HABERLER>POLİTİKA
25 Kasım 2018 Pazar - 13:02

CHP İl Başkanı Yücel'den 25 Kasım mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı Deniz Yücel 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında, "Erkekler olarak 'kadınlarımızın yanındayız" naraları atarak bu utançtan kurtulamayız" sözlerine yer veren Yücel, şunları dile getirdi.

CHP İl Başkanı Yücel den 25 Kasım mesajı

Kadın yaradılış olarak korunmaya muhtaç bir varlık değildir. Kadın kendisini, kendi haklarını aklıyla, fikriyle ve inançları ile koruma yetisine sahiptir. Bugün kadınlarımızın şiddetten ve ayrımcılıktan korumak için günler ilan etmemizin, sosyal sorumluluk projeleri yapmak zorunda kalmamızın sebebi 2018 yılında bile geçmişten gelen dogmalardan kurtulamadığımız, ne kendimizi, ne de yasalarımızı adil ve tarafsız olarak konumlandırmamamızdan  veya uygulayamadığımızdandır.

Söylemlerde, bildirilerde ve basın açıklamalarında kadına uygulanan ayrımcılık ve şiddet şikayet edip,  uygulanan şiddete sadece televizyon ve gazetelerden seyirci kalanlar aslında bugün ülkemizin kadına şiddet konusunda geldiği utanç verici boyutun da sorumlusudur.

EĞİTİM AİLE İÇİNDE BAŞLAMALI
Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için eğitimin önemli olduğuna ve bu eğitimin aile içinde başlaması gerektiğine vurgu yapan Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü. 

Kadınlara yönelik cinsel taciz, tecavüz, aile içi istismar ve kadın erkek arasındaki büyük eşitsizlikten dert yanarak, 'kadınlarımızın yanındayız" naraları atarak bu utançtan kurtulamayız. Öncelikle, aile içinde çocuklarımızın yetiştirilmesinden işe başlamalı, özellikle erkek çocuklarımızı şiddetten uzak, herkese karşı adalet duygusuna sahip yetiştirmeli ve cinsiyetlerin değil, adalet duygusunun, bilgi ve yeteneklerin önemli olduğunu öğretmeliyiz.

Her ne kadar kadına uygulanan şiddetle ilgili yasaların ağırlaştırılması ve tavizsiz uygulanması çok önemliyse de, şiddet olayı yaşandıktan sonra cezalandırmak değil, şiddeti önlemek çok daha önemlidir.

Bu konuda kadınlarımıza da büyük görevler düşmekte. Kendilerine uygulanan her türlü şiddette, şiddetin boyutu ne olursa olsun  susmak, 'el alem ne der?' demek yerine, utanması gerekenin şiddeti uygulayanların olduğunu düşünerek, her haklarını kullanmalı, seslerini yükseltmeli ve tüm haklarını sonuna kadar kullanmaları gerekmektedir. Kadın toplumun her alanında ne kadar çok yer alır, ekonomik özgürlüğünü kazanır ve haklarını öğrenirse şiddet vakalarında o oranda azalma yaşanacaktır.

Elbette ki kolay değil ama kadının iş ve sosyal hayatta yükselmesini, her alanda aktif rol almasını, kadının emeği ve fikri olmadan çağdaşlaşmanın ve her işin eksik kalacağına inanan,  kadını susmuş, eve kapanmış bir toplumda şiddetin artacağına, kalkınmanın gerçekleşmeyeceğine inanan, biz Cumhuriyet Halk Partililer kadınlarımızla omuz omuza mücadele vermeye her zaman olduğu gibi devam edeceğiz.  25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü diye bir gün olması bile tüm dünyada yaşayan erkeklerin utancıdır. Bu utancı daha fazla yaşamamak için biz üstümüze düşeni yapmaya hazırız.

 
AB liderleri, Brexit anlaşmasını onayladı
 
İzmir'in o ilçesine 15 milyonluk can suyu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti Torbalı aday adayı Olgun: Bu seçim konvoy olmasın
Seçim kampanyası kapsamında temaslarına hız veren Olgun, Torbalı Emlakçılar ...
'MHP sistemi korumak için her fedakarlığı yapar'
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "MHP cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin teoriden ...
Bakan açıkladı: Hastanelere hasta garantisi verildi mi?
İlaç ve tıbbi malzemede yerli üretim politikaları, şehir hastaneleri ve ...
 
CHP’li Sındır: Bir çocuğun hayatından daha değerli ne olabilir!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Lösemili Çocuklar Sağlık ve ...
İzmir'deki satışlar Meclis gündeminde!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir’de satılan ve kiralanan kamu arazilerinin akıbetini sordu.
Fatih YAPAR yazdı... Teşkilatın çizmesi!
Fatih YAPAR yazdı... Teşkilatın çizmesi!
 
Denizli Büyükşehir adayı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin 40 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. ...
CHP'li Arslan'dan 24 Kasım mesajı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Ednan Arslan “Öğretmenler ...
Yeni Refah'ın listesi ortaya çıktı!
İkdam gazetesi de Fatih Erbakan'ın genel başkanı olduğu Yeniden Refah ...
 
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
10 Yönetmen Ve Türk Sineması
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
'Atatürk' adını kim yakıştırdı?
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva