HABERLER>POLİTİKA
4 Kasım 2016 Cuma - 10:43

Bozdağ'dan saldırı ve 'HDP' açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'daki terör saldırısının bombalı araçla düzenlendiğini, saldırıda polis ve sivil şehitlerin olduğunu açıkladı. Bozdağ, HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınmasıyla ilgili de konuştu: ''Hukuka saygı duymadılar, gereği yerine getirildi.''

Bozdağ dan saldırı ve  HDP  açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi’ni ziyaretinde konuştu.

Bakan Bozdağ, Diyarbakır Bağlar'daki terör saldırısıyla ilgili ''Saldırı, bombalı araçla düzenlendi. Polis ve sivil şehitler var'' dedi.

Bozdağ, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile birlikte HDP'li bazı milletvekillerinin gözaltına alınmalarına ilişkin de konuştu.

''GÖZALTI KARARLARININ TAMAMI YASAYA UYGUN''
Adalet Bakanı, ''Gözaltına alınan milletvekilleri hakkındaki yargı kararının tamamı yasanın amir hükmüne uymanın doğal sonucudur. Örgütün propagandası için davete icabet edilmedi. HDP'nin eş genel başkanları davete icabet etmedi. Gözaltı kararlarının tamamı ve zorla getirilme yasaya uygun. Hukuka saygı duymadılar, gereği yerine getirildi. Gözaltına alınan milletvekilleri, hukukun işlemesine yardımcı olmamışlardır, hukuku tanımamışlardır. Hukuka saygı duymamışlardır. Böyle bir durumda da kanun, hukukun gereklerinin nasıl yerine getirileceğini açıkça yazmaktadır. Kanunun yazdığı bir biçimde hukukun gerekleri yerine getirilmektedir. Bu da tamamen yargının yaptığı bir tasarruftur'' ifadelerini kullandı.

Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bugün Diyarbakır’da Bağlar’da bir aracın patlatılması sonucu pek çok vatandaşımız yaralandı, bazı vatandaşlarımız ve polislerimiz şehit oldu. Kendilerine Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye terörle etkin bir mücadele yürütmektedir.

Bir yandan PKK var bir yandan Suriye'deki uzantıları var. Öte yandan DEAŞ var FETÖ var DHKP-C var. Sayarken harfleri karıştırıyorum. En az 10 tane terör örgütüyle eş zamanlı mücadele eden dünyada ikinci bir ülke yok. Uluslararası toplum terörle mücadele konusunda yeterince destek vermiyor.

''ALMAN ADALET BAKANI'NIN DA MERKEL'İN DE HADDİNE DEĞİL''
Türkiye'de süren davaların neredeyse hepsiyle ilgili görüş belirtme hakkını hem Sayın Merkel hem hükümet sözcüsü hem Adalet Bakanı hem de diğer Alman yetkililer kendinde görüyor. Türkiye'nin bağımsız, egemen bir devlet olduğunu, Türk yargısının da Alman yargısı kadar bağımsız ve tarafsız bir yargı olduğunu onlar görmek, anlamak zorundadır. Siz Türkiye'nin iç işlerine karışamazsınız. Alman Adalet Bakanı'nın da haddine değildir, Merkel'in de haddine değildir, başka bakanların da haddine değildir. Hiçbir ülkenin de haddine düşmemiştir.

Türkiye bir demokratik hukuk devletidir. Yargı yetkisi, Türk milleti adına bağımsız mahkemeler tarafından kullanılmaktadır. Hakimlerimiz görevlerinde bağımsızdır anayasa gereğince; anayasa, kanun ve hukuka bağlı vicdani bir kanaatle kararlar vermekte, adli işlemler yapmaktadır.

Türkiye'yi insan hakları ve hukuk devleti prensipleri çerçevesinde başkalarıyla mukayese edenler, önce dönüp kendilerine bakacaklar. Türkiye, bundan sonraki süreçte başka ülkelerdeki hak ihlallerini, ihlali yapanların yüzüne söylemeye devam edecektir.

Ne Alman Başbakanı ne de Avrupa’nın komiserleri, bize ders verme hakkına sahip değildir. Türkiye’yi yansız, bağımsız, objektif değerlendirdikleri zaman biz her türlü eleştiriye açığız ama terör örgütlerinin lojistiği ile terör örgütlerinin yazdığı raporların altına sadece imza koyarak, Türkiye’yi onların iddiasıyla yanlı, taraflı bir şekilde suçladıkları zaman o raporların bizim gözümüzde zerre kadar saygınlığı yoktur.''

 
TSK'dan 'Arda Turan'ın ısıtıcaları'na inceleme
 
CHP'den HDP'ye operasyona ilk tepkiler
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu’ndan İzmir’de ilk gün mesaisi: Tutuklamalara tepki, 2 önemli açılış
CHP Lideri kentteki başkanlar zirvesinde örgütle buluşurken, HDP’ye yönelik ...
Başbakanlıktan dünya basınına 'HDP' açıklaması
Başbakanlıktan uluslararası basına yapılan basın duyurusunda HDP'li vekillerin ...
Kurtulmuş'tan kamuda FETÖ operasyonu raporu
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, FETÖ ile mücadele kapsamında bugüne ...
 
HDP'ye operasyon: Demirtaş, Yüksekdağ ve 9 vekile gözaltı!
HDP Eşbaşkanları Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş ve Sırrı Süreyya ...
Ve Kılıçdaroğlu 2 günlük yoğun mesai için İzmir’de
CHP Genel Başkanı akşam saatlerinde kente geldi. Kılıçdaroğlu Cuma ve ...
Komisyon eski liderlere 'FETÖ'yü soracak!
Darbe komisyonu eski cumhurbaşkanı ve başbakanlara yazılı soru gönderecek.
 
Kılıçdaroğlu: Başkanlık ülkeyi bölme projesi!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Başkanlık sistemi Türkiye'yi bölünmekten ...
Bakan Bozdağ: O savcıya verilmesi talihsizlik!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik soruşturmayı ...
Erdoğan: Almanya teröre çanak tutuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın FETÖ mensuplarını iade etmemesiyle ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva