HABERLER>POLİTİKA
16 Eylül 2017 Cumartesi - 08:45

CHP İzmir'de delege seçimi heyecanı: 7 ilçede sonuçlar belli oldu!

Kurultay takvimi işlerken 10 Eylül tarihinde başlayan mahalle delege seçimlerine ikinci hafta da devam edildi. Binlerce partili mahallelerindeki delegasyonu oluşturmak için gün boyunca sandık başına gitti. Böylece ikinci haftanın ilk günü sonunda tablo oluştu.

CHP İzmir de delege seçimi heyecanı: 7 ilçede sonuçlar belli oldu!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 10 Eylül’de start alan mahalle delege seçimleri ikinci haftasında da devam ediyor.

Hafta içi de küçük mahallelerde üyeler mahalle delegasyonu için sandık başına giderken örgüt en yoğun mesaiyi hafta sonları veriyor.

İlk haftanın geride kalmasıyla birlikte metropoldeki ilçelerde bazı mahallelerde önemli gelişmeler yaşanmıştı.

Örgüt ilerleyen süreçte de birçok sürprize hazırlıklı durumda… Gözler gün içinde gerçekleşecek bazı mahalle delege seçimlerine çevrildi.

Buna göre sabah saatlerinde bazı mahallelerde seçim start aldı. Kentte tek listeyle gerçekleşen delegasyon yapılarından bazıları kendini belli etmeye başladı. Çekişmenin olduğu ve çift liste rekabetinin yaşandığı mahallelerde ise sandığın kapanması beklenecek. 

KOCAOĞLU VE UYAR'IN MAHALLESİNDE TEK LİSTE
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın ikamet ettiği Altıntaş Mahallesi'nde sandık kuruldu. Tek liste ile seçime gidilen Altıntaş Mahallesi'nde 14 delege için oy kullanıldı.

BUCA'DA 4 MAHALLEDE SEÇİM MESAİSİ VAR!

Buca’da 4 mahallede delegasyon yapısı oluşturuluyor. Barış Mahallesi'nde tek listeyle seçime gidilirken Vali Rahmi Bey, Buca Koop ve Karanfil mahallelerinde ise çift liste heyecanı yaşandı. 

Barış'ta yeterli çoğunluk yok... Seçim iptal!

Barış Mahallesi’nde tek listeyle seçime gidildi. Buna göre mahallede 17 isim belirlendi. Listedeki partililer arasında Berivan Yeşilbaş, Burcu Uğraş, Canan Aydemir Özkara, Derviş Benk, Elbey Sinan, Ergün Aydın, Gülsüm Karaçaylaklı, Harun Düşenkalkan, Mustafa Keçkin, Nevzat Koç, Recep Aktaş, Suat Çeken, Şehmus Gezici, Şengül Süzen, Tekin Tanyeri, Yusuf Güzel ve Zeki Çelik yer aldı. Fakat yeterli çoğunluk sağlanamadığı için seçim iptal edildi. 

Buca Koop'ta muhalefet kaybetti!

Buca Koop Mahallesi’nde ise çift liste heyecanı yaşanıyor. Canan Sağlamkaya, Evrim Ekinci, Melek Cirikciel, Yağmur Topçu, Gülizar Vizik gibi partililerin başını çektiği mavi liste ile, Ali Hıdır Uludağ, Hüseyin Ateş, Burhan Orallı, Devrim Yalçın, Habibe Türk gibi isimlerin başını çektiği kırmızı liste 17 delege için yarıştı. Seçimin sonucunda ilçe yönetimi destekli kırmızı liste 225, muhalif mavi liste ise 183 oy aldı. 

Vali Rami Bey'de mavi liste 101 oyla galip geldi!

Vali Rahmi Bey Mahallesi’nde de 12 delege için çift liste rekabeti yaşanıyor. Muhalif yapıdan oluşan beyaz listede; Hicran Ada, Binnur Ekici, Pervin Senem, İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU İnsan Kaynakları Daire Başkanı Saffet Özdemir'in eşi Büyükşehir Meclis Üyesi Sabriye Özdemir, Özge Gürbüz, Mustafa Ateş, Hakan Dedebal gibi partililer yer aldı. İlçe Yönetimi destekli mavi listeye ise; Kazım Çırak, Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşfak Yurdanur, Zaim Karabiber, İzmir Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcüsü Deniz Yücel, Haydar Karakoyun gibi isimler yazıldı. Seçim sonuçlandı. Mavi liste 101 beyaz liste ise 91 oy aldı. 

Karanfil'de mavi kazandı!

Karanfil Mahallesi'nde ilçe yönetimi tarafından desteklendiği iddia edilen mavi listede; Nesrin Kandemir, Ebru Keleş, Kürşat Kaygısız, Ramazan Selçuk ve Fevzi Kaya yer aldı. Muhalif beyaz listeye ise; Dursun Ali Ustabaş, Ethem Gürbüz, Zeyni Doğan, Cenk Unayağyol ve Çiğdem Kın yazıldı. Seçimi mavi liste 67-16 kazandı. 

ÜÇKUYULAR’DA MUHALİF BEYAZLAR 104 OYLA SEÇİMİ KAZANDI!

Karabağlar’da dikkatle yürütülen ve sonucu merakla beklenen delege seçimi Üçkuyular Mahallesi’nde gerçekleşiyor. Çift liste rekabetinin yaşandığı delege seçiminde salonda zaman zaman kısa süreli gerginliklerin yaşandığı öğrenildi. Gerçekleşen seçimin gözetmenliğini İl Yöneticisi Utku Gümrükçü yapıyor.

Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız tarafından desteklendiği öne sürülen kırmızı listede; Şevkiye Akkuş, Gökhan Kurt, Basri Gülaslan, Bülent Şençiftçi, Basri Çavuşoğlu, Zeynep Sarıkeçe, Cuma Şahin, Elif Sağdıç, Onur Utkan İlçi, Gülşen Dindaroğlu, Yüksel Özakaydın, İstemihan çelik, Hayati Yılmaz, İsmail Şahbaz ve Nurat Balkesen yer alırken muhalif kanadın beyaz listesinde ise; Selçuk Uğur Dölen, Ayşe Dereliler, Emel Tangobay, Zevzi özelli, Arzu Darik, Yasemin Can, Aynur Gerçek, Hatice Hür, Atilla Soylu, Muray Aydın, Turgay özgör, Eren Atılgan, Emine Dudu Çobanoğlu, Mehmet Darca ve Şerafettin Demirlek yer aldı. Seçim sonuçlandı. Muhalefet blokunun yer aldığı beyaz liste 104, mevcut kadronun kırmızı listesi 66 oy aldı. 

Ayrıca Karabağlar'ın Bahar, Yüzbaşı Şerafettin, Metin Oktay, Abdi İpekçi ve Sarıyer mahallelerinde de seçim heyecanı yaşandı. 

KONAK'TA BAŞAK HAKİMİYETİ!

İzmir'in kalbi Konak'ta her kongre süreci hareketli geçerken bu dönemde İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak'ın hakimiyeti dikkat çekiyor. İlçe Başkanı 113 mahalleli ilçede hemen hemen her noktada rakipsiz konumda bulunuyor. Barbaros, Ege, Güney, Halkapınar, Hilal ve Yenişehir mahallelerinde tek listeli seçimler gerçekleşti. 

NARLIDERE TÜM MAHALLELERDE TEK LİSTE!

2’inci İnönü, Altıevler, Atatürk, Çamtepe, Çatalkaya, Huzur, Ilıca, Liman Reis, Narlı, Sahil Evleri, Yenikale. Narlıdere’de toplam 11 mahallede bir gün içinde başlayan ve sonlanan seçimlerle delegasyon yapısı oluşturulacak. Gün içinde ortaya boykot iddiaları atılan ilçede saat 11:00 itibariyle başlayan seçimlerin devam ettiği öğrenildi. Narlıdere’de sandıkta tüm mahallelerde tek liste oluştuğu belirtildi.

Sadece Çatalkaya'da yeterli çoğunluk sağlanamadı!

İl Yöneticisi Ednan Arslan'ın mahallesi olan Çatalkaya'da sadece 1 oy farkla çoğunluk sağlanamadı. Diğer tüm mahalleler tek listeli seçimini gerçekleştirdi. Çatalkaya Mahallesi'nde 17 Eylül Pazar (Yarın) aynı yer ve saatte delege sandığı tekrar kurulacak.    

BORNOVA'DA 3 MAHALLEDE SANDIK KURULDU

Bornova’da gün içinde 3 mahallede gerçekleşecek mahalle seçimleri saat 15:00 itibariyle start aldı.İlçede Karacaoğlan, Naldöken ve Serintepe mahallelerinde sandık mesaisi yaşandı.

Naldöken'de beyaz liste beyaz listeye karşı!

Naldöken’de 7 delege için çift liste yarışıyor. İki listenin rengi de beyaz... Sabriye Maçık, Aysel Savcı, Mürsel Otçu, Haydar Aslan, Müslüm Şahin, Durali Çetin ve Ahmet Gümüşay’ın yer aldığı liste ile Zarife Gümüş, Hacı Hanım Bektaş, Kemal Yurdakul, Nesrin Görücü, Aydın Sığın, Eyüp Gülperi ve Muzaffer Özbek’in yazıldığı listenin rekabeti yaşanıyor. İlçe Başkanı Nevzat Kavalar’ın Naldöken’de uzlaşı yapmak istediği fakat çift liste eğilimi olduğu için buraya tarafsız yaklaştığı öne sürüldü. Gümüş, Bektaş, Yurdakul, Görücü, Sığın, Gülperi ve Özbek’in yer aldığı listenin favori olduğu belirtildi.

Serintepe'de tek liste...

Tek listeyle seçime gidilen Serintepe Mahallesi'nde Bornova Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Poyraz, Cemal Şener, Kader Kocaman, Burcu Civan, İsmail Avcı ve Alişan Han delege seçildi. 

BAYRAKLI'DA ADALET VE EMEK'TE MUHALİFLER KAYBETTİ!

Bayraklı’da tek liste beklenen Adalet Mahallesi’nde son anda sürpriz yaşandı. Muhalefetin liste çıkarma kararı alması üzerine Adalet Mahallesi’nde de çift liste heyecanı geride kaldı. 

Alpaslan Mahallesi’nde 9 delege için tek listeyle sandığa gidildi. Katılımın yeterli oranda sağlandığı öğrenilen seçimde listede; Pınar Yılmaz, Volkan Uykur, Sezgin Aslan, Şehriban Bakır, Melek Akkuş, Murat Koska, Yıldıray Doğru, Lütfi Topal ve Cemil Ünsal isimleri yer aldı.

Bayraklı ve Gümüşpala mahallelerinde tek, Emek Mahallesi’nde çift listeli seçim gerçekleşti. 

Emek ve Adalet mahallelerinde mevcut İlçe Başkanı Cemalettin Alper'in desteklediği iddia edilen listeler kazandı. Adalet Mahallesi'nde beyaz liste 130-90 galip gelirken, Emek Mahallesi'nde ise muhalifler 178-146 mağlup oldu. Emek Mahallesi'nde İlçe Başkanı Alper'in bir partiliye tokat attığının iddia edilmesi ve sonrasında yaşanan gerginliğin sonuca yansıdığı öne sürüldü. Muhalif kanat seçimler için şikayete hazırlanıyor. 

 
Konak tramvay çalışmasında korkutan kaza!
 
Kim Jong-un meydan okudu: Devam edeceğiz
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cesamin ÖZKAN 22 Eylül 2017 Cuma 13:52

Dejenere olmuş CHP İl yönetimi, başta Aziz Kocaoğlu olmak üzere yine dejenere olmuş belediye başkanlarının cirit attığı bir ortamda seçilmiş olacak delegelerin belirleyeceği Paris yönetimi CHP nin ve halkın yönettiği yapılar olmayacaktır. Son derece profili düşük bu kişiler asla İzmirden yana Halktan yana ve Türkiyeden yana iş tutamazlar. Ancak AKP ile birlikte bu benzer ruhlu CHP içerisindeki yapıda birlikte siyasi mezarlığa gömüleceklerdir.Türkiye ulus devlet olma niteliği bu tabloyu mutlaka gerçekleştirmis olacaktır. Ülkenin bekası burada saklıdır.

Yorumu oyla      11      5  
Hakkı 16 Eylül 2017 Cumartesi 22:54

Genel başkan adalet için yollara düşüyor bayraklıda Hasan Karabağ birkaç deleğe için belediye çalışanlarını belediye araçlarıyla izine çıkararak mahallelerde partiliyi partiliye düşürüyor. Bayraklının tek adamı.

Yorumu oyla      11      5  
Mehmet turk 16 Eylül 2017 Cumartesi 20:22

Emek deki delege secimlerinde mevcut yonetimden baskanlar tehditler savurunca ne beklersin ustune ustuk ilce baskani uyeyi tokatlayinca sonuc normal partinin ekseni iyicene kaymaya baslamis hdp yakislasmasi kendini gostermeye baslamis partim nereye gidiyoooor uzuldum

Yorumu oyla      11      6  
Ali Rifat Koç 16 Eylül 2017 Cumartesi 11:33

Siyasi partilerde ve demokratik kitle örgütlerinde delege seçimi sadece o örgütlerle ilintilendirilmesi eksik olur. Demokrasi, aşağıdan ve kenarlardan filizlenerek yukarıya ve merkeze doğru gelişir. Ülke demokrasisinin gelişme aşamasında mahalle delege seçimleri demokrasi açısından çok ama çok önemlidir. Bu alanlara müdehale ederek demokratik bir seçimin yapılmasını engelleme anlayışları illaki benim adamlarım veya bana güç taşıyacak kişilerin delege olmasını istemek hem örgüt içi demokrasisinin hemde ülke demokrasisinin gelişmesini engelleme girişimidir.

Yorumu oyla      12      5  
TC Erol DURUKAN 16 Eylül 2017 Cumartesi 09:09

ADALET YÜRÜYÜŞÜ KURULTAYI YAPANLAR ADALETSİZ DELEGE SEÇİMİ YAPIYORLAR...

Yorumu oyla      15      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan-Trump görüşmesi için tarih belli oldu
Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald ...
ADD'den referandum tepkisi
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çeşme Şubesi Başkanı Veysel Ayhan, Irak'ta ...
Türkiye'den Kuzey Kore'ye kınama
Dışişleri Bakanlığı, balistik füze denemesi yapan Kuzey Kore'yi güçlü şekilde kınadı
 
CHP'nin delege seçiminde kavga: 2 yaralı
Denizli'de, CHP Merkezefendi ilçe delege seçimlerinde yumruklu kavga çıktı.
Başbakan Yıldırım'dan cenaze açıklaması
Cuma namazının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan ...
MHP'den zehir zemberek açıklama!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "Şimdiye kadar Genel Merkezimizin ...
 
CHP'den bir yürüyüş daha: Bu kez...
Ankara-İstanbul arasında Adalet Yürüyüşü gerçekleştiren ve Çanakkale'de ...
AK Partili Kaya o eleştirilere yanıt verdi: Kocaoğlu gökkuşağı gibi
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TRT Kent Radyo'nun canlı ...
Sürekli 'şehir hastaneleri ücretli olacak' iddialarına yanıt verdi
Şehir hastanelerinin ücretli olacağı söylentisine yanıt veren Sürekli, ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva