HABERLER>POLİTİKA
29 Aralık 2017 Cuma - 21:50

CHP'nin '2 numarası' Yücel'in adaylığı için konuştu: Örgüt rahatsız!

Başkan Kocaoğlu'nun Yücel'i işaret etmesi ve sonrasında gelen açıklama için konuşan Genel Sekreter Sındır, "Trajikomik bir süreç bu. Asla kabul edilebilir değil. Örgüt şu an bir rahatsızlık içinde.İzmir bu süreci geçmişte bu denli yaşamadı. Bu yöntem dayatmacı bir yöntem" dedi.

CHP nin  2 numarası  Yücel in adaylığı için konuştu: Örgüt rahatsız!

Mehmet İŞLER/ EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Örgütü 7 Ocak'taki kongreye kilitlendi. Süreçte il başkan adaylığı noktasında kulislere çok sayıda isim ortaya atılırken kimseden adaylık ilanı gelmemesi belirsizlik yaratıyordu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ilçe başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarıyla gerçekleştirdiği temasların ardından yaşanan gelişmeyle ilk resmi adaylık açıklaması Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel'den geldi. 

Yücel'in adaylığına örgütün bir kısmından tepki geldi. Yücel'i tecrübesiz ve Başkan Kocaoğlu'nun örgüte dayatması olarak nitelendiren partililerin kazan kaldırması kulislere yansıdı.  Genel Sekreter ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır gelinen durumu değerlendirdi. 

ÇABASINA SAYGI DUYARIM AMA YÖNTEMİ YANLIŞ!
Başkan Kocaoğlu'nun yöntemini doğru bulmadığını ifade eden Sındır, "İzmir'de şu an örgüt infialde. Aziz Bey'in kavga gürültü olmasın çabasına saygı duyarım. Ama yöntemi yanlış buluyorum. Uzlaşı aday diye bir şeyi tanım olarak yanlış buluyorum. Daha önce bunu defalarca söyledim. CHP'liler zaten ideolojisiyle, değerleriyle, ilkeleriyle, parti programımızla ülkenin içinde bulunduğu siyasi iklimi düzeltmek adına zaten uzlaşı içindeyiz. Aday uzlaşısı demek doğru değil. Uzlaşmak demek birden fazla özgür iradesiyle ortaya çıkmış adayların birisinde yoğunlaşmaktır" dedi.  

NE GÖRÜŞÜLMÜŞ, NE GÖRÜŞ ALINMIŞ!
"İlçe başkanlarının tamamıyla ve milletvekilleriyle devamlı görüşüyorum. Düzenli bir diyaloğum var" diyen Genel Sekreter Sındır, "Belediye başkanlarımızın birkaçıyla görüştüm. Onların zaten işi başından aşkın. İktidarın zulmüyle karşı karşıya. Kongreler sürecinde onları bu konuda rahatsız etmek istemem. Örgüt dediğimiz şey, ilçe başkanları ve onların arkasında duran delegasyon ve üyelerin tamamıdır. Ön seçimle gelsin gelmesin milletvekillerimizdir. Ben bunlarla konuştum. Deniz Yücel hakkında kimseyle ne görüşülmüş, ne görüş alınmış" açıklamasında bulundu. 

ÖRGÜT ŞU AN RAHATSIZLIK İÇİNDE!
Adaylığını ilan eden Yücel özelinde konuşmadığını ve ilkesel bir tavır sergilediğini vurgulayan Sındır, "Deniz Yücel kardeşimiz genç bir kardeşimiz. Büyükşehir Belediyesi meclis üyemiz. Saygı duyarım. Onun nitelikleri, siyasi birikimleri üzerinde bir şey söylemem doğru olmaz. Kendisine inanmışsa herkes gibi çıkar aday olur. Bu hakkı kullanır. Bu hakkı kullanması için de her şeyimi veririm. Aday olmak haktır ve bunun önünde durulması doğru bir şey değil. Deniz Yücel ismi üzerinden konuşmuyorum ama Aziz Bey'in yöntemini doğru bulmadığımı söylüyorum. Bu demokratik bir yöntem değil, dayatmacı bir yöntem. Örgüt tarafından kabul edilmemiş bir yöntem. Örgüt şu an bir rahatsızlık içinde. Beni arayan sayısız partililerimiz ve parti büyüklerimiz var. Bu nasıl olur diyen var. İzmir bu süreci geçmişte bu denli yaşamadı. Deniz Yücel uzlaşı adayıyım, kendi irademle çıktım dedi ama Aziz Bey dünden herkesi arayarak budur dedi. Bir anda aday oldu. Olabilir. Tekrar söylüyorum. Saygı duyarım ve olmalıdır. İstiyorsa, ben yaparım diyorsa adayım diyebilmelidir. Diyemiyorsa başkaları üzerinden bir baskı hissederek kendini ortaya koyamıyorsa zaten orada demokrasiden söz edilemez. Ben de onun önünde engel olurum" diye konuştu. 

TRAJİKOMİK BİR SÜREÇ OLDU!
Süreç hakkında eleştirilerini sıralayan Sındır, "Bize düşen görev, başta ilçe başkanlarımız, il yönetimimiz, milletvekillerimiz, MYK üyelerimiz, ben genel sekreter olarak, Aziz Bey, çeşitli belediye başkanlarımız bir vesayet kurmamalıdır aday olmak isteyenlerin üzerinde. Partide şöyle bir geçmişim, deneyimim var, örgütü şuradan şuraya taşırım, düşüncelerim şunlardır diyen herkes aday olmalı. Biz günlerdir isim tartışıyoruz düşünce ve fikir tartışıldı mı? Partiyi hangi yöntemle nereye taşıyacağız? Bunlar tartışıldı mı? Aziz Bey'in uzlaşı aday diyerek herkesi arayarak dayattığı kardeşimiz günler öncesinden çıksaydı  düşünceleriyle, herkes bunun üzerinde doğru tercih diyerek irade ortaya koysaydı anlardım. Yahu düşünce ortaya konulmuyor. Fikir tartışılmıyor. İzmir'de partiyi nereye taşıyacağız? Ülke elden gidiyor. Buna yönelik ne yapılacak? İzmir'de ne yapılacak? İzmir'in siyasi iklimi değişiyor. Bir İyi Parti çıkmış, AKP bütün güçleriyle, topu tüfeğiyle İzmir'e yükleniyor, hallaç pamuğu gibi atma derdinde, belediyelerimizin üzerinde baskı var. Tüm bu sorunlar içinde tavır koymak gerekirken aday şu olacak, bu olacak, genç olsun, uzlaşı olsun denildi. Komik ve trajikomik bir süreç bu. Asla kabul edilebilir değil" dedi. 

BEN BU PARTİNİN GENEL SEKRETERİ İSEM... GÜVENCE VERİYORUM!
Sındır aday olmak isteyenlere güvence verirken, "Ben bu partinin genel sekreteri isem asli görevim İzmir'de CHP'nin kongresinde en demokratik en sağlıklı adayların özgürce ortaya çıkabileceği ve üyenin ve üyeyi temsil eden delegasyonun fikirlerini temsil edebileceği bir demokrasi şöleni şeklinde kongre olmasını sağlamaktır. Sayın Aziz Kocaoğlu'nun bu dayatmasının İzmir'de partimize yarar getirmediğini ve getirmeyeceğini ön görüyordum gelinen süreç bunun böyle olmadığını ortaya koydu. Partililerimize sesleniyorum; gönülleri ferah, rahat olsun. Aday olmak isteyen arkadaşlara güvence veriyorum. Aday olmak isteyen kimse varsa çıksın imza alsın, çalışsın. Daha sonra baktı ki olmayacak uzlaşı arayabilir. Sonuçta sandıktır karar verici organ. Bunu sağlamak hepimizin aslı sorumluluğudur" ifadelerini kullandı.  

- CHP İZMİR'DE İLK RESMİ ADAYLIK İLANI... YÜCEL: UZLAŞI ADAYIYIM!

- BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN NET MESAJ: ADAYI DEĞİL, PROFİLİ BELİRLEDİM

 
İzmir'de emekli astsubay sevgilisine kurşun yağdırmıştı... İşte istenen ceza!
 
Liselere geçiş sınavı tarihi belli oldu
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Politika 30 Aralık 2017 Cumartesi 18:38

Ilce baskanlariyla toplabtilar yapildi ses yok millet vekilleriyle yapildi ikisi hariç ses yok bekediye baskanlariyla yapildi ses yok aday aciklandi ses varmiş gibi yapiliyor bence ciliz bir ses bakin gorun Aziz baskanin adayi kazanacak. Aziz beyin çalisma basarisini cok begenmiyorum ama siyaseti biliyor.

Yorumu oyla      12      5  
Selcuklu 30 Aralık 2017 Cumartesi 18:33

Selcuk ve 8 ilceyi kaybettirdiniz yanlis aday koyarak bunda Aziz kadar genel merkezinde sorumlulugu vardi. Selcukta bu aday kazanamaz dendi o donem millet vekiki olan Oguz oyan bile bu adayla kaybederiz dedi kimse kulak asmadi gore gore selcuk gibi CHP kalesi bir yeri akp ye kaybettik eger bu hatalar okur kadrolar gencleşmez kadinlara öncelik verilmezse bu 8 olacak 18....

Yorumu oyla      12      5  
kemal çetin 30 Aralık 2017 Cumartesi 12:45

lütfen artık birileri başkan sen işine bak birak il başkanını partililer seçsin demelidir. Ayıp ya nasıl olurda 70 yaşinda bir insanda bu nasıl bir hırsdir nasıl bir egodur.

Yorumu oyla      14      5  
salih z. 30 Aralık 2017 Cumartesi 09:45

2014 Yerel seçimleri Kocaoğlu sayesinde sekiz ilçe kaybıyla sonuçlandı. hedef sanırım en az on. deniz yücel partinin ilçe başkanlıklarının yerini bilmez. babası herkesle kavgalı olduğu için partide yer alamaayacağını bilen babası tarafından öne sürülmektedir. kendidi iyi bir insan da olabilir ama meclis yönetimlerinde gördük ne olduğunu. genç olmak yetmez genç ve başarılı olan biri yok mu koca örgütte???

Yorumu oyla      14      5  
Partili 30 Aralık 2017 Cumartesi 00:23

KOCAOĞLU İlçe Başkanlarını,Belediye Başkanlarını,Şanlı Milletvekillerini ve mevcut İl Başkanı ve il yönetiçilerini tek tek sorgularken neden bir tek kişi itiraz etmedinizde şimdi Deniz Yücel üzerinden saldırıyorsunuz. Eğer gerçek demokrat olsaydınız baştan karşı çıkardınız......

Yorumu oyla      14      8  
Mahmut Esat ASLAN 29 Aralık 2017 Cuma 23:54

Sayın Genel Sekreterimize bir delege olarak aynen katılıyorum. Bırakın örgüt gereğini yapar.

Yorumu oyla      14      7  
Mahmut Esat ASLAN 29 Aralık 2017 Cuma 23:43

Sayın Kocaoğlu; siz de delegesiniz ben de delegeyim. Ama siz artı büyükşehir belediye başkanıznısınız. Lütfen siz bu işlere fazla müdahil olmayın. Asli işinize bakın. Belediye işleriniz zaten başınızdan aşkın. Örgüt işlerini de lütfen örgüte bırakın.

Yorumu oyla      15      6  
İrfan çolo Konak 29 Aralık 2017 Cuma 23:29

Aziz Bey kendine yeni asker bulmuş işte Genel merkez Yüksel’in üstünü çizdi işi bitti İnşallah sıra aziz beyde Örgütde tabanda istemiyor artık sizi anlayın bunu anlayın Yüksel ve Kocaoğlu çekin elinizi artık

Yorumu oyla      16      6  
Hakkı pamukçu 29 Aralık 2017 Cuma 23:00

2014 seçimlerinde Aziz bey ve Ali Engin ikilisi ilçelerdeki seçimlere müdahale ederek 8 ilçenin kaybına neden oldular koltuklarının sallanmaması uğruna bir 8 ilçeyi daha harcamaya niyetlendiler...parti hakikaten 2014 ten beri çok sıkıntılı....saygılar

Yorumu oyla      16      5  
Hakkı pamukçu 29 Aralık 2017 Cuma 23:00

2014 seçimlerinde Aziz bey ve Ali Engin ikilisi ilçelerdeki seçimlere müdahale ederek 8 ilçenin kaybına neden oldular koltuklarının sallanmaması uğruna bir 8 ilçeyi daha harcamaya niyetlendiler...parti hakikaten 2014 ten beri çok sıkıntılı....saygılar

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'de il başkanlığına sürpriz aday!
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Urla Belediyesi Meclis Üyesi Aytül Tokgözlü, ...
Fatih YAPAR yazdı... Başkanın zor sınavı
Fatih YAPAR yazdı... Başkanın zor sınavı
AK Parti'den Abdullah Gül'e yanıt geldi!
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal MKYK toplantısının ardından açıklamalarda ...
 
CHP İzmir'in gençlerinde kongreye bir kala flaş gelişme: 4 adaydan 2 adaya düştü!
İl Gençlik Kolları kongresinde Uyan ve Altanhan'ın yarışacağı öğrenildi. ...
CHP İzmir'de ilk resmi adaylık ilanı... Yücel: Uzlaşı adayıyım!
Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel, il kongresinde ...
Gül, Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt verdi
Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son çıkan KHK ile ilgili eleştirilerde ...
 
Yüksel'den çarpıcı sözler: Kocaoğlu'nun adayı için ne dedi?
CHP İzmir’de gerçekleştirilecek il kongresi öncesinde kararını netleştiren ...
Liderlerin yeni yıla nerede gireceği belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP ...
Akşener: İkinci turda CHP'yi destekleyebiliriz
İYİ Parti Lideri Meral Akşener, aynı çatı altında AK Parti-MHP ittifakı ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva