HABERLER>POLİTİKA
6 Aralık 2015 Pazar - 11:04

CHP Buca’da ‘Kaya’ gibi yarış: Kazanan...

İlçe kongresinde belediye ve yönetim destekli Çağdaş Kaya, muhaliflerin adayı Güngör Kaya’yla yarıştı. Kıran kırana geçen seçimi 29 oy farkla kazanan Çağdaş Kaya ilçe örgütünün yeni başkanı oldu.

CHP Buca’da ‘Kaya’ gibi yarış: Kazanan...

Gökhan KOÇ / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir’de ilçe kongreleri maratonu 9 seçimli Pazar mesaisiyle sonlanıyor.

Buca İlçe Örgütü de yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti.

Mevcut Başkan Bektaş Gül sağlık sorunları nedeniyle yarışta aday olmadı.

Kongrede Belediye Başkanı Levent Piriştina'nın çıkardığı ve Hüseyin Yüzer ile Mehmet Süne yapısının destek verdiği Çağdaş Kaya ile başta milletvekili adayları Sevda Erdan Kılıç, Ali Hıdır Uludağ, Muhsin Kurt, Turgay Bozoğlu ile Buca Belediye Başkan aday adayı Oktay Gökdemir, Erkut Tamay, Necati İmam, Ali Rıza Kaya, Büyükşehir Belediyesi Grup Başkanvekili Deniz Yücel, Buca Belediyesi Grup Başkanvekili Kasım Akdağ, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Sabriye Özdemir, İsmail Bekiroğlu, Buca Belediye Meclis Üyesi  Serkan Kalmaz ile Suat Nezir ve Lokman Fazla gibi isimlerin desteklediği Güngör Kaya yarıştı.



Kıran kırana geçen seçimde sandıktan 405 geçerli oy çıktı. 217 delegenin oyunu alan Çağdaş Kaya CHP Buca'nın yeni başkanı olurken, Güngör Kaya 188 oyda kaldı.

Yeni yönetimde kimler var?
Çağdaş Kaya başkanlığındaki yeni yönetim kurulu Sevilay Akyol, Selvi Aladağ, Tanju Altunbulak, Özkan Arslan, Mehmet Bavank, Sevgi Çelik, Atilla Duruk, Cemile Güleç, Mesut Karaboğa, Bayram Kaygısız, Gülten Koçak, Turan Oğuz, Turan Özcan, Türkay Pirli, Orhan Rüzgar ve Naim Şanlı’dan oluştu.
 
Kimler il kongre delegesi seçildi?
Kaya’nın kazandığı seçim sonrası kendisi ve Başkan Levent Piriştina ile İlçe Eski Başkanı Mehmet Süne dışında Metin Aktaş, Hıdır Akyol, Sema Arcan, Süleyman Ayten, Celal Balıkçı, Arzu Başak, Mehmet Selim Bozdağ, Ester Bulut, İzdem Can, Özcan Coşkun, Eşref çakır, Pınar Çırçır, Bahar Çiftçi, Hüseyin Çimenli, Zekiye Demiroğlu, Hüseyin Ekinci, Mualla Erdaş, Avni Ergül, Zafer Eroğlu, Faruk Göçer, Ulaş Gül, Ayfer İnan, Hüseyin Kaban, Evren Karakoyun, Haydar Karakoyunoğlu, Nurdan Karlıdağ, Özgür Koç, Cemal Köyel, Halime Nazlım, Hıdır Oğuz, Elif Orallı, Ali Doğacan Öz, Erhan Özcan, Abdülhadi Özdemir, Ahmet Özkan, Kamuran Parıltı, Özer Polat, Seyit Ali Selek, Abdülkadir Şahin, Arif Şen, Havva Şener, Barış Tırpan, Naciye Toktaş, Şehri Tuğcular, Süheda Tuncer, Orhan Tutturmaz, Şenol Yeltekin, Mülazım Yeşilyurt, Cengiz Yıldız, Özgür Yıldız, Ahmet Yılmaz, İsmail Yüzer ve Fevrah Yüzer il kongre delegesi seçildi.



Kaybeden listede kimler vardı?
Güngör Kaya’nın yönetim kurulu üye listesinde Cevahir Bozoğlu, Ahmet Çınar, Şerife Delice, Mehmet Gündoğdu, Mustafa Gündüz, Hidayet Güney,  Gülsüm Karaçaylaklı, Fevzi Kaya, Eren Korkmaz, Cihangir Özdemir, Seçkin Özpolat, Kenan Öztürk, Mehmet Solmaz, Naci Şimşek, Devrim Yalçın ve Yılmaz Yıldız vardı.
 
Güngör Kaya’nın il kongre listesinde kendisi, milletvekili adayı Ali Hıdır Uludağ, meclis eski üyeleri Ali Rıza Kaya, Erkut Tamay ve Necati İmam’ın yanı sıra Aytaç Eroğlu, Ayten Kaya, Berrin Kaplansoy, Bülent Çetin, Cemal Köyel, Cemal Şengül, Züleyha Bingöl, Deniz Yücel, Deniz Güzel, Ekrem Turan, Ercan Geçgel, Erdoğan Atılmış, Fahrettin Sel, Filiz Meraklı, Gözde Yiğit, Esin Türkmen, Gülseven Aydın, Hadice Aday, Hakkı Kaban, Hakkı Geyik, Halil Beştemir, Harun Düşenkalkmaz, Hasan Durmaz, Hayreddin İbiş, Hüseyin Çağlar, Işıl Tezcan, İrfan Acun, Mehmet Feraset, Murat Arslan, Mustafa Totan, Nuray Zengin, Nurhayat Yılmaz, Oktay Gökdemir, Özge Güloğlu, Pakize Kahraman, Pınar Şen, Rahime Ergül, Sabriye Özdemir, Serkan Kalmaz, Raif Sermet Bilgin, Sevda Erdan Kılıç, Sevgili Polat, Sinan Öğüt, Suat Nezir, Veysel Şen, Yazgül Yıldırak, Yunus Ak, Zaim Karabiber, Zeynel Abidin Kara ve Zeynep Akdağ yer alıyordu.

KONGREDE NELER YAŞANDI?

Kongreyi Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İl Başkanı Bedri Serter, İzmir Milletvekili Ali Yiğit, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışma Erdal Aksünger, Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü Deniz Yücel, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Algan, İzmir Eski Milletvekili Ahmet Ersin, milletvekili adayı Hıdır Uludağ'ın yanı sıra il ve ilçe yöneticileri ile çok sayıda partili de yakından takip etti.

Piriştina teşekkür etti, Kılıçdaroğlu’na seslendi
Kongrede konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Mensubu olmaktan onur duyduğum, rozetini taşımaktan gurur duyduğum CHP’de bana bu görev tebliğ edildiğinde örgüt emekçileri ve takdiriyle göreve geldiğimden beri bir yerel bir genel cumhurbaşkanlığı ve ön seçim geçirdik. Bu seçimlerde hiç bire fedakarlıktan kaçınmayan örgüt yoldaşlarıma teşekkür etmek istiyorum. Görevlerini iade edecek olan yeni arkadaşlarımızın görev alacağı bu mücadele de 20 ay boyunca benimle yürek yüreğe örgüt mücadelesi veren ilçe yönetimine teşekkür ediyorum. Onlar bu mücadele de bizimle oldular” dedi.
 
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na seslenen Piriştina, “Türkiye’de vermiş olduğumuz iktidar mücadelesinde genel başkanımıza seslenmek istiyorum. Birazdan burada yapılacak olan seçimlerde örgüt kaya gibi arkanızda olacak. Her gün daha kararlı ve inançlı olarak mücadele verecekler. İki aday arkadaşımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.



Yazı tura atıldı, ilk Çağdaş Kaya konuştu!
Adaylardan kürsüde ilk kimin konuşma yapacağı yazı-tura ile belirlendi… Adaylar eşleriyle birlikte poz verdikten sonra, kürsüye Çağdaş Kaya çıktı. Kaya, konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı verdi.
 
Kaya, “Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbakanlık yolunda Buca kongremizin kocaman bir adım olmasını diliyorum. Biz birbirimize küsmeyeceğiz. Ben yoksam başaramayacağız demeyeceğiz. Birlik beraberlik mesajı verirken birbirimizi arkadan vurmayacağız. Meydanlara sadece parti içi, yarışlarla değil her gün insanlarımızın yanında olacağız. Partimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Barışı sağlamaya adayız. Daha önceki görev aldığım kademelerde birisi olarak partimiz sorunlarını yalnızca parti içinde bırakılmasını sağlayacağız. Örgütümüzü dizayn etmeye değil, hizmet etmeye geliyoruz. Örgütümüzle birlikte yürüyeceğiz. Makamları basamak olarak göremeyeceğiz. İktidarın sokaktan geçtiğini asla ve asla unutmayacağız. Seçim çalışmalarını takvime sıkıştırmak yerine göreve geldiğimiz andan itibaren başlayacağız. Bizler başkalarının eline göre değil, kendi genç ellerimizle yönetmeye talibiz. Gençler sizin için listelerin dolgu malzemesi midir yoksa yoldaşları mıdır? Sonuç ne olursa olsun birlikte olacağız. Aydınlık ve güzel günleri birleşe birleşe çalışa çalışa getireceğiz” dedi. 



Yaşasın CHP, yaşasın barış!
“İktidara taşıyacak yeni yönetim kadrolarını belirleneceği demokrasi şölenimize, düğünümüze hoş geldiniz” diyerek sözlerine başlayan Güngör Kaya, mevcut başkan Bektaş Gül’e geçmiş olsun dileklerini iletti. Ülkenin iç ve dış politikada zor günler geçirdiğini söyleyen Güngör Kaya, kazanımların alt üst edildiğini ve tehlikeli bir mecraya doğru gidildiğini ifade etti. CHP’nin ise bu tehlikenin ilacı olduğunu dile getirdi.
 
Kadınlarla birlikte omuz omuza yürüyeceklerini söyleyen Kaya, “Kadınları Buca’daki değişimin öncüsü yapacağız. 1970’lerdeki gibi dokunarak ve köklü değişimler yapmalıyız. İnsanca hakça bir düzen sağlayacağız. CHP’li yerel yönetimlere yapılan haksızlıklara karşı topyekün çalışacağız. Adalet için sonuna kadar çalışacağız. Çünkü biz Bucalı’yız. Düşmana ilk kurşunu atan Hasan Tahsin’in torunuyuz. Gücün önünde değil, örgütün değerleri önünde eğilmeye ant içtik. Bu örgütün baronu efendisi değil hizmetkarı olacağız. CHP’nin kurumsal kimliğinin önünde değildir. Kişisel çıkarlarımız partinin önüne çıkarmayacağız. Rant peşinde koşmayacağız. Önceliğimiz CHP olacak. Artık ben yok biz varız. İlkelerimiz var. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz. Buca İzmir’in en önemli metropol ilçelerinden biridir. 2019’da da iktidarımızı Buca’da devam ettirmek istiyoruz. Amacımız 2019 seçimlerinde ülkede tek başına iktidar yapmak 2023’e CHP iktidarında girmektir. Umudu yeniden yeşerteceğiz. Bunun içinde ya bir yol bulacağız, ya da bir yol açacağız. Göreve geldiğimizde Buca için değişim programı hazırladık. Vakit geçirmeden bunu hayata geçireceğiz. Bu program çerçevesinde Bucalılar’ı CHP’de siyaset yapmaya katacağız. El verin. Omuz verin birlikte yürüyelim. Buca’dan İzmir’e ve Türkiye’ye ışık olalım. Mahalle muhtarlarıyla istişareler yaparak sorunları çözüme kavuşturacağız. Her mahalle de etkin olacağız. Selam olsun özgürlük ve demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden yurtseverlere… Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi, yaşasın barış” diyerek sözlerini tamamladı.



Eski başkandan iş vaadi iddiası!
Eski İlçe Başkanı Ali Rıza Kaya, kongre öncesi bazı delegelere iş vaadinin verildiğini, iş vaadiyle kongrede desteklerinin alındığını dile getirdi. Kaya, “Adayların kongre öncesi bazı delegelerle görüşmelerinde vaatlerin olduğunu gördük mutlu oldum. Eğer bir yerde iktidar varsa nimetlerinde yararlanmalıdır. İş olanağı varsa partililerimden ihtiyacı olanlar buraya girmelidir. Bir delege arkadaşım bana geldi. Kendi mahallemde. Kendi hitabıyla bana dedi ki, “Başkanım işe ihtiyacım var. İş teklifi geldi.” Bende ona, “Yolun açık olsun. Hayhay… Bu beni mutlu eder. Ancak ben siyasetin her zaman ideallerim doğrultusunda yaptım. Seninle aynı fikirde değilim. Eğer sen şimdi delege olmasaydın böyle bir teklif alacak mıydın? Bunu düşün.  Ama sen evine ekmek götür” dedim. Ben buradan teşekkür ediyorum. Belediye aldığınız işçiler için gerçekten Buca’da oturuyorlarsa ve CHP’liler ise… Rica ediyorum, bu arkadaşlar hiç bir şekilde işten çıkarılmasın, sahip çıkın. Hem seçilecek ilçe başkanımız hem de belediye başkanımız bu sözlerini yerine getirir, sahip çıkarlar. Bu kongrenin başarısı da bu olur inşallah. Ali Rıza Kaya her zaman koşar yürür. Gördüğüm kadarıyla da Buca Kaya’lardan vazgeçemiyor” ifadelerini kullandı.  



Tekin’in konuşması tansiyonu yükseltti
Ufuk Mahallesi Delegesi Aziz Tekin’in kongrede tansiyonu yükseltti. Tekin, “Ben Buca’nın çocuğuyum. Bu partinin gençlik kolları başkanlığı yapmış biri olarak buradan seslenmek istiyorum. Eline kağıt alıp nutuk atanlar, partiyi taşlarken, yumurta atarken neredeydiniz? İlçe başkanlığına yumurta atacaksınız. Sonra en büyük cumhuriyetçi, partili benim diyeceksiniz. En büyük cumhuriyetçi de en büyük partili de benim. “Kılıçdaroğlu’nu istemiyoruz” diyeceksin ama burada nutuk atacaksın. Var mı öyle bir şey? Herkes eline vicdanına koysun. Belediye ile kavgalı yönetim istemiyoruz. Ben ufuk mahallesi delegesi olarak Çağdaş Kaya kardeşimize destek veriyorum” diye konuştu.

Bektaş Gül’e büyük alkış
CHP Buca kongresi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı. Başkanvekili Naim Şanlı’nın hastalığı nedeniyle kongreye katılamayan Bektaş Gül’ün selamını iletmesi üzerine salondan alkışlar yükseldi. Kongrenin divan başkanlığına CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır seçildi.



Kurultay havası!
Buca kongresinde 2 adayın çalışmaları salonda kurultay havası estirdi. Salon ve salonun dış bölümü pankartlar ve adayların destekçileri için yaptırdığı özel atkılarla donatıldı.
İki aday salona tezahüratlar eşliğinde girdi. İlçe Başkan Adayı Çağdaş Kaya’nın salona büyük bir destek alarak girdi. Kaya’nın destekçileri atkılarla şov yaptı. Güngör Kaya’nın destekçileri ise, “İşte örgüt, işte başkan” sloganları attı.

 

 
CHP Bornova seçimi yaptı: 2 adaylı yarışı kim kazandı?
 
Buca'da halk oyunları şenliği hazırlıkları başladı
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Seda 7 Aralık 2015 Pazartesi 16:58

Yuregine saglik aziz tekin

Yorumu oyla      12      8  
atatürk mah. 7 Aralık 2015 Pazartesi 16:33

Değerlimiz mesut karaboğaya ilçe yonetiminde başarılar dileriz yolun açık olsun

Yorumu oyla      13      6  
gençlik kolları 6 Aralık 2015 Pazar 23:18

gençlik kolları kazandı tüm chp deeee

Yorumu oyla      14      12  
Çınartepeli sefkarlılar 6 Aralık 2015 Pazar 22:48

Başkanımızı tebrik ederiz. Gururumuz Cengiz YILDIZ'a başarılarının devamını dileriz

Yorumu oyla      16      10  
BERAT GÜR 6 Aralık 2015 Pazar 21:28

kıravatlı sosyal demoktrat kaybetti..halkın genç adamı çagdaş kazandı...fark burada chp kravatlıların yeri olmayacak..halkın halk yeri gibi..

Yorumu oyla      17      11  
O.T 6 Aralık 2015 Pazar 19:54

Beko'suz ne kongrenin ne siyasetin tadı var Buca'da..! Aynı tadı ve aynı heyecanı yaşatın görelim, sizide sevelim. Beko'ya acil şifalar diliyorum. O'nun elinden gelenin en iyisi taban siyasetiydi. Umarım örneğiniz olur.

Yorumu oyla      21      14  
Deniz 6 Aralık 2015 Pazar 19:23

Güngör Kaya eski meclis üyesi sürekli muhalefet yapmakla tanınıyordu.Buca için hiç bir şey yapmadı.O zamanki başkanının karşısında yer aldı.yanına yazdıkla-rı da kendi gibi eski ve muhalifler.Sonuç her zamanki gibi muhalifliğe devam.Bırak artık Güngör.Bu işler muhalflikle olmuyor görmüyonmu.Buca için yeni başkan hayırlısı olsun.

Yorumu oyla      24      11  
PARTİLİ 6 Aralık 2015 Pazar 19:10

PARTİNİN TABANINDAN GELEN ÇAĞDAŞ GENCİMİZE BAŞARILAR DİLERİİİM..YAKIŞAN OLMUŞ

Yorumu oyla      24      17  
nalan ercan 6 Aralık 2015 Pazar 12:02

bu cocuk seçimi alır gençlik kollarından gelmiş çağdaş adını bucaya yansıtmalı.

Yorumu oyla      32      20  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Bornova seçimi yaptı: 2 adaylı yarışı kim kazandı?
Mevcut Başkan Doğru’nun aday olmadığı ilçede milletvekili adayı Nevzat ...
CHP Karşıyaka'da Yıldırım dönemi!
İlçe Örgütü yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. Muhalif hareketin ...
‘Reklam arası’ diyen eski vekil icralarla boğuşuyor!
“600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi” mesajıyla ...
 
CHP sandık kapattı: Kimler başkan oldu/delege seçildi?
İzmir’de kongre maratonu 9 ilçede yapılacak seçimlerle noktalandı. Balçova, ...
CHP Çeşme kongresinde duygusal anlar
Ekrem Oran’ın yeniden bakanlığa seçildiği kongrede CHP PM üyesi yüksel ...
Balbay Davutoğlu’na sordu: O yönetmelik neden kalktı?
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay 2 Aralık 2015 tarihinde 29550 ...
 
Başbakan'dan Musul açıklaması: Maksatlı provokasyon
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul'da görev yapan askerlerle ilgili konuştu. ...
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya durmak bilmiyor
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Mahmut Atilla ...
AK Parti Kadın Kolları MKYK’sında ilk kez bir İzmirli!
AK Parti Kadın Kolları Merkez Karar ve Yürütme Kurulu’na ilk kez İzmir’den ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva