HABERLER>POLİTİKA
3 Nisan 2020 Cuma - 13:10

CHP’li Kılıç'tan 'Konuk Evi' tepkisi!

CHP İzmir Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Av. Sevda Erdan Kılıç, “Bergama Belediyesi’nin kronik hasta ve engelli işçileri genelgelere rağmen çalıştırmasına, çalışanlarına idari izin vermeyip yıllık izne zorlamasına; belediyeye ait Hasta Yakını Konuk Evi’ni sağlık çalışanlarına açmamasına” yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.

CHP’li Kılıç tan  Konuk Evi  tepkisi!

Bergama Belediyesi’nin Hasta Yakını Konuk Evi’nin bulunduğunu  belirten Av. Sevda Erdan Kılıç, konuk evinin hastalar açılmaması ile ilgili olarak belediyeye tepki gösterdi.

Kılıç açıklamasında “Konuk Evi, Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi ile karşı karşıyadır, ancak buna rağmen hastanede çalışan sağlık çalışanları için tahsis edilmemiştir. Belediyenin bu Konuk Evinin, hastane ile karşı karşıya olmasına rağmen ısrarla sağlık çalışanlarına tahsis edilmemesi vicdanlara sığmaz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sağlık çalışanlarının hem daha iyi koşullarda dinlenmelerini hem de çalışanların virüsü başkalarına bulaşma riskini azaltması amacıyla; salgın nedeniyle hasta olan insanlara gece gündüz demeden yardım etmeye çalışan sağlık çalışanlarının daha iyi koşullarda dinlenmesi için İzmir’de bir yurt ve otel kiralamışken, Bergama Belediyesinin hastanenin hemen karşısındaki hasta konuk evini sağlıkçılara tahsis etmemesi iktidar partisinin sağlıkçılara bakışını göstermektedir.” dedi.

GENELGEYE UYULMUYOR
Bergama Belediyesi’nin kronik hastalığı olan, hamile ve engelli işçileri İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye rağmen çalıştırdığını ifade eden Av. Kılıç, “Bergama Belediyesi böylece, Korona virüs nedeniyle İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye uymamaktadır.” dedi.

Av. Sevda Erdan Kılıç, Korona virüsle mücadele için alınan tedbirler kapsamında; kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemi uygulanabilmesine ve idari izin verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandığını ifade ederek, salgın nedeniyle kapalı olan Bergama Kültür Merkezi ve Spor Salonu çalışanlarına, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nin aksine idari izin verilmek yerine zorunlu olarak yıllık izinlerinin kullandırıldığını kaydetti.

CHP İzmir Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, 22 Mart 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nde, “dönüşümlü çalışanların fiilen göreve gelmedikleri süre boyunca idari izinli sayılacağının” belirtildiğini anımsatarak, “Bergama Belediyesi’nde işçilere yıllık izinlerini kullanmaları yönünde ciddi baskılar yapılmakta, kabul etmeyen işçilere işten çıkarma ve sürgün etme gibi tehditlerle mobbing uygulanmaktadır.” dedi.

Av. Kılıç, Bergama Belediyesi’nde çalışan işçilerin kendisini arayarak bilgi verdiğini ve yaşadıkları mobbingi aktardığını belirtti.

“Belediye Konuk Evinin hastane ile karşı karşıya olmasına rağmen sağlık çalışanlarına tahsis edilmemesi vicdanlara sığmaz”

CHP’li Av. Kılıç, Bergama Belediyesi’ne şu şekilde seslendi:

“İzmir Milletvekili olarak, Bergamalıların daha iyi koşullarda yaşamasına katkı sunan işçilerden kronik hastalığı olanlara, engellilere ücretli izin verilmesini, dönüşümlü çalışmanın gerçekleştirilmesini ve dönüşümlü çalışanların idari izinli sayılmasını, Hasta Yakını Konuk Evi’nin sağlık çalışanlarına tahsis edilmesini Bergama Belediyesi’nden ivedilikle bekliyoruz. Çünkü, insan sağlığı ve hayatı her şeyden önemlidir. Bergama Belediye Başkanı Sayın Hakan Koştu’yu bir an önce bu konularda gerekeni yapmaya davet ediyorum.”

 
Vekil Sertel’in ev mesaisi: En büyük hasretim torunum Atlas’a!
 
Özel Egepol Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Artan: Korona'dan sağlıklı beslenerek ve fiziksel aktivite ile korunun!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vekil Sertel’in ev mesaisi: En büyük hasretim torunum Atlas’a!
Yetkililerin uyarılarını dikkate alan ve koronavirüs ile mücadele edildiği ...
Kılıçdaroğlu: Faturalar ertelensin! İhtiyacı olana 2000 TL maaş verilsin
Kemal Kılıçdaroğlu, ihtiyacı olanlara 2 bin lira maaş ödenmesi ve faturaların ...
Soyer’in o sözlerine Vekil Kaya ve Başkan Sürekli’den çifte cevap!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in, “Onlar para derdinde, biz can derdindeyiz” ...
 
Başkan Çiftçioğlu’ndan Tugay’a sert eleştiri: Virüs için yollanan parayla maaş ödeyecekler
AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, koronavirüs nedeniyle ...
CHP’li Polat’tan DEÜ Rektörlüğü’ne tepki!
CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ...
Erdoğan'dan İtalya ve İspanya'ya mektup
Cumhurbaşkanı Erdoğan tıbbi malzeme yardımı yapılan İspanya ve İtalya ...
 
Mühendis Başkan Gümrükçü icadı Lider’e takdim etti!
Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü, üretimine başlattığı yüz koruyucu siperliklerden ...
CHP'li Serter'den korona mesajı: Dünya düzeni değişecek!
CHP’nin İzmir Milletvekili Serter, koronavirüs ile mücadele edildiği günlerde ...
İl Başkanlarıyla buluştu: İzmir için ne dedi?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan internet ortamında il başkanlarıyla ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çoban ateşini 'topuklu' yaktı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva