HABERLER>POLİTİKA
6 Aralık 2015 Pazar - 11:04

CHP Bornova seçimi yaptı: 2 adaylı yarışı kim kazandı?

Mevcut Başkan Doğru’nun aday olmadığı ilçede milletvekili adayı Nevzat Kavalar ile Belediye Eski Başkan Yardımcısı Kudret Yiğit yarıştı. Kavalar 240 oyla zafere uzandı.

CHP Bornova seçimi yaptı: 2 adaylı yarışı kim kazandı?

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ – CHP İzmir’de ilçe kongreleri 9 seçimli Pazar mesaisiyle tamamlandı.

CHP Bornova Örgütü de mevcut Başkan Fatma Doğru’nun aday olmadığı iki adaylı seçimde yeni başkanını belirlemek için sandık başına gitti.

Evka 4 Spor Kompleksi’nde gerçekleşen seçimde milletvekili adayı Nevzat Kavalar, Belediye Eski Başkan Yardımcısı Kudret Yiğit’le yarıştı.



Kongrede oy kullanma işlemi saat 19.00 itibariyle sona erdi. 413 delegenin yazılı olduğu seçimde sandıktan 399 geçerli oy çıktı. Nevzat Kavalar 240 oyla ilçenin yeni başkanı oldu. Kudret Yiğit ise 159 oyda kaldı. 

Yeni yönetimde kimler var?
Kavalar yönetim kurulu listesinde Yıldız Albayrak, Aycan Sarıaltun Oğuz, Cüneyt İnal, Zübeyde Çelik, Kubilay Kaysal, Metin Arhan, Umut Sağlam, Güldeniz Kocabaş, Zeynel Gür, Engin Kaymaz, Nihat Çalışkan, Ahmet Tokem, Efkan Muhtar, Hasan İlker Cengizoğlu, Abdurrahman Aktan ve Fettah Çayırlı’ya yer verdi.

Kavalar, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve İlçe Eski Başkanı Fatma Doğru’nun yanı sıra Nuray Kılıç, Hatice Kınık, Gökçe Aydın, İlknur Öztürk, Ümmü Altop, Erdoğan Plana, Hacı Kalkan, Gürhan Atmaca, Mehmet Barış Aysal, Yavuz Nedim Yokaş, Belkiya Sertoğlu, Hasan Boyacı, Fikret Vatansever, Ali İhsan Bayer, Birgül Tunalı, Nur Beyaz, Nermin Saygılı, Çiğdem Gökalp, Onur Dalgıç, Selahattin Gündüz, Ramazan İrfan Kılınç, Ali Karlıdağ, Kenan Kırçın, Kadir Yıldız, Hüseyin Yazal, Ramadan Güler, Ali Can Özdilek, Adnan Hocaoğlu, Belgin Akbaş, Özgül Acar, Nurgül Şahin, Huriye Uysal, Sultan Tuzlacı, Taner Doğan, Mustafa Kapucu, Cesim Yıldız, Mehmet Yıldırım, Necdet Altın, Mehmet Poyraz, Sinan Sarıküse, Mukatter Kırlı, Ece Balkan, Nesrin Derya Yiğit, Esin Doğan Metin, Ethem İnal, Erkan Güler, Şaban Hünkar, Cemal Hayati Öztürk, Adnan Taşkıran, Erkut Öcal, Şaban Yaprak, Samet Dikilitaş, Ali Yaşar Çalışkan ve Metin Nail Şahin il kongre delegesi seçildi.
 
Perihan Yardımcı Divan’a dilekçeyle isminin çıkarılmasını bildirince yerine Hafize Başer eklendi. Aynı şekilde Hüseyin Polat da istifa edince listeye Rıfat Yılmaz girdi. Başer ve Yılmaz da il kongre delegesi oldu.
 
Kaybeden listede kimler vardı?
Yiğit’in ilçe yönetim kurulu listesi Zafer Ak, Ahmet Bay, Sabri Çam, Şahinur Dolgunyürek, Selda Eroğluer, Beste Eşki, Eyüp Gülperi, Mustafa Gürbüz, Burak Kamiloğlu, Ferdi Kanan, Taner Özbek, Alper Özcan, Gökçe Sabancı, Nurhan Sertoğlu, Murat Topçuoğlu ve Pınar Uslu’dan oluşuyordu.

Yiğit de Kavalar gibi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve İlçe Eski Başkanı Fatma Doğru’ya il kongre delege listesinde yer vermişti. Listede şu isimler yer vardı: Nurşen Ağır, Gülçin Akay, Hanefi Mehmet Aksu, İnan Aksu, Ayşe Aktaş, Sabriye Alabağ, Ayşın Alıcı, Talat Aslan, Engin Berber, Esra Bilgi, Şener Ceyhan, Çeto Çamlıbel, Bülent Çetinkaya, Selda Çetinkaya, Seyhan Çevik, Coşkun Çiftlik, Narin Danışman, Engin Daşdemir, Tuncer Demir, Koray Doğru, Ömer Ekdi, Özgür Erdoğan, Murat Ersoylu, Deniz Devrim Fidan, Şahımerdan Göktepe, Mustafa Gülen, Hüseyin Güngör, Yonca Gürbüz Aktürk, Hasan Gürbüz, Hakkı Ildız, Müslüm Kara, Ercan Keser, Selma Nalbantoğlu, Songül Oğuz, Yasemin Nevval Örkmez, Hüseyin Özarslan, Gürsel Özdemir, Ömer Deniz Özdemir, Veysel Özkan, Irmak Ceren Öztürk, Bülent Polat, İbrahim Ulaş Polat, Murat Polat, Aydın Sığın, Özdemir Sökmen, Ahmet Sönmez, Engin Sezen Sun, Gizem Şanlı, Kadir Topçuoğlu, Kürşat Tuncer, Gürol Türkmentepe, Muammer Uluocak, Hürriyet Yıldız, Hülya Yiğit, Canip Yurdakul, Atıfet Zümbüller…

KONGREDE NELER YAŞANDI?

CHP Bornova Kongresi yeter çoğunluğun sağlanması sonunda 2 saat gecikmeyle saat 13.00’te start aldı. Kongrenin divan başkanlığına İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır seçildi.
 


Kongreyi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Bornova belediye Başkanı Olgun Atila, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Kamil Okyay Sındır, İl Eski Başkanı Kemal Karataş ve CHP Bornova İlçe Başkanı Fatma Doğru’nun yanı sıra çok sayıda partili de salonda takip etti. Partililer Başkan Kocaoğlu’na salona girişte ve salonda büyük ilgi gösterdi.

Kongrede aday olmayan İlçe Başkanı Doğru, “Kongrelerimiz yenilenme ve bayrağı devretme törenlerimizdir.  Başarılı bir kongre seçimi geçiriyoruz. Önümüzde uzun bir süreç var. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirmemiz lazım. Halkla beraber kucaklaşarak iktidar yolunda bir ivme kazanmalıyız. Kadınlarımızın ve gençlerimizin siyasette daha fazla yer almasını sağlamalıdır. Kongre sürecimizin iktidar yolunda bir ivme kazandıracağına inanıyorum” şeklinde konuştu.



Sındır’dan birlik mesajı!
Divan Başkanı İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır ise örgüte birlik mesajı verirken, “Biz cumhuriyeti kuran partiyiz. Bugüne kadar aydınlık geleceğin mimarı olan partiyiz. Genel başkanımızdan burada bulunan üyelerimizin her birine kadar cumhuriyetin değerlerine sahip çıkacağız. Seçimler gelir geçer iktidarlar değişir. Ama CHP bu temel üzerinde cumhuriyeti bir katliamlar sürecini geride bıraktık. AKP’nin terörü yürütme çalışmalarına hepimiz şahit olduk. Yargı bağımsızlığını yitirdik. Ülkede bütün özgürlüklere engel olunuyor. Toplumu ayrıştırmaya çalışıyorlar.  Ben umutsuz değilim. Biz var olduğumuz sürece bizleri ayrıştıramayacaklar” dedi.



Ülkeye taşıma zamanı geldi
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila konuşmasında yerelde el ele yürütülen önemli çalışmaları anlattı. Adaylara başarılar dileyen Atila, “Bugün bu kongrede birlik ve beraberlik bir kurultay sonucu çıkacaktır. Omuzlarımızda taşıdığımız yük büyük ve sorumluluğumuz bir ülkenin umudu olmak kadar yücedir. Yereldeki iktidarı ülkemizde gerçekleştirme zamanı gelmiştir. Her zamankinden sağlam durma zamanı gelmiştir. Kongremizin önce Bornova, İzmir ve tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yıkıcı değil yapıcı olacağız el ele gönül gönüle vererek tek vücut çıkmak zorundayız. Çünkü tek kazanan CHP olacak” ifadelerini kullandı.



AK Parti’ye salvo!
Kürsüye çıkan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti hükümetini eleştirerek sözlerine başladı. Kocaoğlu, “90 yılı aşkın süredir CHP’ye ihtiyaç var. Ama bugünlerde daha çok ihtiyaç var. Önemli olan hükümetler değil. Önemli olan devlettir. Payidar kalması gereken Türkiye Cumhuriyeti’dir. Ama maalesef devlet kurumlarında çok büyük bir erozyon yaşandı. Bugün bunun sıkıntılarını çekiyoruz ve bir müddet daha çekmeye devam edeceğiz. Ulu Önder’in 'yurtta sulh' sözü sadece bir söz değildir. Bu coğrafyada bağımsız devlet olarak yaşamanın nedeni kimsenin toprağına yan gözle bakmamaktan geçmektedir. AKP’nin Suriye’de uyguladığı yanlış politikanın ülkeyi nasıl bir noktaya getirdiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Bornova teşekkürü
Başkan Kocaoğlu Bornova’da süregelen CHP iktidarı için örgüte teşekkür ederken, yeni seçilecek ilçe başkanlarına da birlik mesajı verdi. Kocaoğlu, “İlk seçim 1984 yapıldıktan sonra 89-94 yıllarında Ali Sözer CHP’den belediye başkanlığı yaptı. 2004 yılında gerçekten zor bir seçimi alarak 3 dönemdir Sırrı Aydoğan, Kamil Okyay Sındır, Olgun Atilla kardeşimizle beraber CHP iktidarını örgüt ve hemşerilerimiz sayesinde başardık ve bu görevi yapıyoruz. Sizlere şükran ve minnet duygularımızı ifade etmek istiyorum. 2009 yılında ve 2014 yılında çok büyük destek verdiniz. Türkiye belediyecilik tarihinde hiç kimsenin yaşamadığı operasyon sürecinde adliye kapılarında bizi desteklediniz sahip çıktınız, sonsuz teşekkürlerimi kendi adıma ve ailem adına sunmak istiyorum. Mücadelemizi sadece seçilmiş olarak değil bir CHP ferdi olarak yaşamımız boyunca sürdüreceğiz. Ben bugün adaylığını açıklayan Yiğit ve Kavalar’a sonsuz başarılar diliyorum. Hangi arkadaşımız kazanırsa kazansın CHP, Bornova, Demokrasi ve adalet kazanacaktır” şeklinde konuştu.
 
Kurultay çağrılarına tepki
Kocaoğlu’nun ardından kürsüye çıkan CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, başarılı bir kongre süreci geçirdiklerini söylerken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik olağanüstü kongre çağrılarına yanıt verdi. Serter, “7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde genel başkanımızdan daha çok çalışan bir lider var mıydı? Projeleri tüm partiler tarafından taklit edilmedi mi? Genel başkanımız hepimizden fazla çalıştı. Koalisyon sürecinde yüreğine taş basarak masaya oturmadı mı? Parti içi demokrasiyi sağlamadı mı? Hepimizin farklı düşüncesi olabilir ama ben bu kadar dini istismar edilen çalışmalara karşı dik duran bir genel başkana sahip olduğumuz için ne kadar gurur duysak az diye düşünüyorum.  Benim gibi düşünmeyenler olabilir. Saygı duyarım. Ama kamuoyunda yaşanan söylemlerde olağanüstü kongreleri fırsat bilip genel başkanımıza karşı muhalefet yapanları, parti içi kavga varmış gibi gösterenleri anlamamı kimse benden beklemesin. Olağanüstü süreç geliyor. Kimin ne arzusu varsa o seçimlerde ortaya koyar” diye konuştu.
 
Kimsenin adamı olmadık!
Seçim sürecinde İzmir’de başarı sağladıklarını söyleyen Serter, “Hedefimiz partimizin İzmir’deki oyunu yüzde 60’a çıkarmaktır. Kapımızı kimseye kapatmadık. Biz kimsenin adamı olmak için de bu göreve gelmedik. Benim ekibim altıoka gönül vermiş siz partililerimsiniz” dedi.



Delege değil, Türkiye hesabı yapalım!
Serter’in olağanüstü kongre çıkışının ardından CHP İzmir milletvekili ve CHP Genel Başkan Adayı Mustafa Balbay konuşma yaptı. Parti içi çatışmanın olmaması gerektiğini söyleyen Mustafa Balbay, olağan kongre adaylığı ile ilgili “Seçime kadar yarış, seçimden sonra barış” söylemini kullandı. Partinin iktidar olması için el birliği ile çalışmaları süründüreceğini söyleyen Balbay, seçimler sonrası Türkiye’de yaşananlardan AK Parti hükümetini sorumlu tuttu.
 
Balbay, “Böyle bir ortamda önce kendi evimizin içini düzenlemek ve sonra Türkiye’nin gidişine yön vermek ile karşı karşıyayız. Olağan kongre süreci başlamışken olağanüstü kurultay imzası toplamaya başlamayalım. Başlarsak CHP, 'CHP kurultaylar partisidir' ve 'CHP'lilerin  CHP'den başka derdi yoktur' diye anılacaktır dedim. Olağan kongre sürecinin devam etmesini sağlamayı önerdim. Bugünün devamında daha ciddi bir süreç başlıyor. 16 Ocak'ta genel başkanımız, 'yeni yönetimi belirleme sürecinde nasıl bir yol izleyeceğiz' sorusunun yanıtını verdi, 'Parti yönetimi daraltılacak. CHP'de radikal bir dönüşüm gerçekleşecek.' Benim dediğim de bu. Bu süreçte Balbay olarak bana ne düşerse onu yapacağımı söyledim. Gelin delege hesabı değil Türkiye hesabı yapalım. Gelin kurultayı 4 gün yapalım. Önümüzdeki dönemde nasıl yürüyeceğimize karar verelim. Önümüzdeki 4 yılı ciddi bir şekilde planlayalım. Olağan kurultaylarımızı ertelemeyelim” diye konuştu.
 
Yarım önseçim olmaz!
Balbay’ın ardından konuşma yapan CHP İzmir milletvekili Atilla Sertel, sözlerine partide emek veren isimleri anarak başladı. Partinin seçim sürecinde aldığı önseçim kararı hakkında konuşan Sertel, “Eğer önseçim olmasaydı hiç kimsenin milletvekilliği yapacağı yoktu. Eğer önseçim olmasa kimse bize gel vekil ol demeyecekti. Yine ceketler iliklenecek beklenecek, araya adamlar sokulacaktı. Bunu siz yıktınız. Şimdi görev sırası bizde... Parti için nasıl çalışılır gösterme sırası bizde. Bu partide önseçim olmalı ama yarım olmamalı. Kontenjan olmamalı. Üyelerin seçtiği vekiller bizi temsil etmeli” dedi.


 
Bize yıllarca Deniz Baykal’ı alın dediler
Kılıçdaroğlu muhalefeti ile ilgili ise Sertel, “Her tökezlemede yeni genel başkan arama yoluna çıkmanın doğru olmadığını söylemek istiyorum. Bize yıllarca ‘Deniz Baykal’ı bir alın, parti koşar adım iktidara gidecek’ dediler. Bunu diyenler partili bile olmayanlardır. Yöntem bu değildir. Biz her şeyi kongrelerde konuşmalıyız ama kuytu köşelerde başkan, vekil, genel başkan eleştirilirse birlik olamayız” ifadelerini kullandı. 



Pankartlar da yarıştı!
Bornova Kongresi’nde salon içini ve dışını adayların ‘sloganları’ süsledi. Partilileri Kavalar’ın, ‘Parti içi barış, parti dışı yarış’ ve Yiğit’in ‘Emek en yüce değerdir’ yazılı pankartları karşıladı.



Eğer aday olmasaydım 5 adaylı bir seçim olurdu…
Listelerin kesinleşmesinin ardından aday konuşmaları başladı. Kürsüye ilk çıkan isim Nevzat Kavalar oldu. Partideki deneyimi ve görevleri hakkında bilgi vererek sözlerine başlayan Kavalar,  “Ben katılımın daha yüksek olmasını isterdim. Bizim kongrelerimizde kazanma kaybetme yoktur. Bizde görevlendirme vardır. Ben hiçbir zaman kendimi kazanan olarak görmedim.  Lütfen kimse kazandı kaybetti demesin. Benim başkalık için bir düşüncem yoktu. Yoğun bir istek üzerine aday oldum. Çeşitli mahallelerden arkadaşlar geldi, ‘Başkan gel ne olursun hep beraber olalım’ dediler. Ben doğru olmadığını söylememe rağmen bir takım görüşmeler yapmışlar ve partideki büyüklerimizin baskısıyla bu yola çıktım. Bunu da mutlaka birlikte başaracağız. Bu görevi kabul etmeseydim, bugün 5 adaylı bir kongreye gidecektik” diye konuştu.   

Burada örgütün en üst düzey temsilcisi ilçe başkanıdır
Başkanlığı sırasında yapacağı çalışmaları anlatan Kavalar, belediye başkanları ile örgüt arasındaki sorunlara yönelik, “Ben başkan olursam sadece ilçe başkanı görevini sürdüreceğim. Ben belediye başkanının işine karışmayacağım. Belediye başkanı da benim işime karışmayacak.  Burada örgütün en üst düzey temsilcisi ilçe başkanıdır. Ben ilçe başkanının aşılarak sorunların belediye başkanına götürülmesine karşıyım. Bunu kol kola omuz omuza yapacağız. Kırarak dökerek değil. Benden ağabeylik yapmam istendi. Ben de bu görevi layık olduğu gibi yapmak için göreve hazırım” konuşmasını yaptı. 



‘Şucu-bucu’ siyaseti kaldıracağız
Kavalar’ın konuşmasının ardından Kudret Yiğit kısa bir konuşmayla partililere seslendi. Yiğit, “Bağımsızlık bizim karakterimiz. Biz gene başkanımız önderliğinde emperyalizme karşı Mahir’lerin, Deniz’lerin, Ulaş’ların yolundan ilerliyoruz.  CHP de uzun süredir ‘şucu bucu’ bir siyaset anlayışı var. Biz bu tarzı yok edeceğiz.  Biz Aziz Kocaoğlu ile beraber 2004’te burayı aldık 3 dönemdir sürdürüyoruz. 4. döneme taşımak hepimizin boynunun borcudur.  Benim kendimi anlatmaya ihtiyacım yok. Biz CHP’yi iktidar yapmak istiyorsak bir an önce çalışmaya başlayalım. Genel başkanımız önderliğinde CHP iktidarını inşa etmek için geliyoruz” şeklinde konuştu.

 
CHP Karşıyaka'da Yıldırım dönemi!
 
CHP Buca’da ‘Kaya’ gibi yarış: Kazanan...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Hasan TUFAN 6 Aralık 2015 Pazar 21:39

Emindim Nevzat abinin kazanacagından öylede oldu. Sen herşeye layıksın

Yorumu oyla      18      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP Karşıyaka'da Yıldırım dönemi!
İlçe Örgütü yeni başkanını seçmek için sandık başına gitti. Muhalif hareketin ...
‘Reklam arası’ diyen eski vekil icralarla boğuşuyor!
“600 yıllık İmparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi” mesajıyla ...
CHP sandık kapattı: Kimler başkan oldu/delege seçildi?
İzmir’de kongre maratonu 9 ilçede yapılacak seçimlerle noktalandı. Balçova, ...
 
CHP Çeşme kongresinde duygusal anlar
Ekrem Oran’ın yeniden bakanlığa seçildiği kongrede CHP PM üyesi yüksel ...
Balbay Davutoğlu’na sordu: O yönetmelik neden kalktı?
CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay 2 Aralık 2015 tarihinde 29550 ...
Başbakan'dan Musul açıklaması: Maksatlı provokasyon
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul'da görev yapan askerlerle ilgili konuştu. ...
 
AK Parti İzmir Milletvekili Kaya durmak bilmiyor
AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Mahmut Atilla ...
AK Parti Kadın Kolları MKYK’sında ilk kez bir İzmirli!
AK Parti Kadın Kolları Merkez Karar ve Yürütme Kurulu’na ilk kez İzmir’den ...
CHP'li Sındır: Kadınlar bu hakkı cephede kazanmıştır!
CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Bornova Amatör Futbol Kulüpleri ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva