HABERLER>POLİTİKA
29 Aralık 2017 Cuma - 13:07

Yüksel'den çarpıcı sözler: Kocaoğlu'nun adayı için ne dedi?

CHP İzmir’de gerçekleştirilecek il kongresi öncesinde kararını netleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun hamlesine ilk yorum geldi. İl eski Başkanı Alaattin Yüksel, “Hayal kırıklığı yaşadım. İsme değil yönteme bakıyorum" dedi.

Yüksel den çarpıcı sözler: Kocaoğlu nun adayı için ne dedi?

EGEDESONSÖZ-  Kongre süreci devam eden CHP İzmir İl Örgütü’nde gözler 7 Ocak Pazar günü yapılacak il kongresine çevrildi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kongre öncesinde tavrını Büyükşehir Meclisi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel’den yana koydu. Kocaoğlu, ilçe başkanları ve belediye başkanlarını arayarak adayının Yücel olduğunu söyledi.

- BAŞKAN KOCAOĞLU İL BAŞKANLIĞI İÇİN ADAYINI NETLEŞTİRDİ!

- BAŞKAN KOCAOĞLU'NDAN NET MESAJ: ADAYI DEĞİL, PROFİLİ BELİRLEDİM

- CHP İZMİR'DE İLK RESMİ ADAYLIK İLANI... YÜCEL: UZLAŞI ADAYIYIM! 

Kocaoğlu’nun kararının ardından bu süreçte ne yapacağı en çok merak edilen isimlerin başında da İl eski Başkanı ve yol arkadaşı Alaattin Yüksel geliyordu. Egedesonsöz’e konuşan Yüksel, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yüksel, “Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Demokrasi, adalet, özgürlük gibi kavramların tartışıldığı insanların suçsuz yere cezaevlerinde aylarca yattığı bir süreci izliyoruz. Nuriye ve Semih sadece işlerini geri istedikleri için cezaevinde kaldı. Çıkartılan kanun hükmünde kararnamelerle FETÖ ile mücadele adı altında binlerce kişi ya ihraç edildi ya da hayatları karartıldı. 2019 seçim süreci sadece parti içinde yapılacakların görüldüğü değil dışa dönük mücadelenin verileceği bir kadroyu kurma çalışmasını içinde barındırıyor.  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu da tüm bunları görerek, ülkenin içinde bulunduğu durumu anlayarak bir çalışma yaptı. Parti örgütünün tüm kademeleriyle bir araya geldi. Onlara görüşlerini sordu, nabız yokladı.  Ve ‘nasıl bir il başkanı seçelim ki İzmir bu mücadeleden kendi açısından başarılı çıkabilir’ sorusunu hep kendine sordu.  Kongre öncesinde nasıl birliktelik sağlanmalı ki seçimler şölen havasında geçsin diye çalıştı. Ben bunları düşündüğünü, hissettiğini düşünüyorum. Bu çerçevede çalışmalar yaptığına inanıyorum” dedi.

FİKİRLERİMİ SÖYLEDİM
Başkan Kocaoğlu’nun, “adayım” diyerek destek istediği Deniz Yücel’i yakından tanıdığını belirten Yüksel, “ Ailesini, annesini, babasını çok iyi tanırım. Ailesi onu çok iyi yetiştirmiş. Partili olarak da çalışmaları var. Şahsen, Deniz’in dedesinin yanında çalışmış, onun ailesini yakından tanıyan birisiyim. Benim kendisiyle hiçbir sorunum yok. Kişisel özelliklerine, tavrına, hayata bakışına bir şey demem mümkün değil. Ben şahsa değil yönteme bakıyorum.  Sayın Kocaoğlu’ndan beklediğim bu değildi.  Hayal kırıklığı yaşadım. Daha önceki kongre süreçlerinde adaylar ortaya çıkar hatta ilçe kongrelerini bile gezerlerdi. Şimdi net bir tavır olmadığı için herkes kendisini bloke etti. Yeni yıl tatilini de eklediğinizde parti örgütünde adayların çalışma yapacağı zaman kalmıyor. Aziz başkana bu süreçte fikirlerimi söyledim. Kendisi farklı bir yöntemi tercih etti.  Önemli olan karar alındıktan sonra değil kararların alınması sürecinde fikirlerin tartışılmasıdır. Kendisi günlerdir parti örgütüyle, milletvekilleriyle, belediye ve ilçe başkanlarıyla bir araya geliyor. Bu toplantılardan kimler çıktı, hangi isimler öne geldi bilmiyoruz. Bu konudaki tavır nedir bilmiyoruz. Aziz başkanın, şahsen kendi için demiyorum ama parti örgütüne açıklama yapması gerekiyor. Herhalde bunu kamuoyuyla paylaşacaktır” diye konuştu.

 Yüksel, kongre süreci ve aday arayışı çalışmaları sırasında bazı kesimlerin ve kişilerin “Alaattin Yüksel’e yakın” diyerek birçok isim hakkında olumsuz görüş bildirdiğini de ifade etti. Yüksel, böyle bir tavrın, kabul edilemeyeceğini vurguladı. 

 
S-400 anlaşması Ankara'da imzalandı!
 
Jahovic görüşme masasında
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
irfan çolo karabağlar 30 Aralık 2017 Cumartesi 10:37

aziz ve alattin partimizin ali kıran baş keseni değildir.yeter artık kimleri yediniz kimlere ayak oyunları oynadınız,örgüt taban sizi sildi en önemlisi genel merkez de çizdi seni alattin efendi.Çanakkale ye davet edilmedin istifa ettin istifa etmeseydin aynı akşam görevden alınıyordun,şimdi işin kalmamış gibi müdahele etme karışma artık örgüte ,gerçi kimse sallamıyor artık sizi,sen bak ticaretine işine belediyelere nasıl araba satarım onu düşün

Yorumu oyla      12      5  
ali yılmaz 29 Aralık 2017 Cuma 23:11

aziz kocaoğlu seni sevmiyorum .

Yorumu oyla      13      6  
İzmirli 29 Aralık 2017 Cuma 22:43

Bayraklıda Belediye başkanı belediye işçisini ilçe başkanı yapar. ilçe yöneticilerin çoğu belediye işçisi. Büyükşehirde Aziz bunu yapar. Bu zihniyet chpyi izmirde silecek. Buradan ilan ediyorum. İzmir çantada keklik değil. Şimdiye kadar chpye oy veriyordum. Bundan sonra İzmirde şükür İyi parti var. Oyum İyi partiye. Malum kişiler kendi çalsın kendi oynasın.

Yorumu oyla      14      6  
Xxx 29 Aralık 2017 Cuma 18:33

Bir ak partili olarak tebrik ediyorum. Deniz bu görevi yapar yapamaz ona partisi bakar ama bu süreçte kimsenin adamı olmayan partili genç güler yüzlü birisi geliyor. Bıktık artık kelli felli karanlık tiplerden ve dizaynlarından. Konuşmalarını bile anlamıyoruz lafları eğen büken beton suratlı adamlar.. her işleri bi hesapla yapıyor her işlerini kendilerine mal edenler bunlar. Alaattin beye sormak lazım aziz bey seni aday gösterirken yöntemi iyiydi değil mi ?? 40 senelik dostum dediği ve destekliyorum dediği nevzat beyi takmazken doğru yapmıştı değil mi?

Yorumu oyla      16      5  
emin 29 Aralık 2017 Cuma 17:05

allah aşkına belediye başkaninin yönlendirmesi ile eğer başkan seçilecekse ben asla ve asla CHP li değilim Ne olursunuz ey delege partili abilerim ablalarım kardeşlerim bu aziz kocaoğluna artık bir dur diyinde gerçek CHP nedir görsün kendisi Ayip yahu ayıp delegenin özgür iradesine ipotek koymaya çalışmak.

Yorumu oyla      14      6  
Hüseyin 29 Aralık 2017 Cuma 14:47

Bırakın artık şu örgütü dizayn etmeyi ! Sizden başka partili mi kalmadı allahaşkına, nedir bu ya, bırakın yerel yönetim gücünü kullanmayı !

Yorumu oyla      20      5  
hürmüz 29 Aralık 2017 Cuma 14:46

senin ve adayının dışında kimse iyi olmaz.

Yorumu oyla      14      5  
Kazım EMİR 29 Aralık 2017 Cuma 14:07

GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞINA KADAR YÜKSEL BEY YÜKSELDİN GERİYE DÖN VE BAK: NE VERDİN, NE YAPTIN, NE Katkın oldu el insaf

Yorumu oyla      17      5  
29 Aralık 2017 Cuma 13:23

bu dönem için yüksel çakmur veya kemal karataş uygun il başkanı olabilir. ilçe başkanlaRINA DUYURULUR.

Yorumu oyla      15      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Liderlerin yeni yıla nerede gireceği belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP ...
Akşener: İkinci turda CHP'yi destekleyebiliriz
İYİ Parti Lideri Meral Akşener, aynı çatı altında AK Parti-MHP ittifakı ...
Başkan Kocaoğlu il başkanlığı için adayını netleştirdi!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kongre sürecinde adayını ...
 
Erdoğan, 2018 Bütçe Kanunu'nu onayladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018 Bütçe Kanunu'nu onayladı
CHP İzmir’de 'son akşam yemeği': İstifa edenler de vardı...
İl Başkanı Güven ve yönetim kurulu üyeleri kongre öncesinde veda yemeğinde ...
Kınık'tan sonra Bergama da doğalgaza kavuşuyor!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ile ...
 
Erdoğan'dan MHP ile ittifak uyarısı: Limon sıkmayın!
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, liderler bazında yürütülmesini istediği ...
Aday olacak mısınız sorusuna cevap verdi!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 'Cumhurbaşkanlığına aday olur musunuz' ...
CHP İzmir’de sürpriz gelişme: Kongre o isme emanet!
4 adaylı geçmesi beklenen İl Gençlik Kolları Kongresi’nin divan başkanlığını ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva