HABERLER>POLİTİKA
6 Aralık 2015 Pazar - 11:04

CHP Karşıyaka'da Yıldırım dönemi!

İlçe Örgütü yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. Muhalif hareketin adayı Yacan yeterli imzayı toplayamayınca Başkan Akpınar dahil çok sayıda önemli ismin desteğini alan Yıldırım CHP Karşıyaka'nın yeni ilçe başkanı oldu.

CHP Karşıyaka da Yıldırım dönemi!

Yeşim YAVUZER / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir Örgütü’nde ilçe kongreleri bugün yapılacak 9 seçimle tamamlanıyor.

CHP Karşıyaka Örgütü de Bostanlı Suat Taşer Tiyatrosu’nda yapılan 2 adaylı seçimle yeni başkanını, yönetim kurulu üyelerini ve il kongre delegelerini seçti.

Yıldırım tek aday!
Mevcut Başkan Mustafa Özuslu’nun aday olmayacağı seçimde Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, ilçe yönetimi, İl Eski Başkanı Ali Engin, Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Yüksel Çakmur, Belediye Eski Başkanı Cevat Durak ve İlçe Eski Başkanı Adnan Alabay’ın desteğini alan İl Eski Başkan Yardımcısı Uğur Yıldırım'a Belediye Eski Başkanı Cihan Türsen’in başını çektiği muhalif hareketin adayı Rafet Yacan rakip çıkmıştı. Ancak Yacan oylama öncesi adaylık için yeterli imzayı toplayamayınca yarıştan çekildi. Yıldırım seçime tek aday olarak girdi!

Sandıktan çıkan 315 geçerli oyun 302'sini alan Yıldırım CHP Karşıyaka'nın yeni başkanı oldu.

Yeni yönetimde kimler var?
Yıldırım’ın yönetim kurulu listesi Asım Yaman Birecikli, Sedredil Coşkuner, Yüksel Çıldır, Muzaffer Demir, Faris Dikçe, Mehmet Durak, Elgün Fatoş, Erhan Genç, Kutlay Güvenilir, Alev İldeniz, Müge Kaçmaz, Yiğit Karayılanoğlu, Nilüfer Karaelmas, Meltem Sporer, Cemil Tugay ve Zeynur Uçan’dan oluştu.

Kimler il kongre delegesi oldu?
Yıldırım, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Eski Belediye Başkanı Cevat Durak, İl Eski Başkanı Ali Engin, ilçe eski başkanları Mustafa Özuslu, Ali Karaege, Adnan Alabay ve Ertam Özen’in
yanı sıra Hakkı Akalın, Aysel Aksoy, Hasan Ark, Özden Atalay, Yüksel Avcı, Selma Aydıngöz, Deniz Aydoğan, Nurşen Balcı, Yüksel Bakış, Hamdi Süha Barlak, Betül Baş, Galip Dinçer Cengiz, Duygu Coşkuner, Birgül Çağrı, Murtaza Çağlar, Sezer Dağlıoğlu, Zeycan Demir, Arif Demirel, İsmail Demirtaş, Şemsi Taci Dinçer, Ahmet Doğan, Bülent Doğan, Seçil Durukan, Muharrem Ekti, Abdullah Engin, Nezih Eliaçık, Mustafa Ersöz, Emel Fidancı, Muammer Gezginci, Levent Güçlü, Hüseyin Günlü, Ali Rıfat Güneş, Didem Hanlı, Murat Ilgın, Sultan Işık, Derya İnay, Murat İpek, Namık Kaban, Öznur Kılınç, Şemistan Kına, Önder Koç, Tülay Koyuncu, Nihat Morkoç, İsfahan Naki, Fikret Ocak, Murat Öğüt, Emine Özden, Mukaddes Öztürk, Kutlay Öztürk, Şükrü Parmaklı, Ümmügülsüm Pehlivan, Abdullah Parlak, Özge Prepol, Çağrı Sofu, Hakan Sunay, Adem Şahin, Hasan Taşkın, Gözde Taştan, Kazım Müjdat Ünsalan, İbrahim Yıldız, Songül Yıldırım, Gökhan Yılmaz ve Enver Yiğitler de il kongre delegesi seçildi.

Engin'e çizik şoku
İl kongre delegesi aday listesinde olan İl Eski Başkanı Ali Engin de en çok çizik yiyen isim oldu. Engin geçerli 315 oyun 246'sını aldı.

KONGREDE NELER YAŞANDI?

Kongreyi İl Başkanı Bedri Serter ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ın yanı sıra il eski başkanları Ali Engin ve Ekrem Bulgun, Belediye Eski Başkanı Cevat Durak, ilçe eski başkanları Adnan Alabay, Ertam Özen, Ali Karaege ve CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Sumru Karaer de salondan takip etti.

Divan başkanlığına Hakkı Akalın'ın seçildiği CHP Karşıyaka kongresi adayların ve başkanların delegeleri selamlaması, İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı.

Kongrede ilk konuşmayı aday olmama kararı alan İlçe Başkanı Mustafa Özuslu yaptı. Özuslu, “Aramızda duayen abilerimiz var. Geçmiş dönemde bu partiye çok önemli hizmetler yapmış değerli büyüklerimiz de burada” diyerek, belediye hizmetleri ve partiye verdikleri emeklerden dolayı geçmiş dönemde belediye başkanları ve ilçe yöneticilerini sahneye davet etti.



Hedef İzmir'de yüzde 60
CHP İl Başkanı Bedri Serter ise konuşmasına kongrelerin demokrasi şöleni olduğunu vurgulayarak başladı. Serter, “İzmir’de başlayan ilçe kongrelerimizin son sürecini yaşamaktayız. Parti içi bu yarışlar bizim demokrasi şölenimiz, düğünümüz, bayramımız oluyor. El ele, omuz omuza gerçekleşecek ve sonuca varacak” dedi.

Serter 2019 yerel seçimlerinde İzmir’de hedefin yüzde 60’ı yakalamak olduğunu ifade ederek, “İzmir’de daha yüksek oy oranlarına ulaşmak için 2 Kasım’da başladık çalışmalara. Hedefimiz İzmir’de yüzde 60 bandını yakalamak” diye konuştu.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini de yineleyen Serter, şöyle konuştu: Genel başkanımız o kadar mücadele etti, o kadar çok çalıştı ki.. Çözümleri o kadar üretkendi ki emeklisinden gençlerine olağanüstü projeler sunan başka bir parti yok. Dürüst davranmak gerekirse genel başkanımız hepimizden daha çok çalıştı, daha çok koşturdu. Çoğu partilimizin istememesine rağmen koalisyon için çalışmaları sürdürdü. Sergilediği demokratik tavır ortada. Partimizin bugün yaşadığı bu demokratik ortam, o demokratik tavırladır. Genel başkanımıza, demokratik duruşu, herkese eşit mesafede yaklaşan tavrı ve yaptığı ‘rehber liderlik’ için ne kadar teşekkür etsek az…



Kişileri bırakalım, anlayışı değiştirelim!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, konuşmasında siyaset anlayışının değişmesi gerektiğini vurguladı. Parti eleştirileri yerine deneyimleri dinlemek istediğini söyleyen Akpınar, “Hep aynı teraneleri dinleyerek yaşıyorum. Bundan sonra da aynı şeyleri dinleyerek yaşacağız. Siyaset insanın birbirini kötülemesi değildir. Siyaseti, siyaset yapan insanların farklılıklarını ortaya çıkararak geliştirebiliriz ancak o zaman geleceğe ve Türkiye’ye bir şeyler katmış olabiliriz. Bu salonun dolu olması dışarılara taşması lazımdı. Suçlu aramak yerine nerede yanlış yaptığımızı düşünmemiz lazım. Siyasetten uzaklaşıyoruz. Siyaseti, seçme ve seçilme yarışı olarak düşünüyoruz. Yıllarca parti içi demokrasi isteriz. Genel başkanımızın bile aday olduğu dönemde oy kullanmaya gelmiyoruz. Karşıyakalıyız ama Karşıyakalı arkadaşlarımızın seçilmemesi için uğraşıyoruz. Böyle bir anlayış içinde siyaseti geliştirmek hiçbirimize fayda vermeyecek. Siyaset yapma anlayışını değiştireceğiz. Kavga kültürünü geliştirerek değil. Nutuk atmak değil, gelip deneyimlerimizi paylaşacağız. Parti eleştirilerinizi değil, deneyimlerinizi dinlemek istiyorum” dedi. Siyasetin katkı koymak adına yapılması gerektiğini ve herkese kucak açılması gerektiğini vurgulayan Akpınar, “Biz sağcısından da oy istiyoruz. Çok üyemiz değil, olan üyemizin partimizi iyi anlamasına ve siyaset yapma anlayışının değişmeye ihtiyacı var. Gelin kişileri bırakalım, anlayışı değiştirelim. Genel başkanları peygamber yapsak da bu anlaşıyla iktidar olamayız” ifadelerinde bulundu.
 
Sosyal medyadan Pinokyo burnu yapmasın yüzüme söylesin
Akpınar ayrıca “Ben artık iftiraları değil, desteği görmek istiyorum. Hatamın da yüzüme vurulmasını istiyorum. Çıkaracaksın belgeleri koyacaksın ortaya. İftiralarla değil, kalleşçe korkakça arkadan değil yüzüme vuracaksın” diyerek sertleşen konuşmasına şu şekilde devam etti: “Ben siyaseti kimsenin gölgesinde yapmadım. Şu ekibin, bunun adamı demediler. Tek gölgem vardı; 6 ok. O 6 okun gölgesinden dışarı hiç çıkmadım. Siyaset yapmak ve bir sonuca ulaşmak istiyorsanız o gölge sizi bir yere getirir. İnsanların özgürce siyaset yapma hakkına engel olmak kimsenin gücü yetmez. Ben yıllarca, belediye başkanı belediyenin gücüyle parti içindeki olaylara burnunu sokup delege seçimlerine parti mahalle üye yapılanmasına karışmasın görüşünü savundum. Yeter ki CHP’li olsun ahlaklı olsun, kim olursa olsun beraber çalışırız dedik. Kimse telefon açıp şu mahallede şunu delege yapın dediğimi söyleyemez. Benim partilim benim yalan söylediğimi düşünüyorsa çıksın söylesin sosyal medyadan bana ‘Pinokyo burnu’ yapmasın. Sokakta burnu uzun dolaşanlar bana bunu söyleyemezler. Ben Karşıyaka ve İzmir sokaklarında kimsenin başını öne eğdirmeden dolaştırıyorum. Türkiye’nin en yüksek oyunu alan Karşıyakamızın halkıyla yürümeye devam edeceğim. Ailemize kişiliğimize hakaret edenler, iyi bilsin ki ne kol kola girerim ne beraber yürürüm. Onlar size de zarar verecektir. Herkesin bir kişiliği ve duruşu vardır o duruşa saygı durmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.



Birlikte yöneteceğiz!
Kongreye tek aday olarak giren Uğur Yıldırım, kendisine görevi layık gören teşvik eden herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasına, “İç ve dış tehditlerle köşeye sıkışan iktidarın sorunları büyümüştür. CHP iktidarı zorunluluktur. Halkımızın CHP’ye olan ihtiyacı artmaktadır” diyerek devam etti. Yıldırım, “Örgütümüze ve üyelerimize karşı sorumluluk taşıyacağız. Görev süremizce partimizi ilke ideolojisi ve projeleriyle, belediyemizin sosyal demokrat hizmetlerini halkımıza anlatacağız, siyasi süreçlerde söz sahibi olabilmesi için engelleri kaldıracağız, ötekileştirmeyeceğiz. Kol kola girecek sokaklarda birlikte çalışarak dayanışma içinde olacağız. Partimizin başarısı için koşturacağız. Daha etkin, güçlü, üretken, dayanışmacı ve katılımcı Karşıyaka İlçe Örgütü için, özel bir çaba sarf edeceğiz ve mahalle örgütlerimizi güçlendireceğiz. Parti içi eğitimin önemini biliyoruz, bundan tüm parti üyelerimizin yararlanmasını sağlayacağız. Üyeleriyle bütünleşmiş, iletişim kanalları sonuna kadar açık bir örgüt olacağız ve Karşıyaka İlçe Örgütümüzü birlikte yöneteceğiz” şeklinde konuştu.



Özen’den özeleştiri
Kongrede ilçede örgüte 7 yıl başkanlık yapan Ertam Özen de konuşma yaptı. Özen, “Eylemsizlik teslimiyettir. Eylem yapmazsanız hukuk ve demokratik kurallar içinde eylem yapmazsanız teslim olursunuz. Bizim teslim olmaya ihtiyacımız mı var? Hayır yok. Hep ön seçim diyorduk, daha iyi neticeler alırız diyorduk. Ön seçim yapıldı, çıkan ve seçilecek noktalara gelen arkadaşlarımız 6-10 bin arasında oy aldı. 13 bin üyemiz var. Sandık başına yarısı gitmiş üyelerimizin. Düşünmek lazım...” dedi. Üyelerin görevlerini yapmadıklarını söyleyen Özen, üyelerin de gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyerek, “Militan üye, aktif üye diye eğitimlere göre çeşitli görevlerle çeşitli zamanlarda görev alsınlar. Yeni seçilecek arkadaşlarımız, sadece bu konuyla ilgili 13 bin üyemizin olduğu yerde neden yarı üyemizi sandığa getirdik. Bunun araştırması yapılsın. Yıllardır aday adayı olan arkadaşlarımız da komisyonda olsun. Bu sorunu çözelim. Önce bizim nerede yanlış yaptığımızın tespitini yapmalıyız” ifadelerinde bulundu. Özen sözlerini şu şekilde tamamladı: “Kurultayda kurtarıcıya ihtiyacımız yok. Kurultayda köklerimizi beslemeye, tekrar aktif hale getirmeye ve onlarla barışmaya ihtiyacımız var. Hiç başka şey düşünmeden yüzümüzü sola dönmeye ihtiyacımız var. Heyecanımızla beraber inancımızı aktararak kitleleri inandırmamız lazım” diye konuştu.



Çakmur’dan çarpıcı konuşma: Salonu coşturdu!
Türkiye’de her şeyin kontrol altında olduğunu ifade eden Büyükşehir Eski Belediye Başkanı Yüksel Çakmur, “Siyasal İslam, kapitalizmle birleşti. Yetmedi vahşi kapitalizmle birleşti. Düzen değişikliği rejim değişikliğine götürmeye başladı. Hitler geliyor arkadaşlar uyanık olalım. Gelecek olan başkanlık değil, diktatörlüktür. Baskıcı tahakkümcü zorba zalim bir iktidarla karşı karşıyayız. Bunlar namuslu yazarlara düşman, bunlar halktan yana olan gazetecilere, gençlere, Gezi gençliğine, demokrasi uğruna can veren İsmaillere, Berkin Elvanlara devrimci gençliğe düşman” dedi.
 
Parti içinde yaşanılanlara sert eleştiri getiren Çakmur, “Kimse bu önseçimsiz aldatmaya önseçim diyemez, özgürlük, diyemez. Bu örgüt için alın teri dökenleri bir yana iteceksiniz, Bostanlı’da bıraksanız iskeleyi bulamayanları milletvekili yapacaksınız. Siz örgüte saygı duyacaksınız. Bu örgütü saf yerine koymayın. Susuyorsa asaletinden susuyor bu örgüt. Ama artık yeter. Demokrasi gelsin, özgürlük gelsin, binler gelsin. Yeter bu örgüte duyulan saygısızlık, sevgisizlik, güvensizlik. Örgüt bilmez, taban bilmez, halk bilmez. Bırakın bu ‘Ben bilirim’ anlayışını. Örgüt bilir, halk bilir, biz biliriz. Örgüte inanın, saygı duyun ve onu bağrınıza basın. Şu güzelliğe bakın ve ders alın buradan. Aşağılamayın hakir görmeyin. İdeolojisiz bir parti batar. Türkiye’nin muhafazakar partilere ihtiyacı yok, sosyal demokrat partilere ihtiyacı var. O partiyi kuracaklar bu salondalar. Bu partinin yeniden kurulması lazım” diye konuştu.
 
Konuşması sık sık ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganlarıyla ve alkışlarla kesilen Çakmur, zaman zaman duygulu anlar yaşadı.



Genç başkandan sert eleştiri!
Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, “Buradan konuşmakla gençleşmek olmaz” diyerek parti örgütüne tepki verdi. Güçlüyü haklı yapan değil, haklıyı güçlü yapan anlayış çerçevesinde mücadele ettiklerine dikkat çeken Uyan, “Buraya çıktınız konuştunuz ‘genç yok’ dediniz. Ön seçimde hangi gence oy verdiniz? Bu partide siyaset yapıp gençleştirmek demek, kürsü başında konuşmak değil. Haklı olana hakkını vermektir. Ben tüm gençlik kolları adına söz veriyorum; bizler bu ülkede zulme karşı mücadele edecek olanlarız, umut getirecek olanlarız. Kimsenin şüphesi olmasın. Bu ülkede halka diktatörlük yapanlara verilecek cevap gençliktedir. Gençlere destek olun, sahiplenmeyin. Sahiplenmenizi istemiyoruz, yer bırakmanızı istiyoruz. Ve o yeri alacağız. Umarım bundan sonraki seçimlerde kota zorunluluğu olmadan daha fazla genç olacak. Partimizi daha fazla gençle iktidar yapalım” diye konuştu.
 

 
Gültepe Cemevi tamam, sırada Aliağa var!
 
CHP Bornova seçimi yaptı: 2 adaylı yarışı kim kazandı?
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 6 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kazım EMİR 7 Aralık 2015 Pazartesi 10:21

herkes rumuz la yazar ben gerçek adımla yazıyorum sorumluluğun çok büyük bunuda biliyorsun fakat demiştinizki kadromu ben belirleyeceğim bende sormuştum referanslar ne kriterler ne görünen oki bu bir koalisyon bu koalisyon seni rahat bırakmaz dostça öneri aman dikkat çünkü taşıyıcılar çok

Yorumu oyla      13      6  
HAYIRLI OLSUN 7 Aralık 2015 Pazartesi 08:28

Sn. Yıldırım'a hayırlı olsun. Bir yıldır ilçe başkan yardımcısı olarak görev yaptınız. Üst üste iki seçim geçirdiniz. Size şunu sormak isterim.Yönetiminize aldığınız kişileri bu iki seçimde sahada çalışırken gördünüz mü? Çalışanlar var onları dışarıda tutarak bu soruyu soruyorum. Çünkü bazılarının birilerinin adamı olmak dışında meziyetleri yok. Ama sanırım Sn Yıldırımda bunu biliyordur.Sn Yıldırım iyi niyetlisiniz ama bu çarkın içine girmeyiniz. Bu çark sizi de öğütür. Baronların sizi yönetmesine izin verirseniz sonuç şimdiden bellidir. Tek değerlendirme kriteriniz olmalı PARTİYE ÇALIŞMAK. Kendine çalışanların etkisinden çıkarsanız bu çarkı kırarsınız.

Yorumu oyla      13      5  
Şarlo 6 Aralık 2015 Pazar 20:54

Geçmiş başarılarını tekrarlamak için gelenler yaşlanmadılarmı .Nerede Gençler. Elbirliği ile AK Parti. Yolun açık olsun.

Yorumu oyla      17      5  
YAZIK 6 Aralık 2015 Pazar 18:35

KARŞIYAKA CHP' DE DEĞİŞEN YENİ BİR ŞEY YOK. YİNE EŞ, DOST AKRABALARDAN OLUŞAN BİR LİSTE. KÜRSÜDEN ATIP TUTANLARA SORUYORUM. HANİ EMEK EN YÜCE DEĞERDİ? EMEĞİ OLANLAR NEREDE? LİSTELERİ ELİNİZE ALIN İNCELEYİN KİM KİMİN AKRABASI EŞİ, DOSTU GÖRECEKSİNİZ. SİZ PARTİ EMEKÇİLERİ ÇALIŞIN, ÇALIŞIN. %25'İ GEÇEMEYİŞİMİZİ ŞİFLERİ BU ANLAYIŞTA. KOCA KARŞIYAKA'DA BİR MİLLETVEKİLİ DAHİ KONGREYE KATILMADI. SALON BOŞ, EŞ DOST TOPLANTISI KONGRE. YAZIK, ÇOK YAZIK.

Yorumu oyla      21      6  
Süleyman 6 Aralık 2015 Pazar 16:12

Burada bir tane hak savunucusu görüyorum o da gençlik kolları başkanı ama, bir daha ki kongrede kendisini göremeyiz zaten...dedeleri ona yol verir. Hala Çakmur'un heyecanlandırmasına ihtiyaç duyan örgütten ne hayır gelir...zaten Karşıyaka'da CHP ilçe örgütüne gereke yok ki...millet akp gelmesin diye veriyor zaten oyu...ilgelendiği yok chp nin karşıyaka da ya da izmirde yaptıklarıyla...CHP İzmir de kumda oynuyor zaten, Türkiye düşünüldüğünde...

Yorumu oyla      26      7  
PARTİLİ 6 Aralık 2015 Pazar 15:25

alkışlıyoruz Karşıyaka olarak alkışlıyoruz.ekip kardeş el ele haydi İzmir siyasetinde İKTİDAR OLMAYA BAKIYORSUN ÇOĞU KİŞİ İKİ GÖREVDE YER ALMIŞ ALKIŞLIYORUZ VARMI BÖYLESİ BİR DEMOKRASİYE UYGUN SİYASET ALKIŞLIYORUZ BU TELAŞA NE GEREK NASIL OLSA BELEDİYE BAŞKANI ESKİ VE YENİ KOL KOLA OLMUŞLAR BAŞARIYA KOŞUYORLAR HEY MANGALDA KÜL BIRAKMAYAN SOSYAL DEMORATLAR SÖZLE DEMOKRATLIK OLMAZ SÖZÜN ÖZÜN BİR OLMALI

Yorumu oyla      22      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Reklam arası’ diyen eski vekil icralarla boğuşuyor!
“600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi” mesajıyla ...
CHP sandık kapattı: Kimler başkan oldu/delege seçildi?
İzmir’de kongre maratonu 9 ilçede yapılacak seçimlerle noktalandı. Balçova, ...
CHP Çeşme kongresinde duygusal anlar
Ekrem Oran’ın yeniden bakanlığa seçildiği kongrede CHP PM üyesi yüksel ...
 
Balbay Davutoğlu’na sordu: O yönetmelik neden kalktı?
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay 2 Aralık 2015 tarihinde 29550 ...
Başbakan'dan Musul açıklaması: Maksatlı provokasyon
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul'da görev yapan askerlerle ilgili konuştu. ...
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya durmak bilmiyor
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Mahmut Atilla ...
 
AK Parti Kadın Kolları MKYK’sında ilk kez bir İzmirli!
AK Parti Kadın Kolları Merkez Karar ve Yürütme Kurulu’na ilk kez İzmir’den ...
CHP'li Sındır: Kadınlar bu hakkı cephede kazanmıştır!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Bornova Amatör Futbol Kulüpleri ...
Erdoğan’dan Rusya’ya: Alsan ne olur, almasan ne olur!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın Türkiye'den tekstil ve gıda ürünleri ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva