HABERLER>POLİTİKA
17 Eylül 2017 Pazar - 08:24

CHP İzmir’de Pazar günü raporu: Kim/nerede delege seçildi?

Kurultay takvimi işlerken 10 Eylül tarihinde başlayan mahalle delege seçimlerine ikinci hafta da devam edildi. Kentin metropol ilçelerinde yine önemli gelişmeler yaşandı.

CHP İzmir’de Pazar günü raporu: Kim/nerede delege seçildi?

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 10 Eylül’de start alan mahalle delege seçimleri 17 Eylül Pazar Günü (Bugün) de devam etti. 

CHP İZMİR'DE DELEGE SEÇİMİ HEYECANI: 7 İLÇEDE SONUÇLAR BELLİ OLDU!

Hafta içi de küçük mahallelerde üyeler mahalle delegasyonu için sandık başına giderken örgüt en yoğun mesaiyi hafta sonları veriyor.

İlk haftanın geride kalmasıyla birlikte metropoldeki ilçelerde bazı mahallelerde önemli gelişmeler yaşanmıştı.

Örgüt ilerleyen süreçte de birçok sürprize hazırlıklı durumda… Gözler 16 Eylül Cumartesi (Dün) gerçekleşen seçimlerin ardından bugün de üyelere ve oluşacak delegasyon yapısına çevrildi.

BAYRAKLI'DA ÇİFT LİSTE GÜNÜ!

Bayraklı’da; 75’inci Yıl, Çay, Çiçek, Körfez, Onur, Soğukkuyu ve Tepekule mahallelerinde üyeler sandık başına gitti. Adalet ve Emek mahallelerinde bir gün önce gerçekleşen çift liste yarışında muhalif yapı mağlup oldu. Tepekule, Soğukkuyu ve Onur mahallelerinde çift liste heyecanı yaşandı. 

Çiçek Mahallesi’nde gerçekleşen çift listeli seçimde ilçe yönetimi destekli liste muhalifleri bozguna uğrattı. Beyaz liste 156 oy alırken muhalefet 35 oyda kaldı. Körfez, Tepekule ve 75'inci Yıl mahallelerinde de durum aynıydı. Mevcut yapının desteklediği listeler muhalefeti yendi.

SOĞUKKUYU'DA ZAFER İLÇENİN... SONUÇ: 184-95

Soğukkuyu Mahallesi’nde oluşan çift liste rekabetinde 20 delege için yarışıldı. Mahallede muhalefet mavi listeyle, ilçe ve belediye destekli olduğu belirtilen mevcut yapı beyaz listeyle temsil edildi. Muhalif mavi listede; İl Yönetim Kurulu Üyesi Serpil Yıldırım’ın kardeşi Serkan Yıldırım, Kadın Kolları İl eski Başkanı Özgün Utku’nun kardeşi Özden Utku Yılmaz, Orhan Baddal, Münevver Bayar, Alirıza Durgun, Bektaş Duymaz, Zeynal Karakoç, Erdal Karasu, Ayşe Kaya, Cem Köymen, Atila Mıhcı, Akgül Öksüz, Derya Pozan, Gülcan Sönmez, Celal Söylemez, Türkan Şahin, İsmail Teke, Cemile Tunalı, İlhan Yenikent ve Serdar Yücel yer aldı. Beyaz liste ise; Fırat Can Kaya, Çağla Bayram, İrfan Toprak, Güler Gündüz, Emre Maraz, Dilaver Duransoy, Ali Asker Şengül, Susenber Yıldız, Safiye Atabay, Mustafa Filiz, Gökay Şahan, Erkan Alpkaya, Ayşe Lale Özkan, Ahmet Küçük, Coşkun Yarpınar, Nami Aslanoğlu, Ayten Bozkurt, Serdal Araç, Birsen Kaya ve Selin Hız isimlerinden oluştu. İlçe yönetimi destekli beyaz liste 184 oy alarak ipi göğüsledi. Muhalefetin temsil edildiği mavi liste ise 95 oyda kaldı. 

BAŞKAN ALPER'E EVİNDE ŞOK... DELEGE SEÇİLEMEDİ!

İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in yer aldığı Onur Mahallesi’nde muhalif yapı listesinde bir sürpriz yaşandı. Mevcut yapı karşısındaki listede İlçe Başkanı Alper’e yer verilmedi. Bu durumda Alper’in kendi mahallesinde delege seçilmeme ihtimali bulunuyordu. Gün içinde merak edilen soru cevap buldu. Seçim sonuçlandı. Alper kendi mahallesinde girdiği seçimde yarışı kaybetti. İlçedeki hemen hemen tüm mahallelerde istediği sonucu alan İlçe Başkanı Alper kendi evinde delege seçimini kaybetti. Muhalif yapı kazandı. Mavi liste 248, beyaz liste 247 oy aldı. 

ÇİĞLİ YİNE HAREKETLİYDİ!

Geride kalan ilk haftanın hareketli ilçesi Çiğli'de 4 mahallede sandık kuruldu. Şirintepe, EVKA-6, İnönü ve Cumhuriyet mahallelerinde seçim heyecanı yaşandı. 

ŞİRİNTEPE'DE KIRAN KIRANA REKEBATTE ZAFER 312 OYLA BEYAZ LİSTENİN!

Şirintepe Mahallesi’nde 20 delege için 3 liste yarışıyor. İlçe Yöneticisi Binali Öztürk tarafından desteklendiği öne sürülen kırmızı liste; Barış Okur, Hüseyin Aydın, Muzaffer Yıldırım, Esmanperi Bingöl, Mehmet Avcı gibi isimlerden oluşuyor. Mavi listede; Eren Alagöz, Murat Arslan, Fidan Atalay, Gülüm Aydın, Esmanperi Bozkurt gibi partililer yer aldı. Beyaz listeye ise; Kadim Kızıltepe, Şengül Tekgül Özdemir, Emrah Mayda, Yusuf Çelik gibi isimler yazıldı. Seçim sonuçlandı. Beyaz liste 312 oyla ipi göğüsledi. 

CUMHURİYET'TE DARP İDDİASI!

Çiğli'nin Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleşen seçime darp iddiaları damga vurdu. Aynı zamanda gazeteci olan Ürgen Tepe isimli partili, ilçe yöneticisi Dursun Ali Kazar ve yanındakiler tarafından darp edildiği gerekçesiyle karakola giderek şikayetçi oldu. Tepe bir de darp raporu aldı. Mahalle'de İl Yönetim Kurulu Üyesi Şirin Akgül ve İlçe Yöneticisi Dursun Ali Kazar'ın desteklediği sarı liste sandıktan galibiyetle ayrıldı. 

EVKA 6 Mahallesi'nde İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu tarafından desteklenen mavi liste seçimi kazandı. İnönü Mahallesi'nde ise muhaliflerin yer aldığı beyaz liste 222 oy alarak seçimi kazandı.  

İPTAL EDİLEN BARIŞ'TA KAZANAN İLÇE!

Buca'da Barış Mahallesi'nde bir önceki gün gerçekleşen seçimde yeterli çoğunluğun sağlanamamasından dolayı iptal yoluna gidilmişti. Bugün ise Barış'ta muhalifler liste çıkardı. Seçim sonuçlandı. Mevcut kadro tarafından desteklenen liste muhaliflere karşı 110-78 üstünlük sağlandı.  

YAYLACIK'TAKİ TEK LİSTEDE BAŞKAN PRİŞTİNA VAR

Buca'da Yaylacık Mahallesi'nde uzlaşı gerçekleşti. Yaylacık'ta Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın yazıldığı tek listeyle seçime gidildi.

YILDIZ'DA 3 LİSTE YARIŞTI: KAZANAN MAVİ!

Buca'nın Yıldız Mahallesi’nden ise üç liste sürprizi geldi. İki tarafta da yer bulamayanların bir liste çıkaracağı öne sürüldü. Emine Sermen, Kemal Altun, Mikail Kamacı, Necla Şahin, Mızrap Altay, Eyüp Bayer, Şifa Tok, Sebahat Karaoğlu, Sergül Yıldız, Mehmet Yıldırak, Oğulcay Altunbulak, Okan Çelik, Kıyas Tiktaş, Ertaş Kocalar ve Taner Gül'ün yer aldığı mavi liste ipi göğüsledi. 

İLÇE KAZANDI!

Yenigün Mahallesi’nde de çift liste heyecanı yaşanacak. Burada Hasan Kurt, Sevgi Solak, Güner Kaya ve Baki Aday gibi isimlerin başını çektiği liste seçimi 190 oy alarak kazandı. Muhalifler ise 177 oyda kaldı. 

ADATEPE'DE ZAFER MUHALİFLERİN!

Sonucu merak edilen Adatepe Mahallesi'nde ise muhalifler sandıktan zaferle ayrıldı. Muhalefet 172 oy alırken ilçe yönetimi destekli liste ise 121 oyda kaldı. Buna göre; İlçe Gençlik Kolları Başkanı Haydar Göktepe, Nursel Şen, Nevin Şenyüz, Gülüşah Kalkan gibi isimler delege seçildi.

Gaziler'de ise mavi beyaz rekabetinde gülen taraf ilçe yönetimi destekli beyaz liste oldu. Beyaz liste 67-42 sandıktan galip çıktı.

KONAK’TA TEK LİSTE HAKİMİYETİ!

İzmir’de 113 mahallesiyle en büyük ilçe konumunda olan Konak’ta da hafta sonu mesaisi yaşanacak. 2 dönemdir görevde olan İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın ilçe örgütünde rakipsiz konumda olması mahallelerin hemen hemen hepsinde tek listeli seçimlerin yaşanmasına yol açıyor. Geçtiğimiz kongre süreçlerinde hep en hareketli ve çekişmeli seçimlerin yaşandığı Konak’ta 10 Eylül tarihinde başlayan seçimlerde şu ana kadar herhangi bir muhalif yapıya rastlanmadı. Çift liste çıkacak mahallelerinde bulunduğu fakat bunların çok az sayıda olacağı belirtiliyor. Buna göre Konak’ta gün içinde Fatih, Güngör, Mecidiye ve Turgutreis mahallelerinde seçim yapılacak.  

KONAK'TA ESKİ BAŞKAN KAYBETTİ!

Turgutreis Mahallesi'nde İlçe Kadın Kolları eski Başkanı Filiz Sezer ve muhtarın çıkardığı listelerin yarışacağı belirtildi. Mahalle Muhtarı Celal Artan'ın beyaz listesi Sezer'in listesini mağlup etti. 

KARABAĞLAR VE BORNOVA’DA AZ SAYIDA MAHALLE…

Ayrıca Karabağlar’da Esenlik, Yurtoğlu ve Bahçelievler ve Bornova’da; Egemenlik, EVKA-4, Tuna ve Yıldırım mahallelerinde sandık kurulacak.

MERAKLA BEKLENEN MAHALLEDE ZAFER MAVİ LİSTENİN!

Bornova’nın EVKA 4 Mahallesi’nde çift liste rekabeti yaşandı. İlçe Yöneticisi Kubilay Kaysal’ın çıkardığı öne sürülen beyaz liste ile belediyeye yakın olduğu öne sürülen mavi liste 16 delege için yarıştı.

Erbay Kara, Mert Uzar, Emek Akaşlı, Mustafa Günaydın, Yaşar Tekin, Sevgi Önal, Süleyman Ferah, Üstün Mete, Hanife Çetinkaya, Mehmet Kaygısız, Gökhan Sağlam, Müslüm Kara, Gülüzar Aytaç, Volkan Çam, Melek Şentürk, Nuri Kargız’ın yer aldığı liste ile Ebru Kaysal, Savaş Güvenç, Sadık Topal, Ender Öztürk, Belgin Akbaş, Yasin Gürkan, Mehmet Özpehlivan, Ali Zorlu, Yüksel Karsu, Osman Yılmaz, Muhsin Karaoğlu, Neziha Şenocak, Şadiye İlgün, Ayşe Sorhan, Murat İpek ve Yasemin Kızan’ın yazıldığı liste seçim heyecanı yaşadı. Sonuçlar belli oldu. Mavi liste 189 beyaz liste 160 oy aldı.

BAŞKAN KÜRÜM LİSTEDE YOK!

Karabağlar'da Bahçelievler Mahallesi'nde tek liste çıktı. Karabağlar Belediyesi eski Başkanı Sıtkı Kürüm delege listesinde yer almadı. Yurtoğlu Mahallesi’nde meclis üyesi Bülent Sözüpek’in çıkardığı liste ve karşı liste yarışıyor. Esenlik Mahallesi’nde tek listeli bir seçim yaşanıyor. Çengiz Cansiz, Hanize Uysal, Arife Güler Burğucu, Ahmet Küçükefe, Cemil Boz, Adnan Çolakoğlu, Serap Tak, Şafak Yapıcı ve Hazar Şahin Esenlik Mahallesi’nde çıkan tek listede yer aldı ve delege seçildi.

YURTOĞLU'NDA MUHALEFET YENİLDİ!

Yurtoğlu Mahallesi'nde Hakan Arda, Serdal Yoldaş, Duygu Ada, Sebahattin Güzlük gibi isimlerin yer aldığı belediye ve ilçe destekli kırmızı liste 189, Sözüpek’in başını çektiği beyaz liste 136 oy aldı. Burada muhalefet kaybetti. 

NARLIDERE’DE ERTELENEN MAHALLE'DE 430 OYLA SEÇİM TAMAMLANDI!

Öte yandan tüm mahallelerini bir günde bitirmeyi planlayan Narlıdere İlçe Örgütü, Çatalkaya Mahallesinde beklemediği bir sürprizle karşılaştı. İl Yöneticisi Ednan Arslan’ın mahallesi Çatalkaya’da 1 oy farkla çoğunluk sağlanamadığı için seçim gerçekleşemedi. Ertelenen seçime tek listeyle gidildi. İl Başkan Yardımcısı Ednan Arslan, meclis üyesi Asker Güneş, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Dolunay Bayer gibi isimler 403 geçerli oyla delege seçildi.

 
Mehmet Karabel yazdı... 'Kuzuların sessizliği...'
 
CHP Karşıyaka'da eski başkandan açıklama: Kimi destekleyecek?
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bucalı 18 Eylül 2017 Pazartesi 10:18

Buca Atatürk mahallesi yer almıyor yazıda neden yazıyorum bunu muhtarından belediyesine ve ilçe yöneticilerine karşı başaran 13 kişilik bir ekip var ve bu ekibin burada yer alması gerekiyor sanırım. Teşekkürler

Yorumu oyla      12      5  
Yoldaş 17 Eylül 2017 Pazar 19:46

Biz bu işi anlımızın teriyle aldık ne ilçe nede belediyeden destek almadık.

Yorumu oyla      11      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yıldırım: Ülkemiz için ulusal bir güvenlik meselesi
Başbakan Yıldırım "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin düzenlemeyi planladığı ...
Baykal'a İzmir ilgisi
Aydın’ın Söke İlçesi’nde bir düğüne gelen CHP eski Genel Başkan Deniz ...
İzmir'in o ilçesinde sandık kavgası! Başkan'dan üyeye tokat!
Bayraklı’da delege seçimlerinde CHP İlçe Başkanı Cemalettin Alper parti ...
 
Fatih YAPAR yazdı... Erdoğan'ın sözleri kimlere?
Fatih YAPAR yazdı... Erdoğan'ın sözleri kimlere?
MHP İzmir'in ağır topu istifa mı etti? Açıklama geldi!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkan Yardımcısı Sayit Şanlı’nın ...
Balbay'dan TEOG çıkışı: Eğitim tam bir yazboz tahtası oldu!
CHP'li Balbay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'in 'TEOG kaldırılacak' açıklamasına, ...
 
'Gizli bir el AK Parti'den adaleti çalıyor'
Eski Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcılarından Bülent Arınç’ın danışmanı ...
AK Partili Arslan, Piriştina'ya yüklendi: Başbakan'ı bırak, Buca'ya bak!
AK Parti Buca İlçe Başkanı Mustafa Arslan, "Buca Belediye Başkanı, Türkiye ...
CHP İzmir'de delege seçimi heyecanı: 7 ilçede sonuçlar belli oldu!
Kurultay takvimi işlerken 10 Eylül tarihinde başlayan mahalle delege seçimlerine ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva