HABERLER>SEÇİM 2015
30 Eylül 2013 Pazartesi - 18:30

CHP Gaziemir’de başkandan adaylara sert uyarı

Belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için aday adayı olan partililerle bir araya gelen CHP Gaziemir ilçe Başkanı Umut Tekin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatlarına değindi. Tekin, aday adaylığı sürecinde partinin ve belediye başkanının yıpratılmaması konusunda partililere sert uyarılarda bulundu. Başkan Şenol’un hayata geçirdiği projelerden övgüyle bahseden Tekin, “Gaziemir’de CHP bayrağı inmeyecek”

CHP Gaziemir’de başkandan adaylara sert uyarı

İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için partisinden aday adayı olanlarla bir araya geldi. Yerel seçime giden süreçte örgüt olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Tekin, aday adaylarına, çalışmalarında partinin ve mevcut belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un yıpratılmaması konusunda sert uyarılarda bulundu. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un hayata geçirdiği projelerden övgüyle bahseden Tekin, “Sosyal belediyeciliğin kalesi haline getirdiğimiz Gaziemir’de CHP bayrağı dalgalanmaya devam edecek” dedi.
 
ÖRGÜTE ‘TALİMAT’ UYARISI
 İl Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan’ın da katıldığı toplantıda Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu’nun aday adaylığı süreciyle ilgili talimatlarına değindi. Sert bir dille konuşan ve masaya sık sık yumruğunu vuran Umut Tekin, partisinin Genel Başkanı Kılıcdaroğlu’nun talimatlarına uymayan aday adaylarını en sert şekilde cezalandıracaklarını ifade etti. Hangi aday adayının ne yaptığını çok iyi bildiklerini ifade eden Tekin, “Cumhuriyet Halk Partisi’ni ve Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şenol’u yıpratacak girişimlerde bulananları asla affetmeyeceğim. Disiplinden asla ödün vermeyeceğim” dedi.
 2014 yerel seçimlerine giden süreçte aday adaylığının herkesin demokratik ve en temel hakkı olduğunu ifade eden Tekin, “İlçe yönetimi olarak her aday adayına eşit mesafedeyiz. Kapımız herkese sonuna kadar açık. Aday adayları için örgüte gelsinler, örgütten çıksınlar diyoruz. Biz örgüt olarak bir bütünüz. Yarin yanağından gayri her şeyimizi örgütle paylaşıyoruz. Kongre delege üyelerinin, kadın ve gençlik kolları üyelerinin, yönetim kurulu üyelerinin ve partimizin üyelerinin listesini ve telefonlarını isteyen aday adaylarıyla paylaştık. Örgüt olarak adaylarının önseçimle belirlenmesini istiyoruz. Bu yüzden üyelerimizin bilgilerini aday adaylarına vererek, onların kendilerini örgütümüze anlatmalarını sağladık” dedi. Tekin, Yüksek Seçim Kurulu tarafından yayınlanan ve seçim bürosu açma, afiş asma gibi yasakların yer aldığı genelgeyi hatırlatarak, aday adaylarının genelgeye uymasını istedi.
 
‘SEÇİME HAZIR, GÜÇLÜ ÖRGÜT’
Aktif ve ne yaptığını iyi bilen bir örgüt yapısı oluşturduklarını dile getiren Tekin, sadece seçim dönemlerinde değil,  Genel Merkez yöneticileri ve İzmir milletvekilleriyle birlikte her zaman vatandaşın yanında olduklarını söyledi. Göreve geldiğinde İlçe yönetimi ile belediye arasında ki ilişkilerin zayıf olduğunu söyleyen Tekin, şöyle devam etti: “Belediye ile parti arasında bağların kuvvetlenmesi gerekiyordu. Parti yöneticilerimiz ve üyelerimiz belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında yeteri kadar bilgi sahibi değildi, üstelik yapılanları eleştiriyordu. Hizmet turlarıyla bizzat yapılanları yerinde göstererek bilgi sahibi olmalarını sağladık. Halil İbrahim Şenol, sosyal belediyeciği İzmir’de en iyi uygulayan, örnek alınan projeleri hayata geçiren bir belediye başkanı. Sosyal belediyecilikteki CHP farkını ortaya koyan çalışmaları park toplantılarıyla hem halkın hem de üyelerimizin öğrenmesini sağladık.”

Seçime kadar çalışmalarını daha da tempolu şekilde sürdüreceklerine bildiren Tekin, ev ev, kahvehane kahvehane, sokak sokak çalışmaya kararlı olduklarının altını çizdi.  Gidilmedik yer çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadıklarını ifade eden Tekin, sözlerine şöyle devam etti: “Diri ve ne yaptığını iyi bilen bir örgüt oluşturduk. Kadın ve gençlik kollarımızı yeniden canlandırdık.  İyi ve kötü gününde sürekli olarak halkımızın yanındayız. Sorunlarının çözümü için aracı oluyoruz. Sivil toplum kuruluşları ve derneklerle, muhtarlarımızla çok sıkı diyalog kuruyoruz. Kenti birlikte yönetmek için onların fikir ve önerilerini topluyoruz. Yaptığımız en önemli seçim çalışması, sandık örgütlenmesi. Sandık sorumlularımızın hepsi şu anda belli ve çalışmaya başladılar. Hangi sandıkta kaç üyemiz var, o sandıkta daha önce ne kadar oy aldık biliyoruz. 270 kişinin oy kullandığı bir sandıkta iki arkadaşımız görevli. Ortalama 45 hane ile bir arkadaşımız ilgileniyor. Cenazesi, hastası, askere gideni olanlara kadın kolları üyelerimiz ziyarete gidiyor. Bu ülkenin umudu CHP’dir, kurtuluşu CHP’den geçmektedir. Bunun bilinciyle gece gündüz demeden seçime hazırlanıyoruz.”

Toplantıda söz alan İlçe kadın kolları Başkanı Bengü Sayköse ve Gençlik Kolları Başkanı İsmail Özalp, yaptıkları çalışmaları anlattı. Sayköse ve Özalp, tüm aday adaylarını yaptıkları çalışmalarda aralarında görmek istediklerini söyledi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Metropol analizi (2): AK Parti’de kim/nereden aday?
Yerel seçimler öncesinde aday adaylığı başvurularının 1 Ekim’de alınmaya ...
CHP'li Toprak'la yerel seçim hakkında her şey!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, yerel seçim öncesinde önemli ...
CHP İzmir'de parti okulu: Ders seçim
CHP Parti Okulu tarafından İzmir, Manisa ve Balıkesir'den aday adaylarına ...
 
CHP’de 2.başvuru mesaisi: Memurlar için son tarih ne zaman?
CHP Genel merkezi il ve ilçe başkanlıklarına gönderdiği genelge ile memur ...
Metropol analizi (1): AK Parti’de kim/nereden aday?
AK Parti’de ‘eski metropol’de de ciddi bir aday trafiği yaşanıyor. Çiğli, ...
Flaş! Seçim bürolarına YSK freni: Yasak geldi!
Yüksek Seçim Kurulu’ndan önemli bir karar çıktı. YSK, 1 Ocak tarihine ...
 
Atila hayalindeki Bornova'yı anlattı
Bornova’da doğup büyüyen, Bornova Belediyesi Meclis Üyeliği ve İzmir Büyükşehir ...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
O gün bugündür!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva