HABERLER>POLİTİKA
3 Kasım 2016 Perşembe - 16:01

Erdoğan: Almanya teröre çanak tutuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın FETÖ mensuplarını iade etmemesiyle ilgili, "Almanya, biz sizin bu duruşunuzdan endişeleniyoruz. Siz şu anda teröre çanak tutuyorsunuz." dedi.

Erdoğan: Almanya teröre çanak tutuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan İnsan Hazineleri ''Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri'' Ödül Töreni'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimle iftihar ediyorum. Bu millet demir yığınlarına, F-16'lara, bombalı helikopterlere, tanklara, toplara, silahlara, 15 Temmuz gecesinde işte eşref-i mahluk olan insan göğsünü gerdi." dedi.

Gençliğin bilgiyle hikmeti bir arada götüreceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk milleti 15 Temmuz'da sadece hürriyetine, inancına, bayrağına, ezanına, demokrasisine değil aynı zamanda hedeflerine de sahip çıkmıştır. Ama bundan rahatsız olanlar da olmuştur. Selalardan, ezan seslerinden rahatsız olanlar olmuştur, geçmişte de bunlardan rahatsız olanlar vardı. Onların uzantıları hala var, yarın da olacak, onu bilesiniz ama bütün mesele biz yolumuzda daim olalım ve kula kul olmayalım. Sadece Allah'a kul olalım." ifadesini kullandı.

 "Eğer tehdit Suriye'den geliyorsa oradayız, Irak'tan geliyorsa oradayız"
"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizelerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, toprağın tarla, arazi, arsa olduğunu, vatan olması için kanla yoğrulması gerektiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim bu topraklarımız da şehit kanlarıyla yoğruldu, onun için bu topraklar vatan. Kimse bu vatan toprakları üzerinde operasyon yapamaz. Yaparsa işte Doğu'da, Güneydoğu'da olanları görüyorsunuz. Durmak yok. Şehidimiz var. Ama biz biliyoruz ki bu millet 'Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda. Canı, cananı, bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.' diyerek yürüyor dağlara. Zaten şüheda olmazsa o zaman vatan olmaz. Çanakkale böyle oldu, Kurtuluş Savaşı destanını böyle yazdık. Onlar olmazsa bunlar olmazdı. Bugünlere öyle geldik. Bundan sonra da öyle yürüyeceğiz. Ama buna inanarak yürüyeceğiz.

Kimse, yok paralel devletmiş, yok bilmem şöyle devletmiş, böyle devletmiş... Boşuna heveslenmesinler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden başka bizim devletimiz yok. Bu devletimiz için de her şeyi vereceğiz ve şunu bileceğiz, bu duruş artık tehditleri kendi sınırlarımız içinde değil, doğrudan kaynaklarında karşılayıp bertaraf etme iradesini içeriyor. Onun için Suriye'deyiz, Irak'tayız. Oraya yerleşmek için değil, oralardan gelen tehditleri yerinde durdurmak için. Eğer tehdit Suriye'den geliyorsa, oradayız, Irak'tan geliyorsa oradayız."

Erdoğan, "Artık kimsenin Türkiye'yi terör örgütleriyle, bölünme, parçalanma paranoyalarıyla oyalama imkanı kalmamıştır. Çünkü biz 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin mahiyeti ortaya çıktığında milletimizle birlikte şu kararı verdik, yaşayacaksak adam gibi yaşayacağız, öleceksek de adam gibi öleceğiz." ifadesini kullandı.

"Teröre yataklık yapmaktan tarih boyunca anılacaksınız"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK'yla, FETÖ'yle, DEAŞ'la, ırkçı örgütlerle mücadele etmek yerine, başka ülkelerin milli güvenlik hassasiyetlerini hiçe sayarak teröristlere kucak açan Almanya'nın akıbetini hiç de hayırlı görmüyorum. Şu anda teröristlerin barındığı önemli ülkelerden birisi haline gelmiştir Almanya. Bu kadar açık konuşuyorum." diye konuştu.

Erdoğan, Almanya'nın FETÖ mensuplarını iade etmemesiyle ilgili şu ifadeleri kullandı: 

"PKK, DHKP-C, FETÖ gibi terör örgütlerinin mensuplarına yıllardır kol kanat geren Almanya'nın şimdi de ısrarla FETO'nun arka bahçesi haline dönüşmesinden dolayısıyla biz de endişe ediyoruz. Her zaman söylediğim gibi terör örgütleri akrep gibidir, eninde sonunda döner, kendini sırtında taşıyanı da ısırır. Şimdi kalkmışlar bize akıl veriyorlar; 'endişeleniyoruz'. Almanya, biz sizin bu duruşunuzdan endişeleniyoruz. Siz şu anda teröre çanak tutuyorsunuz. Bu terör belası, bumerang gibi gelip sizi de vuracaktır. Türkiye olarak bizim sizden bir beklentimiz yok ama siz, teröre yataklık yapmaktan tarih boyunca anılacaksınız."

 
Akdeniz'de büyük facia: 239 ölü
 
İzmir’deki iddianamede çarpıcı detay: FETÖ’den ‘ev yemekleri’ talimatı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan ile Bahçeli'den 1 saatlik kritik zirve
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de MHP Lideri Bahçeli ile görüştü. Görüşme ...
Yıldırım: Asla bunları aranızda barındırmayın!
Başbakan Yıldırım, Afrikalı yetkililere FETÖ konusunda uyarıda bulunarak, ...
Flaş: Beştepe'de Erdoğan-Bahçeli zirvesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Beştepe'de Devlet Bahçeli ile görüşecek.
 
Yüksekdağ'ın hapis cezasına onama
Yargıtay 16. Ceza Dairesi, HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ'a, "terör örgütü ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gördükçe kinim artıyor!
Erdoğan, "İtilip kakılma pahasına Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan Müslümanları ...
CHP'li Tezcan'dan saldırı sonrası ilk mesajlar
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 29 Ekim'de uğradığı silahlı ...
 
Balbay’dan ‘Cumhuriyet’e operasyona’ konu olan Tweet’e açıklama!
Cumhuriyet Gazetesi’ne operasyon sonrasında, yaklaşık 8 ay önce attığı ...
''330'u bulduğumuz anda düğmeye basarız!''
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti'nin Anayasa değişikliği ...
Çavuşoğlu'ndan İbadi'ye sert yanıt!
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Irak'ın işgali Türkiye'nin parçalanmasına ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva