HABERLER>POLİTİKA
2 Eylül 2016 Cuma - 20:56

CHP’den Çıray’a destek, AK Parti’ye FETÖ cevabı!

CHP İzmir İl Örgütü, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Tozlu'nun, CHP'li Çıray için ortaya attığı iddialar karşısında basın açıklaması yaptı. CHP'li yönetici ve başkanlar ayrıca AK Parti İzmir Milletvekili Kocabıyık'ı da hedef aldı. Toplantıda Çıray'ın kendisi yer almadı.

CHP’den Çıray’a destek, AK Parti’ye FETÖ cevabı!

EGEDESONSÖZ - CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Ali Çalışkan, İl Yöneticisi Utku Gümrükçü, Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak ve Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, FETÖ soruşturması kapsamında AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu'nun iddialarına cevap verdi.

Tozlu, CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın 2011 seçim kampanyasını FETÖ soruşturmasında tutuklanan işadamı Abdullah Kavuk'un finanse ettiğini söylemişti. Bu açıklamanın AK Parti İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın bir dönem genel yayın yönetmenliğini yaptığı Yeniasır Gazetesi'nde manşet olması CHP İzmir İl Örgütü'nü harekete geçirdi.

İl yönetici ve başkanları milletvekili Çıray hakkında açıklama yaptığı toplantıya Çıray katılmadı.

Basın açıklamasından satır başları:

KOCABIYIK ELEBAŞINA ÖVGÜDE BULUNMUŞTUR!
Şeytani bir zeka ile  hayata geçirilen 15 Temmuz FETÖ dinci darbe harekâtı  başarıya ulaştığı takdirde, Türk Milleti'nin 30 Ağustos 1922’te muazzam zaferi adeta anlamsızlaşacaktı. Sevr’i dayatanlar amaçlarına ulaşmış olacaklardı.

İşte biz İzmirli CHP’liler, bu en büyük felaketin sahne arkasındaki iç-dış aktörlerin berraklaştırmanın hayati bir önem taşıdığına inanıyoruz.

Bu görevin kusursuz bir şekilde yerine getirilmesi için 15 Temmuz FETÖ Darbesini Araştırma Komisyonun kurulmasına ilişkin ilk öneri Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'ndan gelmiştir. Ve onun onayıyla İzmir Milletvekillerinden Dr. Aytun Çıray komisyonda görevlendirilmiştir. Soruşturma komisyonunun başarılı olabilmesinin ilk şartı da bu komisyonda görev alacak olanların hiç bir şekilde FETÖ ile ilişkilerinin olmamasıdır.

İşte bu nedenle AKP’nin komisyona verdiği üyelerinden Reşat Petek Ergenekon ve Balyoz adlı FETÖ kumpas davalarındaki hukuk ilkelerine aykırı olarak FETÖ savcı ve hakimlerine destek vermiştir.

Hüseyin Kocabıyık ise terör örgütü elebaşına yönelik çok mübalağalı övgülerde bulunmuş ve FETO'yu "Son bin yılın en büyük Türk'ü" ilân etmiş, Pensilvanya'da ziyaretlerde bulunmuştur.

YENİKAPI RUHU VURGUSU!

İşte bu nedenlerle İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray tarafından bu komisyonda yer almaları eleştirilmiş, bu iki ismin ‘araştıracak  değil araştırılacak isimler olduğuna’ dikkat çekilmiştir.

Sayın Çıray bu açıklamayı yapar yapmaz Yeni Asır'da bir tetikçi vasıtası ile hakkında haysiyet cellatlığı başlatılmıştır. İzmirliler ne Genel Başkanımıza ne de milletvekilimize yapılan bu iftiralara kulak asmamışlardır. Çünkü İzmirliler hayatlarına kast eden FETÖ'cü muhtedilerine kulak asmazlar.

Ancak burada can alıcı nokta, bu incitici kampanyayı başlatan gazetenin başında , MİT operasyonu sonrasında Pensilvanya’ya FETÖ Darbe Karargahına icazet almak için gitmiş bir gazeteci tarafından yönetilen Yeni Asır’da  yürütülmesidir. Bir zamanların itibarlı İzmir Gazetesinin FETÖ'vari metotlarla haber kılıklı yalanları ve iftiraları yayınlanmaya başlamış olması çok üzücüdür.

Gazeteye konuşan söz konusu kişinin sözleri ve Yeni Asır'ın bu tutumu Sayın bulaştıkları pisliği ört bas etme çabasıdır. Bu tür iftira ve yayınlar 7 Ağustos 2016 Yenikapı mitingindeki ortak ruhu berhava etmektedir. Birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyenler AKP İzmir İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu’yu da kullanarak yalan, karalama ve iftira kampanyalarını sürdürmektedirler. Bunların amacı, komisyonun görevini kusursuz yerine getirmesini isteyen bir Sayın Genel Başkanımız ve komisyon üyesini asılsız şüphelerle gölgeleyerek komisyonu şimdiden battal hale getirmektir. Bu sadece Aytun Çıray’a karşı değil, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu başta olmak üzere CHP’ye yönelik FETÖ’cü yaklaşımlarının sonucudur.

AHMET KÜÇÜKBAY'IN BİNASINDA NİYE OTURDUNUZ?

Mesela 12 Aralık 2013’te Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki bir CHP heyetinin   ABD Başkenti Washington’a yaptıkları görev ziyaretini bile karalama ve iftiralarına alet etmeye kalkışmışlardır.

Ama bunların yalanları o kadar dayanaksız ve çürüktür ki; kahvaltı sonrası gizliliği olmayan ve Sayın Genel Başkanımızın lâiklik ve cumhuriyet değerlerini vurguladığı, konuşulanların açıkça yazılıp çizildiğini gözden kaçırmışlardır. Genel Başkanımıza utanmadan dil uzatanlara "Ne istediniz de vermedik" sözünü hatırlatırım.

Bunlar kendilerini kurtarmak için herkesi hiçbir  somut ve objektif kanıta dayanmaksızın FETOCU diye yaftalamaktadırlar.

Adı geçen iş adamlarının FETÖ'cü olup olmadıkları henüz mahkemece karar bağlanmamışken bu suçluların telaşı nedir? Bu  McCartyhismdir.

Bu kadar hassas idiyseniz darbe sonrasına kadar Ahmet Küçükbay'ın  binasında yıllarca niye oturdunuz? Niye Yeni Asır gazetesi Abdullah Kavuk'tan ve Ahmet Küçükbay'dan para alarak reklâmlarını yayınladı. Niye Küçükbay'ı ortanıza alarak fotoğraflar çektirdi?

Maksat kafaları karıştırmak, gerçek FETÖ’cülerin teşhis edilmelerini zorlaştırmaktır. Kısaca bunlar ancak kripto FETÖ’cülerin yapacağı saldırı ve eylemlerdir.

Amaçları bütün kurumlardaki soruşturma süreçlerini yozlaştırmak ve bu arada yeni bir işgal, istila ve darbe harekatı için zaman ve kan kazanmaktır. Ancak başaramayacaklardır.

BALTAYI TAŞA VURMUŞLARDIR

Yeni Asır Gazetesini, bazı yandaş medya organlarını ve AKP İzmir İl Başkanı Yardımcısı Mehmet Tozlu’yu harekete geçiren dönek FETO elemanı tabii ki hak ettiği cevabı alacaktır. O kadar suçluların telaşı içindedirler ki,AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın Yeni Asır’daki köşesinde, sadece iki yıl önce 19 Ağustos 2014  tarihinde yayımlanmış ‘Aytun Çıray Vakası’ başlıklı yazısını gözden kaçırmışlardır.

Kocabıyık makalesinde milletvekilimizden ‘siyasetin bütün merhalelerinden onurla geçmiş bir siyasetçi’ olarak söz etmiştir. Kocabıyık, Çıray hakkında kaleme aldığı bu övgü dolu yazıyı, acaba Tozlu okumadı mı? Buradan açıkça söylüyoruz, başta Genel Başkanımız olmak üzere 15 Temmuz darbe komisyonu Üyesi Aytun Çıray hakkındaki  iddialar asılsızdır ve konu adalete intikal ettirilmiştir. Susmakla suçladıkları Sayın Çıray'ın noter kanalıyla gönderdiği açıklamayı bile yayınlama cesareti göstermemişlerdir. Burada özellikle Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tekrar dikkatini çekelim; Partimiz hakkında bir algı operasyonu başlatmak ucuzluğuna soyunan Yeni Asır'ın genel yayın yönetmeni siz ameliyattayken yapılan MİT operasyonu sonrası FETO'y ziyarete gitmiştir. İşte bu da İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın FETÖ ile birlikte çektirdiği resmidir.Dolayısıyla Türk Milletine yüce Atatürk’te somutlaşan kurucu değerler çerçevesinde sadakatle hizmet etmekten başka yüksek amaç bilmeyen CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve milletvekilimize FETÖ pisliklerinin bulaştırılmak istenmesi suçluların saklanma çabalarından ibarettir. Ama bu kez deyim yerindeyse hem baltayı taşa vurmuşlardır. Çünkü ‘Camdan evlerde oturanların hiç kimseye taş atmaması gerekir.

 
Hotar’dan fuar mesajı: Üzerimize düşeni…
 
O soruyu yeniden gündeme getiren gelişme: BMC taşınıyor mu?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hotar’dan fuar mesajı: Üzerimize düşeni…
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili İzmir Enternasyonal ...
AK Parti’de görevden alınan 3 başkanın yerine kimlerin adı geçiyor?
AK Parti Genel Merkezi’nin görevden aldığı üç ilçede hareketlilik başladı. ...
Konak siyasetinde fair-play: CHP, AK Parti'yi ağırladı
AK Parti İlçe Başkanı Yıldırım ve yönetimi, CHP İlçe Başkanı Başak ve ...
 
Erdoğan'dan 'istifa' yorumu ve Kılıçdaroğlu'na yanıt!
Erdoğan, Efkan Ala'nın istifası için "Ne Efkan Ala kardeşimizden herhangi ...
CHP Buca’da ‘Güven’ masası!
İl Başkanı Güven’in ilk ağırlayan başkanlar Piriştina ve Kaya oldu. Yemekte ...
CHP’li Çıray’dan Ala’nın istifası hakkında çarpıcı iddia!
CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifası ...
 
AK Parti’de görevden alınan 3 başkan konuştu: FETÖ iddialarına yanıt!
Genel Merkez tarafından görevden alınan 3 ilçe başkanı Egedesonsöz’e açıklamalarda ...
Ve Osmanlı Partisi kuruldu!
Türkiye’nin 91’inci siyasi partisi Osmanlı Partisi adıyla kuruldu. Ambleminde; ...
AB ile terörle mücadele polemiği!
Ankara ile AB arasında, Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik başlığında ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Köy Enstitülü olmak…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Geleceğe ‘miras’ altın ses!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva