HABERLER>POLİTİKA
30 Aralık 2017 Cumartesi - 13:27

CHP İzmir’de Karataş 6’ıncı dönem için kolları sıvadı: 30 ilçeyi alamazsam…

Partide geçmiş dönemlerde toplam 5 kez il başkanlığı görevini yürüten Kemal Karataş, il kongresine sayılı günler kala adaylığını ilan etti. Karataş, “2019’da 30 ilçeyi almazsam örgütümü toplarım. Devam et derlerse ederim, bırak derlerse bırakırım. Hiçbir koltuğa yapışacak insan değilim” dedi.  

CHP İzmir’de Karataş 6’ıncı dönem için kolları sıvadı: 30 ilçeyi alamazsam…

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü 7 Ocak'taki kongreye kilitlendi. Seçime sayılı günler kala partide hareketlilik had safhaya ulaştı.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde CHP Grup Sözcülüğü görevini yürütürken istifa ederek il başkanlığına adaylığını açıklayan Deniz Yücel'in ardından İl eski Başkanı Kemal Karataş'tan hamle geldi.

İl Yöneticisi Alper Yücel ve bir kısım partilinin katıldığı il binasındaki toplantıda konuşan Karataş 7 Ocak'taki kongre için 'ben de varım' diyerek yarışacağını ilan etti.

Geçmiş dönemde 5 kez il başkanlığı yapan ve 6’ncı dönem için kolları sıvayan Karataş aday olma gerekçelerini sıralarken yaşanan süreci değerlendirdi.

BENİM DÖNEMLERİM BAŞARILARLA DOLUDUR!
Karataş şunları söyledi: 

"Önümüzde önemli seçimler var. 2019’a giderken ya Mustafa Kemal Atatürk’ün kuruduğu çağdaş, laik, Türkiye Cumhuriyeti ortadan kaldırılacak ya Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’sinin kafasında gerici iktidar Türkiye’de iktidar olacak. Bir rejim değişikliği öneriliyor Türk insanına. Yarın yapılacak yılbaşı kutlamalarına bile getirilen yasaklar bunun en açık ve net örneğidir. Böyle bir dönemde Türkiye 2019’da belki de 2018’de erken seçimde rejim değişikliği ile karşı karşıya. Böyle bir dönemde CHP İzmir İl Başkanlığına 7 Ocak’ta yapılacak kongrede adaylığımı koyuyorum. Ülke kabusa doğru ilerliyor. Bu duruma kimsenin seyirci kalamaz. Buna kaygısız bakmak, korkuyla, şüpheyle bakmak, bana ne demek hiçbirimizin hakkı değil. Böyle bir dönemde CHP İzmir’de yeniden daha iyi sonuçlar alabilmek ve AKP’nin İzmir’i ele geçirme projelerine son vermek için il başkanlığına aday oluyorum. Ben bu partide çok uzun yıllar görev yaptım. O dönemler hep başarılarla doludur. Hiç biri tesadüf değildi.

30 İLÇEYİ ALMIŞTIK
1987’de de siyasi yasakların kaldırılması için referandum yapılmıştı. O dönem il başkanıydım. SHP’de öyle bir referandum çalışmasını inanmış insanlarla yürüttüm ki, İzmir’de sadece ve sadece, tüm Türkiye’de hayır çıkmasına rağmen, İzmir’den 70 bin farkla siyasi yasakları kaldıran bir il başkanıydım. Bu bir tesadüf değildi. 89 yerel seçimleri yapıldı, orada da il başkanıydım. O dönem de bir tek Tire hariç, tüm ilçelerde belediye başkanlıklılarını kazanan bir il başkanıydım. Bunu elbette ki örgütümdeki çalışmalarla yaptım ve kazandım. 2009’da da tüm belediyeleri, 30 ilçeyi alacağım diyen bir il başkanıydım. Kimse inanmamıştı. Büyükşehir belediye başkanı bile inanmamıştı. Ama yaptığım çalışmalarla, toplumla kurduğum diyalogla, halkla yaşadığım siyasi mücadele sonunda 30 ilçeyi almıştık. Seçim yanlışı nedeniyle Bayındır’ı kaybettik. Şimdi 2019’a CHP’yi hazırlamak istiyorum. İnanmış insanlarla bu. Toplumda yeniden CHP’nin daha güvenilir ve inanılır desteklenir bir parti konumuna getirmeye ant içtim.

BENDEN SONRA 8 İLÇEYİ KAYBETTİK
Benden sonraki dönemde 8 belediye kaybettik. Şimdi o 8 belediyeyi tekrar almaya kararlıyım. Ben tombala çekmiyorum çalışmayı vaat ediyorum. Çalışan insanlar toplumla bağ kuran insanlar kazanırlar. İzmir halkı hep CHP’nin yanında olmuştur. Hep desteklemiştir. Ama bunun rahatlığı ve tembelliği içinde olmayan bir örgüt kurmak istiyorum. CHP’ye kerhen oy veriyorum demeyen bir halk yaratmak istiyorum. 2019’da 30 ilçeyi almazsam beni seçen 650 delegeyi, milletvekillerini toplarım güvenoyuna başvururum. Devam et derlerse, devam ederim, bırak derlerse bırakırım. Hiçbir koltuğa yapışacak insan değilim ben.

İLÇE BAŞKANLARI KOMİTE KURDU, DOĞRU BİR SÜREÇ
Adaylığıma ilişkin Aziz Kocaoğlu ile görüşmedim.  Bu görevi yapmış son derece kurallara bağlı parti tüzüğüne bağlı yönetmeliklere bağlı biriyim saygı duyarım. Her biri iyi niyetli katkı koymaya çözmeye yönelik adımlar atmış olabilirler. Ama yanlış adımlardı. Keşke bunu tüzüğün uygun hükümlerine göre il başkanlığına bıraksaydı. Kongreyi yeni döneme mevcut il başkanı ve yönetimindeki insanlar yürütürler. Adaylara bu koşulları sağlarlar. Bu süreci iyi kullanmak gerekir.  Neden dün arkadaşımız saraydan eline tutturulan metinle gelip adaylığını açıkladı? CHP entrikalar partisi değildir. Olmamalı. Süreci il başkanlığı yürütmeliydi. Partinin vicdanı ve zihni var.  İlçe başkanları bir araya gelip Torbalı’da toplantı düzenlediler. Belediyeyi kazanmadığımız bir ilçede yapıldı. Demek ki bir yerde gölge ve kuşku kaygısı var. Belediye olmayan bir ilçe birkaç ilçe başkanı organizasyonu ile düzenlendi. Sonra aralarında kurdukları komite yürütüyor. Bu doğru bir süreçtir"

- CHP'NİN '2 NUMARASI' YÜCEL'İN ADAYLIĞI İÇİN KONUŞTU: ÖRGÜT RAHATSIZ!

- BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN NET MESAJ: ADAYI DEĞİL, PROFİLİ BELİRLEDİM

- YÜKSEL'DEN ÇARPICI SÖZLER: KOCAOĞLU'NUN ADAYI İÇİN NE DEDİ?

- CHP İZMİR'DE İLK RESMİ ADAYLIK İLANI... YÜCEL: UZLAŞI ADAYIYIM!

 
Gerginlik çıktı... Altay'ın maçı yarıda kaldı!
 
Büyükşehir'in yol hamlesi devam ediyor
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Torbalı 31 Aralık 2017 Pazar 07:23

Azizin gitmesi lazım.izmire yakışmıyor

Yorumu oyla      13      8  
Hakan Tartan 30 Aralık 2017 Cumartesi 22:49

Kemal Başkanım, İzmir'e yaptığınız iyilikleri unutmuyor, sizi yeniden partimizin başında görmek istiyoruz.

Yorumu oyla      11      7  
şero 30 Aralık 2017 Cumartesi 21:57

aslında hem aziz beyin, hem de kemal beyin toruna bakması gerekir. Ancak ikisi de yerel yönetimlerden sorumlu Seyyit TORUNA bakıyor. acaba ileride hangimizi belediyeye atar diye...

Yorumu oyla      11      5  
bayraklılı 30 Aralık 2017 Cumartesi 18:51

Ah ah Kemal Başkan, çok dertliyiz.Bir kağıt da Bayraklı belediye sarayından birisinin eline tutuşturuldu. Sen ilçe başkanı olacaksın dediler. Her türlü hilelere başvuruldu, belediye işçilerinin delege olması sağlandı. Daha sonra liyakat ayaklar altına alınarak birisini ilçe başkanı yaptılar.

Yorumu oyla      12      5  
Genç 30 Aralık 2017 Cumartesi 18:18

Deniz iyi cocuk yeter 5 donem yapmissin zaten bana sorsan 2 donem bile cok. Git Denizi destekle.

Yorumu oyla      20      6  
Nazlı akan 30 Aralık 2017 Cumartesi 18:03

Kemal Karataş''ı tüm örgüt destekliyor

Yorumu oyla      12      12  
GAZİEMİRLİ 30 Aralık 2017 Cumartesi 17:52

Kemal Karataş, daha önce açıkladığı, tartışma yaratan Konak’ı Kızıl Meydan’a Alsancak’ı Monaco’ya, Bayraklı’yı Lizbon’a, Yeşildere’yi de San Antonio’ya benzetme projelerine bir yenisini ekledi. O da yine il başkanlığı adaylığı.! Ya git allah aşkına otur evinde bunca genç varken sanamı kaldı bu yerler.....

Yorumu oyla      20      6  
semih 30 Aralık 2017 Cumartesi 14:17

Helal sana başkanım. Arkandayız. İzmir piyon değil il başkanı istiyor

Yorumu oyla      12      12  
volkan nicolas 30 Aralık 2017 Cumartesi 14:15

ya dede kac yaşındasın bu neyin azmi ya biz aziz den kurtulmaya calisiyoz sen napiyon git torun sev bu akp nin basimiza bela olmasi sebebi CHP deki sizin gibi dinazorlar tecrübeni paylas tamam danismanlik yap biktik artık sizden

Yorumu oyla      20      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan 2019 mesajları: İzmir'i örnek gösterdi... Resti çekti!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2019 yerel seçimleri ile ilgili ...
Cumhurbaşkanı adaylarının açıklanmasını istediler
Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi Başkanı Metin Öney, partilerin ...
Erdoğan'dan ABD ve İsrail'e uyarı!
ABD'nin Chicago kentinde devam eden Amerikalı Müslüman çatı kuruluşlarının ...
 
CHP'nin '2 numarası' Yücel'in adaylığı için konuştu: Örgüt rahatsız!
Başkan Kocaoğlu'nun Yücel'i işaret etmesi ve sonrasında gelen açıklama ...
CHP İzmir'de il başkanlığına sürpriz aday!
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Urla Belediyesi Meclis Üyesi Aytül Tokgözlü, ...
Fatih YAPAR yazdı... Başkanın zor sınavı
Fatih YAPAR yazdı... Başkanın zor sınavı
 
AK Parti'den Abdullah Gül'e yanıt geldi!
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal MKYK toplantısının ardından açıklamalarda ...
CHP İzmir'in gençlerinde kongreye bir kala flaş gelişme: 4 adaydan 2 adaya düştü!
İl Gençlik Kolları kongresinde Uyan ve Altanhan'ın yarışacağı öğrenildi. ...
CHP İzmir'de ilk resmi adaylık ilanı... Yücel: Uzlaşı adayıyım!
Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel, il kongresinde ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva