde 30 büyüdük. Düzenlediğimiz fuar sayısı da 42’ye ulaştı. İzmir’de fuarlar giderek artacak ve sanayinin, turizmin, tanıtımın hizmet sektörünün buluşup kaynaştığı kentimiz, ülkenin dünyaya açıldığı bir yer olacak. Biz bu başarıları İzmirlilerin verdiği destekle sağlıyoruz.”

4 GÜN SÜRECEK
Geçtiğimiz yıl 6 bin 841 metrekare alanda 11 bin sektör profesyonelini ağırlayan SHOEXPO - İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, bu yıl 8 bin 566 metrekarelik alanda açıldı. 15 bin profesyonel ziyaretçinin beklendiği fuarda, erkek ayakkabısından çantaya, bavuldan aksesuarlara, çocuk ayakkabılarından kadın ayakkabılarına kadar pek çok ürün grubu sergileniyor. Yılda iki kez düzenlenen fuar, yeni sezonun ayakkabı ve çanta modasını yakalamak isteyen üreticiler için altın fırsatlar sunuyor. SHOEXPO, 20 Ekim Cuma akşamı kapanıyor.

Türkiye’nin en büyük ve en modern fuar alanı Fuar İzmir’de,  üreticileri yatırımcılarla buluşturan fuarda yurtdışından ABD, Şili, Güney Afrika, Avustralya ve Malezya,  yurtiçinden ise İzmir ve İstanbul başta olmak üzere Manisa, Konya, Hatay ve Gaziantep’den toplam 159 katılımcı yer alıyor. SHOEXPO’yu bu yıl 55 ülkeden bin 200’ü aşkın  yabancı satın alıcının ziyaret etmesi bekleniyor.  

POTANSİYELİ ÇOK BÜYÜK
Bu yıl ilk kez düzenlenen Pretexpo – Moda ve Hazır Giyim Fuarı ise sektöre yeni bir soluk getiriyor. 4 gün boyunca ayakkabı ile birlikte tamamlayıcı olarak nitelendirilen hazır giyim sektörünün öncüleri, Fuar İzmir’de buluşuyor. C holünde 2 bin 7 metrekarelik alanda gerçekleşen Pretexpo’ya, Türkiye’nin çeşitli illerinden 63 firma katılımıyla açıldı. Fuarda, “Kadın Giyim, Erkek Giyim, Çocuk Giyim, Spor Giyim, Aksesuar, Kot Giyim, Deri Giyim, İç Giyim ve Kürk ürün grupları yer alıyor.

SIRADA MINEX VAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu hafta yalnızca Shoexpo ve Pretexpo fuarına ev sahipliği yapmakla kalmıyor. İZFAŞ ve TMMOB Maden Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenecek MINEX-7. Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı da 18-21 Ekim 2017 tarihleri arasında profesyonel katılımla Fuar İzmir’de yerini alacak. 

20 bin metre kare alanda düzenlenecek olan MINEX’te, 2015’te 84 olan yabancı katılımcı sayısı, 2017’de 180’e çıktı. 82 olan yerli katılımcı ise 142’ye yükseldi. Toplamda sayı yaklaşık yüzde 50 artarak 166’dan 322’ye çıktı. 

Fuarda ABD, Almanya, İngiltere, İtalya, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Finlandiya, Güney Afrika, Kanada, İspanya, Avustralya, İran, Avusturya, Belçika, Fransa, Yunanistan, Hollanda, İsrail, Japonya, Kore, Norveç, Romanya, Sırbistan, Slovenya, İsveç, İsviçre ve Ukrayna’dan katılımcılar da yer alacak. 

FUARLA EŞ ZAMANLI KONGRE 
TMMOB Maden Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından organize edilen 6. Uluslararası Maden Makineleri ve Teknolojileri Kongresi (IMMAT) ise yine 18-21 Ekim 2017 tarihleri arasında, MINEX 2017 Madencilik, Doğal Kaynaklar ve Teknolojileri Fuarı ile eş zamanlı olarak Fuar İzmir’de gerçekleştirilecek. Kongre Çarşamba günü saat 13.30'da açılacak.

Uluslararası bilim insanlarının ve uygulayıcıların katılacağı kongrenin amacı; maden makinelerinin kullanıcıya tanıtılması, verimliliklerinin ve ekonomiye katkılarının araştırılması, bu alandaki teknik ve bilimsel gelişmelerin ilgili çevrelere aktarılması, araştırmacı, işletmeci, imalatçı, firma temsilcisi ve yöneticilerin aynı platforma buluşturularak etkin bir iletişimin sağlanması olarak özetleniyor. 

 
CHP İzmir’de 'yerel seçim' hangi ilçe başkanlarını heyecanlandırıyor?
 
İzmir'de 'tarihi' ihale: Efes denize kavuşuyor!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
köy diyenlere 17 Ekim 2017 Salı 14:52

ne köymüş be!

Yorumu oyla      11      5  
Tayfun 17 Ekim 2017 Salı 13:32

İzmir emin adımlarla gerçek kimliğine kavuşuyor , hayırlı olsun.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da operasyon: Tam 10 bin 500 litre!
İzmir’in Bornova İlçesi’nde, akaryakıt kaçakçılığının önlenmesine yönelik ...
Uzmanlardan korkutan baz istasyonu uyarısı!
Uzmanlar baz istasyonları ile cep telefonlarının yaydığı elektromanyetik ...
Muğla'da dağ-taş aranıyordu... O terörist yakalandı!
Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde, PKK'lı 5 teröristin ölü ele geçirildiği ...
 
İzmir'de 'zehir' operasyonu: 2 gözaltı
İzmir’in Kiraz İlçesi’nde, jandarmanın uyuşturucu satıcılarına yönelik ...
'FETÖ'den ayrılacağım': Seni TSK'dan attırırız!
İzmir'de, FETÖ'nün TSK'daki kripto yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına ...
İzmir'de ByLock operasyonu: Onlarca gözaltı!
İzmir'de Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ...
 
İzmir'de aracını park ettiğine pişman ettiler!
İzmir'in Balçova İlçesi'nde, otomobilini yaya geçidine park eden kadın ...
Karşıyaka’da ’adalar’ söyleşisi: Orada çığlık var!
Karşıyaka Belediyesi tarafından Rodos İstanköy Oniki Ada Türkleri Kültür ...
İzmir'de korkunç kaza! Kameralara böyle yansıdı
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde virajı alamayan bir otomobilin tramvay durağına ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva