HABERLER>POLİTİKA
3 Nisan 2020 Cuma - 15:29

CHP’de online basın toplantısı: Yücel ve Soyer’den net mesajlar!

İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in organize ettiği basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer ve milletvekilleri basın mensuplarıyla bir araya geldi. Online oturumun ana gündem maddesi koronavirüs salgını olurken AK Parti’den gelen bazı açıklamalara cevap verilmedi. İl Örgütü, Büyükşehir Belediyesi’nin kampanyasına bin erzak paketiyle destek olma kararı aldı. Başkan Soyer ise önemli mesajlar verdi.

CHP’de online basın toplantısı: Yücel ve Soyer’den net mesajlar!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve milletvekilleri basın toplantısı düzenledi. Koronavirüs ile mücadele edilen olağanüstü bir dönemden geçilirken bir ilke imza atıldı ve toplantı internet üzerinden gerçekleşti.  Skype aracılığıyla yapılan oturumda gündeme dair açıklamalarda bulunulurken belirli sayıda basın mensubu da online programa katıldı.

Toplantıda İl Başkanı Deniz Yücel, milletvekilleriyle birlikte ortak hazırlanan metni okudu. Yücel, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı dayanışma kampanyasına örgüt olarak 1000 erzak paketiyle katıldıklarını açıkladı.

GENEL BAŞKANIMIZIN 13 MADDESİ İVEDİLİKLE HAYATA GEÇİRİLMELİDİR!
Yücel, “Bugünlerde moral ve mücadele azmimizi en yüksek seviyede tutmalıyız. Millet olarak en az can kaybı ve hasarla çıkmak istiyorsak aklı ve bilimi kendimize rehber edinmek zorundayız. Geç ve taksit taksit alınan tedbirlerle mücadelede başarılı olmak mümkün değil. Maaş bağışlayarak, televizyon ekranlarından iban numarası paylaşarak yıllardır ezilen halkımızdan para isteyerek salgınla mücadelede başarılı olmamız mümkün değildir. Genel başkanımızın 13 madde halinde paylaştığı maddelerin hayata ivedilikle geçirilmesi gerekmektedir” dedi.

CHP ÖRGÜTÜ’NDEN BİN ERZAK PAKETLİK DESTEK!
Yücel, “Koronavirüse karşı mücadele sadece resmi tedbirlerle değil, halkın bu sürece sahip çıkması ile mümkündür. Bakanlığın şeffaflığı konusunda derin endişelerimiz var. Toplumun bilgi sahibi olması mücadeleyi sahiplenmeyi arttıracaktır. Tüm bilgilerin şeffaf bir biçimde halkla paylaşılması ve seçilmiş yerel yönetimlerle her türlü dayanışma içinde olunması gerekiyor. İktidarın yaptığı evde kalın çağrısı yetersizdir. Samimiyetle mücadele edilmek isteniyorsa derhal sokağa çıkma yasağı ilan edilmelidir. Sokağa çıkmanın açlık anlamına gelmemesi için devletin tüm adımları atması ve vatandaşlarına sahip çıkması gerekiyor. Suriyelilere 40 milyar dolar harcamakla övünen hükümet kendi vatandaşlarına daha fazla harcamalıdır. Tüm ayni ve nakdi yardımları tereddütsüz yapmak durumundadır. İllerdeki pandemi kurullarına akademik odalar, barolar ve sendikaların dahil edilmesi gerekmektedir. Çalışmalar ülke ve iller düzeyinde en şeffaf ve katılımcı şekilde yürütülmelidir. Yerel yönetimlerin hükümet eliyle çıkartılan genelgelerle etkisizleştirilmeye çalışılması yanlıştır. Eşgüdüm halinde çalışılması gerekmektedir. Bağış kabul etme haklarının bir genelge ile hukuksuz bir şekilde gasp edilmesi anayasaya aykırıdır. Hastalıkla burun buruna görev yapan sağlık çalışanlarımızın her türlü ihtiyaçlarının karşılanması, korucu maske, siperlik gibi temel ihtiyaçlarının eksiksiz olarak temin edilmesi ve konaklama imkanlarının sağlanması gerekmektedir. Birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmalıyız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç sahipleri için hayata geçirdiği kampanyaya il örgütü olarak 1000 erzak paketiyle destek olacağımızı paylaşmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

YÜCEL: SAYIN REKTÖR GEÇMİŞ YILLARDA AKP’DE SİYASET YAPTI…
Yücel ayrıca, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sağlıkçılar için otel ve yurt kiralaması ve konaklama ihtiyacını gidermesi hamlesinin Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü tarafından geri çevrilmesiyle ilgili de konuştu. Yücel, “Bu samimi ve önemli adım iktidarla aynı düşünceyi taşıyan kişilerce kabul bulmamıştır. Büyükşehir belediyemiz bir otel ve yurt kiraladı. Bu yurdun 9 Eylül Üniversitesi’nde görev yapan doktor ve sağlık çalışanlarına tahsisi konusunda bir teklif yapıldı. Ancak Tunç Soyer’in bu samimi adımı ne yazık ki Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü tarafından ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle reddedildi. Sayın rektör geçmiş yıllarda AKP’de genel başkan yardımcılığı yapan, yıllarca aktif siyaset yaşantısının içinde olan kişidir. Biz burada birlik, beraberlik, samimi bir dayanışma yakalamak istiyorsak, geçmişte yaşanan ne olursa olsun hangi ideolojiden olursa olsun tüm yöneticilerin bunlardan arınarak katkı koymaları gerekir. Bize ulaşan doktor, sağlık çalışanları var. Böyle bir ihtiyaç olduğunu iletiyorlar. Çok sayıda telefon ve başvuru alıyoruz. Umarım Büyükşehir Belediyemizin yaptığı bu hamlede ihtiyaç olmadığı yönündeki gerekçeden vazgeçilir” ifadelerini kullandı.  

ÖRGÜTE TEŞEKKÜR!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de söz aldı ve “Bin paketlik bir yardım organizasyonu gerçekleştirdiğiniz için hepinize ayrı ayır teşekkür ediyorum. Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Davranışınızın örnek olacağını söylemek istiyorum. Bundan böyle de koronavirüs ile mücadelede her gün yapılanları paylaşıyor olacağız. Bizi izlemeye devam edin. Her gün bizim ne yaptığımızı soru sormaya ihtiyaç duymadan görecek, duyacak, öğreneceksiniz” dedi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞIYLA İLGİLİ: İZMİR’DE ACİLEN, ŞU SAATTE, DERHAL KONTROLLÜ KARANTİNA UYGULAMASINA!
Sokağa çıkma yasağındaki ısrarlı tutumu yineleyen Başkan Soyer, “Sokağa çıkma yasağını savunmamız sayıların büyüklüğünden, vakaların, vefat edenlerin fazlalığından değil. Biz bütün dünyada bu hastalığın nasıl seyrettiğini görüyoruz. Önümüzdeki günlerde daha da yayılacak. İşte o takdirde sağlık kurumlarımız, yatak sayılarımız, kadrolarımız, ekipmanımız yetersiz kalacak. İtalya’da, İspanya’da olduğu gibi o noktada sağlık sistemiz çökebilir. İnsanların tedavisinde çok geri düşebiliriz. Salgının yayılım hızını düşürmemiz gerekiyor. Tüm çağrımız budur. İşte bu nedenle sokağa çıkma yasağını ifade ediyorum. Bir kontrollü karantina demek daha doğru olabilir. İzmir’de acilen, şu saatte, derhal kontrollü karantina uygulamasına başlanmasını söylüyoruz” dedi.  

BÖKE: NASİHAT VEREN DEĞİL SOSYAL DEVLETE İHTİYACIMIZ VAR!
İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ise, “Çok güçlü bir sosyal devlete her zamankinden çok ihtiyacımız var. İnsanların evde kalmasına yönelik nasihat veren bir devlet değil kararlı önlemler alan bir devlete ihtiyacımız var.  Biz karantina gibi önlemleri düşünürken partimizin dile getirdiği adımların acilen atılması gerekiyor. Katılımcı ve şeffaf bir anlayışa ihtiyacımız var. Güçlü bir sosyal devlete, güçlü bir ekonomi pakete ihtiyaç var” açıklamasını yaptı.

SINDIR RAKAMLARLA KONUŞTU
İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır da bazı rakamlar verdi ve “İşsiz kalanlar ve kapatılan iş yerlerine yönelik alınması gereken tedbirlerin iktidar tarafından dikkate alınması gerekiyor. Sokağa çıkma sınırlandırıldıktan sonra kapatılan iş yeri sayısı 144 bin 690’dır. Bunun beraberler, kuaförler 504 bin kişiye etki etmektedir.  Motor kuryeliği yapan işçi kardeşlerimiz, AVM’lerde çalışanlar, kahvehane, okul kantinleri, servislerde çalışanlar da etkilenmiştir. Çok işsiz kalan vatandaşımız var. Bu durumların değerlendirilmesi gerekir” ifadelerini kullandı.  

ÖNÜMÜZDEKİ 3 HAFTA ZORLU GEÇECEK!
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Tuncay Özkan ise toplantının son bölümünde bir değerlendirme yaptı. Özkan, “Genel iktidarın gerekli tedbirleri almadığını düşünüyoruz. Partimizin ve büyükşehir belediyemizin önerdikleri dinlenmelidir. İzmir’de kontrollü bir karantina uygulaması hayata geçirilmelidir. Sokağa çıkma engellenmelidir. Olmazsa Türkiye genelinde salgının önüne geçmek mümkün olmayacaktır. Belediye başkanlarımızın çalışmalarını görüyoruz. Bizler elimizden geleni yapıyoruz. Ancak merkezi hükümetin bu konuda kararlılığını göremedik. Salgınla mücadelede en ön safta olan büyükşehir belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Türkiye’de bir savrulma var. Önümüzde zor günler var. 3 hafta çok zor geçecek” diye konuştu.

AK PARTİ’NİN ELEŞTİRİLERİYLE İLGİLİ GELEN SORULARA CEVAP VERİLMEDİ
Toplantıda ayrıca AK Parti kanadından gelen sert eleştiriler için gelen sorulara cevap verilmedi. İl Başkanı Yücel, gündemin koronavirüs ile mücadele olduğunu vurgularken siyasi zemine kayacak polemiklerden uzak durduklarını ifade etti. 

 
Konak Belediyesi maske üretimine başladı
 
Korona günlerinde Slowfood etkinliği: Dans et, çorba yap
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Doğrucu Davut 3 Nisan 2020 Cuma 16:57

Bu online toplantılarda konuşmadan duramayan siyasetçilerin yeni oyuncağı oldu. Kimseye faydası olmayan bir sürü laf salatası. İlla bir şeyin cılkını çıkaracağız. Siz egonuzu tatmin edin diye Allah bilir yanınızda kaç kişiyi işe gelmeye zorluyorsunuzdur. O insanlar hasta olursa mesuliyeti size ait. Bir de solcu olacaksınız.Evde kalın kardeşim, biraz da susun artık.

Yorumu oyla      2      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Kılıç'tan 'Konuk Evi' tepkisi!
CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Bergama ...
Vekil Sertel’in ev mesaisi: En büyük hasretim torunum Atlas’a!
Yetkililerin uyarılarını dikkate alan ve koronavirüs ile mücadele edildiği ...
Kılıçdaroğlu: Faturalar ertelensin! İhtiyacı olana 2000 TL maaş verilsin
Kemal Kılıçdaroğlu, ihtiyacı olanlara 2 bin lira maaş ödenmesi ve faturaların ...
 
Soyer’in o sözlerine Vekil Kaya ve Başkan Sürekli’den çifte cevap!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, “Onlar para derdinde, biz can derdindeyiz” ...
Başkan Çiftçioğlu’ndan Tugay’a sert eleştiri: Virüs için yollanan parayla maaş ödeyecekler
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, koronavirüs nedeniyle ...
CHP’li Polat’tan DEÜ Rektörlüğü’ne tepki!
CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
 
Erdoğan'dan İtalya ve İspanya'ya mektup
Cumhurbaşkanı Erdoğan tıbbi malzeme yardımı yapılan İspanya ve İtalya ...
Mühendis Başkan Gümrükçü icadı Lider’e takdim etti!
Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, üretimine başlattığı yüz koruyucu siperliklerden ...
CHP'li Serter'den korona mesajı: Dünya düzeni değişecek!
CHP’nin İzmir Milletvekili Serter, koronavirüs ile mücadele edildiği günlerde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva