HABERLER>POLİTİKA
2 Nisan 2020 Perşembe - 21:23

Soyer’in o sözlerine Vekil Kaya ve Başkan Sürekli’den çifte cevap!

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, “Onlar para derdinde, biz can derdindeyiz” sözlerine AK Parti’den cevaplar gecikmedi. İzmir Milletvekili Kaya, Soyer’i nefret dili kullanmakla suçlarken İl Başkanı Sürekli de sert bir açıklama yaptı. 

Soyer’in o sözlerine Vekil Kaya ve Başkan Sürekli’den çifte cevap!

EGEDESONSÖZ-  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Tunç Soyer’in, koronavirüs gündemi üzerinden yaptığı açıklamalara AK Parti kanadından tepkiler geldi. 2 haftalık sokağa çıkma yasağını savunan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, ayrıca belediyelerin yardımlaşma kampanyasına iktidarın yaptırım uygulaması için ise “Onlar para derdinde, biz can derdindeyiz”  ifadeleriyle cevap vermişti.

Bu sözler karşısında AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ve AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli açıklamalarda bulundu. 

BU NEFRET DİLİDİR!
Vekil Kaya, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer, "Onlar para derdinde biz can! Bunların hesabı bir gün sorulacak" demiş. Bu nefret dili, bu kutuplaştırıcı, ötekileştirici, düşmanlaştırıcı, bölücü, hedef gösterici dil, bir Belediye Başkanı'na yakışmıyor. Yazık, çok yazık. ? Önce şunu söyleyeyim, "Bir gün hesabı sorulacak" sözünü PKK'lılar da, FETÖ'cüler de çok söyledi. Tehditler savurup "hesap soracağız" diyen PKK'lıların dağda, FETÖ'cülerin menfezlerde kaçacak delik aradığını hep beraber gördük. Biz hesabı sadece Allah'a ve milletimize veririz.? Kanunlar ortadadır. Kanunlara karşı hareket edip, izin almadan yardım toplamak yasal değildir. Her şeyi kuralına göre yaparsanız, kimse size bir şey demeyecektir. Kanun tanımaz tavırlarınızın neticesinde ortaya çıkan tablodan hükümeti sorumlu tutmak tam bir şark kurnazlığıdır.? Devletin tüm kurumları büyük bir mücadele gerçekleştirirken, İzmir'in Belediye Başkanı'nın uğraştığı konuya bakın. Bu işin siyaseti olmaz. Yazık, bir yandan virüsle uğraşırken bir yandan da bu tarz siyasetçilerle uğraşmak zorunda kalmak bu toplumun talihsizliği. Çok üzücü. ? Toplumu germek, kutuplaştırmak politika argümanı olarak kullanılmamalı. Siyasi partiler düşman değil, rakiptirler. Bu zorluklar ayrışmayla değil, birlik ve beraberlik ruhu ile aşılır. Gün siyaset yapma günü değil, bir olma, beraber olma, hep birlikte Türkiye olma günüdür” dedi. 

İl Başkanı Sürekli ise, “Ajandanızda ne var bilmiyoruz; ama her sabah sahilde koşup spor yaptığınızı biliyoruz. Devletimiz şuana kadar tüm tedbirleri titizlikle aldı. Gerektiğinde daha katı tedbirlerde alacaktır. Hesap sormanın peşine düşmeden önce hesap versinler. İzmir'in malı deniz diyerek, bir yılda satıp savdılar." sözleri ile karşılık veren Başkan Sürekli açıklamasını şöyle sürdürdü; "Bir yıllık icraatlarının ajandası ile halkın karşısına çıkamayanlar, kendilerine fırsat bu fırsat deyip, bir 'koronavirüs ajandası' oluşturmuşlar belli ki. Kimlerin kafasıyla hangi hesabı yaptıklarınızı bilmiyoruz. Devlet tanımamazlık, halkı galeyana getirme, üslupta pervasızlık ne ararsanız var. Sürecin hassasiyetini ısrarla anlatmamıza rağmen, sazı ellerine alıp, tüm gücüyle salgınla mücadele eden devlete üst perdeden talimatlar vermeleri, halka korku ve kaygı şırınga etmeleri doğru değil’’ ifadelerini kullandı.

Hesap veremeyen hesap sormaya kalkışıyor
Belediyelerin yardım toplaması ile ilgili yasaların ortada olduğuna dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; "İlgili yasalar ortada. Gereğini yaparak idare işlemlerini gerçekleştirerek bağış kabul edebilirler. Bu işler afaki olmaz. Yasa koyucu olan TBMM'nin iradesine rağmen olmaz, kontrolsüz, denetimsiz yapılamaz. AK Partili belediyeler için de aynı şey geçerli. Feveranlarını anlamak mümkün değil. Biz 'aynı yere yumruk vuralım' dedikçe, sağa sola sarıyor, sürekli veryansın ediyorlar. Bu neyin hesabıdır? Hesap veremeyenler nasıl hesap sormaya kalkışıyor? Biz farklı bir şey mi söylüyoruz. Biz de dayanışma diyoruz, devletimiz de 'biz bize yeteriz' diyor. Bu neden rahatsız ediyor.Bu can pazarında asıl kendileri hangi hesabın peşindeler,  anlamadık. Şaşkınlık içindeyiz."diye konuştu

 

 
Başkan Çiftçioğlu’ndan Tugay’a sert eleştiri: Virüs için yollanan parayla maaş ödeyecekler
 
Bakanlık o şirketlere acımadı: Ceza yağmuru!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kaptan Arif 3 Nisan 2020 Cuma 15:37

Dağıtacağı kolonya ve maskenin parası çıkışmayınca IBAN kampanyası ile halledenlerin bir de sözcüleri çıkıp ahkam kesmiyorlar mı pes ki pes. Virüs bile bunlara dayanamaz.

Yorumu oyla      3      3  
BERNA 3 Nisan 2020 Cuma 02:29

gaziantep belediyesi hariç değilmi

Yorumu oyla      8      3  
Gürkan 3 Nisan 2020 Cuma 01:52

Belediyelerin halka yardım etmesinden kim, niye rahatsız olur ki! Dert, hastalığın yayılmasını önlemek, vatandaşa yardım etmek mi yoksa başka bir şey mi?

Yorumu oyla      9      3  
Sahibinin Sesi 3 Nisan 2020 Cuma 00:32

Bir zamanlar "SAHİBİNİN SESİ" diye bir plak şirketi vardı. Bunlar da böyle.

Yorumu oyla      9      3  
Tc izmirli 2 Nisan 2020 Perşembe 22:53

Önlem önlem diyorsunuz. Ozaman antalya hava limanına diş hatlara günde 40 50 uçak indiği yönünde haberler var. Fotoraflar yayınlandı. İlk gelen umrecileri dikkate almadınız. Bari bunu dikkate alın. Turizimci bakanın para hırsına ne diyeceksiniz.

Yorumu oyla      8      3  
utanmaz 2 Nisan 2020 Perşembe 22:43

Fetoyu fetö eden, öcalan'ı trt'ye çıkaran, kandil'den trt'ye yayın yaptıran Soyer miydi? Millet can derdindeyken kanal ihalesini İmamoğlu yaptı değil mi? Belediyeler maske üretirken askeri dikimevlerinde üretilen maskeleri forsla yurtdışında da KK gönderdi değil mi? Yetti lan, yetti! Çıkmayın insan içine, denke gelmeyin insanlara, virüsten betersiniz!

Yorumu oyla      9      3  
TC misafir 2 Nisan 2020 Perşembe 21:41

Millet canının işsizliğinin derdinde adam çıkmış hala fetö pkk diyor bozuk plak gibi. Yahu kardeşim diğer ülkeler vatandaşına işten çıkarılmayacağına dair teminatlar verip maddi destek için bütçe rakamları açıklarken siz ne yaptınız bunu söyleyin, kolonya bile dağıtmaktan acizsiniz çıkıp bir de para istediniz ayıptır. Yangından mal kaçırır gibi kanal istanbul ihalesine çıktınız. Bir de biz sadece Allah'a ve milletimize hesap veririz demişsiniz de hesap soran millete jet hızıyla soruşturma açıyorsunuz bu nasıl hesap vermek? Bu Anadolu coğrafyası 1071 den bu yana sizin gibisini görmedi iddia ediyorum ki göremez de.

Yorumu oyla      20      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Çiftçioğlu’ndan Tugay’a sert eleştiri: Virüs için yollanan parayla maaş ödeyecekler
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, koronavirüs nedeniyle ...
CHP’li Polat’tan DEÜ Rektörlüğü’ne tepki!
CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Erdoğan'dan İtalya ve İspanya'ya mektup
Cumhurbaşkanı Erdoğan tıbbi malzeme yardımı yapılan İspanya ve İtalya ...
 
Mühendis Başkan Gümrükçü icadı Lider’e takdim etti!
Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, üretimine başlattığı yüz koruyucu siperliklerden ...
CHP'li Serter'den korona mesajı: Dünya düzeni değişecek!
CHP’nin İzmir Milletvekili Serter, koronavirüs ile mücadele edildiği günlerde ...
İl Başkanlarıyla buluştu: İzmir için ne dedi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan internet ortamında il başkanlarıyla ...
 
Erdoğan Putin ile Suriye ve koronavirüsü görüştü!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.
AK Parti'den tepki: Siyasi hastalık!
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, corona virüs salgınıyla mücadele ederken ...
CHP'li 11 başkandan ortak açıklama: Takdir kamuoyunun!
CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı bağış kampanyalarının İçişleri Bakanlığı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva