HABERLER>SEÇİM 2015
27 Eylül 2013 Cuma - 09:55

Flaş! Seçim bürolarına YSK freni: Yasak geldi!

Yüksek Seçim Kurulu’ndan önemli bir karar çıktı. YSK, 1 Ocak tarihine kadar aday adaylarının seçim ofisi açmasına, broşür bastırıp dağıtmasına yasak getirdi.

Flaş! Seçim bürolarına YSK freni: Yasak geldi!

Fatih YAPAR / EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in bir ay önce ilçe başkanları toplantısında kendi partisindeki aday adayları için getirdiği seçim yasağı tartışılırken Yüksek Seçim Kurulu’ndan önemli bir karar çıktı. YSK, 1 Ocak tarihine kadar aday adaylarının seçim ofisi açmasına, broşür bastırıp dağıtmasına yasak getirdi.
 
YSK Başkan Vekili Sadi Güven, Üyeler Turan Karakaya, Muharrem Coşkun, Mehmet Kürtül, Nilgün Pek, Ünal Demirci ve Ali Kaya tarafından alınan kararda,  “30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi ile ilgili olarak siyasi partilerden aday adayı olmak isteyen şahısların adaylıklarını ve kendilerini tanıtıcı bilgileri içeren afis ve benzeri materyalleri kullanmak suretiyle seçim çevrelerinin çeşitli yerlerine, para karşılığı kiralanan billboardlara, yerleşim yerleri üzerinde uçaklara asılan pankartlar vasıtası ile tanıtım yaptıkları, seçim irtibat bürosu açarak propaganda yaptıkları, bu propagandaların diğer siyasi partiler tarafından şikayet edildiğine ilişkin Manisa Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü ve Mersin Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’nün yazıları gönderilmiştir” denildi.

SADECE MESLEKTE BAŞARISI VE HİZMETLERİ
2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun “Önseçimde propaganda ile ilgili hükümler” baslıklı 43. maddesinde, aday yoklamalarına katılan aday adayları için açık hava ve kapalı yer toplantılarının tertiplenemeyeceğinin düzenlendiği vurgulanırken, “Buna göre de 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin başlangıç tarihi 1 Ocak 2014 günüdür. 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun 43. maddesinde, önseçimde propaganda ile ilgili hükümler düzenlenmiş olup, bu maddenin birinci fıkrasına göre; aday yoklamalarına katılan aday adayları için propaganda yapmak amacı ile açık hava toplantıları, örf ve âdete göre sohbet toplantısı sayılanlar hariç olmak üzere kapalı salon toplantıları tertiplenemeyecek, duvar ilânı, el ilânı ve her nevi matbua, ses ve görüntü bantlarıyla propaganda yapılamayacaktır. Aynı maddenin ikinci fıkrasında ise, siyasi partilerin, tüzüklerinde gösterilmek kaydıyla aday adayları için bunların vereceği bilgileri de esas alarak aday adaylarının meslek veya sanat hayatlarındaki derece, basarı ve eserlerini memlekete yaptığı hizmetleri gösterir vesikalık fotoğraflarını taşıyan matbualar bastırıp dağıtılabileceği, aday adaylarının soyadı alfabe sırasına göre düzenlenecek benzer bilgileri içeren matbuaların sandık baslarına asılabileceği hüküm altına alınmıştır” denildi.
 
YSK aldığı kararda şu ifadelere yer verdi: “Seçimin başlangıç tarihi olan 1 Ocak 2014 tarihinden önce seçim bürolarının açılması mümkün değildir. Aday adaylarının önseçimdeki propaganda esas ve usulleri 2820 sayılı Kanunun 43. Maddesinde açık olarak gösterilmiştir”
 
Karar uygulama yapılmak üzere İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderildi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal-İzmirli 27 Eylül 2013 Cuma 21:00

Flaş! Seçim bürolarına YSK freni: Yasak geldi!....O ZAMAN BELEDİYE BAŞKANLARINA İL BAŞKANLARINA MİLLETVEKİLLERİNE BAKANLARA BAŞBAKANADA YASAK GELMESİ GEREKMİYORMU ONLARDA POTANSİYEL ADAY DEĞİLLERMİ MESELA ULAŞTIRMA BAKANI MESELA MUSTAFA SARI GÜL MESELA KADİR TOPBAŞ MESELA AZİZ KOCAOĞLU VS VS BELEDİYE HİZMETİ ALTINDA HER TÜRLÜ SEÇİM ÇALIŞMASI VAR.BÜRODA MAKAMLARI.CHP Delegesi CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      14      6  
ersin 27 Eylül 2013 Cuma 19:37

Buca da ,Hasan nebi nin büyük posteri,Necati imam efendinin el sallayan büyük posteri,Güngör kaya nın broşürleri şimdi boşuna mı oldu? Bu kadar masrafı yok yere mi yaptılar? Kaldı ki Hasan nebi nin posterden dolayı şansı çak fazla idi. Bence bu karar iyi olmadı, bıraksınlar aday adayları gönlünce çalışsınlar.Bir de mahalle mahalle dolaşan bir Mehmet efendi vardı ve gayet iyi bir çalışma içinde idi.

Yorumu oyla      17      7  
ahmet uğurlu 27 Eylül 2013 Cuma 15:48

çok yerinde bir karar olmuş heryerde aday adayı posterleri var bornovada çamdibinde görüntü kirliliği yapıyorlar

Yorumu oyla      13      6  
Hıdır 27 Eylül 2013 Cuma 10:28

Bayraklı sevgi yolunda seçim ofisleri önünde bu genelgeye aykırı propaganda malzemeleri var. Yine bazı ev ve iş yerlerinde poster ile brandalar çok saıda bulunmakta. Gereğinin yapılması lazım. Başka ilçelerde de varsa seçimde adalet uğruna mutlaka bilgilendirelim.

Yorumu oyla      16      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Atila hayalindeki Bornova'yı anlattı
Bornova’da doğup büyüyen, Bornova Belediyesi Meclis Üyeliği ve İzmir Büyükşehir ...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Kardiçalı'yı kurtarmak çok mu zor?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva